Mijn glutenvrije guilty pleasures

Mensen denken dat als je glutenvrij eet dat je dan ook altijd super gezond en clean eet. Eet ik glutenvrij om af te vallen? Nee, absoluut niet! Wij glutenvrije eters hebben ook zéker onze guilty pleasures! Meer dan genoeg keus om heerlijk glutenvrij te genieten, dat heeft gelukkig weinig met elkaar te maken voor mij. Gezond of ongezond, glutenvrij genieten kan altijd. Ik kan niet anders zeggen dat het eten van de producten die ik je vandaag laat zien je een #FeelGoodwithSchaer momentje bezorgen.

Advertorial

Over het algemeen houd ik van makkelijk. Gewoon een verpakking opentrekken en genieten. Maar als mijn moeder speciaal voor mij appelflappen bakt, dan is dat wel een extra genietmomentje.

Ik heb jarenlang geen appelflappen gegeten, en eerlijk: ik heb gemerkt dat je er een beetje handig in moet worden. Maar met het glutenvrije bladerdeeg van Schär maak je appelflappen die absoluut niet onderdoen voor de exemplaren die je in de supermarkt ziet liggen en altijd zo naar je knipogen!

Glutenvrije chips vinden is niet super moeilijk, maar zoutjes… die vind je niet zomaar. Dit zijn mijn twee favoriete zoutjes! Ik  denk dat ik van de Salini’s wel een recordaantal heb gegeten, hahaha. En de cheesebites zijn ook heerlijk, hier kan ik ook zo een zakje van leegeten als ik trek heb.

Dan eigenlijk iets heel simpels: gewoon de ‘Butterkeks’! Biscuitjes, simpel, maar toch lekker. Ook als je je niet zo lekker voelt maar toch even wilt genieten van een koekje. Het is niet meteen een vette hap, maar gewoon lekker een simpel koekje.

Ze komen per vijf verpakt, wat super handig is. Handig om mee te nemen, maar ook zodat de koekjes lekker vers blijven!

En genieten maar! Soms kan iets simpels zó lekker zijn. Als je glutenvrij eet zijn zulke koekjes alles behalve vanzelfsprekend.

En dan… jawel: chocolade! Koekjes, crisp bars en (yay!) chocolademuffins.

De muffins komen (net als de koekjes en de crisp bars) ook apart verpakt. Wel zo handig! Ik houd van chocolademuffins, maar eentje tegelijk alsjeblieft, hahaha.

Dus… dat waren ze! Hierop staat ook de pizza, die stiekem ook wel erg lekker is. Maar die kun je natuurlijk super gezond maken, als je dat zou willen!

Nu weet je wat mijn favorieten zijn, hoe leuk is het om een vriend of vriendin te verrassen met iets van dit lekkers? Of natuurlijk om het zelf eens te proberen! Ik ben benieuwd wat bij anderen de guilty pleasures zijn als het gaat om gutenvrij eten. Mocht je van deze producten niet blij worden, hier in de rest van het assortiment vind je nog véél meer keus, haha.

Ik denk nog even terug aan de glutenvrije high tea met Schär, die zat ook vol met guilty pleasures (de muffin met icing… zo lekker!). Hoe zou jouw ultieme #FeelGoodwithSchaer guilty pleasure momentje eruit zien?

En nog iets héél leuks, wil jij ook glutenvrij genieten? laat het dan weten in de comments en maak kans op de box van Schär! Deze speciale box bevat producten van Schär, tips en trics voor glutenvrij koken en een aantal leuke gadgets. Daar worden we blij van, toch? Laat in de comments weten of je graag meedoet! 

DELEN:

38 reacties

 1. Sofie 27 juli 2017 / 15:10

  Ik vrees dat in de producten van Schär overal wel suiker zit, anders had ik ze wel willen proberen 😉 de appelflappen en de koekjes met chocola lijken me het lekkerst!

 2. Josephine 27 juli 2017 / 18:36

  Ik ben blij dat je een aantal producten gevonden hebt waarvan je echt kunt genieten. De mensen die ik ken die glutenvrij eten, eten echter toevallig ook allemaal suikervrij (en niet vanwege de mode 😉 ). Daarom zou ik voor mijn gasten toch niet zo snel voor zo’n verpakking koekjes of zoutjes kiezen. Ze zien er wel heel lekker uit!

 3. Donna 27 juli 2017 / 19:38

  Wat een lekkere dingen! Je appelflappen zien er heerlijk uit!

 4. Ilse 27 juli 2017 / 20:30

  Hoi Lisanne,
  Mijn oma moet wegens gezindheidsredenen sinds een aantal maanden glutenvrij eten.
  Dit was voor haar best een omslag en is nog steeds even wennen. Een grote zoektocht naar de lekkerste glutenvrije producten, door veel uit te proberen. Ik probeer het voor haar zo plezierig mogelijk te maken door regelmatig iets glutenvrij voor haar te bakken, zoals een cake of een brood. Ook dit artikel heb ik aan haar laten zien en ze heeft de namen van de producten opgeschreven om eens te proberen. Daarom zou het famtastisch zijn om de box te winnen en aan haar te geven, zodat ze deze producten van Schär kan testen. Ik doe dus heel graag mee, niet voor mijzelf maar voor oma! ?
  Liefs Ilse

 5. Patricia 28 juli 2017 / 06:19

  Met deze producten klinkt glutenvrij eten niet als een straf. Al kan het ook flink lastig zijn; daarom wil ik een vriendinnetje – die glutenvrij moet eten – verrassen met dit pakket.

 6. Sonja 29 juli 2017 / 21:24

  Het jongste zoontje (bijna 4) van mijn vriendin groeide niet goed en nu blijkt hij glutenintolerantie te hebben. Hij mag geen gluten meer en dat is behoorlijk wennen voor mijn vriendin. Ze is nu echt op zoek naar ook lekkere dingen, zoals koekjes en zoutjes zodat haar zoontje niet verdrietig is wanneer haar andere twee jongens wel een koekje krijgen. Ik zou haar graag verrassen met dit pakket, om haar een duwtje in de goede richting te geven als het gaat om glutenvrije boodschappen doen! En natuurlijk ervoor te zorgen dat haar zoontje weer beter gaat groeien.

 7. Kimberly 1 augustus 2017 / 12:47

  Ik zou de box graag cadeau doen aan een van mijn beste vriendinnen. Haar broertje met downsyndroom moet sinds een tijdje ook glutenvrij eten en hier zou hij wel heel erg blij van worden! Ik eet zelfs soms ook glutenvrij, ik merk dat mijn darmen daar beter op reageren, maar ik vind het best jammer dat deze producten altijd zoveel duurder zijn!

  • Monique 3 september 2017 / 04:06

   Ah heeft best ook n uitgebreid assortiment betreft gluten vrij, ik heb geen allergie ervoor maar als ik ergens ben waar ze gluten vrije cake of gebak hebben kies ik daar eerder voor dan iets anders, omdat ik idd merk dat mijn darmen dit best ik vinden + vind t dan ook lekker. Meestal zitten in deze producten geen suiker en dat is dan zeker & vast ook de reden waarom mijn darmen dit fijn vinden. Wanneer je al t eea veranderd heb in je voeding dan vallen de prijzen bij ah best mee toz andere merken. Wat ik ermee probeer te zeggen haha is dat dit miss al wat toereikend is voor jou om es te proberen??

 8. Marleen 4 augustus 2017 / 07:09

  Ow die appelflapjes! ?
  Ik probeer ook zo veel mogelijk glutenvrij te eten dus zou zeker willen winnen! ?
  Knuffel

 9. Sarina 4 augustus 2017 / 07:20

  Ik zou erg graag willen meedoen. Ben pas sinds dit jaar aan het glutenvrij eten en ontzeg mezelf erg veel. Gewoon omdat ik veel producten niet vind in onze Belgische winkels en ze vaak veel te duur zijn. Gisteren voor het eerst gaan uit eten…wow! Was tof. Volledig gv bediend, tot aangepast hapje aan toe. Zonder extra bijbetalen of reserveren. Helaas kunnen we het niet vaker doen want restaurant ligt op 150km van huis. (Ben 2 dagen erop uit). Dit pakket lijkt me echt jammie!

 10. Daniëlle 4 augustus 2017 / 07:31

  Ik ben echt fan van Schär, vooral van de wraps en speculaasjes, heerlijk!
  De producten die jij laat zien, zien er ook lekker uit!
  Dus ik maak graag kans op zo’n box!:)

 11. Joyce 4 augustus 2017 / 08:07

  Ohhh ik zou zo graag willen winnen! Ik eet nu sinds februari glutenvrij na heeeeeeel lang in de medische molen te hebben gezeten. Met Coeliakie is prima te leven, maar sommige dingen mis ik echt! Ik koop zelf ook vaak producten van Schar, die vind ik tenminste niet zo droog (Damhert is voor mij bijvoorbeeld echt een no go). Vanmiddag heb ik mijn gastroscopie om te kijken of mn darmen verbeterd zijn. Ik zit nu dus aan crackers (van Schar haha) met jam en dan hoop ik vanmiddag op goed nieuws! Die muffins zien er trouwens superlekker uit!

  Ik hoop dat het wat beter met je gaat de komende tijd!

 12. Lotte 4 augustus 2017 / 08:11

  Wauw! Hier wordt ik heel erg vrolijk van! Wat een mega pakket en wat een verwennerij!! ? Maak graag een kansje!! ???

 13. Riekie Bos 4 augustus 2017 / 08:12

  jaaaaa ik wil ook glutenvrij genieten en waag graag een kansje!

 14. silvana 4 augustus 2017 / 08:22

  Hoi, ik zou graag .meedoen voor mijn schoonmoeder die nu al een aantal jaar glutenvrij (ze was toen 67) moet eten nadat ze darmkanker heeft gehad en ze coeliakie hebben geconstateerd . Ze vind het na al die jaren nog steeds moeilijk om dingen te vinden die ze lekker vind en die lekker smaken. Ze mist nog steeds het “gewone” eten en de smaak ervan. Ik zou haar dus heel blij kunnen maken met de producten om te proberen.
  Groetjes silvana

 15. Annelies 4 augustus 2017 / 09:09

  Mijn vuiltje pleasure is toch echt de pizza en het bakmeel! Voel je je bijna normaal!
  Ik doe graag mee (:

 16. Lisannejanna 4 augustus 2017 / 09:16

  Jaaa Schär <3
  Ik houd echt van de producten, vooral ook omdat ik de meeste producten mag hebben! Met gluten, ei, guargom en nog wat andere allergieën is het behoorlijk lastig om lekker eten te vinden, maar de producten van Schär zijn hierbij echt een uitkomst. Het grote nadeel is de prijs, dan zou ik willen dat ik zelf in de keuken kon staan om het allemaal te maken (maar dat gaat nu eenmaal niet. #spoonieproblems).

  Je moeder haar appelflappen zien er trouwens heel goed uit! Die maak ik wel altijd met oud en nieuw en zijn heerlijk, maar blijkbaar moet ik nog wel wat oefenen 😉

  Maaruhmn, ik doe dus heel graag mee met de winactie! De meeste producten ken ik al (en geniet ik van!) maar tegelijkertijd is glutenvrij eten ontzettend duur, dus alle meevallertjes wat dat betreft zijn mooi meegenomen!

 17. Elisabeth 4 augustus 2017 / 09:46

  Wat een leuk artikel! Zou graag willen winnen het pakket want ik heb nog steeds beetje moeite met glutenvrij eten en misschien kan de box met verder op weg helpen.

 18. Kristel 4 augustus 2017 / 09:53

  Hoi Lisanne,

  Wat heb je dat goed en leuk verteld!!
  Mijn lekkerste snack van Schär is echt de crispy bar!!! ? Ook vind ik de ovale haver koekjes (avana ofzo) echt heerlijk!!! Deze zitten boordevol vezels en ik vind ze niet te zoet. Heel fijn is ook dat ze per 5 verpakt zijn. ? Die salinies vind ik ook echt lekker!!
  Ik hoop echt dat ik dit pakket win, want wil nog veel meer ontdekken van Schär!!

  Liefs Kristel

 19. Jessica Wattel 4 augustus 2017 / 12:47

  Ik zou graag het pakket willen winnen omdat ik nog maar pas weet dat ik niet tegenkom gluten kan..
  Zou mooi zijn om zo wat producten te proberen om te kijken wat ik lekker vind.. 🙂

 20. Voordeligst.nl 4 augustus 2017 / 17:32

  erg leuk artikel! het ziet er allemaal lekker uit.

 21. Ilse 7 augustus 2017 / 07:52

  Oh, wat lekker allemaal! Ik kan niet wachten tot ik terug wat meer dingen kan eten (als dat ooit gebeurt) en ik ook terug eens wat lekkers en makkelijks kan eten. Misschien probeer ik dan wel eens een van deze producten.

 22. Romkje 9 augustus 2017 / 12:12

  Ik zou deze graag willen winnen voor mijn kleine neefje die glutenvrij moet eten.

 23. Leoni 9 augustus 2017 / 17:02

  Oeeh heerlijk! En wat een leuke winactie! Sinds een paar maanden moet ik glutenvrij eten, en omdat het best prijzig is, houd ik het meestal maar vrij simpel voor mezelf. Zo’n pakket winnen zou dan ook fantastisch zijn, om in één keer heel veel lekkere dingen te proeven, love it!
  Hou je taai en geniet van de lekkere muffins en appelflappen!

 24. Shirley 9 augustus 2017 / 17:31

  Oeh ik zou ook graag meedoen ? Eet sinds 2 weken glutenvrij dus dit zou een super leuk probeerpakketje zijn ?

 25. Thara 9 augustus 2017 / 17:37

  Ik maak graag een kansje voor mezelf, ik moet helaas gluten en lactose vrij eten. Dus niet alle schar producten kan ik eten maar toch zal ik er van genieten!

 26. Myrthe Baalhuis 9 augustus 2017 / 23:46

  Hey,
  Ik zou de box heeeel graag willen winnen voor mijn vader, hij heeft al heel lang coeliakie (gluten) en ik vind het zo zielig voor hem dat hij bijna nooit iets mag in een restaurant!
  Hij is vroeger zelf bakker geweest en hield van de lekkere koekjes en gebakjes, doordat hij gluten kreeg moest hij zijn eigen bakkerij sluiten en sindsdien eet hij dus alleen nog maar glutenvrij, we betalen ons blauw aan de glutenvrije producten!!
  Als ik de box win maak je mij en mn vader heel erg blij want dat is toch weer een beetje geld besparing?
  Ik kwam trouwens op deze site via Instagram @myrthetjee zo heet ik op Instagram.

  Grietjes Myrthe Baalhuis

 27. Natascha 10 augustus 2017 / 00:19

  Jaaa ook ik doe graag mee voor mijn vriend. Hij is nu steeds meer lekker gaan snacken door mij (oeps….) en hij zal dan ook extreem blij worden met de box. Zijn guilty pleasure zijn namelijk zoutjes… Mijn guilty pleasure is PIZZA dus met deze box kunnen we gezellig samen pizza’s belegen. Altijd een uitdaging want ik eet wel gluten, dus dat wordt lekker alles op mijn pizza kwakken zodat er geen kruisbesmetting plaatsvind. Oh, en laat hem ook nog een jarig zijn aanstaande zaterdag. Daarmee is het ook alweer het vijftiende jaar dat hij geen gluten meer eet. Genoeg redenen voor een verwenmomentje.

 28. Carlijn Raijmakers 10 augustus 2017 / 14:33

  Ik doe zeker graag mee! Tijdens het FODMAP dieet kwam ik er achter dat ik de meeste tarwe niet goed verdraag. Speltbrood gaat wel goed, maar helaas is spelt in veel gevallen gecombineerd met andere soorten tarwe, waardoor ik ‘moet’ kiezen voor glutenvrije alternatieven!

 29. Aniek 10 augustus 2017 / 18:15

  Die appelflapjes zien er echt lekker uit ?. Ik doe heel erg graag mee met de winactie, ik heb zelf coeliakie en nieuwe glutenvrije producten kunnen uitproberen is altijd heel erg leuk (en hopelijk lekker)!

 30. Doreen 11 augustus 2017 / 19:04

  Ik doe heel graag mee.
  12 jaar terug at ik tarwe en melk vrij.
  Hierdoor had ik minder last van mijn spastische darm
  Steeds had ik het gevoel niet tegen gluten te kunnen
  Maar het werd me af geraden en het kwam niet uit de test
  Onlangs er achter gekomen dat me gevoel toch gelijk had
  Nu eet ik volledig glutenvrij.
  Wat een verademing dat er nu zoveel keus is!
  Maar toch blijft het ook weer zoeken naar een nieuw eet patroon

 31. Julia 12 augustus 2017 / 17:45

  Ik zou de box aan mijn broer willen geven die nu een tijdje glutenvrij moet eten maar wat hij erg lastig vindt. Zo’n box met lekkere dingen is een uitkomst! ?

 32. Tessa 16 augustus 2017 / 02:21

  Hoi Lisanne,

  Ik zou heel graag meedoen aan deze winactie, voor mijn tante. Zij heeft onlangs te horen gekregen dat zij glutenvrij moet eten (behoorlijk ernstige allergie) en op deze manier kan zij ontdekken dat je ook met een glutenvrij dieet gewoon lekkere dingen kan eten, zonder bang te zijn dat je ziek wordt.

 33. Monique 3 september 2017 / 04:16

  Hoi lisanne, ik doe niet mee voor t pakket, gun n ander hierboven dit meer. Ik ben er wel nieuwsgierig naar geworden, bv naar de kaakjes, zeker ook n groot voordeel per 5 verpakt, goed meeneem formaatje. Persoonlijk eet ik heel weinig producten met suiker, zout en n aantal é nummers als ingrediënten. Hierdoor loop ik fluitend door n aantal paden in de supermarkt??. Scheelt geld, tijd & troep in mijn lichaam, t voordeel is dat je geen behoefte meer heb aan zoet of zout of iets met de minder ok ingrediënten, ook is t n voordeel dat je geld bespaard want dat heb je in deze wereld hard nodig voor de pure & gezonde producten….bizar maar waar. Toch vind ik t af en toe wel lekker iets mee te snoepen. Wanneer ik dit doet, overweeg ik vaak datgene wel nog niet, wanneer t dan glutenvrij is ben ik eerder overstag. Want dat is t als je dan ineens iets v suiker of zooi eet dan reageert mijn lichaam er wel op. N glutenvrij product reageert mijn lichaam minder fel & daarom ben ik reuze benieuwd naar die kaakjes per vijf verpakt. Super bedankt voor de tip!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.