Glutenvrije Schär producten die ik altijd in de kast heb staan

Vandaag is het tijd om je te laten zien welke glutenvrije producten ik altijd in huis heb, een veel aangevraagde blogpost. Het is zo ver! Glutenvrij moeten eten is niet altijd even leuk. Soms is het flink zoeken naar wat je wel en niet mag eten en naar waar de lekkerste vervangers zijn. Want er zijn een heleboel vervangers op de markt, maar het is wel handig om te weten welke lekker zijn, en welke niet. Want glutenvrije producten zijn niet altijd een succes, terwijl eten gewoon een feestje kan zijn, ook glutenvrij. Bij Schär hebben ze veel onwijs lekkere vervangers en ik ga je laten zien welke ik altijd in huis heb en welke mijn favorieten zijn.

Advertorial

Er is een lange tijd geweest dat er bijna geen vervangers op de markt waren voor glutenvrije producten, dus dat mensen die geen gluten mogen eten alles zelf moesten maken. Gelukkig is het vandaag de dag heel anders. De winkels liggen er (gelukkig voor iedereen die gluten liever mijdt) vol mee. En als je langs zo’n glutenvrij schap loopt is deze vrijwel altijd goed vertegenwoordigd door de geel met rode verpakkingen van Schär. Natuurlijk kun je dingen nog steeds zelf maken, dan kies je precies wat je erin stopt, maar kant en klare producten (zoals de meeste mensen ook gewoon een brood in de winkel kunnen kopen) zijn natuurlijk heel erg fijn en makkelijk.

Ik laat je zien wat ik zoal eet! Én de komende tijd ga ik in meer blogposts laten zien wat mijn ultieme genietmomentjes zijn met deze fijne producten. Dit is de #FeelGoodWithSchaer challenge en deze ga je zeker nog vaker terug zien komen op mijn blog. Maar eerst dus de basics: producten die altijd bij mij in de kast zult vinden!

Dit is wat ik echt altijd in huis heb:

 • Afbakbroodjes, mini baguettes. Deze zijn wel wat zoetiger dan “normaal” brood, maar hier maak ik weleens een broodje gezond mee, bijvoorbeeld.
 • Wraps
 • Broodmix (mix B). Dit is een mix waar je van alles mee kan bakken
 • Glutenvrije crackers, handig apart verpakt. Perfect om even in je tas te stoppen!
 • Glutenvrije crackers, deze zijn bijna niet van normaal te onderscheiden.
 • Ciabatta broodjes, dat zijn mijn favoriete afbakbroodjes samen met de kaiserbroodjes. Deze zijn in het vriesvak te vinden.
 • Ook in het vriesvak te vinden: bladerdeeg! Ik ga er zelf niet veel mee aan de slag, maar mijn moeder zeker wel. Hiervan ga je later nog meer zien!
 • En de ‘Snackers’, deze heb ik echt heel erg veel gegeten de afgelopen tijd toen het niet goed met me ging. Dit zijn een soort zoutige koekjes/crackers, maar net iets minder hard dan echte crackers, het is te vergelijken met tuc koekjes.

Gewoon uit de kast kunnen pakken wat je nodig hebt, of in de winkel kunnen vinden wat je graag eet, net als ieder ander, is echt wel een lichtpuntje. Ruim drie jaar geleden, toen ik net stopte met gluten eten, was het glutenvrije schap nog een stuk minder goed gevuld. Het is geweldig dat er nu zo veel keuze en variatie is en we zo veel lekkers kunnen eten!

Mijn kast is voor een groot deel geel/rood gevuld, met Schär dus! Iedereen die glutenvrij eet herkent het denk ik wel, Schär is echt een fijn merk om de basics in huis te hebben die je zelf niet kan maken. Ik ben heeeeeel erg blij dat het bestaat allemaal. Zo wordt eten en het klaarmaken van eten steeds leuker en makkelijker.

Wat ik veel heb gegeten de laatste tijd: de wraps. Ze zijn echt perfect om even snel een simpel, maar gezond maaltje in elkaar te zetten. Ik vind ze heerlijk! Zelf wraps maken kan ook, maar ik heb ze zelf absoluut nog niet lekkerder gegeten dan deze. Ik had wat last van mijn kaak, dus dit was wel goed te eten met lekkere en gezonde (zachte) vulling. Echt heel fijn!

Dit is dus ook echt een van mijn genietmomentjes: gewoon de supermarkt in kunnen lopen, direct naar het glutenvrije schap waar alles al klaar ligt wat ik wel mag eten. En kan kiezen wat ik zelf wil. En de wrap is dan echt een life-saver omdat het zo makkelijk, maar toch zo lekker is. Een van mijn favorieten! Maar dat varieert heel erg hoor, bovenstaande producten kunnen ook ineens favoriet worden en dan door mij erg veel gegeten.

Ik hoop dat je het interessant vindt om te zien wat ik zoal in huis heb aan glutenvrije vervangers! Meer over Schär en hun uitgebreide assortiment vind je hier. Zelf eet ik geen gluten op doktersadvies, maar anderen komen er zelf achter dat ze niet tegen gluten kunnen en eten daarom glutenvrij. Als je al lang glutenvrij eet zonder onderzoek is de diagnose namelijk nog lastig te stellen. En voor een feestje is het geweldig als je glutenvrije hapjes klaar kunt maken als je bezoek hebt die glutenvrij eet, maar daar komen we later in de #FeelGoodWithSchaer blogposts nog op terug! Wat is jouw favoriete glutenvrije moment?

DELEN:

5 reacties

 1. Sofie 23 mei 2017 / 20:50

  Ik eet ook al zeker twaalf jaar glutenvrij. In het begin heb ik inderdaad ook veel gehad aan Schär! Nu ik eet zonder toevoegingen en suikers gebruik ik nog andere producten, maar ik vind het in elk geval wel goed dat het glutenvrije assortiment in her algemeen groeit. Vroeger was van al deze varianten inderdaad geen sprake!

 2. Darina 24 mei 2017 / 06:39

  Wat fijn dat het asssortiment zo uitgebreid is. Ik ben heel benieuwd naar de challenge.

 3. Amanda 24 mei 2017 / 20:45

  Wat ik zo jammer vind aan dit merk is dat ze in veel producten appelvezel gebruiken, ik heb behalve een gluten allergie ook een appel allergie en veel producten( vooral hun brood soorten) vallen dus af voor mij. De crackers zijn erg lekker!

  • Lisanne 25 mei 2017 / 20:05

   Jammer zeg, toevallig dat het net zo samenvalt! Gelukkig zijn er ook producten zonder appelvezel erin 🙂 Maar jammer van het brood!

 4. Elisabeth 16 juni 2017 / 22:19

  van albert hein assortiment vind ik de broodbakmis echt geweldig. heb dan idee dat een gewoon brood bak en eet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.