Gouden kleuren aquarel budgettip

Glanzende of glimmende kleurtjes gebruiken bij aquarel: best wel lastig. Want welke soort geeft nu het subtiele, maar goudgekleurde effect dat je graag wil hebben? Ooit gaf ik een mooie set cadeau aan iemand, maar deze kostte rond de twintig euro voor een paar kleurtjes. De set die ik nu ben tegengekomen kost maar twee euro en is zeker de moeite waard om te proberen!

Ik kwam de volgende set met verschillende tinten goud aquarel tegen in de winkel:

De shiny metallic water colour paints. Dit is de verpakking, als ik even snel had gekeken had ik hem niet gepakt, maar tegenwoordig kijk ik altijd even echt góed op deze afdeling van de winkel. Ik wil altijd even weten wat er nieuw is. En nu was dit nieuw! Toen ik het wat beter bekeek zag ik wat het was en werd ik erg nieuwsgierig. Deze wil ik proberen!

Dit is de verpakking wanneer je het kartonnen omhulsel eraf haalt. Dit geeft al een meer chique uitstraling. De pans van de aquarel zijn van plastic, net zoals je het in kunstenaarsbenodigdhedenwinkels ook vind. Deze zijn iets groter dan de pans die ik gewend ben van Talens van Gogh of Rembrandt.

Dat is dan ook de kwaliteit waarmee ik normaal werk. Ik schreef al eens eerder een stuk over beginnen met aquarel, bekijk dit artikel ook eens.

Nu tijd voor de swatches. Nat ben ik er niet heel erg van onder de indruk, maar eenmaal opgedroogd…

Blijken de kleuren echt wel mooier te zijn dan gedacht! Ik ben enthousiast. De kleuren zijn niet zo gepigmenteerd als mijn aquarel van Van Gogh die ik graag gebruik, maar opbouwen met deze kleuren is zeker goed mogelijk. Op de foto hierboven zie je ze in de zon en het is één (royale) veeg per kleurtje.

Ook heb ik na het drogen van de verf geprobeerd de glitters te verschuiven, dat gebeurt nog weleens met goedkopere glitterproducten op papier. Maar deze blijven muurvast zitten, heel goed! Zo komt je aquarelwerk niet helemaal onder de glitters te zitten, dat is wel belangrijk om te weten.

Hoe mooi het blijft wanneer je je werk ophangt weet ik natuurlijk niet. Maar ik denk dat het de moeite waard is om het te proberen.

Deze kleuren goud zijn dus superleuk om mee te experimenteren. Er zijn meer metallic versies beschikbaar met andere kleuren aquarel, maar zelf ben ik fan van de goudkleuren. Waar ik ze kocht? Bij Action! Ik had nooit verwacht dat ik daar voor twee euro zulke mooie aquarel zo vinden.

DELEN:

2 reacties

  1. Naomi 14 maart 2020 / 08:09

    Prachtige kleurtjes. Dat zou je voor zo’n fijn prijsje inderdaad niet verwachten.

  2. marij 18 oktober 2022 / 17:42

    helaas, niet meer te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.