Gezondheidsupdate: Lorentztherapie en Havvn JUS

Voor ‘t eerst op mijn blog een update over mijn gezondheid. Niet om te vertellen hoe goed of slecht het gaat, maar om te vertellen hoe het is met de Havvn jus waarmee ik tijdelijk gestopt ben. En over hoe de lorentz (APS) therapie bevalt.


Via weheartit.com

APS-therapie
Voorheen had ik het steeds over lorentztherapie, maar het apparaat waaraan ik lig bij de therapie is het APS apparaat. Over de therapie zelf vertelde ik hier al eerder. De therapie werkt door middel van stroompjes die door je lichaam heen gaan. Hierdoor zouden spieren losser worden en afvalstoffen moeten worden afgevoerd. Klinkt heel aantrekkelijk voor iemand met fibromyalgie, inmiddels ben ik bezig met de tweede ronde.

Ik kan jullie vertellen: het werkt. De eerste keer na de therapie kon ik het al voelen, m’n schouders waren losser. M’n hoofd knalrood en m’n ogen vielen bijna dicht, maar ik had minder pijn. De therapie is steeds 3 keer in de week, 2 weken achter elkaar. Die eerste twee weken ben ik kapot moe geweest, maar het was het waard.

Vandaag, zo’n 5(?) weken na het beginnen van de eerste sessie, ben ik weer voor het eerst naar de APS therapie geweest. Weer ben ik erg moe (dat was te verwachten, haha), maar dat geeft niet want ik weet dat het helpt. Ik voel me veel losser en lichter. De verpleegkundige zei dat hij kon zien dat ik makkelijker bewoog en ook uit de vragenlijsten die ik heb ingevuld bleek dat het echt geholpen heeft.

Havvn JUS
Alweer een tijdje terug schreef ik deze review over Havvn JUS. In dat stuk schreef ik dat ik niet zo goed wist wat het deed voor m’n energie, dat ik daar eigenlijk niet zo veel van gemerkt heb. Maar ik ben inmiddels gestopt met de jus, en ik kan je vertellen dat ik het nu wel merk.

Wat ik merk is dat ik me vooral wat energieloos/futloos voel, ik voel me niet echt opgewekt. Daarnaast heb ik, nu ik gestopt ben met de jus, weer veel meer last van buikpijn. Grappig, want toen ik het wel nam heb ik er helemaal niet bij stil gestaan dat m’n buikpijn minder was. Conclusie dus is dat ik de jus weer opnieuw ga kopen, het werkt gewoon goed.

7 reacties

 1. Desi 11 juli 2011 / 20:48

  Dit klinkt echt goed. Fijn dat er dingen zijn die voor jou werken. Hopelijk kun je door dit te delen er ook veel andere mensen mee helpen.

 2. Sanne 11 juli 2011 / 20:51

  Wat prachtig dat het voor je werkt! Ik hoop voor je dat het goed zn werk blijft doen.

 3. Genesis 12 juli 2011 / 10:36

  I’m very happy to read your therapy is doing you so much good. Regarding the juice, have you ever considered investing in a juicer, making your own healthy juices and boosting your health that way? I’m suggesting this because for me that has made a serious difference in my energy levels.

 4. Vivian 12 juli 2011 / 14:36

  Fijn dat het je helpt! Die schoktherapie klinkt niet echt prettig, maar ik kan me voorstellen dat het wel heel fijn is als je je er beter door voelt – ik ben zelf ook chronisch ziek en heb in het verleden ook heel wat vervelende behandelingen moeten volgen die echter wel goed hielpen. You go girl!

 5. Johan 29 oktober 2013 / 10:56

  Hoi Lisanne,

  Heb je weleens van Body Stress Release gehoord? Ik heb goede ervaringen met Body Stress Release, werkt volgens mij op hetzelfde principe als de APS therapie. Daarnaast , van horen, hebben andere mede-fibromyalgieers ook veel baat bij deze vorm van therapie.

 6. Sam 13 juni 2014 / 19:26

  Ik heb ongeveer 12 behandelingen body stress release gehad en bij mij hielp het geen donder helaas..

  Maar bij een ander blijkbaar wel(gelukkig)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.