Gezonde Kerst foodies

Volgens mij is voor veel mensen Kerstmis een feest van gezelligheid in combinatie met eten. Veel eten. En hoewel het eten natuurlijk niet de hoofdzaak is, speelt het vaak wel een grote rol. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die afvallen tijdens de feestdagen, haha. Natuurlijk hoef je je niet in te houden, het is immers maar eens per jaar Kerst. Maar het is fijn als er ook iets gezonds op tafel staat!

gezonde kerst foodies

Ik heb wel een aantal tips voor als je ook graag iets gezonds op tafel wil zetten. De eerste tip is misschien wel duidelijk: maak er iets kerstigs van! Misschien krijg je weinig kerstgevoel bij watermeloen, maar wanneer deze de vorm van kerstbomen hebben, dan is dat wel anders!

Bron foto’s

Uiteraard heb ik daarnaast nog meer tips!

 • Vers fruit als (onderdeel van) dessert doet het volgens mij altijd goed! En als je er zelf ijs van maakt, dan ziet het er nog lekkerder uit…
 • Water op tafel tijdens het diner is onmisbaar, maar water met een smaakje (uiteraard door het fruit dat je erin doet) is nog leuker! Zo heb je meer kans dat je grijpt naar nog een glaasje water, in plaats van frisdrank of een alcoholische versnapering.
 • De hapjes voor bij de borrel hoeven ook niet allemaal ongezond te zijn, de komkommerburger en de pizzabites die je hierboven ziet zien er heerlijk uit en zijn ook nog eens gezond!
 • Een salade bij het eten doet het altijd goed!

Hiermee wil ik niet zeggen dat je je complete kerstmaaltijd moet omtoveren tot 100% gezonde maaltijd, maar een klein beetje kan best. Stiekem is het ook nog heel erg lekker om eens even een fruitje of wat groente te eten, tussen al het minder gezonde door. Zet jij ook iets gezonds op tafel met Kerst?

18 reacties

 1. Ashley 23 december 2012 / 08:41

  Wat een inspiratie door de foto’s! Meloene kerstboompjes en het straalt zoveel liefde uit op een een of andere manier! Echt handige tips!

 2. Laura 23 december 2012 / 08:42

  Die candy cane van aardbeien en banaan is echt superleuk 😀

 3. Hester 23 december 2012 / 08:47

  Wij hebben meestal wel een salade ofzo met Kerst, al dat ongezonde is lekker, maar salades en groentes zijn ook lekker! Hele leuke ideetjes staan er op die foto’s 🙂

 4. Kirsten 23 december 2012 / 09:49

  Lekker al die plaatjes van eten! (: het is idd wel moeilijk om op je te letten haha!

 5. Josephine 23 december 2012 / 10:28

  Dit is echt genious! Het ziet er zo leuk uit, lijkt mij ook leuk om te maken 😀

 6. Josie 23 december 2012 / 10:47

  Ziet er allemaal leuk uit, jammer dat fruit ( aardbeien, watermeloen) nu zo duur is

 7. Patricia 23 december 2012 / 11:24

  Wat leuk! Ziet er leuk uit en nog gezond ook dat ga ik onthouden

 8. Rosalie 23 december 2012 / 12:01

  Ja ik ga ook wat gezonde recepten op tafel zetten, van al dat ‘kersteten’ krijg ik ook meestal een dipje daarna. Een energiedip :(.

 9. Isabel 23 december 2012 / 12:36

  Ziet er heerlijk uit! Wij houden de traditie met gourmetten erin, en waarschijnlijk 2e kerstdag gaan we naar de chinees hahaha 🙂

 10. Irene 23 december 2012 / 13:45

  Ah wat origineel allemaal 😀 En ook nog eens heel erg lekker.. Vooral al dat fruit enzo! Jammer dat de aardbeien niet zo lekker zijn op het moment 🙁

 11. Sylvia 23 december 2012 / 15:22

  Superleuk gedaan! Ik ben toch wel gehecht aan m’n stukkie vlees en stokbrood met kruidenboter tijdens de feestdagen, met de gerechten op de plaatjes vallen daar prima mee te combineren 🙂

 12. Tamarah 23 december 2012 / 21:30

  Hmm dat ziet er heerlijk uit en is ook zeker inspiratievol! In december heb ik veel verjaardagen en krijg de nodige zoetigheid dan al wel binnen. Dus om juist met kerst een wat gezondere variatie in het eten te hebben vind ik wel fijn en vooral lekker!

 13. Anne 27 december 2012 / 16:57

  Die foto linksonder in je eerste collage vind ik fantastisch! Heb je daar toevallig de bron van? Dan ga ik volgend jaar ook zoiets maken. 😀 Rechtsonder is ook leuk, ook ideale groenten om te dippen. Daar kan ik wel wat mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.