Happychallenge: Wat is je droom?

Zo, dat is een directe vraag, nietwaar? Je hebt vorige week kunnen nadenken over jouw waarden. Dat zijn jouw kernwoorden, dat zijn de dingen die jij echt belangrijk vindt. Nu gaan we een stapje verder, een stapje waarbij je waarden je kunnen helpen. Wat is je droom?

wat-is-jouw-droom-happychallenge

Achtergrond foto via Flickr / seyed mostafa zamani

Wat is je droom?

Als er geen beperkingen waren, als er geen kan-niet excuses bestonden. Wanneer een gebrek aan tijd, geld, middelen, connecties, vaardigheden weg zouden vallen. Wat zou dan jouw ultieme droom zijn? Wat zou jij dan het allerliefste willen? Hoe zou jouw leven er dan uitzien?

Ja, dat is nogal een vraag. Ik kan me voorstellen dat je hier heel hard over moet nadenken, dat moest ik zelf namelijk ook. Maar probeer het te bedenken en schrijf het op. Er gebeurt niets ergs als je droom verandert, dan kun je hem gewoon weer veranderen. Zet voor jezelf op een rij wat wat volgens jou nu je ultieme droom is.

Over mijn droom heb ik al goed nagedacht, ik zal hem je vertellen…

Ja, over dat kantoor schreef ik al eerder

Dit is mijn droom

Een eigen (online) platform/tijdschrift met een kantoor dicht bij huis en een eigen redactie met allemaal inspirerende mensen.

Ik wil graag schrijven omdat dat iets is wat ik leuk vind, wat ik kan, en waar ik gelukkig van word. Ik wil graag een kantoor met inspirerende werknemers omdat ik me graag omring met inspirerende mensen en omdat sociaal contact mij gelukkig maakt.

Verder wil ik hierbij zorgen dat mensen zoals ik, die lichamelijk gezien slecht in staat zijn om te werken, de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en te kunnen werken. Er zijn zo ontzettend veel mensen met lichamelijke beperkingen die graag schrijven en hier ook ontzettend goed in zijn, maar er zijn eigenlijk maar heel weinig mogelijkheden. De krant neemt alleen mensen aan met een journalistieke opleiding, en verder… tsja, waar kun je dan verder terecht als je niet in een grote stad woont? Dat is jammer, want er zijn heel veel mensen die graag willen, maar er zijn gewoon geen mogelijkheden hier. En ik wil graag die mogelijkheid creëren.

Zo, dat heb ik uitgesproken. Nu ben jij aan de beurt!

Opdracht: Bedenk wat jouw ultieme droom is

Zet voor jezelf op een rij wat jouw ultieme droom is. Hoe ziet jouw perfecte leven eruit? Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Als alles goed zou gaan, waar zou je dan het allerliefste willen uitkomen? Laat het kan-niet gedeelte voor een keertje achterwege!

Mijn droom zal misschien (door mijn gezondheid bijvoorbeeld) nooit uitkomen, maar mijn droom heb ik wel op een rij. Als ik de mogelijkheden heb, dan weet ik wat me te doen staat. Ik weet exact waar ik naartoe ga werken. Nu nog aan de slag om erachter te komen hoe jouw droomleven eruit ziet! Of… misschien weet je het al wel?

Deel ook jouw droom in de Happychallenge Facebook groep en tweet en Instagram mee met de hashtag #dehappychallenge. Meedoen via je blog met de challenge vinden we ook heel leuk! Inmiddels zijn er al meer dan vijftig blogs gepubliceerd over de challenge, de links vind je allemaal in de Facebook groep!

Lees ook de nieuwste update over de challenge op de blogs van Marieke en Kelly. Zij hebben de opdracht ook uitgevoerd, ik ben benieuwd wat hun ultieme droom is!

52 reacties

 1. Kimberley 24 januari 2014 / 06:16

  Heel leuk om hier over na te denken! Ik loop nu stage in de geestelijke gezondheidszorg en ik hoop echt dat ik een goede psycholoog kan worden en mensen kan helpen met hun problemen 🙂 Dus dat is voor nu mijn droom 😀

 2. martina 24 januari 2014 / 06:38

  wat een onwijs moeilijke vraag zeg…….deze kan ik inderdaad niet zomaar beantwoorden

 3. Maaike 24 januari 2014 / 07:13

  Mooie droom heb jij! Of nou ja, dat tijdschrift heb ik wel veel vaker gehoord, maar het is tof dat je het met mensen wil doen die ook moeilijj kunnen werken. Ik denk dat ik mijn droom ook wel weet, hij lijkt er wel wat op!

 4. xhannahs 24 januari 2014 / 07:19

  Leuke opdracht weer! Klinkt gek misschien, maar deze vind ik een stuk makkelijker dan die van vorige week. Komt denk ik omdat ik wel eens eerder zo’n soort opdracht heb gedaan 🙂

 5. Anne 24 januari 2014 / 07:52

  Oh, dit vind ik wel lastig zeg! Ik moest ooit eens van mijn psycholoog mijn ideale dag beschrijven en dat ging heel erg moeizaam. Ik bleef toch een beetje steken vanwege de dingen waarvan ik gewend ben dat ze me tegenhouden. Ik heb wel een kansrijk weekend als het gaat om dromen (waarmaken). Ik word zo opgehaald voor een sollicitatiegesprek en ik heb morgen een spannende dag. Ik ga erover bloggen. 🙂

 6. Rosebird 24 januari 2014 / 07:55

  Oef, weer een lastige opdracht… Hier moet ik wel even een nachtje over dromen ;). (Oh, wat flauw!) Ik vind jouw droom wel heel mooi, het maakt heel duidelijk wat je wil. Ik denk dat je via deze blog al een beetje op de juiste weg bent! 🙂

 7. MySimplySpecial 24 januari 2014 / 08:22

  Ik wil heel graag een eigen bedrijf! Zelf iets opbouwen waar je helemaal achter staat lijkt me erg leuk. Al weet ik nog niet precies wat ik zou willen doen. Moeilijk!

 8. Geertje 24 januari 2014 / 08:29

  Mooie droom Lisanne en ondanks alle “beperkingen” hoop ik dat je toch een heel eind komt. Ik heb mn dromen wel, maar wil daar niet meer over nadenken. Waarom dromen over iets wat toch nooit uit zal komen… raak ik alleen maar gefrustreerd van….

 9. Tessa 24 januari 2014 / 08:33

  Ik zelf heb niet hele grote dromen, omdat ik nogal van ik zie wel waar ik kom en dan moet het maar zo zijn ben.
  Ik heb op dit moment wel een wens of droom..Ik wil super graag aangenomen worden op media college. in Amsterdam

  xxx

 10. Marieke 24 januari 2014 / 08:35

  Wat een leuke droom heb jij, Lisanne! En je hebt helemaal gelijk: nu kun je er gericht naartoe werken. Dát is belangrijk! Dáárom moet je het helder hebben. Ik weet zeker dat je (een deel van) je droom gaat waarmaken! Je hebt zo’n grote spirit en een goed idee (mensen met een beperking ook een kans geven!). You go girl!

 11. Kelly Caresse 24 januari 2014 / 08:36

  Wat heb jij je droom ook mooi omschreven Lisanne! Geweldig zo’n eigen kantoor met redactie erbij! Ik ben ook zo trots op alle deelnemers van de happy challenge! Wat een heerlijk project is dit 🙂 living our dreams!

 12. Carina 24 januari 2014 / 08:55

  Ik heb je plaatje overgenomen, wel met bronvermelding uiteraard! Maar vond hem zo mooi en passend.
  Vanmiddag komt mijn antwoord op challenge 1 online en overmorgen deze opdracht 🙂
  Leuk om iedereens dromen te lezen.

 13. Bibian 24 januari 2014 / 09:16

  Mooie droom heb je. Mijn droom? Dat is een lastige… Ik hoop ooit nog een gezond kindje te mogen krijgen, een mooie baan te hebben en een mooi huisje. Liefs

 14. Anne Solveig 24 januari 2014 / 09:16

  Wauw, wat heb je een mooie droom! Ik moet er nog maar is goed over nadenken wat mijn echte droom. Omdat mijn droom als juf in duigen is gevallen weet ik nog niet zo goed hoe nu verder..

 15. Mamoesjka 24 januari 2014 / 09:19

  Jeetje wat moeilijk…. ik heb eigenlijk geen echte wensen. Hoe goed ik ook nadenk, ik kan niets verzinnen.
  Ik hoop gewoon dat ik en mijn kinderen heel gezond mogen blijven en dat we blijven genieten van de alle daagse dingetjes in ons leven. Ik wil dolgraag met een camper door Amerika trekken maar als ik morgen een miljoen op de bankrekening heb staan weet ik niet zeker of ik dat ook daadwerkelijk ga doen. Dromen zijn om van te dromen en die mogen lekker in mijn gedachten fladderen…..

 16. Susanne 24 januari 2014 / 09:24

  Phoe hier moet ik wel even over na denken hoor! Als ik zou even bedenk dat ‘wil’ ik heel veel, maar dat zijn meer de ‘standaard’ dingen en niet écht een droom, een droom van míj. Weer een leuke opdracht, dat wel!

 17. Charlotte 24 januari 2014 / 09:25

  Mooi artikel! Mijn droom is om later een fijne toekomst te krijgen en een eigen salon te hebben. maar het belangrijkste, gezond blijven en geen dierbaren mensen meer verliezen.

 18. Natasja 24 januari 2014 / 09:33

  Ik zie het nog wel gebeuren dat je droom een keer uitkomt Lisanne! Mijn droom op dit moment is een fijne baan, graag een deel als creatief therapeut en een deel als blogger, dat lijkt me echt geweldig. 🙂

 19. Sophie 24 januari 2014 / 09:50

  Mooie droom; wauw! Ik kan het me ook helemaal voorstellen! Mijn droom is mijn studie psychologie af te maken en mijn eigen praktijk te openen; wauw wat zou dat tof zijn!

 20. MijnNotitieboek 24 januari 2014 / 09:55

  Wat een pittige opdracht maar wel goed om overna te denken! Ik vind joud droom erg bijzonder, het is je eigen droom maar hierbij wil je ook die van andere vervullen. Hoe mooi is dat!

 21. Manon 24 januari 2014 / 10:16

  Wat een leuke challenge… Mijn droom, ik heb eigenlijk best wel een heel goed leventje. Waar ik dan ook heeel erg dankbaar voor ben. Mijn droom is om ooit nog moeder te worden!

 22. Hester 24 januari 2014 / 10:33

  Ik vind jouw droom echt inspirerend omdat je iets neemt wat je zelf erg leuk vind maar er ook anderen mee wilt helpen. Heel mooi!

 23. Debbie 24 januari 2014 / 10:43

  Jullie hebben ons weer lekker aan het denken gezet, mijn droom weet ik wel maar nu het nog uitwerken op me blog dat is toch wel een hele uitdaging.

  Een mooie droom, en ik weet zeker als je zo door gaat met alles ga je dit zeker bereiken.

 24. Lisanne 24 januari 2014 / 10:58

  Mijn droom: lekker aan de slag in een eigen klas in het basisonderwijs! Helaas moet ik daar nog twee jaar voor studeren…

 25. Lindsey 24 januari 2014 / 11:07

  Leuke opdracht! Dromen genoeg! Maar de fibromyalgie houd me in veel dingen tegen, hoewel ik een streber ben en vaak dwars door de pijn heen ga. De rekening komt later altijd wel maar dan heb ik het er zeker voor over gehad. Mijn dromen:
  – intensive care verpleegkundige worden.
  – in New york wonen
  – New york marathon lopen
  – Op het WK en de olympische spelen zwemmen en waterpoloën

 26. Yak Man 24 januari 2014 / 11:08

  Deze challenge vind ik zo mooi en leuk! Ik ga vandaag er aan beginnen, want ik wil het niet op mijn blog doen maar in een boekje ^^. Ik was namelijk al van plan om een vision book te maken en dan ga ik daar in ook deze challenge doen :D.

  Je hebt trouwens een erg mooie droom! Wie weet komt je droom nog wel uit ondanks je gezondheid. Mijn droom, daar moet ik denk ik nog even langer over nadenken. 🙂

 27. Simone 24 januari 2014 / 12:14

  Dit is serieus eng toevallig. Heb vandaag een lijstje gemaakt over mijn dromen. En dat staat nog wel geheel los van deze challenge!

  Je hebt ook een erg leuke droom. En wie weet kun je die in de loop der jaren wel waar maken, beetje bij beetje.

 28. Fleur 24 januari 2014 / 12:52

  Leuk om eens goed over na te gaan denken!

 29. Laura 24 januari 2014 / 13:32

  Leuke opdracht! Ik doe ook weer mee! Ik ga er eens even goed bij stil staan. Wat wil ik nou eigenlijk in het leven, wat is mijn ultieme geluk?

 30. Maai 24 januari 2014 / 14:48

  Jeetje Lisanne, das weer een moeilijke. Ik ben zelfs nog blijven hangen bij vorige week, wil heel graag mee doen en denk er ook over na maar nog geen tijd gehad om er eens rustig voor te gaan zitten. Maar ach, dat komt zeker wel. Beter laat dan nooit toch? Ik vind de opdrachten die jullie bedenken in ieder geval al heel inspirerend. Niet makkelijk maar wel erg leuk (en vooral ook goed) om bij stil te staan. Petje af! En wat betreft jouw droom, wat heb je dat mooi beschreven. Ik vind het echt een heel goed initiatief en ik hoop en duim dat je zover komt. Dromen zijn er om waar te maken toch 🙂 Liefs

 31. claudia 24 januari 2014 / 14:56

  jeetje, best een moeilijke! Vooral omdat ik bij alles wat ik bedenk over de toekomst rekening moet houden met mijn gezondheid. Maar wanneer die goed zou zijn, heb ik zeker wel dromen! Ga er eens over nadenken 🙂

 32. Kimberly 24 januari 2014 / 17:41

  Je hebt echt een prachtige droom zeg! Ik hoop dat die echt uitkomt op een dag, vooral ook dat mensen met een lichamelijke beperking meer kunnen werken in dingen waar ze goed in zijn zoals wat je zegt schrijven! Mijn droom.. ik vind het een moeilijke! Ik wil het liefste helemaal beter worden, maar dat is erg moeilijk.. Ik ga er eens goed over nadenken!

 33. Tiff 24 januari 2014 / 20:22

  Ik hoop dat je droom zal uitkomen!

  Mijn droom is een beetje hetzelfde: ik hoop dat ik op een gegeven moment van mijn blog zal kunnen leven en uiteindelijk ook een magazine (al dan niet online) kan beginnen! Ik ben dol op films en schrijven, dus ik zou mega happy zijn als ik dit voor de rest van mijn leven zou kunnen doen als werk 🙂

 34. Bianca 24 januari 2014 / 22:23

  Dit vind ik wel een hele mooi opdracht om over na te denken!

 35. Lianne 24 januari 2014 / 22:50

  Oké dit is heel stom. Ik heb helemaal geen dromen.Tenminste, ik heb al mijn dromen losgelaten. Ik heb zelfs een gruwelijke hekel aan dromen omdat ik weet dat het door mijn ziek zijn niet kan. Maar deze week ga ik het niet kunnen aan de kant zetten en het nadenken over dromen eens niet vermijden!
  Jouw droom is trouwens heel tof! Maar is dat echt heel onhaalbaar denk je? 😉

  • Lisanneleeft 24 januari 2014 / 23:32

   Mijn dromen waren ongetwijfeld ook anders geweest als ik niet ziek was geweest!

   Ik denk dat mijn droom groot is, maar niet onhaalbaar. Daarom vind ik het juist zo’n mooie droom 😀
   Ik ben benieuwd of je iets moois kan bedenken, ik vond het ook erg lastig (jep, dat ziek zijn…), maar als je goed nadenkt zijn er altijd dingen (groot of klein) die een droom van je kunnen zijn! Veel succes in elk geval 🙂

   • Lianne 25 januari 2014 / 12:25

    Ja het is echt moeilijk haha. De droom die ik altijd al gehad heb van jongs af aan, is om in een ziekenhuis in Afrika te werken. Maar yep, zie dat maar eens te regelen met fibro (en slaapapneu waarbij ik elke nacht stroom nodig heb voor m’n cpap en zie stroom maar eens te regelen daar :’) zo had ik ook de droom om een camper te kopen en rond te reizen maar is ook zo onhaalbaar daardoor haha. gelukkig heb ik nog ‘n week om na te denken over iets haalbaars en moois^^ (en miss ook ietsje kleiner hihi)

 36. Michelle 24 januari 2014 / 23:02

  De krant neemt alleen mensen aan met een journalistieke opleiding? Ik weet niet welke krant jij bedoelt, maar bij het Noord-Hollands Dagblad kun je ook terecht zonder journalistieke opleiding. Laatst stond er een advertentie in de Helderse Courant voor medewerkers, een vriendin van me zonder relevante opleiding heeft gereageerd en mocht gewoon op gesprek komen. Ik werk er ook (met journalistieke opleiding) en heb een collega die hetzelfde doet, zonder relevante opleiding. Er zijn kansen genoeg, maar je moet ze wel willen zien. En desnoods volg je een journalistieke opleiding, als je graag verder wilt in die richting.

  • Lisanneleeft 24 januari 2014 / 23:29

   Mijn bron komt vanuit het reïntegratiebureau dat hier in Den Helder met jongeren werkt. Dus hun ervaring: jongeren met een beperking die aankloppen hier in Den Helder bij de krant krijgen helaas geen kans (met de boodschap dat ze alleen mensen met een journalistieke opleiding aannemen). En dat gaat om jongeren met een beperking die niet de mogelijkheden hebben om een studie te volgen helaas.

   Dat is mij verteld. Die mensen hadden oneindig vertrouwen in mij, maar bij de krant solliciteren? Hoefde ik de moeite niet voor te doen…

 37. Michelle 24 januari 2014 / 23:40

  Of ze jou wel of niet zouden aannemen, daar kan ik niets over zeggen. Maar in jouw tekst staat letterlijk dat mensen zonder journalistieke opleiding geen kans maken bij de krant en die stelling klopt niet, dus ik reageerde daar op. Wat jouw situatie betreft: probeer het gewoon. Nee heb je, ja kun je krijgen. Je hebt in ieder geval voldoende schrijftalent.

  • Lisanneleeft 24 januari 2014 / 23:49

   In mijn tekst staat dat omdat mij is verteld dat ze dat zelf hebben gezegd bij een afwijzing. (tsja, dat is mij dan weer verteld, haha).

   Maar goed om te weten dat dat dus niet zo is, al zou ik sowieso zeggen: als dat je droom is en je denkt dat je het kan, er gewoon voor gaan!

 38. Raya 24 januari 2014 / 23:47

  Wat een leuke challenge! Ik ga meteen even bijlezen over wat de vorige post ging. Echt een super leuk iniatief. xoxo

 39. Dagmar 25 januari 2014 / 11:20

  Prachtige droom en stiekem denk ik dat deze happy challenge je ook een stap dichterbij het realiseren van je droom zal brengen. Echt heel mooi geschreven, ik denk dat ik vanavond ook even de tijd neem om mijn dromen op een rij te zetten <3 Heel inspirerend!

 40. Zo simpel is dan geluk 25 januari 2014 / 17:59

  Je hebt een hele mooie droom en ik hoop oprecht dat je, ondanks je beperkingen, deze droom ooit zal kunnen waarmaken!
  Inmiddels heb ik ook een stukje over mijn dromen geschreven.

 41. Stephanie 27 januari 2014 / 16:27

  Gaaaf, en k weet ‘m meteen 😀 haha
  Wat een mooie droom heb je!

 42. Jennn 28 januari 2014 / 10:19

  Mooi geschreven, en leuke opdracht is het weer 🙂

 43. Sanne 28 januari 2014 / 12:09

  Wat een mooie droom heb jij! Je bent al goed bezig om je droom te verwezenlijken 😉 Nu hopen dat jou gezondheid stabiel blijft, waardoor het werkelijkheid gaat worden. Zodra je de juiste mensen om jou heen vindt, die jou ondersteunen met jou droom. Dat gaat die werkelijkheid worden, ook ondanks jou gezondheid! Ik geloof erin 😉

 44. Monique 31 januari 2014 / 10:51

  Wat een onwijs mooie en inspirerende droom! Lijkt me prachtig als deze, in welke grote van vorm, ook voor je uit zal komen.

  Ik heb vanmorgen besloten ook maar actief mee te doen met de challenge en alles rustig op een rijtje te zetten, ik ben erg benieuwd wat het me brengen gaat

 45. Manwai 23 april 2014 / 00:31

  Wauw ik struikel al 2,5 jaar met mijn leven en toekomst. Juist door allerlei beperkingen weet ik gewoon niet wat mijn dromen en doelen zijn. Plan B, C, D, F, G. Het maakt mij zo ongelukkig, Im lost. Nu ik jouw tekst heb gelezen van vergeet de ik kan het niet en beperkingen gedoe kom ik ineens erachter dat ik zoveeeel dingen wil gaan doen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.