Happy feel good music tips

Hoewel ik nooit echt iets met muziek heb gehad, geloof ik nu dat het toch wel degelijk iets met je humeur doet. En dan bedoel ik niet zielige liedjes die je aan het huilen maken. (Die zet ik zo snel mogelijk uit.) Nee, ik bedoel liedjes waarvan je vrolijk wordt, waarvan je er weer zin in krijgt!


Via weheartit.com

Laatst liet ik jullie een artikeltje zien dat beweerde dat muziek iets kan doen met de pijn bij fibromyalgie. Klassieke muziek voor de ontspanning (en daardoor het verlichten van de pijn) en Latijns- Amerikaanse muziek om het humeur te verbeteren. Aangezien het goed met me gaat ben ik vooral geïnteresseerd  in de laatste, de Latijns- Amerikaanse muziek.

Nu ben ik als oer-Hollandse jongedame niet helemaal op de hoogte van deze soort muziek. Ik heb misschien wel eens salsa gedanst, maar dat maakt me helaas nog geen expert. Het enige wat ik weet is dat 22tracks.com ook een Latin categorie heeft. En toegegeven, het werkt.

Dus, de afspeel lijst van 22 tracks is mijn tip! Welke muziek luister jij voor het verbeteren van je humeur? En ga je de Latijns- Amerikaanse muziek proberen? Ik ben heel benieuwd naar jullie tips! Bij genoeg tips zal ik ze voor jullie op een rij zetten.

6 reacties

 1. samira 22 augustus 2011 / 22:19

  Ik luister dan naar queen met hun awesome hits! f echt een liedje waar je goed op kunt shaken 🙂

 2. Kimmsallabimm 22 augustus 2011 / 22:40

  Ik heb het je al eens eerder gestuurd in een reactie;

  Ik luister muziek van Conjure one, Way out west, Fauxliage, Delerium en Jens gad om me beter te voelen.
  http://www.youtube.com/watch?v=IA3nCVJf_QM <– dit is echt waanzinnig. Ervaar het maar. (Jens Gad)

  Veel van de muziek die ik luister is ook afgeleid van klassieke muziek. Trance muziek wordt vaak gecombineerd met piano, violen en andere instrumenten.

  Om mijn humeur te verbeteren luister ik meestal 53L8 (5 3 lacht) via Nederland.fm. Daar hoor je allemaal stukjes cabaret. Ik ben een groot liefhebber en heb erg veel voorstellingen op dvd en als ik al die stukjes hoor lig ik constant in een deuk en voel ik me snel beter.

  Liefs, Kimm

 3. Suzanne 23 augustus 2011 / 05:48

  Ik word helemaal blij van fascination-alphabeat en lollipop-mika. Maar nu ook van Danza Kuduro.

 4. Tirsa 1 september 2011 / 10:48

  Op dit moment vind ik deze liedjes heel leuk:
  The wanted – glad you came
  Colbie caillat – brighter then than the sun
  Fun. – at least I’m not as sad as I used to be
  John mayer – blod as love
  Sweet thing – change of seasons (dit is écht een liedje waar je vrolijk van word)
  Simple plan – loser of the year

  Ik hoop dat je het wat vind (:

  • Tirsa 1 september 2011 / 10:51

   Het is geen Latijns- Amerikaanse muziek zoals je kunt zien, maar misschien word je er vrolijk van (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.