Happychallenge: JUST DO IT!

Deze week gaan we niet denken, maar doen. Vorige week hebben we bedacht wat we willen veranderen, deze week gaan we ervoor! Ik geef tips om het beter vol te houden. En natuurlijk hoe het ‘just do it’ gedeelte afgelopen week bij mij is gegaan!

yes-you-can

bron

Hang je lijstjes op

Ja, de lijstjes die je vorige week maakte! Of plak ze in je agenda, of als wekker boodschap in je telefoon, in elk geval ergens waar je ze regelmatig ziet. Zodat je er steeds aan wordt herinnerd. Al denk je dat je het niet gaat vergeten, het blijft goed om jezelf eraan te herinneren.

Het hoeft allemaal niet in een dag

Je mag het stapje voor stapje doen. Als je maar in actie komt, dat is het belangrijkste!

neem je dromen es mee de dag in

Vertel het aan de mensen in je omgeving

Of bij ons in de Facebook groep, zodat we elkaar kunnen motiveren! Wanneer je omgeving op de hoogte is kun je er met ze over praten en heb je ook iemand die het ziet als het even anders gaat dan je wil.

Beloon jezelf als je een stapje verder bent

Elk stapje is er weer eentje. Juist in het begin is het verleidelijk om het toch niet te doen of om het te laten liggen. Die eerste stapjes… die zijn het meest belangrijk! En ja, dan verdien je een beloning (je mag zelf kiezen wat, haha)

De mist in gaan is menselijk

Het is niet erg om het even anders te doen dan gepland. Geen paniek, het is niet zo wanneer je een klein dingetje anders doet dan gepland dat de wereld vergaat. Je zult nog zo veel fouten gaan maken, er zullen nog zo veel dingen anders gaan dan gepland. De kunst is dan om juist door te gaan! Je kan het!

De opdracht

De titel zegt het al: JUST DO IT! Gewoon actief aan de slag gaan met je lijstjes van wat je wil veranderen deze week, ga stapjes vooruit maken!

Zo deed ik het

Ik ben afgelopen week hier al mee aan de slag geweest, ik laat jullie graag weten hoe het gegaan is! Op mijn lijstje van toevoegen aan mijn leven staan gezondheid, een plan maken voor mijn droom en het meer doen en genieten van leuke dingen.

 • Met mijn gezondheid en ik altijd bezig, dus deze week ook. Door de problemen met het ene medicijn afbouwen ben ik gewoon eerst begonnen bij een ander medicijn waarvan ik dacht dat het misschien een boosdoener was. Dat gaat tot nu toe best goed.
 • Ik ben erachter gekomen dat geld verdienen met bloggen anders gaat dan ik het nu doe (lees dit artikel bijvoorbeeld). Hierover heb ik nagedacht en me afgevraagd waarom ik het niet zo doe: mijn advertentieruimte verkópen. Niet te koop zetten, maar in actie komen om het te verkopen, want dat levert klanten op. Dit heeft te maken met mijn authenticiteit, waarover ik al schreef bij mijn blogtips. Ik geloof er heilig in dat de onafhankelijkheid die bloggers hebben hun kracht is, en dat ‘nu zo veel mogelijk geld’ op lange termijn niet de manier is. Maar feit is dat ik best een stukje meer zakelijk hierin kan staan, ik moet een goede middenweg vinden, met het beste van beide werelden.
  Toch wel een mooie ontdekking dus, van afgelopen week!
 • En tot slot staat er iets leuks voor het weekend op de planning, hopelijk gaat het me lukken! Tim hoort ook bij de planning, maar hij komt morgen terug van het varen en het is altijd even wennen qua evenwicht als je een tijd op een schip hebt geleefd. Maar het idee is er, haha!

Verder was was er ook een aantal dingen die ik wilde opgeven: mijn schuldgevoel, alles gezien willen hebben en ik wil niet meer alles zo perfect doen.

 • Voor mijn schuldgevoel was de Facebook groep echt een geweldige oplossing. Ik postte mijn ‘probleem’ op het moment dat ik me weer schuldig voelde en vroeg om tips. Meteen een enorme lading reacties! Echt heel erg fijn, andere mensen kijken toch op een andere manier naar problemen dan jij zelf; soms sta je er gewoon te dichtbij om het helder te kunnen zien. Dit mag iedereen deze week in de Facebook groep doen, tips vragen en geven bij dingen waar je tegenaan loopt!
 • Ik voel nog steeds de drang van alles gezien willen hebben, het is bijna een soort gewoonte geworden merk ik! Door vast te stellen dat het iets is wat ik niet wil ben ik al een eind vooruit gekomen, ik merk elke keer wanneer ik het weer doe op dat ik het doe.
 • Qua alles niet meer zo perfect willen doen ben ik eigenlijk op dezelfde manier verder gegaan. Nu ik hier beter naar heb gekeken merk dat ik al een heel eind op weg ben, maar ik blijf zeker kijken hoe ik hier nog verder mee zou kunnen komen!

Dus… succes komende week! Laat ons weten hoe het gegaan is en in de Facebook groep helpen we je met liefde! (hier op mijn blog en op de mail ook natuurlijk, maar in de FB groep heb je meer mensen om je te helpen!)

Deze week kun je dus vooral tips vragen en geven en laten weten hoe het bij jou is gegaan in de Happychallenge Facebook groep en tweet en Instagram mee met de hashtag #dehappychallenge. Meedoen via je blog met de challenge vinden we ook heel leuk!

Lees ook de nieuwste update over de challenge op de blogs van Marieke en Kelly. Zij hebben de opdracht ook uitgevoerd, ik ben benieuwd hoe het bij hen gegaan is!

Lees ook de vorige Happychallenge blogposts:

26 reacties

 1. Healthy Mommy 14 februari 2014 / 07:20

  Goede stappen om je bewust van te zijn en ook daadwerkelijk te gaan doen! Geen woorden maar daden, daar hou ik van 😉 Succes!

 2. Marion 14 februari 2014 / 07:34

  Geweldig zeg, dat je meteen zoveel reacties en steun kreeg via de Facebookgroep!!

 3. Hannah 14 februari 2014 / 08:07

  Oeh mooie opdracht weer! Ook wel lastig denk ik, concrete dingen doen.. We gaan er weer het beste van maken deze week!

 4. Bibian 14 februari 2014 / 08:07

  Ik ben benieuwd hoe iedereen het gaat invullen! Liefs

 5. Geertje 14 februari 2014 / 08:22

  Leuk beschreven en wat goed dat je “kritisch” naar jezelf toe bent, over hoe je dingen het beste kan veranderen.

 6. Frauke 14 februari 2014 / 08:25

  Leuke post, fijn ook dat je deze week toch al best veel goede stappen hebt genomen! Dat van dat bloggen had ik ook gezien, maar vind het toch wel wat arrogant. Zou niet mijn stijl zijn haha :). Succes nog! 😀

 7. Manon 14 februari 2014 / 08:27

  Wat een inspirerend stukje weer! Ik heb de laatste tijd ook echt geleerd om gewoon dingen te doen: beginnen met afvallen, een blog starten etc. En het loont allemaal zo erg <3

 8. Marieke 14 februari 2014 / 08:32

  Heel mooie blog, Lisanne! Goede tips geef je 🙂 En inderdaad: het hoéft ook niet in één keer goed te gaan. Dat schreef ik toevallig ook al in mijn blog.

 9. Kelly Caresse 14 februari 2014 / 08:33

  Heel inspirerend om te lezen hoe jij met deze opdracht aan de slag gegaan en om mooi om te lezen hoe je zo open en eerlijk je doelen verteld. Ik ben er van overtuigd dat jij van het bloggen een mooie baan zou kunnen maken en juist ook dat je zoveel authenciteit uitstraalt, you can do this!

 10. Carina 14 februari 2014 / 08:53

  Ik heb eigenlijk geen flauw idee hoe ik dit ga aanpakken. Al heeft dat ook te maken met het feit dat ik atm weinig kan veranderen omdat ik min of meer 7 dagen per week werk. Mja, zal wel op de een of andere manier goedkomen.

  • Jody 14 februari 2014 / 08:59

   Ik wens je heel veel succes, Lisanne! You can do it!

 11. Anne 14 februari 2014 / 09:03

  Ik vroeg me al af wanneer deze opdracht zou komen! 🙂 Zo maar eens bekijken wat ik kan doen de komende dagen.

  Wat heb je al veel gedaan, super! En goed van het hulp vragen, dat wordt denk ik mijn belangrijkste tip (voor mezelf :p).

 12. Susanne 14 februari 2014 / 09:07

  Mooie stappen heb je gemaakt! Lijkt me aan de ene kant soms wel confronterend om het echt zo op papier te zetten maar aan de andere kant krijg je zo wel het beste inzicht en zie je ook echt de veranderingen of stappen. Ik denk vooral dat tijd heel belangrijk is. Het hoeft inderdaad niet in één dag en het kan ook niet in één keer goed gaan. Geef het de tijd!

 13. Sanne 14 februari 2014 / 09:33

  Leuk opdracht! Gewoon doen. Ik ben zelf nu in Spanje… Hier gaat het altijd goed met mijn voornemens. Dadelijk de uitdaging om dit thuis weer vol te houden. Maar ga er voor!

 14. martina 14 februari 2014 / 09:39

  ik vind het leuk om te lezen waar je mee bezig bent geweest!

 15. Mirte 14 februari 2014 / 10:49

  Geloof in jezelf, zet je in om je doel te behalen en geniet van de mini-doelen op weg naar je grote doel. We kunnen het dames! Let’s do this! Leuke opdracht deze week! Succes allemaal!

 16. Dionne 14 februari 2014 / 10:55

  Wat een mooi en inspirerend stukje. Goed geschreven.

 17. Dagmar 14 februari 2014 / 12:08

  Wauw super mooi! Heerlijke inspiratie én motivatie <3

 18. Sanne 16 februari 2014 / 14:36

  Wat een leuke serie zeg! Ik kan me heel erg vinden in de dingen waar jij tegen aanloopt, eens kijken of de happy challenge ook iets voor mij is 🙂

 19. Michelle 18 februari 2014 / 17:23

  Dat van dat schuldgevoel herken ik zo goed! Ik voel me ook altijd zo schuldig als ik toch weer een afspraak moet afzeggen omdat mijn gezondheid weer eens tegenzit. Zo heb ik helaas al zo’n 3 a 4 keer achter elkaar een afspraak met een vriendin uit Noord-Holland moeten afzeggen omdat ik de reis niet kon maken (vanuit Groningen). Ik heb toch gemerkt dat afspraken maken voor ver in de toekomst (zelfs 2 weken al) geen nut hebben bij mij aangezien ik me het ene moment heel goed kan voelen en dan zomaar een week uitgeput op de bank lig. Eigenlijk is het fijner voor mezelf om dat schuldgevoel los te laten, maar ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

 20. Syl 20 februari 2014 / 19:57

  Iedere keer als ik een beetje doorzettingsvermogen nodig heb, lees ik jouw blog en dat geeft me toch net dat beetje extra positiviteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.