Happychallenge: Omring je met positieve mensen

Ja, omring je met positieve mensen. Merk je wat een onbehouwen bericht op Facebook met je doet? Of wanneer je jezelf betrapt dat je je aan iemand zit te storen? Het is heel makkelijk om er lekker op in te gaan en jouw mening te verkondigen. Of om het juist te ondergaan. Deze week gaan we het anders doen! Je kan het namelijk ook op een positieve manier gebruiken…

positieve-mensen

Negatieve mensen om je heen beïnvloeden je

Veel meer dan je denkt! Zoals ik al zei: wanneer iemand een drama maakt op Facebook, wil je dat dan wel lezen? Wanneer je je stoort aan een van de grote bloggers die je volgt? En al helemaal de real life mensen die je er niet vrolijker op maken kunnen je humeur goed verpesten.

Een persoon is niet per definitie negatief of positief, het is slechts het gevoel dat jij bij diegene hebt, waarschijnlijk alleen op sommige momenten. Let eens goed op jezelf, welke mensen maken je kwaad of verdrietig? Of slurpen energie? En wanneer?

Positieve mensen om je heen beïnvloeden je

Daarentegen zijn er natuurlijk ook mensen waarvan je een energieboost krijgt en een geod gevoel. Volgens mij kent iedereen wel zulke mensen, dat je met diegene hebt gepraat en er spontaan weer helemaal zin in krijgt!

Ik vind het zelf sowieso heerlijk om zulke mensen te volgen op social media, vooral omdat dat zo heerlijk simpel is. Je hoeft er niets voor te doen en je krijgt er wel een dosis positiviteit voor terug. Zo leuk!

Opdracht: verminder contact met negatieve mensen, vergroot die met positieve mensen

Klaar voor de grote schoonmaak! Vooral online is dit bijzonder makkelijk, je verwijdert mensen gewoon uit je Facebook, of wanneer je dat eigenlijk niet kan maken: verberg de berichten van die persoon. Ontvolgen op Twitter, geen blogs meer lezen. Laat het gewoon los. Je zult niets missen wanneer je hun updates niet meer zal lezen, je zal merken dat het oplucht.

De opdracht: sowieso een nakijkrondje op je social media van de mensen die je volgt, en ga op zoek naar mensen die juist wel positieve energie aan jou geven! Denk daarnaast eens goed na over hoe dit bij jou in het dagelijks leven zit: zijn er mensen die jou veel energie kosten of juist heel veel energie geven? En welke mensen zijn dat? Alleen je hiervan bewust zijn is al iets waardevols.

meebloggen-happychallenge

‘Lekker makkelijk, mensen die je nodig hebben in de steek laten’

Dat is een reactie die ik weleens heb gehad toen ik het had over dat je beter niet kan optrekken met mensen die vooral energie kosten en weinig energie geven. Zoals ik al zei: het is niet een kwestie van dat iemand stom is of vervelend of hulpbehoevend, het is enkel dat die persoon (op dit moment) niet past bij jou en je geen goed gevoel geeft.

Natuurlijk moet je iemand niet in de steek laten wanneer hij of zij hulp nodig heeft omdat het wat minder goed met diegene gaat. Juist niet! Maar het bijzondere is ook: iemand anders helpen kan je óók een goed gevoel geven. Heus niet altijd – soms is het allemaal gewoon even naar en dat mag best. Maar op een moment dat iemand in tijden van tegen- én voorspoed beide veel energie kost, dan is dat iets heel anders dan wanneer een goede vriend je hulp en steun hard nodig heeft.

Focus op het positieve

Maar het is wel zo dat je contact met mensen niet zomaar even kan verbreken, we hebben het wel over echte mensen met gevoel. Een stuk makkelijker is het juist om op zoek te gaan naar mensen waarvan je juist wel energie krijgt en van wie jij opleeft! Volg ze op Twitter en Facebook of spreek af met die ene vriendin of collega waarvan je altijd zo veel energie krijgt.

Echt waar, wanneer je dit hebt uitgevoerd zul je je vrolijker, positiever, enthousiaster en lichter voelen. En ook raar maar waar: je zult merken dat je meer energie voelt! Ik ga er komende week nog mee aan de slag! Hoe ga jij dit aanpakken?

Deel in de Happychallenge Facebook groep hoe jij dit gaat aanpakken! Als je hulp nodig hebt zijn wij er altijd om je te helpen.

Lees ook de nieuwste update over de challenge op de blogs van Marieke en Kelly. Zij hebben de opdracht ook uitgelegd en gedaan, ik ben benieuwd hoe zij hier tegenover staan!

Lees ook de vorige Happychallenge blogposts:

18 reacties

 1. Healthy Mommy 7 maart 2014 / 06:16

  Wat een leuke, maar bijzondere opdracht. Lijkt mij nog best lastig om mensen (zomaar) even tussen de praktijken door ‘te verwijderen’ uit mijn leven. Heel eerlijk is dat ook niet echt nodig. Voordat ik iemand toelaat en mijn muurtje afbreek zijn we al een tijd verder en is het wel duidelijk of die gene te vertrouwen is en wat zal toevoegen aan mijn leven. Tja, Social media; heel eerlijk.. Wat ik niet interessant vind of wat een zeurpost is daar lees ik wel overheen. Iedereen kan wel eens een off day hebben, al zou ik het niet snel op die manier delen.

 2. Marion 7 maart 2014 / 06:42

  Het is waar. Negatieve mensen kosten je enorm veel energie. Ik heb onlangs ”mijn straatje schoongeveegd” en …. pfffff, wat een opluchting. Niet makkelijk, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Raad het iedereen aan!

 3. Mique 7 maart 2014 / 07:26

  Ik merk dat veel mensen het al heel lastig vinden om op de social media mensen ‘los te laten’. Wanneer iemand mij in mijn Facebook timeline keer op keer irritatie veroorzaakt, dan kieper ik ze er zo uit. Niet eens alleen ‘weren’ uit mijn timeline, maar *hop* ontvrienden. Echt, de wereld vergaat niet 🙂

 4. Sanne 7 maart 2014 / 07:29

  Toevallig heb ik afgelopen week deze opdracht al onbewust uitgevoerd. Ik heb afscheid genomen van een project dat mij veel energie kostte en niets opleverde. Daarnaast ben ik met een andere therapeut gaan samen werken omdat de ene samenwerking te energie rovend was. Soms best lastig om deze keuzes te maken, maar je krijgt we zoveel energie van. Positieve mensen om je heen heb je nodig om je doel te bereiken! Ga deze week nog eens na denken wie mijn energievreters zijn!

 5. Kelly Caresse 7 maart 2014 / 07:45

  Het is een mooie en bijzondere opdracht waar nog een taboe omheen zit merk ik die als je ‘m verkeerd interpreteert doet denken of je zomaar mensen ‘weg’ zet. Ik vind het een hele goede opdracht omdat je je bewust wordt van wie om je heen je echt wat hebt en het is een wisselwerking. Iemand die negatieve energie bij je oproept kun je zelf ook niet helpen en andersom terwijl je juist naar elkaar groeit wanneer je elkaar begrijpt. Mooi hoe jij de opdracht omschreven hebt

 6. Bibian 7 maart 2014 / 08:05

  Wat een mooie opdracht, één waarbij je even goed nadenkt. Mooi omschreven, liefs

 7. Manon 7 maart 2014 / 08:22

  Een enge, maar goede opdracht vind ik deze! Ik heb laatst ook alle negatieve mensen uit mijn Facebook verwijderd, ik werd helemaal gek van het gezeur af en toe. Ik heb daar gewoon geen zin in, en hup weg ermee. In het echte leven lijkt me het wel iets moeilijker. Maar ik denk niet dat je expliciet tegen diegene hoeft te zeggen dat je ‘m niet wilt zien/spreken… Je kunt het contact een beetje laten verwateren toch? Als je daar behoefte aan hebt. Diegene merkt dat vast wel.

 8. Frauke 7 maart 2014 / 08:23

  Dit doe ik echt al héél lang, mensen die alle energie uit mij zuigen en me een negatief gevoel geven komen er niet meer in. Klinkt misschien grof, maar dat zijn mensen die mij ook totaal niet missen nadat we elkaar niet meer spreken dus het komt wel van beide kanten dan. Ik heb me vroeger véél te veel laten doen door dat soort mensen, zat vreselijk in m’n vel en ik voel dat ik nu gewoon helemaal geen behoefte meer heb aan véél vrienden, alleen enkel goeie :).

 9. Fleur 7 maart 2014 / 08:34

  Super goed onderwerp! Soms is het nog best lastig om afstand te nemen van mensen die ‘je geen goed gevoel geven’ of ‘teveel energie kosten’, zoals bijvoorbeeld je familie.

 10. Suzanne 7 maart 2014 / 08:35

  Zelf vind ik dit heel belangrijk, want ik heb gemerkt wat het met je (lichamelijk) kan doen als je leeft met iemand die minder positief in het leven staat (lees: iemand die altijd zeurt en vooral zelf niets uitvoert). Mensen die negatief zijn heb ik liever ook niet om mij heen, ik merk zelfs dat ik mij er aan kan irriteren. Ik ben zelf dan ook een echte optimist.

 11. Anne 7 maart 2014 / 08:57

  Interessante opdracht! Ik kan me soms ergeren aan mensen terwijl ze niks verkeerd doen. Ze zijn dan gewoon te druk voor mij. Ik weet heel goed welke mensen ‘energie kosten’. Toen ik in therapie was ging daar veel aandacht naartoe. Je kunt niet al die mensen uit je leven bannen of zelfs maar kortdurend negeren (mijn moeder, mijn opa, ik hou van ze, maar ik word soms ook zo moe van ze). Ik heb toen tips gekregen hoe ik met zo’n situatie kan omgaan. Ik zal erover bloggen, maar eerst nog even mijn laatste dankbaarheidslijstje maken. 🙂

  • Lisanneleeft 7 maart 2014 / 13:26

   Ik ben heel benieuwd wat je erover hebt geleerd! Kijk uit naar je blog 🙂

 12. Susanne 7 maart 2014 / 09:06

  Nu ik dit lees moet ik eerlijk bekennen dat ik een vriendin heb die vaak (negatief) zit te roddelen. Roddelen op zich vind ik vaak ook wel negatief. Ik probeer me er niets van aan te trekken maar af en toe word je er weleens moe van. Ik denk dat ook weleens: wat als ik er niet bij ben, wat zegt ze dan wel niet van mij?! Maarja, om dan een vriendschap daarom te verbreken vind ik ook weer zo wat, het zal de tijd wel uitwijzen!

 13. Maai 7 maart 2014 / 09:27

  Dat is een goede opdracht. Dat moet ik ook echt doen inderdaad. Eens rondkijken in mijn facebook. En blogs die ik lees omdat… Ja waarom eigenlijk. Er zijn zoveel leuke blogs waarom dan die ene volgen waar ik me aan irriteer? In ieder geval Lisanne, ben jij elke keer weer een positief voorbeeldje!

 14. MySimplySpecial 7 maart 2014 / 09:48

  Goede opdracht, maar best nog een pittige denk ik. Gelukkig kan ik zo even geen mensen in mijn omgeving bedenken die heel negatief zijn.

 15. Jennn 7 maart 2014 / 11:29

  Interessante opdracht waar ik even goed over na moet denken. Ik heb meteen iets in mijn hoofd, maar ik twijfel nog steeds of ik daar al over wil schrijven… Een rondje social media doe ik al regelmatig 🙂

 16. Mandy 7 maart 2014 / 14:46

  Jij (en iedereen die mee doet aan de happy challenge) geeft mij enorm veel positieve energie met dit soort dingen! Echt top! Ik begrijp meestal niet zo goed waarom mensen reageren op negatieve reacties, in wezen doe je dan precies hetzelfde. Hetzelfde is als mensen klagen over mensen die zeuren, dan zeur je zelf toch ook?! Positief in het leven staan maakt het leven veel leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.