Gezondheid update #3

Voorheen ook wel de healthy time updates genoemd, maar zo kan ik het op het moment niet echt noemen. Niet het meest interessante aan mijn blog (in mijn ogen klinkt het als gezeur als ik eerlijk ben over mijn gezondheid, haha), maar om jullie toch even op de hoogte te houden! Dus, hoe het nu gaat…

APS therapie
Ik heb weer twee weken APS achter de rug, dat was wel weer even afzien. Maar ik heb het gered, met meer discipline dan de vorige keer! Het is namelijk heel verleidelijk om na die therapie meteen in bed te kruipen. Maar deze keer ben ik sterk gebleven en heb ik de dagen allemaal mooi afgemaakt. Niet te veel geslapen dus, da’s niet zo goed voor mij heb ik gemerkt. Nu maar hopen dat het z’n werk weer gaat doen! (Dat was namelijk vorige keer niet het geval, toen hadden ze hem laag staan omdat het bij mij vrij extreem reageert in de vorm van bijwerkingen.)

Medicijnen
Verder heb ik geprobeerd te minderen met medicijnen, maar ik merk wel dat dat steeds moeilijker gaat. Ik heb echt last van een winterdip, ik zelf vind het maar niks die kortere donkere dagen. Maar ook mijn lichaam protesteert! En dat komt dan vaak uit op meer pijnstillers. Niet, meer dan eerst hoor, maar ook zeker niet minder. Ik heb het geprobeerd, slapen met 1 pijnstiller. Maar dat merkte ik uiteindelijk overdag, waardoor ik er dan weer meer nam, terwijl ik dat als ik goed had geslapen niet deed.

Conditie
En in de zin van sporten is er niks meer. Hardlopen gaat even niet. (Wie weet als de APS weer werkt wel, haha.) Maar misschien dat ik binnenkort naar de fysio ga om wat aan te sterken. En vriendlief wil graag dansen, dus dat gaan we misschien doen in het volgende jaar (hihi, ik weet niet of ik dat mocht zeggen).

En verder gaat het over het algemeen wel aardig. Ik heb zo m’n baaldagen. Ik heb namelijk nog steeds geen werk en ik moet constant wachten op mensen die mij moeten helpen. Daardoor krijg ik een beetje de neiging om het allemaal op eigen houtje te gaan doen, maar wie weet verspeel ik daardoor al m’n kansen. Nog maar even wachten dus. En vriendje is weg, ook niet echt goed voor mijn humeur, haha. Maar dat overleef ik wel hoor!

Maar doordat ik een beetje aan het klungelen ben met al die dingen (werk-dokters-vriendje), gaat het lichamelijk er ook niet beter op. Ik doe m’n best, het is altijd even doorbijten die laatste paar maanden van het jaar. Maar het komt wel goed! En jullie, hebben jullie ook een beetje last van een winterdipje?

6 reacties

 1. Rianca 15 november 2011 / 15:52

  Soms mag een dipje ook wel even! Ik hoop voor je dat de APS ook aanslaat en dansen met je vriendje is echt superleuk! Ik heb zelfs mijn vriend ontmoet op dansen nu drie jaar geleden!
  En dat werk komt ook wel goed. =D

 2. bregje 15 november 2011 / 16:09

  Ook ik heb een winterdip. Net ontslagen, het is koud in huis en sinds tijd weer vreselijke pijn. Gelukkig wel wat leuke dingen op de planning staan maar het is moeilijk.

 3. Ise 15 november 2011 / 18:46

  De winter is bij mij ook altijd weer moeilijk! Ik heb nog maar de helft van m’n energie over en kan dus ook maar 50% doen van wat ik normaal doe. Maar alles wat ik dan doe levert me wel weer een veel beter gevoel op!

 4. Britte 15 november 2011 / 19:36

  Hi!

  Sinds kort heb ik je website ontdekt & lees hem met veel plezier.
  Zelf volg ook APS therapie voor o.a. de ziekte van lyme.
  Hoewel we natuurlijk 2 verschillende ding hebben, zie ik toch wel veel overeenkomsten en vind het “fijn” om te lezen dat ik niet de enige ben met dit soort problemen.

  Dus bedankt voor het delen! ; )

 5. My Thoughts Words and Life 15 november 2011 / 21:59

  Hier meld zich nog iemand met een (winter?)dip! Bah, wanneer wordt het lente?

  Verder komt het allemaal wel goed meid. Gun het de tijd. Ook al snap ik dat het nu allemaal te lang duurt. Hou vol!

 6. xx_Patries_xx 20 november 2011 / 19:05

  zo te lezen gaat het met voors en tegens..! hier ook wel last van de winter hoor ūüôĀ ik haat kou en ben daardoor snel moe en prikkelbaar {niet zo leuk voor de omgeving}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.