Handleiding voor wanneer je je dag niet hebt

Volgens mij hebben we allemaal weleens een rotdag. Een dag waarop je niet lekker in je vel zit, waarop alles lijkt te mislukken, alle mensen in de omgeving lijken tegen te werken en ja… het wil gewoon niet lukken! Hoe positief of gelukkig of vrolijk je ook bent, iedereen heeft z’n dag weleens niet. En sommige mensen lijken te denken dat ik altijd vrolijk en positief ben, maar ook ik heb zulke minder blije dagen. Ik denk zelfs dat ik mezelf op dit gebied ervaringsdeskundige kan noemen, haha. Ik deel met jullie mijn handleiding voor wanneer je je dag niet hebt.

bron (maar doe dit dus maar liever niet)

Stap 1 van de handleiding voor wanneer je je dag niet hebt. Wacht heel even… heb je echt een slechte dag… of?

Heb je echt zo’n slechte dag, of valt hij nog te redden? Misschien wel, misschien niet… aan jou de taak om erachter te komen. Valt er nog iets te maken van je dag?

De eerste stap is dus om jezelf op te vrolijken om te kijken of er nog iets van te maken valt. En ja, soms heb je geen keus (tentamens, werk, verslagen te maken), onder sommige dingen kun je gewoon niet uitkomen. In dat geval zul je het alleen van deze tips moeten hebben. Maak er het beste van! Een aantal tips om weer wat vrolijker en positiever te worden…

 • Heel simpel: zet je favoriete (vrolijke!) muziekje op en doe een dansje
 • Geef heel even toe aan de verleidingen. Neem een pauze, ga een rondje wandelen, eet je favo ijsje of kijk een serie. Heel eventjes afwijken van je schema, dat moet kunnen (en als de baas het er niet mee eens is, haal dan gewoon iets lekkers in je pauze)
 • Sommige mensen hebben een vriend of vriendin die ze altijd kan opvrolijken. Als de mogelijkheid er is, dan is het tijd om daar dankbaar gebruik van te maken! Een opbeurend telefoontje kan wonderen doen.
 • Ofwel: gewoon even ‘zondigen’. Ga eventjes iets leuks doen! Met de nadruk op eventjes, daarna probeer je weer verder te gaan met wat je eigenlijk moest doen!
 • Probeer jezelf op te vrolijken. Ga op zoek naar positieve gedachten, probeer even te relativeren. Het komt allemaal goed!
 • Geef de dag nog een kans, sta nog open voor verbetering in de dag. Eigenlijk wat de quote hierboven zegt: je zal geen regenboog vinden als je niet omhoog kijkt.

Handleiding voor wanneer je je dag niet hebt

Bron

Stap 2: Als je vandaag iets leuks mocht doen… wat zou je dan doen?

Ben je na het afwerken van het voorgaande lijstje nog niet opgevrolijkt? Dan komen we bij de volgende stap. Maar deze is (helaas) alleen mogelijk als je wat vrijheid hebt op de betreffende dag. Maar na het werk of na school vind je misschien nog een leuk gaatje voor deze stap.

Ik heb een fijne tip voor als al het voorgaande niet werkt. Je hebt je dag niet zo, maar we gaan de dag niet omdopen tot slechte dag. Dit wordt een verwendag voor jezelf. Een relaxdag. Gewoon een fijne dag waarop jij een beetje extra mag genieten en ontspannen. Geef er gewoon aan toe en probeer ervan te genieten!

 • Ga bijvoorbeeld lekker de hele middag op de bank zitten en kijk extra veel afleveringen van je favoriete series
 • Nodig een vriendin uit om lekker samen een bakkie thee te doen en lekker te kletsen. Of een drankje, kan ook natuurlijk! (Dit is misschien wel de ‘beste’ uit het rijtje, ik voel me in elk geval altijd weer blij als ik iets gezelligs heb gedaan met vrienden)
 • Doe wat je fijn vindt! Dat kan eigenlijk alles zijn, wandelen, sporten, of juist een lekker warm bad, een hele middag blogs lezen, films kijken… you name it! Vandaag is jouw dag (of avond/middag/ochtend), dus jij mag kiezen. Kies iets fijns!
 • Afleiding zoeken werkt doorgaans beter dan in een hoekje verdrietig zitten zijn
 • Als je wil kun je er ‘stiekem’ toch iets productiefs doorheen gooien. Bijvoorbeeld een grote lente-schoonmaak, het opruimen van je kast, of iets creatiefs maken. Daarvan krijg je zeker weten een voldaan gevoel! Maar het is jouw feestje, dus jij mag kiezen.

Stap 3: Het aller-laatste redmiddel

En als al het voorgaande niet werkt… dan kun je het beste gewoon lekker vroeg gaan slapen. Dan is de dag gauw voorbij en voor je het weet is het alweer morgen! Morgen is er weer een nieuwe dag met nieuwe kansen. Morgen wordt een topdag!

Ja, dit is mijn handleiding voor wanneer je je dag niet hebt, eigenlijk hoe ik altijd omga met mijn mindere dagen. En of dat nou op het gebied van gezondheid is, of puur pech of depri, het is altijd een beetje hetzelfde. Wat doe jij als je je dag niet zo hebt?

DELEN:

26 reacties

 1. Kelly Caresse 25 april 2013 / 07:07

  Wat een tof artikel! Ik heb ook weleens m’n dag niet, gelukkig gaat dit altijd wel weer voorbij 🙂

 2. Deborah 25 april 2013 / 08:36

  Wat een leuk artikel! Bedankt voor de tips , ik zal er de volgende keer (als ik een bad day heb) aan denken 😉

 3. Ilse 25 april 2013 / 08:54

  Nou, ik vind een beetje vodka in een pak sap doen wel heel slim hoor. Heb je even een leuke dag haha. Nee, ik ben gelukkig (AFKLOPPEN) bijna nooit een slechte dag, ben ook vrijwel nooit chagerijnig ofzo. Maar als ik dat ben, dan zet ik kei hard muziek op en ga lekker douchen of gewoon in bed liggen. Werkt altijd.

 4. LounaBeauty 25 april 2013 / 10:14

  Stap 3 vind ik echt geniaaaaaal!!!!!!! 🙂 hahahaha. Hup, duik je bed maar in. haha. Heerlijk. Leuk deze handleiding meid. Goed geschreven! X

 5. Stephanie 25 april 2013 / 10:41

  Heel handig artikel! Ik zit soms ook wel in een dip en dan blijf ik daar nog wel eens te vaak in hangen maar uiteindelijk heb ik daar alleen mezelf mee. Deze tips ga ik onthouden!:)

 6. Ilse 25 april 2013 / 11:09

  Tof en handig artikel, die ga ik bewaren voor een bad-day.

 7. Laura 25 april 2013 / 11:41

  Fijne tips! Ik ga vaak lekker in bed liggen met een serie aan en vroeg naar bed 🙂 Dat werkt altijd het beste voor mij.

 8. Yvonne 25 april 2013 / 12:45

  Wat een leuke blog ^^
  Wat bij mij ook werkt is:
  – De stad in gaan (shoppen of gewoon kijken/passen)
  – Yoga, meditatie
  – Honden knuffelen, uitlaten, spelen
  – Een ander ergens mee helpen
  – Veel watsappen met anderen

  • Yvonne 25 april 2013 / 12:47

   Oh en wat ik ook vaak doe is Youtubefilmpjes kijken van inspirerende en vrolijke mensen 🙂 Fullyrawkristina, Easytoberaw en Freelea enzo 🙂

 9. Charlotte 25 april 2013 / 14:07

  Leuk artikel en goed geschreven!
  Handige tips haha
  Meestal zet ik inderdaad mijn favoriete liedje op en word ik vanzelf wel vrolijker. Of ik eet chocolade 😀 dan komt met meestal wel goed haha! Maar soms ben ik echt in een slechte bui en helpt helemaal niks,,,

 10. SanneWierda 25 april 2013 / 16:59

  Haha, die foto van Penny van The Big Bang!

  Als ik echt even behoefte heb aan een relaxmoment, kijk ik een serie. The Carrie Diaries, The Good Wife, Grey’s Anatomy…

 11. Hester 25 april 2013 / 17:00

  Leuk artikel en herkenbaar! Ik probeer mezelf vaak ook beetje op te vrolijken, gaat alleen vaak lastig als ik veel huiswerk moet doen.. Dan zorg ik wel dat ik tenminste één leuk ding kan doen, anders is die hele dag prut. Vooral van de kleine dingetjes genieten en je focussen op de volgende dag werkt ook wel. Even mensen/dieren opzoeken is ook ‘n goede, maar dat kan niet altijd. Ik heb trouwens afgelopen week nog een artikel met tips tegen chagrijniteit (is het een woord, eigenlijk?) op mijn blog gezet!

 12. kirsten 25 april 2013 / 17:35

  Handige tips, die kunnen nog wel eens van pas komen hihi.

 13. Rosalie 25 april 2013 / 18:11

  Ik probeer sowieso op zo’n dag vroeg te gaan slapen, dan is het inderdaad snel morgen. Maar ook nieuwe energie! Doordat ik vroeg naar bed ben gegaan, en als ik meer energie heb ben ik vaak ook vrolijker.

 14. Ellen 26 april 2013 / 22:54

  Als ik een slechte dag heb en ik heb er de mogelijkheid toe, dan blijf ik gewoon in mijn bed liggen. Dat wordt ik na een tijdje zooo moe, dat ik weer zin heb om aan mijn dag te beginnen! 🙂

 15. Peet 28 april 2013 / 09:59

  Chocola eten. Veel chocola. En m’n zoon een uurtje op z’n kamer laten spelen, een dvd gebruiken als oppas voor een uurtje, geen uitgebreide kooksessie, maar iets makkelijks, en dan ‘s avonds lekker lang douchen en snel m’n pyama aan. Morgen weer een dag. Leuk artikel Lisanne!

 16. Debbie 28 april 2013 / 21:51

  Iedereen heeft weleens zo,n dag, maar dit zijn wel hele fijne tips om eruit te komen.

 17. Anne 29 april 2013 / 11:17

  Ik weet nog wel één ding dat absoluut werkt: Heel hard proberen te doen alsof je wel een goede dag hebt, terwijl je je heel slecht voelt. Dat moet je wel toegeven aan jezelf, wat dan weer niet wil zeggen dat meteen je hele dag verpest is. Maar wel zo van: oké, ik voel me kut. Jammerrrrr, maar kan ik er wat aan doen? Wil ik er wat aan doen? Soms is toegeven aan een zielige bui best een goede oplossing, als het maar niet te lang duurt. Gewoon even goed janken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.