Happychallenge: Kijk met trots terug

Laat ik beginnen met het volgende: ik ben ontzettend trots op hoe we, Marieke, Kelly, ik, maar ook alle Happychallengers, de challenge tot een succes hebben kunnen maken! Er doen onwijs veel mensen mee, en de dingen die geschreven zijn zijn ook gewoon heel inspirerend. De opdracht van de tiende, de laatste week gaat over trots. Waarop ben je trots?

trots

De positieve kanten

We hebben tot nu toe al vaker gebruikt van het kijken naar positieve dingen. We hebben bijvoorbeeld gewerkt met dankbaarheidslijstjes, en iedereen die actief heeft meegedaan, die weet hoe goed dat werkt! Vandaag gaan we weer kijken naar positieve dingen, en wel naar de dingen waarop we trots zijn.

Trots volgens het woordenboek: gevoel waardoor je wil laten zien dat je iets goed hebt gedaan of iets moois hebt

Trots volgens Wikipedia: Trots of fierheid is de naam van een emotie die gekenmerkt wordt door een sterk gevoel van zelfrespect, waarbij geen plaats is voor vernedering. Je kunt trots zijn op jezelf, of op een persoon, groep, natie of object waarmee je jezelf identificeert.

De opdracht: wees trots!

Kijk terug naar wat je de afgelopen tien weken hebt gedaan en hebt geleerd! Is er iets veranderd in je leven, ziet je omgeving er nu anders uit? Voel je je blijer? Of was de challenge voor jou juist een bevestiging dat je al goed bezig was?

Hoe dan ook, je hebt het zelf gedaan, daar kun je trots op zijn!

De opdrachten van week 10:

 1. Noem 5 dingen waar jij trots op bent als we kijken naar de challenge
 2. Nog nog 5 dingen waarop jij over het algemeen trots bent

bedankt-voor-het-meedoen

Mijn uitvoering: ik ben trots!

Als eerst de challenge gerelateerde dingen waarop ik trots ben. Ik ben sowieso trots op het geheel, om wat ik over mezelf heb geleerd. Door te schrijven over mezelf, maar ook door het lezen van de verhalen van anderen. En natuurlijk de liefde die ik voel in de Facebook groep van de Challenge!

 1. Dat ik oneindig veel dingen heb kunnen bedenken waarvoor ik dankbaar ben. De week met dankbaarheidslijstjes waren ook echt mijn favoriet, onwijs fijn om te doen!
 2. Het is eigenlijk heel goed gelukt om me minder schuldig te voelen en meer leuke dingen proberen te doen! (van de opdracht over wat je wil veranderen)
 3. Dat ik echt aan de slag ben gegaan om mijn waarden te ontdekken! Al langere tijd las ik erover, nu ben ik er actief mee bezig gegaan en daar heb ik echt iets aan gehad. (de waardenopdracht, opdracht 1!)
 4. Ik ben ook echt meer naar mijn waarden gaan leven, ik ben veel meer bewust van wat ik wil en waarom ik het zo wil door mijn waarden. Dat maakt keuzes maken soms ook een beetje makkelijker!
 5. Dat ik tot de ontdekking ben gekomen dat groot denken leuk en motiverend kan zijn, maar ook helemaal niet nodig is om happy te zijn. Klein dromen kan ook fijn zijn! (mijn persoonlijke ‘groot dromen’ verhaal)

En dan de dingen waarop ik in het algemeen trots ben van mezelf!

 1. Dat het me lukt om hoop te blijven houden
 2. Mijn blog en hoe goed dat gaat
 3. Dat ik altijd maar blijf doorgaan, al is het zwaar. Ik vertelde gisteren al dat ik een beetje emotioneel (en fysiek, hehe) gebroken ben op het moment. Ik ben trots op mezelf als ik mezelf weer van de grond af raap, mijn bed uit stap terwijl de tranen over mijn wangen lopen van de pijn, of mijn tanden poets terwijl ik eigenlijk niet meer kan. Ik denk dat dat op het moment wel is waar ik het meest trots op ben, simpelweg omdat dit het meeste moeite kost en het minst vanzelfsprekend is.
 4. Hoe goed Tim en ik het samen doen! Tim is natuurlijk degene die voor mij zorgt, dus hij verdient de credits, maar toch.
 5. Mijn positieve instelling!

Vooral die laatste opdracht vond ik even lastig. Ik denk dat het net zo is met de dankbaarheidslijstjes: hoe meer je ermee bezig bent, hoe meer je bewust wordt van de dingen waarop je trots bent. En dat je dan ook gewoon makkelijker een lijstje kunt samenstellen! Ik ben in elk geval heel erg benieuwd naar de uitvoering van deze opdracht van alle andere happychallengers! Veel succes en plezier met de laatste opdracht van de happychallenge!

Deel ook jouw lijstjes in de Happychallenge Facebook groep en tweet en Instagram mee met de hashtag #dehappychallenge. Ik denk dat deze opdracht wel bij een van mijn favorieten gaat horen om te lezen, dus ik ben erg benieuwd!

Lees ook de nieuwste update over de challenge op de blogs van Marieke en Kelly. Zij hebben de opdracht ook uitgevoerd, ik ben benieuwd waarop zij trots zijn.

DELEN:

24 reacties

 1. Lyn 21 maart 2014 / 06:29

  Ik heb de challenge zelf (nog) niet uitgevoerd maar ik vind wel dat jij en de anderen het super gedaan hebben!
  Is het mogelijk om de happy challenge eventueel nu, of wat later, nog te beginnen?
  Echt super Lisanne!
  xo Lyn

 2. Marion 21 maart 2014 / 06:31

  Het was heel mooi om te volgen, Lisanne. Ik schreef het bij Kelly ook al: het verschillend invullen van de opdrachten was ook erg leuk om te zien. Dat maakt iedereen weer uniek. Joh, wat heb je het toch zwaar…. Je mag heel erg trots zijn op jezelf, meid. Zijn wij ook allemaal!

 3. Linda 21 maart 2014 / 06:40

  Ik vond het echt super om mee te doen, het maakt me heel bewust van wie ik ben, waar ik sta en wat ik wil – zowel in het klein als in het groot, heel fijn.
  Heel erg bedankt! 🙂

  Ik heb veel respect voor jou en hoe je met je gezondheid omgaat, je doorzettingsvermogen is echt een voorbeeld voor mij als ik het weer eens opgegeven heb (en dat terwijl ik gezond ben)!

 4. Kelly Caresse 21 maart 2014 / 06:48

  Wat een mooi lijstje om trots op te zijn Lisanne! Wat was de happy challenge toch ontzettend leuk om te doen, bedankt voor deze mooie samenwerking, ik had nooit durven dromen dat het zo’n succes zou worden inclusief de facebook groep, alleen dat al maakt me heel happy!

 5. Bibian 21 maart 2014 / 07:39

  Jammer dat het alweer voorbij is, ik vond het heel inspirerend. Liefs

 6. Anne 21 maart 2014 / 07:39

  Ik had al het vermoeden dat iets dergelijks de laatste opdracht zou zijn. Lijkt me leuk om over na te denken en dat zegt wat, want op het moment wil ik helemaal niet denken haha. Ik ga zo een aantal uren muziekles geven op de basisscholen in het dorp, iets wat ik helemaal geweldig vind, maar mijn energie is op. Gelukkig kan ik gewoon stoppen als het niet meer gaat, er zijn genoeg anderen,

 7. Manon 21 maart 2014 / 08:06

  Ik vond het ook heel erg leuk om de hapychallenge te lezen! Ik heb er ook een aantal dingetjes van geleerd zoals de waarden en vooral ook dat je dankbaar “moet” zijn. Ja, ik vond het een geslaagde challenge 🙂

 8. Sanne 21 maart 2014 / 08:09

  Natuurlijk mag je ook trots zijn op het feit dat je zoveel
  Mensen weet te inspireren! Super knap dat je dit allemaal zo doet en positief weet te blijven! Ik vond het een gave challenge, jammer dat deze is afgelopen. Ook al mag ik nog twee opdrachten

 9. Frauke 21 maart 2014 / 08:57

  Mooi om te lezen, ik vond de dankbaarheidslijstjes ook altijd fijn om te zien :). Ik vind de redenen die je hebt genoemd om trots te zijn ook echt wel terecht, knap dat je zo sterk/positief bent! Wat jammer dat de happychallenge nu gedaan is. 🙁

 10. Suzanne 21 maart 2014 / 09:17

  Wat goed om hier bij stil te staan. Ik ben ook onwijs trots op mijzelf, hoe alles gaat de laatste tijd.

 11. Marieke 21 maart 2014 / 09:19

  Lieve Lisanne, bedankt voor de super fijne samenwerking! Ik heb genoten van je positieve blogs en wat is het een succes geworden! Dat hadden we nóóit gedacht! Ik hoop dat je gezondheid snel weer wat beter zal gaan. Tot de volgende keer <3

 12. Jennn 21 maart 2014 / 09:33

  Wat een mooi lijstje, dat zijn zeker dingen om trots op te zijn!

  Leuke afsluiter als opdracht, maar wel heel jammer dat het voorbij is nu 🙁

 13. Hester 21 maart 2014 / 10:02

  Jammer dat het nu voorbij is. Ik hoop dat jullie weer eens een nieuwe happy challenge doen. Wel een leuke afsluitende opdracht. Ik vind positieve aspecten van mijzelf en mijn leven benoemen best lastig dus ik ga er even goed over nadenken.

 14. Mandy 21 maart 2014 / 12:42

  Je mag zeker trots zijn op jezelf en alles wat je doet! Ik vind het allemaal hartstikke knap! Jammer dat dit alweer de laatste opdracht is van de Happy Challenge.

 15. Manon 21 maart 2014 / 12:59

  Super leuk! Ik kan bij sommige dingen wel terug kijken met trots, maar heel veel ook niet.

 16. Susanne 21 maart 2014 / 13:13

  Ik vond het mooi om de happychallenge te volgen. Ook al heb ik niet alle opdrachten even actief uitgevoerd, het lezen van de blogjes deden me ook al aan het denken zetten. Het heeft me op bepaalde punten een andere kijk gegeven en geïnspireerd. En je mag óók trots zijn dat dit zo’n succes is geworden!

 17. Dagmar 21 maart 2014 / 13:59

  Heerlijk om wekelijks door jullie geïnspireerd te worden, dankjewel voor alle mooie artikelen en het bewust maken van gelukkiger worden <3 Jullie zijn toppers!

 18. Tiffany 21 maart 2014 / 17:08

  Klein dromen kan inderdaad fijn zijn! Voor mij geeft het ook een rustiger gevoel, en ik kan beter klein dromen dan groots. 🙂 Wat een mooie dingen heb je om trots om te zijn trouwens!

 19. Hester 21 maart 2014 / 21:34

  Je bereikt echt mooie dingen en daar mag je zeker trots op zijn! Lekker vrolijke foto!

 20. Patricia Schmitz-Heres 22 maart 2014 / 05:15

  Door de geboorte van onze zoon rn alles wat daarbij komt kijken en veranderd loop ik een paar weken achter met de happy challenge. Ik denk dat ik vandaag die opdrachten ga inhalen zodat ik weer helemaal bij ben.

  Het was leuk om met jullie mee te doen en zo eens van en
  afstandje naar Heleen te kijken en naar wat je wilt of kunt veranderen er aan!!!

 21. Debbie 24 maart 2014 / 16:19

  Heerlijk om te lezen, vond het leuk om hieraan mee te doen. En voor de laatste opdracht ga ik nog even van de week goed voor zitten om hem uit te voeren.

 22. Alex Schut 8 maart 2018 / 14:48

  ik ben ook ontzettend trots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.