Handleiding: een lange galajurk voor weinig geld

Je kent het wel: je bent uitgenodigd voor een feest, maar eigenlijk heb je niets in je kast hangen wat past bij de dresscode. Voornamelijk wanneer de dresscode vrij streng is kan dat nog weleens veel geld gaan kosten, meer dan je had gepland in elk geval. En dat is natuurlijk zonde voor een avondje! Zelf heb ik nu meerdere malen op zoek gemoeten naar een vrij specifieke jurk en ik heb dus een aantal tips voor het scoren van een mooie outfit!

betaalbare-lange-jurken

Wacht even: voordat je gaat kopen, denk eens aan lenen!

Voordat je een jurk gaat kopen; kijk dan eens in de kledingkast van je vriendinnen, zus of misschien zelfs je moeder. Je hebt echt niet altijd een nieuwe jurk nodig, vooral niet als je het toch maar een keertje gaat dragen! Verder zijn er ook winkels die jurken verhuren, maar vaak is dit niet heel goedkoop. Maar wel een goede oplossing voor wanneer je geen betaalbare jurk kan vinden natuurlijk!

lange galajurk

Voor een tientje kocht ik deze jurk bij een tweedehands winkel. Perfect!

Tweedehands galajurken

Echt een goede tip voordat je op zoek gaat naar een nieuw exemplaar; kijk eens in de lokale tweedehands winkeltjes. Vaak zijn galajurken dingen die maar enkele keren gedragen worden en vervolgens worden weg gedaan. Daarom vind je in tweedehands winkels vaak bijna-nieuwe exemplaren. Ook op internet vind je wel mooie lange galajurken, maar mijn ervaring is dat je in tweedehands winkels een stuk minder betaalt. Maar wellicht is het het kijken waard!

Dingen die nieuw misschien 100 euro hebben gekost vind je al snel voor 15 euro terug in een tweedehands winkel. En vaak hebben tweedehands winkels ook wel galajurken hangen, dus echt wel een aanrader om daar eerst te gaan kijken!

bataalbare lange galajurken

Lange galajurk

Het is een rotklusje; een mooie nieuwe lange galajurk vinden in de winkel die ook nog een beetje betaalbaar is. En dan bedoel ik lang als in: tot de enkels. Voor mij is het altijd een soort wedstrijd om voor zo min mogelijk geld iets moois te vinden. Een aantal winkels waar ik regelmatig kijk:

 • De webshop van Forever21
 • H&M
 • Jane Norman (vaak in de V&D) heeft in de sale vaak mooie jurken. Voor de volle prijs betaal je al gauw 100 euro, maar wanneer het in de sale is vaak een stuk minder.
 • New Look
 • Asos.com, Zalando.nl en Nelly.com zijn ook echt heel fijn om een lange betaalbare galajurk te vinden. Je gaat naar maxi (feest)jurken, selecteert je budget en er komen allerlei exeplaren te staan binnen je budget. Echt een aanrader!
 • In van die winkeltjes met crappy kwaliteit kleding hebben ze soms ook prachtige jurken hangen voor een fijn prijsje. Niet zomaar overal, maar je zou er eens tegenaan kunnen lopen!

Kleine toevoeging: dit artikel stond al ingepland toen ik ook deze jurk van 15 euro tegen kwam. Wie weet valt daar zelfs iets mee te doen. Dat is pas betaalbaar!

Nog een aantal dingen waarmee je meer kans hebt de perfecte lange galajurk te scoren:

 • Kijk zo lang mogelijk van tevoren naar jurken, elke winkel die je binnenkomt check je ook even snel of ze mooie jurken hebben
 • Rond kerst en oud en nieuw (erna voor de sale!) worden vooral veel lange galajurken verkocht. Houd de winkels en webshops rond die tijd in de gaten!

Schoenen en accessoires

De ultieme tip: een wat minder dure lange galajurk combineer je met mooie accessoires. Op die manier hoeft je jurk niet perfect of oogverblindend mooi te zijn. Een basic jurk met een opvallende ketting, een mooi paar oorbellen of dat eyecatching paar pumps doen hun werk net zo goed als een geweldige jurk met basic accessoires.

Vaak heb je al wel wat moois in de kast liggen, maar wanneer dit niet zo is dan is een mooie accessoire toch wel een stuk goedkoper dan een jurk. Wil je ook je accessoires graag binnen een zo klein mogelijk budget shoppen? Neem dan eens een kijkje in de volgende winkels:

 • Primark
 • New Look
 • Forever21
 • H&M
 • Zara (wel iets duurder, maar je kan daar echt mooie luxe items scoren voor wanneer je een basic jurk hebt)
 • En sowieso weer Asos, Zalando en Nelly omdat je daar veel bijzondere dingen vindt

Dat waren wel een beetje mijn tips! Ik heb inmiddels zelf een paar mooie basic jurken in de kast hangen, dus echt stress geeft het zoeken van een betaalbare lange galajurk me niet meer; ik kan immers altijd de jurken aan die in mijn kast hangen. Ik ben wel benieuwd, wat zijn jouw tips voor het vinden van een jurk, nog geheime plekjes waar jij een mooie betaalbare lange galajurk hebt gespot?

28 reacties

 1. Beautytalk 17 oktober 2013 / 07:41

  Leuke tips! Hier heb ik wel iets aan.. ik moet volgende maand naar een galabal! 🙂
  Eefje

 2. janine 17 oktober 2013 / 08:27

  Super handige tip. Volgend jaar heb ik mijn diploma uitreiking en moet dan natuurlijk wel goed voor de dag komen. Ik ga zeker kijken op deze sites en in deze shops 🙂

 3. Ilse 17 oktober 2013 / 08:48

  Leuke tips. Helaas heb ik nooit de gelegenheid om zo’n mooie jurk te dragen. 😉

 4. Lidewij 17 oktober 2013 / 08:55

  Fijne tips! Kringloop kan ik ook echt aanraden, zeker zulk soort kleding wordt inderdaad echt maar een of twee keer gedragen, ideaal natuurlijk!

  • Lisanneleeft 17 oktober 2013 / 12:18

   Dat is ook wel heel gaaf! 😀 In zulke gevallen vind ik het altijd jammer dat ik dat zelf niet kan, lijkt me onwijs leuk om een eigen galajurk te kunnen maken 😀

 5. Kimberley 17 oktober 2013 / 09:31

  Ik heb al heel lang geen gala gehad, best wel jammer eigenlijk! Leuk om al die mooie jurken te zien 😀

 6. Manon 17 oktober 2013 / 10:02

  Leuke tips, ik heb alleen paar jaar geleden al gala gehad haha.

 7. Rosalie 17 oktober 2013 / 11:27

  H&M vind ik zelf inderdaad echt ideaal daarvoor, al heb ik zelf nog nog nooit een lange gala-jurk gehad maar wel korte jurkjes.

 8. me 17 oktober 2013 / 13:49

  Ik heb mijn examenfeest al jaren geleden gehad, toen waren het overigens geen gala’s maar gewoon een “kom zoals je wilt”feest, veel beter vind ik persoonlijk.

 9. Soesja 17 oktober 2013 / 14:12

  Fijne handleiding! Tweedehands is wel echt een aanrader inderdaad: heb vorig jaar een prachtig blauw fluwelen kerstjurkje gekocht voor €3. Nog NIET gedragen tot dus toe, maargoed, daar gaat het niet om! 😛

  • Soesja 17 oktober 2013 / 14:13

   Bij de IJhallen in Amsterdam! Dat moest er nog bij 😉

 10. Linda 17 oktober 2013 / 15:32

  Ik heb echt maar twee keer geloof ik in m’n hele leven een galajurk gedragen, haha. Ik ben meestal van het simpele, ook qua accessoires. De galafeesten die ik had waren meestal van school, dat was in een discotheek in de buurt, die door de school dan werd afgehuurd, en dan was je toch alleen aan het dansen dus viel je niet zo op met een basic jurkje.
  Ik heb wel wat jurkjes hangen voor gewoon-omdat-het-kan (ben sowieso niet zo vaak van de jurkjes, behalve in de zomer en bij speciale gelegenheden, haha) en nog eentje van m’n diploma-uitreiking. Helaas heb ik nu geen geld, anders kocht ik er eentje voor de uitreiking van m’n bachelor van volgende week! (:

 11. Dagmar 17 oktober 2013 / 15:46

  Wat een fijne tips, leuk artikel! Mooie selectie heb je gemaakt van de lange jurken, love them all!

 12. Charlotte 17 oktober 2013 / 16:32

  Leuke tips! 🙂
  Gala jurken zijn inderdaad duur maar als je er maar 1 keer een nodig hebt.. dan zou ik hem inderdaad lenen of huren.

 13. Hester 17 oktober 2013 / 19:22

  Leuk artikel Lisanne! Ik heb nog geen galajurkje oid in mijn kast hangen maar ik heb dit jaar wel voor het eerst een kerstgala, dus ik mag wel alvast gaan zoeken… Zeker gezien het feit dat ik normaal nooit jurken draag wordt het nog wel een uitdaging, haha, maar wel leuk. Ik heb van de zomer al wel een paar mooie pumps gekocht, lichbruin met een peep toe en glitter op het stukje stof op het begin van je tenen. Ik hoop dat ze bij mijn jurk(je) passen maar dan wil ik ze wel aan doen, dan heb ik die vast!

 14. Mira 18 oktober 2013 / 00:04

  Ik heb ooit een galajurk uit de Kerstcollectie van H&M gekocht in de sale voor €15!

 15. Josephine 1 november 2013 / 21:27

  Ik had bij mijn eindjaarsgala vorig jaar een cocktailjurkje, maar ik vind lang zo mooi! Vind de lengte niet mooi bij mij, maar als ik ooit weer een gala heb, wil ik een lange jurk. Wat geef je goede tips!

 16. Esmee 14 december 2013 / 15:37

  Handig artikel!
  Ik vind die jurk van Forever21 erg mooi, maar is helaas niet meer in de webshop te vinden. Weet iemand misschien wanneer ongeveer de jurk in de webshop was en of ‘ie nog ergens anders te vinden is?

 17. Mel 10 december 2014 / 09:23

  Wat een handige tips! Zelf heb ik een buurvrouw welke vroeger model was en nog aardig wat mooie jurken in mijn maat heeft! Dus ik heb het getroffen! Voor accesoires heb ik nog een tip. Bij een bruidswebshop bijv( http://www.princesses.nl) kan je vaak hele originele en betaalbare accesoires kopen. Zoals handschoenen, handtasjes en sieraden!

 18. Elisa 12 mei 2015 / 22:27

  Weet je van welk merk de jurk is op de eerste foto? Strapless met bloemen. Waar kan ik zoiets vinden?

 19. Angelina 20 mei 2016 / 20:18

  Heey,ik ben een meisje van 12 jaar en heb dit jaar op het einde van het jaar een schoolfuif met het thema gala! Ik weet niet waar ik mijn jurk moet kopen want ze zijn bijna allemaal voor volwassenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.