Mijn goede voornemens en hoe ik ze waarmaak (en hoe jij dat ook kan!)

Happy 2017! Tijd voor goede voornemens… normaal doe ik niet aan goede voornemens, maar dit jaar heb ik echt wel een aantal dingen die ik wil veranderen. Dingen waaraan ik wil werken en dingen die ik wil veranderen in mijn leven. Ik heb er zin in! Ik deel mijn lijstje met je. En ik heb een video met tips hoe je die voornemens eigenlijk kan volhouden…

Goede voornemens 2017

 • Meer creatief bezig zijn
 • Met aquarel
 • Maar ook weer meer DIY video’s opnemen!
 • Zo gezond mogelijk leven blijft belangrijk dit jaar. Belangrijker dan ooit, denk ik, vooral omdat ik het nu als een erg groot onderdeel van mijn behandeling zie.
 • Ook psychisch nog sterker worden. Als je me een beetje kent weet je wel dat ik al een eind op weg ben, maar met sommige omgevingsfactoren kan ik lastiger omgaan. Ik verdraag prikkels erg slecht, maar misschien kunnen sommige prikkels ook anders geïnterpreteerd worden? Hier wil ik graag aan werken en ontdekken wat de mogelijkheden zijn!
 • Extra lief zijn voor andere mensen. Maar eigenlijk vooral voor mezelf, want dat begin ik een beetje te vergeten.

Een jaar geleden maakte ik een video met tips voor het maken van goede voornemens en hoe je deze tot een succes maakt. Bekijk de video als je benieuwd bent!

Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad! Ik ben wat ziekjes, maar ik was toch al van plan om lekker thuis te blijven en me niet te veel aan te trekken van het feit dat we een nieuw jaar in gaan. Dus, ik ben lekker in bed gebleven. Maar misschien heb jij wel iets heel spannends, leuks of gezelligs gedaan?!

Heb jij ook goede voornemens? En hoe is het met die gegaan van vorig jaar?

DELEN:

26 reacties

 1. marije 1 januari 2017 / 08:13

  Mooie haalbare voornemens! Hoop veel van je creatieve uitspattingen voorbij te zien komen en dat je gezondheid dit jaar een boost krijgt.

  Ik ga mij de komende 3 maanden eerst focussen op mijn revalidatie en reïntegratie. En heel veel lol maken. Daarna kijk ik verder.

  Gelukkig nieuwjaar en maak er een geweldige eerste dag van!

 2. Charelle 1 januari 2017 / 08:30

  Happy New Year Lisanne! Oh dat van het anders interpreteren van prikkels klinkt echt mega interessant, ik ben benieuwd hoe dat gaat gaan! Leuk als je daar eens wat over schrijft!

 3. Romy 1 januari 2017 / 09:43

  Wat een mooie voornemens om aan te werken! En superleuk dat je meer met aquarellen wil gaan doen! Ik heb een aantal doelen waar ik in 2017 aan wil werken, waaronder meer rust en momentjes voor mezelf creëren, verder gaan met mijn zoektocht naar een baan en meer uit mijn comfortzone gaan, bijvoorbeeld door vaker op onbekende mensen af te stappen en door een paar dagen in mijn eentje een tripje naar het buitenland te maken.

 4. Sandra 1 januari 2017 / 10:36

  Vind het zo gaaf dat je nu zo veel met aquarel bezig bent! Die kaarten die je laatst maakte vind ik super tof. Beb benieuwd naar watvoor creatieve dingen jij dit jaar weer met ons gaat delen. 😀 Dat stukje ocer prikkels anders interpreteren klinkt erg interessant. Als je je hierin meer ontwikkeld hebt, zou je daar dan iets over willen Schrijven? Lijkt mij reuze interessant!
  Mojn goede voornemen dit jaar? Meer zelfwaardering krijgen, want die is momenteel door een aantal gebeurtenissen van vorig jaar een beetje naar de maan. Ook wil ik mezelf meer verwennen en niet te streng zijn.

 5. Darina 1 januari 2017 / 11:01

  Gelukkig nieuwjaar Lisanne! Mooie voornemens Lisanne! Ben heel benieuwd naar de aquarellen. Mijn voornemens zijn om meer van de (kleine) dingen te genieten om mij heen, rustiger worden en mijn boek afschrijven.

 6. Sofie 1 januari 2017 / 11:15

  Liever zijn voor jezelf, dat vind ik een mooie.
  Ik heb niet veel voornemens, ik wil vooral blijven bloggen hoe ik dat de laatste weken heb kunnen doen. En er vooral veel plezier in blijven hebben.
  Ik ben benieuwd hoe je die prikkels wilt gaan aanpakken!

 7. Ayla 1 januari 2017 / 12:09

  Dat klinkt goed Lisanne, vooral het voornemen om liever voor jezelf te zijn! Ik maak altijd een eindjaarslijstje met mensen die belangrijk voor me waren het afgelopen jaar, en dit jaar heb ik voor het eerst mezelf ook op dat lijstje gezet. Lief voor jezelf zijn is zo’n belangrijk onderdeel van je beter voelen! Veel geluk dit nieuwe jaar!

 8. Irina 1 januari 2017 / 12:47

  Heel veel succes met het behalen van je doelen Lisanne! Ik wens je alle geluk en gezondheid toe in 2017 <3

 9. Bettie 1 januari 2017 / 12:49

  Gelukkig nieuwjaar!

  Mooie voornemens heb je gemaakt voor het komende jaar.

 10. Zo simpel is dan geluk 1 januari 2017 / 12:51

  Goed om bewust wat liever te gaan zijn voor jezelf. Ik wens je heel veel geluk toe in het nieuwe jaar met zo min mogelijk last van je ziekte.

 11. Josephine 1 januari 2017 / 17:03

  Je hebt een mooi lijstje gemaakt voor dit jaar, Lisanne! Ik denk dat gezond leven en lief zijn voor jezelf de andere voornemens ook gelijk een stukje haalbaarder maken. 🙂 Succes ermee! Ik hoop dat je erin slaagt, en verder wens ik je natuurlijk sowieso een heel mooi 2017 toe!

  Ik hoor ook bij die groep mensen die “eigenlijk geen goede voornemens maken.” Voor 2016 kan ik me ze in ieder geval niet herinneren, haha. Voor 2017 doe ik wel een poging: dit jaar staat een goede balans tussen mijn gezondheid en mijn nieuwe hobby (bloggen!) bovenaan. (Hmmm, dat staat nu wel zwart op wit, haha)

 12. Linda 1 januari 2017 / 17:10

  Ik hoop dat het nieuwe jaar meer gezondheid mag brengen, fijne momentjes en creatieve uitspattingen! Gezond leven is ook iets wat op mijn lijstje staat, ik heb dit vorig jaar al opgepakt en merk hoe goed een suikervrij dieet mij doet. Het heeft zo’n positief effect op mijn ziek zijn dat ik dit al te graag vast blijf houden. Happy new year lieve Lisanne, op naar een heel mooi jaar!

 13. Julia 1 januari 2017 / 17:53

  Lieve lisanne de beste wensen! Ik hoop dat het voor jou en alle anderen een mooi nieuw jaar wordt!!!!
  En ik deel je voornemen om nog meer creatiever bezig te zijn:)!

 14. Daniëlle | Mama Lifestyle Blog 1 januari 2017 / 21:26

  Ik wens je een heel gelukkig 2017, een jaar waarin je je hopelijk beter voelt. Mijn goede voornemens zijn o.a. meer aandacht hebben voor mijn kinderen, maar ook meer aandacht hebben voor mezelf. In 2017 wil ik mijn persoonlijke geluk (eindelijk) najagen.

 15. Irene 2 januari 2017 / 09:40

  Gelukkig nieuwjaar! Wat een mooie voornemens heb je! Hoop binnenkort meer creaties van je te zien! een van mijn voornemens is ook om meer te gaan knutselen!

 16. Lieke Meertens 2 januari 2017 / 20:47

  Dat klinkt als hele mooie voornemens Lisanne! Ik wens je een heel inspirerend en aquarel-rijk (haha) nieuwjaar toe.

  Mijn goede voornemen is om elke dag plezier te maken. Daar maak ik een 365-dagen-project van. Want die stok achter de deur heb ik wel nodig.

  Elke dag doe ik dus iets waar ik heel blij van word. Iets liefs voor mezelf. En daar maak ik een foto van.

  Ik ben heel benieuwd hoe het gaat. Gister mocht ik er al over vertellen op de radio, dus het jaar begon al goed :). Op naar nog meer leuke avonturen!

  • Lisanne 3 januari 2017 / 17:50

   Wat een mooi project zeg, heel erg gaaf!

 17. Patricia 3 januari 2017 / 08:10

  Mooie voornemens. Ik wil veel, maar leg me nu niet vast. Eind maart komt de baby en zal mijn leven sowieso enorm veranderen. Laat ik aan het eind van het jaar maar mooie balans hebben gevonden. Gelukkig 2017!

 18. Marion 3 januari 2017 / 14:07

  Super mooie voornemens, Vooral het lief zijn voor jezelf! Ik hoop ook heel erg dat je in het nieuwe jaar heel veel mooie en goede stappen vooruit mag zetten. Vooral als het gaat om je gezondheid!!

 19. Vivian 3 januari 2017 / 17:24

  Leuke video! Ik vind die eerste tip vooral heel treffend, want ik merk ook altijd dat het woordje ”voornemens” me tegen de borst stuit haha. Als je ze gewoon beschouwt als doelen, wordt het een stuk leuker en haalbaarder!

 20. Sherry 4 januari 2017 / 11:02

  Goede voornemens. Leuke video.
  Ik heb alleen een voornemen dat ik mijn volgende boek echt afkrijgen dit jaar.

 21. Suzan 4 januari 2017 / 11:12

  Gelukkig nieuwjaar en wat een mooie voornemens.
  Hoop dat het met je gezondheid nog steeds stapjes vooruit gaat.
  Zodat je meer creatief aan de slag kunt en daar DIY video’s van kunt maken.
  Maar wees vooral lief voor jezelf.

 22. Lisette 9 januari 2017 / 16:09

  Leuke video! Ik proberen dit jaar alleen dingen te doen waar ik energie van terug krijg en proberen mijzelf en andere mensen blij te maken. Ik heb laatst ook een vision bord gemaakt, super leuk om te doen!

 23. Willem Meester 10 januari 2017 / 07:37

  Dit gaat jou lukken! Tof dat je er ook een filmpje bij plaatst. Ik zelf werk meer met het stellen van doelen onderverdeeld in 8 elementen. Veel.succes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.