Happychallenge: Denk GROOT

Weet je nog, dat moment dat we je doel gingen vaststellen? Dat ik vertelde over mijn eigen (online)magazine redactie? Het moment waarop jij ging nadenken over wat jouw droom nu eigenlijk was?

Heb je iets bedacht? Ik denk dat veel mensen die mijn blog lezen het alleen hebben gelezen, en niets hebben bedacht. Niets hebben geformuleerd. Waarom niet?
Ben jij een van de lezers die wel een mooi doel heeft vastgesteld? Voor jou is deze opdracht! Maarreh, de rest mag ook meelezen natuurlijk…

dream-big

Maak je doel specifiek

Maak je doel meetbaar. Wanneer heb je bereikt wat je wil bereiken? In hoeveel tijd wil je dat bereiken, hoe lang wil je erover doen?

Maak je doel extreem

Door je doel extremer te maken ga je anders denken. Out of the box, zoals ze dat zo leuk noemen. Mocht je de tijd hebben, lees dan het gratis e-book easycratie. Easycratie is een boekje dat uitlegt waarom de wereld eigenlijk anders moet denken; easycratisch.

Groot=knettergek

We hebben allemaal ideeen van wat normaal is. Hebben we grote dromen, dan denken mensen dat je gek bent. Op een of andere manier is onze standaard manier van denken over het behalen van doelen ‘gewoon’. We gaan er niet vanuit dat we grandioos gave dingen voor elkaar kunnen krijgen.

groot-denken

Groot denken=creatief denken

Maar misschien kan je dat wel! Door je doel extreem te maken dwing je jezelf creatief te denken. En dan doe je misschien gekke dingen, wat maakt het uit? Het is juist leuk om even helemaal anders te denken. Dus, maak dat doel eens extreem, en zie wat je ermee kan.

Je kan waarschijnlijk veel meer dan je denkt, je moet er alleen eens op een andere manier in gaan staan! We worden vaak beperkt door de gedachten van ‘hoe het hoort’, terwijl dat lang niet altijd terecht is. Wanneer je zelf geen creatieve manieren kunt bedenken om sneller dichter bij je doel te komen, vraag dan eens iemand die er verder totaal geen verstand van heeft hoe hij/zij het zou doen. Waarschijnlijk komen er veel gekke en onmogelijke dingen voorbij, maar misschien juist ook heel veel bruikbare!

Door zo’n groot doel leer je met een open blik naar de wereld kijken. Je gaat de dingen niet meer doen zoals ze horen, want jouw doel is extreem. Je moet het anders gaan doen. Dat is eigenlijk het doel van deze opdracht!

De opdracht

Maak je doel specifiek, omschrijf het precies, maak het meetbaar, en zet er een bepaalde deadline op.

Je hoeft het niet eens perse zo te doen, maar bedenk eens: hoe zou je het kunnen doen wanneer je doel wel zo extreem was? Zijn er misschien kortere, leukere, wegen die ook naar jouw grote droom leiden? Wegen die je nog helemaal niet had gezien?

Voor mijn opdracht heb ik een apart blogje gemaakt, die komt vanmiddag online!

Doe eens gek, en laat ons jouw extreme doel weten in de Facebook groep! Dan kunnen we samen nadenken over de creatieve manieren waarop je je doel zou kunnen bereiken!

Deel in de Happychallenge Facebook groep wat jouw ‘extreme doelstelling’ is! En als je een brainstorm nodig hebt zijn we er natuurlijk ook in de Facebook groep, die kun je gewoon posten!

Lees ook de nieuwste update over de challenge op de blogs van Marieke en Kelly. Zij hebben de opdracht ook uitgelegd en gedaan, ik ben benieuwd hoe hun grote doelen eruit zien!

Lees ook de vorige Happychallenge blogposts:

14 reacties

 1. Kelly Caresse 14 maart 2014 / 07:06

  Wat leuk om jouw uitleg te lezen, ik ben nu wel super benieuwd naar jouw droomverhaal geworden! Ik ben ook gelijk m’n fantasie om gekropen em merkte hoeveel daarin los kwam, als je geen grenzen hoeft te hebben dan is alles mogelijk en mijn creativiteit eindeloos, ik zat te stuiteren op mijn bureaustoel terwijl ik mijn grootste droom vol fantasie aan het uitwerken was, wat een leuke opdracht deze week!

 2. Sanne 14 maart 2014 / 07:17

  Wat een leuke opdracht weer! Ik kan niet wachten om dit uit te voeren

 3. Anne 14 maart 2014 / 07:26

  Ik weet nog hoe ik me na de vorige “droom” opdracht voelde, dus ik ben een beetje huiverig maar ook heel nieuwsgierig. Gelukkig weet ik inmiddels ook waarom ik me slecht voelde na die opdracht, dat scheelt al weer. En ik ben heel benieuwd waar jij mee komt vanmiddag. Dan ga ik nu een wandeling maken in de mist (zowel de mist buiten als die in mijn hoofd). Laterrrr.

 4. Maaike 14 maart 2014 / 07:29

  Heeel leuk opdracht (zin in!) en ik ben vooral ook ontzettend benieuwd naar je blog van vanmiddag!

 5. Geertje 14 maart 2014 / 07:30

  Leuke opdracht, ben benieuwd naar jouw uitwerking vanmiddag…

 6. Bibian 14 maart 2014 / 07:47

  Wat leuk, ben heel benieuwd naar de uitwerking. Liefs

 7. Manon 14 maart 2014 / 07:50

  Inderdaad, mensen denken vaak dat je gek bent als je uitbundige dromen hebt. Ik heb als jong meisje altijd dingen geroepen en ik werd dan altijd zo aangekeken van: ja koekkoek, maar sommige zijn echt uitgekomen hoor… Ook een beetje geloven in je jezelf dat je het kunt is denk ik ook belangrijk. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal vanmiddag ^^

 8. Frauke 14 maart 2014 / 08:00

  Leuk! Ik durf niet altijd ‘big’ te dromen, maar merk dat het wel helpt om ergens écht voor te gaan. Heb alleen soms te weinig zelfvertrouwen! Ik heb zelf nu geen grote droom voorop staan, maar ga er eens over nadenken :).

 9. Linda 14 maart 2014 / 08:14

  Lastige opdracht! Zeker als er een ‘deadline’ om de hoek komt kijken… Ik denk dat ik het hou bij groots dromen. Eens even over nadenken wat ik online wil/ga zetten!

 10. Stella 14 maart 2014 / 08:31

  Wauw, dat is een lastige! Ik ga mijn best doen, ik ben heel benieuwd naar alle grote droomverhalen! Liefs, Stella.

 11. Susanne 14 maart 2014 / 09:01

  Ik denk dat dit voor mij echt eens goed zou zijn. Bij veel ideeën die ik heb (bijvoorbeeld over welke studie) dan is dit, dat zus en zo er aan de hand waardoor die studie al gedoemd is te mislukken. Maar als ik nou al die obstakels niet zou zien is er natuurlijk altijd een weg om die te bewandelen en zo bij m’n doel te komen. Erg inspirerend dit!

 12. Marion 14 maart 2014 / 09:43

  Las het bij Kelly ook al. Ik doe niet mee met de Happy Challenge, maar hier ga ik toch mee aan de gang. Vind het echt een uitdaging. Ben ook benieuwd naar vanmiddag… !

 13. Rosalie 14 maart 2014 / 12:12

  Wat mooie opdracht, ik maak hem vanmiddag en dan komt die morgen online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.