Happychallenge: Maakbare supermotivatie

Je weet nu wat je kernwaarden zijn en wat jouw ultieme droom is. Nee, je hoeft nu vervolgens niet te stoppen met je baan en je school, haha. De volgende opdracht is een stukje extra motivatie. Een beetje ‘ik kan het’ en een snufje ‘ik ga ervoor!’. Door deze opdrachten uit te voeren help je jezelf een stapje dichter bij je droom.

Als je een schip wilt bouwen, roep dan geen mannen bij elkaar om hout te verzamelen, het werk te verdelen en orders te geven. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar een eindeloze zee
– Antoine de Saint- Excupery

Hoe je je droom gaat uitvoeren is niet het belangrijkste. Als je verlangen groot genoeg is dan komt de rest ook wel. En dat kun je bereiken door je omgeving daarop in te stellen. Als je je doel heel even uit het oog verliest, word je daar vanzelf weer op gewezen. Tenminste, als je deze opdracht doet!

maakbare-supermotivatie

visionboard

Het visionboard dat ik bij mijn ouders aan de muur had hangen. Ik maakte er ook een artikel over met verdere toelichting.

maak-het-zichtbaar

In mijn kantoor in ons eigen huis hangen twee prikborden. Eentje met zakelijke dingen (dingen met info die ik nog even moet bewaren enzo) en rechts het visionboard gedeelte. Inmiddels hangt er al een stuk meer op dan op deze foto, maar hij kan nog zeker bijgevuld! Wanneer ik dat heb gedaan komt er een foto in de Happychallenge Facebook groep!

Maak een visionboard horend bij jouw droom en waarden

Een begrip uit The Secret, een visionboard! The Secret beweert min of meer dat je de loterij wint als je dat op je visionboard zet. Dat ga ik je niet beloven (lijkt me ook niet zo’n geschikte droom, haha), maar het is dat extra stukje motivatie. Dat extra stukje verlangen. Hoe vaker je het ziet, hoe meer je er (al dan niet onbewust) aan denkt.

Dus, koop een groot wit vel, hang een prikbord op of haal een grote fotolijst. Verder kun je plaatjes zoeken op het internet of uit krantjes of tijdschriften, of pak er bijvoorbeeld wat foto’s bij; wat jij maar wil. Knip vervolgens de dingen uit die horen bij jouw ideale leven. Denk dus aan de grote droom waarover we het vorige week hadden, maar denk ook aan je waarden. Dat zijn de twee dingen die je eigenlijk nooit uit het oog mag verliezen. Dus… daar gaan we voor zorgen! Maak er een mooi kunstwerkje van en hang hem op op een plaats waar je hem vaak ziet.

bureaubladachtergrond-visionboard

Dit was mijn bureaublad achtergrond toen ik in mijn laatste jaar van de Havo zat. En het werkte! Over dit visionboard op mijn manier schreef ik dit artikel.

Gebruik een visionboard-style bureaublad

Geen tijd om een compleet visionboard te maken? Ga aan de slag en maak een visionboard op je wallpaper! Kan op je telefoon zijn of op je laptop of tablet (of gewoon alle drie).

maak-het-super-extra-super-super-zichtbaar

De quotes aan de muur van toen ik nog bij mijn ouders woonde

maak-het-superzichtbaar

Terwijl ik dit typ hangen deze kaarten met quotes tegenover mij

Hang quotes aan de muur die jou inspireren

Ook stiekem van invloed: quotes aan de muur. Net zoals afbeeldingen dat doen, alleen ziet een quote er vaak net iets leuker uit in je intereur dan een collage met allerlei knipsels. Leuk om het af te wisselen!

Kies quotes aan de hand van wat jouw waarden zijn. Zo word je er stiekem onbewust steeds aan herinnerd. Goede reminder!

Waar vind je mooie quote afbeeldingen?

 • Via de categorie quotes op Lisanneleeft
 • Pinterest (zie hier mijn board met quotes!)
 • Weheartit
 • Wat je ook kan doen: zelf een quote afbeelding maken of laten maken! Kun je precies zelf kiezen welke quote je gebruikt
 • Er zullen ongetwijfeld ook mooie posters met quotes verkocht worden. Ik heb nog geen adresjes ontdekt tot nu toe, iemand tips? Denk dat er op Etsy ongetwijfeld iets te vinden valt!

Zorg dat je droom zo vaak mogelijk in het zicht is

Kortom, zorg dat je droom zo vaak mogelijk ziet! Uiteraard kun je ook kleinere doelen weergeven en je waarden naar voren laten komen. Super leuk om mee bezig te gaan en je zal merken dat het een stiekeme supermotivatie zal zijn!

zo zag dat eruit toen ik nog bij mijn ouders woonde. Mijn werkplekje! Ik werd er ook gewoon vrolijk van!

Wat zijn jouw plannen voor deze week? Ga je aan de slag voor een compleet visionboard, ga je alle opdrachten uitvoeren of kies je voor een meer subtiele aanpassing? Let me know! Ik zou het super leuk vinden als je een foto van het resultaat in de Facebook groep post!

Deel met ons hoe jij deze opdracht hebt uitgevoerd in de Happychallenge Facebook groep en tweet en Instagram mee met de hashtag #dehappychallenge. Meedoen via je blog met de challenge vinden we ook heel leuk!

Lees ook de nieuwste update over de challenge op de blogs van Marieke en Kelly. Zij hebben de opdracht ook uitgevoerd, ik ben benieuwd hoe zij het hebben gedaan!

37 reacties

 1. Kelly Caresse 31 januari 2014 / 07:03

  Wat heb jij de opdracht ook tof uitgewerkt, mooi zo je vision board op een prikbord maar daarbij de mooie quotes voor aan de muur, lekker inspirerend Lisanne! 🙂 ik ben ook voor een vision board gegaan en heb daar voor geknipt en geplakt zo fijn. Ben benieuwd hoe andere bloggers en deelnemers gaan meedoen, zo leuk!

 2. Charlotte 31 januari 2014 / 07:26

  Wat een geweldig vision board heb je gemaakt. Ik krijg hier zoveel inspiratie van! <3

 3. Dagmar 31 januari 2014 / 07:30

  Aah wat super tof deze opdracht! Ik heb het laatst ook gedaan voor de tweede opdracht en op instagram heb je het misschien al gezien. Het voelt goed en zo het is fijn om er af en toe even een naar te kijken. Wat een toffe uitwerking van de opdracht heb je gemaakt! Love it!

 4. Geertje 31 januari 2014 / 07:32

  Leuk om te zien hoe jullie allemaal de opdracht anders uitwerken. Leuk gedaan!

 5. Dorine 31 januari 2014 / 07:44

  Wat heb jij dat ontzettend leuk gedaan! Ik denk dat ik zelf voor het bureaublad ga, vind ik toch ietsje makkelijker, haha.

 6. Nicole 31 januari 2014 / 08:03

  De vorige twee opdrachten vond IK juist weer iets makkelijker omdat ik me daar al poos mee bezig hield, creatief ben ik echter niet zo goed dus om het visueel te maken wordt nog even flink brainstormen en frutselen.. Ook omdat ik me afvraag waar ik het dan bijv neer wil hangen.

 7. Carina 31 januari 2014 / 08:45

  Denk dat ik voor een prikbord/ bureaubladachtergrond ga. Ben niet zo creatief met papier. Hoop dat het me lukt.

 8. Marieke 31 januari 2014 / 08:51

  Leuk dat jij er eigenlijk iets anders mee bezig bent geweest en een prikbord hebt genomen in plaats van een vel papier (zoals Kelly en ik). Grappig dat we van elkaar ook niet weten wat de ander maakt, dan blijft het ook voor ons spannend! 🙂 Ik vind het er heel leuk uit zien, dat jij je quotes daar opgehangen hebt.

 9. Anne 31 januari 2014 / 08:57

  Leuke creatieve opdracht! Ik ben niet zo van knippen en plakken en een fysiek visionboard ergens aan de muur, maar ik heb wel eens zoiets als bureaubladachtergrond gedaan inderdaad (eens kijken of ik die kan terug vinden). Verder heb ik in 2012 een tijd lang voor mezelf een wekelijks project gedaan dat Woord in beeld heette. Ik ging dan fotograferen en quotes er in verwerken. Ik ga vooral eens kijken in mijn (veel te grote digitale) foto archief. Want quotes aan de muur heb ik ook gehad bijvoorbeeld. En er ligt hier nog een zelf ontworpen poster op plakfolie, die perfect paste in mijn huisje, maar nu ik verhuisd ben past het totaal niet bij de kleuren in de slaapkamer. Die ga ik dus maar eens uit de koker vissen en nog eens goed bekijken.

 10. Susanne 31 januari 2014 / 09:02

  Leuk! Lekker crea bea! Ik weet niet of ik het ga doen maar het even lekker bezig zijn met niets anders dan plaatjes knippen en plakken vind ik wel leuk haha. Ik heb eigenlijk nog nooit een vision board gemaakt ter motivatie of iets dergelijks. Wel gewoon een leuke collage (lijkt toch een beetje op elkaar?!). Ik denk dat het je ook kan helpen als je echt iets wil!

 11. MijnNotitieboek 31 januari 2014 / 09:39

  Leuke opdracht!! Je hebt hem ook mooi uitgevoerd, het ziet wel heel inspirerend uit!
  Ik ga nog even bedenken op watvoor manier ik invulling ga geven aan deze opdracht.
  Ligt ook een beetje aan de tijd die ik ervoor vrij maak natuurlijk ;-).

 12. Manon 31 januari 2014 / 10:04

  Leuk! Ik wil ook een keer een visionboard gaan maken, lijkt me zo leuk om te doen.

 13. Hester 31 januari 2014 / 10:13

  Een visionboard heb ik al maar wat een fine tips om je dromen en inspiratie wat verder in je huis naar voren te laten komen. Ik ga er zeker mee aan de slag!

 14. Jildou 31 januari 2014 / 10:43

  Wauw, leuke opdracht weer! Ik ga hier weer fijn mee aan de slag 🙂

 15. Maaike 31 januari 2014 / 10:45

  Ik vind jouw oude werkplekje er echt zo leuk uit zien! Van mijn kun je deze week sowieso een blogje verwachten. 😀

 16. Bianca 31 januari 2014 / 10:54

  Ik heb toch besloten om mee te doen en heb vandaag mijn eerste 2 opdrachten in één artikel verwerkt. Leuke maar ook wel lastige opdracht voor aankomende week!

 17. Kjoetness 31 januari 2014 / 10:59

  Die motivatieprentjes aan je muur en op je bureaublad zijn leuk!

 18. Marion 31 januari 2014 / 11:25

  Die quotes aan de muur vind ik erg leuk. Krijg een heleboel inspiratie van dit blog. Thanks!

 19. Kirsty 31 januari 2014 / 14:00

  Ik denk dat ik een bureaubladachtergrond als visionboard ga maken, lijkt me een mooie motivatie! 🙂

 20. Lonneke 31 januari 2014 / 14:24

  wat een onwijs leuk artikel, dankjewel!
  liefs Lonneke

 21. Sylvia 31 januari 2014 / 15:29

  Ik vind dit tot nu toe de lastigste opdracht, maar voornamelijk uit praktisch oogpunt (lees: geen groot wit vel papier, printerinkt bijna op). Ik heb ‘m dus iets anders ingevuld, hopelijk toch nog een beetje zoals jullie ‘m bedoeld hebben 🙂

 22. Tiffany 31 januari 2014 / 16:57

  Ik ben echt gek op die quotes die je overal vindt. Vooral ook hoe ze eruitzien, de opmaak ervan. Waar vind je zulke quotes? Ik zag je eerder al wel eens zeggen dat je er af en toe in de Flow vindt, maar waar nog? Ik ben echt een quote-verslaafde, hihi. Merk je ook in mijn invulling van opdracht 3 🙂

 23. Jenn 31 januari 2014 / 17:20

  Wat een ontzettend gaaf werkplekje! En leuk, al die quotes aan de muur!

 24. Whitney 1 februari 2014 / 02:25

  Heel gaaf deze opdracht! Ga snel maar eens bedenken hoe ik mijn dromen op een visonboard ga krijgen.

 25. Yak Man 1 februari 2014 / 11:32

  haha zo grappig ik had een vision book gemaakt, dat zie ik inderdaad niet vaak maar ik heb hem open op mijn tafel liggen en op de andere pagina’s doe ik deze challenge :). Ik denk dat ik vandaag even wat meer foto’s ga opzoeken en uitprinten ^^

 26. Didi 1 februari 2014 / 16:22

  Wat een mooie challenge! Ik heb al wel meer over visionboards gehoord. Misschien ga ik nu wel de poster op mijn kamer vervangen door een zelfgemaakt visionboard! Ook mooi om te zien hoe jij het hebt aangepakt!

 27. Anouk 1 februari 2014 / 21:40

  Van wanneer tot wanneer loopt de happy challenge trouwens? En mag ik het daarna ook nog invullen?

 28. Minoesjka 2 februari 2014 / 17:21

  Lekker , eigenlijk puur op mijn gevoel aan het freubelen geweest. Vond het lastig om te beginnen, maar toen ik eenmaal bezig was, vond ik het leuk. Mooi om te zien hoe dicht ik bij mijn waarden uitkom 🙂

 29. Tiff 2 februari 2014 / 19:53

  Heel leuk! Dit wil ik binnenkort ook echt gaan doen. Over een week heb ik vakantie, dus dan ga ik lekker knippen en plakken 🙂

 30. Miranda 3 februari 2014 / 09:18

  Wat een goed idee om een vision board op je bureaublad te maken! Daar ga ik mee aan de slag. En bedankt voor de tips om mooie quotes te vinden, daar ben ik dol op!

 31. Cardinaels An 5 februari 2014 / 13:07

  Wat een schitterende blog heb jij!
  Via miss lipgloss ben ik op jou site gekomen en wat issie leuk!
  Je bent zo positief ingesteld, echt geweldig!
  Doe zo verder!

 32. Stephanie 7 februari 2014 / 01:58

  Ben zo blij met deze opdracht, echt leuk :D!
  Je blog is zo tof :3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.