Glutenvrije en vegan taartjes van Pieceofjoy

Een bakker die alles glutenvrij, lactosevrij, veganistisch en zonder geraffineerde suikers maakt? Dat bestaat gewoon! Super handig als je mensen met allergieën of verschillende leefstijlen op de verjaardag krijgt, en toch iedereen feestelijk wil laten genieten van dezelfde taart. Of natuurlijk als je iets anders te vieren hebt. Wat ik te vieren had? Vooral dat ik deze taartjes opgestuurd kreeg! Ik testte zes verschillende taartjes van Piece of Joy en deel graag welke mijn favorieten zijn.

In de taartjes zitten vooral veel noten en dadels verwerkt. Als er gewerkt wordt met meel is dit tapiocameel. Mijn dieet is glutenvrij, dus ik kan gewoon alle taartjes van Piece of Joy eten, zo fijn!

Ik heb van alle taartjes geproefd. Daarna kon ik ze invriezen, dat is namelijk ook mogelijk met de taartjes. Zo heb je altijd iets op voorraad wanneer je onverwachts iets te vieren hebt.

We beginnen met mijn minst favoriet, maar de favoriet van mijn vader, namelijk espresso salted caramel. Waarom ik geen fan ben? Ik houd niet van koffie, haha. Ik vond hem niet vies, maar het is gewoon die bepaalde koffiesmaak waar ik geen liefhebber van ben. Maar een vette aanrader voor als je van koffie-achtige taartjes houdt.

Dan eentje waar ik heel erg blij van werd, namelijk aardbei-kokos-vanille. Deze smakencombinatie is heel lekker. Zie je ook die details met eetbare bloempjes en zonnebloempitjes erop? De taartjes zijn zo mooi!

En dan hebben we de favoriet van mijn moeder, de banoffee! Met bananensmaak met karamel. Ik vond hem ook wel heel lekker, dit is denk ik wel de zoetste van het stel. Ondanks dat er geen geraffineerde suikers in zitten zijn de taartjes allemaal wel lekker zoet, echt zoals je verwacht bij taartjes. Je merkt helemaal niet dat je een gezonder taartje aan het eten bent!

Dan zijn we aangekomen bij mijn top 3! Deze met chocolade-kokos is mijn derde favoriet, maar deze drie zijn eigenlijk gewoon een gedeelde nummer 1, zo lekker! Echt gewoon net zoals normale chocoladetaart.

Deze smakencombinatie was heel bijzonder, vond ik. Dit is namelijk een blauwe bessen- munt taartje. Hij is super mooi en smaakt ook nog heel lekker. Iemand die van bijzondere combinaties houdt kan dit taartje zeker weten waarderen!

En… oké, dit is wel echt mijn favoriet, deze verkies ik nog boven de chocolade en blauwe bessen-munt. De appeltaart! Als glutenvrije eter is het lastig om appeltaart te vinden die ook echt lekker is. Bij Piece of Joy is het ze gewoon gelukt! Deze was echt wel het lekkerst van het stel, als je het mij vraagt.

Het was geweldig om al deze taartjes te proeven! Je bestelt ze dus bij de online bakkerij met gluten,- geraffineerde suikervrij & vegan pieces, Piece of Joy, en dan komen ze de taartjes gekoeld bij jou bezorgen. Echt een dikke aanrader, als je het mij vraagt. Je krijgt met de code lisanne ook nog eens 10% korting op jouw bestelling!

Welk taartje zou jij het liefst willen proeven?

DELEN:

3 reacties

 1. Charlotte 18 juni 2021 / 11:03

  Oh zo lekker! Ik heb een tijdje terug ook een taartje van ze gegeten, de appeltaart. Was ook echt heerlijk 🙂

 2. Geke 19 juni 2021 / 08:30

  Oh ik zou ze allemaal wel willen proberen 🙂
  En wat een aangename verrassing, ik zie dat ze ook naar België leveren! Dus misschien dat ik mezelf weleens ga verwennen!

 3. Eveline 23 juni 2021 / 16:21

  Oehh chocola kokos klinkt heerlijk! Ik denk dat mijn man de banoffee heerlijk zou vinden. Maar ze zien er eigenlijk allemaal heel goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.