Groot denken, kan ik dat wel?

De opdracht van vanmorgen ging over groot denken. Een extreem doel neerzetten en op die manier met creatieve manieren komen om jouw doel te bereiken. Wat mijn doel precies is?

Een eigen (online) platform/tijdschrift met een kantoor dicht bij huis en een eigen redactie met allemaal inspirerende mensen.

Verdere toelichting lees je in de blog die ik erover schreef. Hoe ga ik dit doen? Het is niet zo simpel als het lijkt, en daarom leg ik het je uit in een aparte blogpost. Ik ga uitleggen waarmee ik ga beginnen, omdat het nodig is.

dream-biggg

Mijn gezondheid

Na de ‘just do it!’ opdracht was ik hard bezig met het waarmaken van mijn droom. Ik zag het helemaal voor me, was hard aan de slag, als alles goed was gegaan was er nu zelfs al iets online geweest….

Maarja, dan heb ik altijd nog die gezondheid die roet in het eten gooit. Dat is natuurlijk niet toevallig, dat gebeurt regelmatig wanneer ik ‘te veel’ doe. En mijn lijf vindt al dat ik te veel doe bij een poep en een scheet. Het is zeer waarschijnlijk dat dit de rest van mijn leven het geval gaat zijn, ik kan er niet vanuit gaan dat er een tijd komt waarin ik volledig kan vertrouwen op mijn lijf.

Daarom moet er in een onderneming altijd een plan B zijn. Eentje waar ik (tijdelijk) dan niet bij hoor. Maar dan leg je het op de schouders van andere mensen. Geen ideale situatie als je iets wil opbouwen.

Misschien moet ik wel helemaal niet groot denken, misschien moet ik wel juist klein denken. De was opvouwen, het eten klaarmaken. Het weer kunnen van zulke kleine dingen, om mee te beginnen. En dan al die grote dingen gewoon even niet. Even terug naar de basis en naar het gezonder worden.

Dat is een beetje mijn dilemma, voor mijn gezondheid gaan, of voor mijn dromen?

Mijn lijf kan vrij weinig op dit moment. Als dat niet meer gaat veranderen dan moet ik het hiermee doen en moet ik me focussen op een manier waarop het behalen van mijn doel wel kan. Maar daar tegenover staat dat mijn gezondheid niet ‘vast’ staat, het kan altijd beter gaan (of slechter). En als het beter gaat dan kan ik natuurlijk ook beter werken aan mijn droom. Waar focus je dan op?

Feit is: ik heb hoop. Vooral nu het minder goed gaat weet ik zeker dat het beter kan.

Mijn ‘grote droom’ gaat in de wachtrij omdat er op dit moment iets is waarnaar ik veel harder verlang, waarvan ik veel gelukkiger ga worden.

Mijn droom: me beter voelen

Ik weet hoe ik het ga doen: ik las een deel 1 in van het waarmaken van mijn droom: me beter gaan voelen. Daar heb ik niet heel erg veel invloed op, maar toch ga ik ervoor. Zoeken naar werkende behandelingen, zo gezond mogelijk leven, zo veel en regelmatig mogelijk bewegen, zorgen voor een zo gezond mogelijke geest, het hoort er allemaal bij.

Er zijn oneindig veel verschillende behandelingen voor fibromyalgie, dat geeft hoop. Maar tegelijkertijd maakt dat het ook een beetje ingewikkeld, want waar begin je? Voor iedereen werkt helaas weer iets anders. Ik ben nu onder behandeling bij een arts voor een alternatieve manier van behandelen (niet alleen voor de fibro, maar ook voor mijn auto-immuunziekte), 1 april krijg ik hopelijk voor het eerst de nieuwe ‘medicatie’. En uitslag van mijn afgelopen onderzoeken… 

Ik vind het spannend! Maar ik heb er zin in.

Kortom, even geen grote dromen voor mij. Hoewel ‘een betere gezondheid’ natuurlijk de allergrootste droom van de wereld is voor mij, haha. Zo voelt het alleen niet, ik denk doordat de weg niet vastligt. En doordat de dingen die ik moet doen op het eerste gezicht ontzettend veel moeite kosten en maar een kleine waarde hebben. Ik ben bang dat er geen shortcuts zijn voor deze weg. Het blijft een kwestie van behandelingen proberen en manieren vinden om het allemaal draaglijker te maken. Maar mocht je zo’n shortcut weten, let me know!

17 reacties

 1. Rosa 14 maart 2014 / 15:14

  Spannend om op die uitslagen te wachten nog zo lang! Hopelijk komt er iets uit wat misschien wel voor een shortcut kan zorgen 🙂

 2. Tiffany 14 maart 2014 / 15:21

  Wat een prachtige droom Lisanne. Spijtig genoeg weet ik geen shortcuts voor je 🙁 Hopelijk komt je droom wel erg snel uit!

 3. Geertje 14 maart 2014 / 15:24

  Heel herkenbaar. Ik had al bij die durven dromen opdracht in een comment gezegd dat ik dat zelf niet prettig vind. Groot dromen betekend voor mij weer een “klap in het gezicht” omdat je tot het besef komt dat je die grote droom (waarschijnlijk) nooit waar zal kunnen maken.
  Ik vind het knap dat je hier zo positief mee om gaat. Ik hoop voor je dat je je door die nieuwe medicijnen beter gaat voelen, dat je een geschikte behandeling vindt en dat je deze (kleine/grote) droom waar kunt maken. En voel je je beter: Vanaf daar weer verder dromen, maar in stapjes!

 4. Manon 14 maart 2014 / 15:32

  Inderdaad, je gezondheid staat altijd op nummer één (vind ik)! Hopelijk kan je droom wel ooit uitkomen, en als je er hard voor werkt en voor wilt vechten en ervoor wilt gaan dan komt het ook uit. Misschien nu niet, en misschien niet precies zoals je het voor ogen hebt, maar misschien wel een kleinere versie waar je ook heel gelukkig mee bent!

 5. Explorista 14 maart 2014 / 15:36

  Dit kan hartstikke goed een eerste stap zijn 🙂 Als ik een grote reis maak, is ook altijd één van de stappen om gezonder te leven om zo sterk mogelijk te zijn om mijn droom waar te maken. Niets om je voor te schamen dus! Als je maar kleine stapjes zet, dan kom je er vanzelf, denk ik. Hoe klein ook. 🙂

 6. MySimplySpecial 14 maart 2014 / 15:46

  Een goede gexondheid is toch wel het balangrijkste! Maar hopelijk kan je je andere droom ooit waarmaken!

 7. xhannahs 14 maart 2014 / 15:46

  Mooi gezegd Lisanne! Groot dromen is mooi, maar het kan ook juist een confrontatie zijn omdat het door je gezondheid onmogelijk is… Succes met je nieuwe behandeling!

 8. Kelly Caresse 14 maart 2014 / 15:52

  Wat mooi hoe je dit verwoord, en ook knap hoe je die overweging maakt, dat het niet anders kan soms maar dat die droom zeker in een later stadium op je to do lijst staat. Ik hoop echt voor je dat je gezondheid je niet zo in de weg gaat zitten want dat verdien je gewoon echt! 🙂 Heel veel succes met je nieuwe behandeling

 9. Debbie 14 maart 2014 / 16:08

  Mooi dat je inziet dat voor nu je gezondheid belangrijker is dan je droom waarmaken. Toch hoop ik voor je dat je snel weer iets beter voelt en toch aan je droom kan beginnen met het waarmaken.

  Succes met je behandeling.

 10. Susanne 14 maart 2014 / 16:38

  Ik denk ook dat als je gezondheid niet meezit je pas realiseert dat al die andere dromen (relatief) onbelangrijk zijn. Ik heb zelf heel erg last gehad van slapeloosheid. Ik dacht vaak ook: mensen, waar maken jullie je druk om! Want voor mij kon dat weekendje weg of die nieuwe tas (ik noem maar wat) me gestolen worden, ik wilde gewoon goed slapen. Punt. Ik hoop écht voor je dat deze manier van behandelen wel werkt voor jou. En tot die tijd doe jij gewoon 10 ieniemienie dromen waarmaken dan 1 mega grote toch?! 😀

 11. Nancy 14 maart 2014 / 16:46

  Je gezondheid is het belangrijkste wat je hebt, dus deze droom is perfect! Ik kan niet anders zeggen dan dat het belangrijk is om jezelf op de eerste plaats te zetten. Ik ben overspannen geweest en heb PDS en ik heb van dat alles geleerd dat je gezondheid prio nummer 1 moet zijn. Wanneer dat een beetje op de rit is, kun je verder met de andere grote dromen. Of je laat de andere grote dromen een beetje synchroon aan je gezondheidsdroom lopen, twee dromen tegelijk (maar misschien de een iets groter als de ander) kan soms vast wel.
  Succes en go for it!

 12. Yvonne 14 maart 2014 / 17:01

  Het blijft ontzettend lastig om een chronische ziekte, in mijn geval de ziekte van Lyme, en een droom te combineren! Zelf heb ik altijd interieurontwerper / dessinontwerper willen worden en heb ik ervoor gekozen om hiervoor te studeren. In deeltijd, op een laag pitje. Toch moet ik van een halve dag school in de week 1 a 2 dagen bijkomen en dan vervolgens heel hard aan mijn huiswerk. Het is geen ideale situatie, omdat het voor mijn gezondheid eigenlijk te veel is. Toch draagt het op een andere manier juist bij, omdat het fantastisch is onderdeel van de maatschappij uit te maken, goede cijfers te halen en het allerbelangrijkste aan mijn droom te werken!

  Ik hoop dat jij ook binnenkort stappen richting jouw droom kunt maken en dat je weer eens stappen vooruit kan maken in jouw gezondheid! Maar vergeet niet dat je eigenlijk met Lisanneleeft al elke dag aan jouw droom werkt!

 13. Marion 14 maart 2014 / 17:10

  Mooi gezegd, Yvonne!

  Groot dromen, ik vind het ook eng. Toch ergens een stukje zelfbescherming, denk ik. En daar is niks mis mee!

 14. Anne 14 maart 2014 / 18:51

  Ik denk dat je weinig aan een shortcut hebt. Alles wat je nu doormaakt kan uiteindelijk heel waardevol zijn, maar alleen als je niet forceert. Verder wil ik wijzen op een artikel over creativiteit, waarin een visie wordt gedeeld die heel anders is dan je meestal leest. Ik vond het zelf heel interessant en ik wil er eens mee gaan experimenteren. http://www.pickthebrain.com/blog/three-rules-creativity/ Niet alles hoeft groter en meer, we moeten het doen met wat we nu hebben en ik geloof dat dit altijd genoeg zal zijn.

 15. Mandy 14 maart 2014 / 19:48

  Mooi geschreven! Hier blijkt dan ook weer dat je gezondheid het belangrijkst is. Want hoe kan je nou genieten van je grote droom als je je niet lekker voelt? Ik doe misschien niet meer de dingen die ik vroeger deed, maar ik geniet wel meer. Met name van kleine dingen, ik zie nu pas dat dat eigenlijk veel belangrijker is, genieten. Ik ga voor je duimen dat je een positieve uitslag krijgt en dat de medicatie goed aanslaat!!

 16. Simone 15 maart 2014 / 18:07

  Dromen zijn om waar te maken, daar zit geen tijdperk aan verbonden. 🙂 Hopelijk gaat het snel beter met je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.