Happychallenge: Wees dankbaar

Dankbaarheidslijstjes, het kan je bijna niet ontgaan zijn, je ziet ze tegenwoordig bijna overal. Maar wist je ook dat het bewezen is dat het werkt? Dat je van het structureel opschrijven van de positieve dingen in een dag een gelukkiger mens wordt? Goed, dat is precies wat we komende week gaan doen!

dankjewel

Dankbaarheidslijstjes: waarom ze nuttig zijn

Eigenlijk is het heel simpel: je kijkt naar het geheel, pikt daar de positieve dingen uit, en verplaatst je aandacht daar naartoe. Vooral als je geneigd bent om wat minder positief te denken is dit een geweldige manier om positiever in het leven te staan en simpelweg gelukkiger te worden.

Maar ook als je al een optimist bent van jezelf is het een fijne manier om aan het eind van je dag even stil te staan bij de dingen die er gebeurd zijn en hoe fijn je dag eigenlijk was. Geef toe: als je daar niet bewust mee bezig bent vergeet je dat vaak gewoon!

Ik schreef al eerder over het feit dat je van het toepassen van deze techniek gelukkiger wordt, en dat dat ook echt is bewezen. Dat artikel lees je hier!

Manieren om dankbaarheidslijstjes te maken

 • Neem een notitieboekje waarin je dat elke dag kan schrijven
 • Schrijf het op losse papiertjes
 • Ook een leuke: als je agenda niet super vol met tekst staat kun je ook je agenda hiervoor gebruiken
 • De app Gratitude (de afbeelding die je hierboven ziet is alweer van meer dan een jaar geleden!). Deze gebruikte ik een tijdje, maar merk dat ik het toch prettiger vind om het op te schrijven.
 • Gewoon in de notities van je telefoon
 • Niet bewezen dat het op deze manier ook werkt, maar je zou het ook in je hoofd kunnen doen. Voor deze week dagen we je echter uit om het echt op papier te doen!
 • Ga erover bloggen! Drie keer raden wat wij deze week gaan doen…

Opdracht van week 7

Opdracht: Schrijf of noem elke dag ‘s avonds voor je gaat slapen 10 dingen op waarvoor je dankbaar bent. Let op: het moeten elke dag tien andere dingen zijn! Elke dag dezelfde dingen kiezen zou een beetje te makkelijk zijn, haha.

Je zult komende week dagelijks onze lijstjes op onze blogs zien verschijnen! Ik ga even kijken of ik daarnaast ook nog een ‘gewoon’ artikel online kan zetten omdat het met mijn gezondheid niet zo goed gaat. Maar dat zien we vanzelf wel, haha.

Elke dag 10 nieuwe dingen, dat kan toch niet?!

Jawel hoor! Als inspiratie hier een lijstje met wat blogs die ik door de jaren heen heb geschreven. Jep; allemaal dankbaarheidslijstjes.

Zoals je wellicht wel had verwacht heb ik er nog veel meer geschreven, haha.

Dus… we gaan weer lekker aan de slag deze week. Een week lang een lijstje met tien dingen waarvoor je dankbaar bent. Elke dag tien andere dingen! Het is een leuke uitdaging, maar het is te doen. Doe jij mee komende week?

Deel in de Happychallenge Facebook groep je lijstjes van komende week. Als je nog niet lid bent van de groep ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Lees ook de nieuwste update over de challenge op de blogs van Marieke en Kelly. Zij hebben de opdracht ook uitgelegd, ik ben benieuwd wat zij te zeggen hebben over de dankbaarheidslijstjes!

Lees ook de vorige Happychallenge blogposts:

24 reacties

 1. Healthy Mommy 28 februari 2014 / 06:15

  Dit lijkt mij, tot nu toe, de makkelijkste challenge.. Maar misschien komt dat omdat ik als een soort van oud wijf de hele dag roep; tel je zegeningen in plaats van miepen over van alles en nog wat. Daarnaast ben ik zo’n figuur wat van die kleine dingen énorm kan genieten. Misschien wel meer dan van de grote dingen. Kortom; het is al een soort van ‘way of living’. Voor een ander kan het inderdaad verdomd lastig zijn. Ik heb trouwens je 3 waarden Tag ingevuld. Hij is net online gekomen en a.s. zaterdag een artikel over optimisme aangezien mensen snel dénken een optimist te zijn maar dit echter niet zo is. Ach.. in ieder geval je tag was weer even een goede eyeopener. Thanks Lisanne!

 2. Marion 28 februari 2014 / 06:32

  Ben zelf ook erg van de dankbaarheidjes iedere dag. Is gewoon fijn en het geeft je een glimlach 🙂

 3. Kelly Caresse 28 februari 2014 / 07:06

  Ik vind dit een van de leukste opdrachten van de 10 omdat ik vaker dit soort lijstjes schrijf maar toch vind ik het een uitdaging om er dagelijks een blog aan te besteden, dus het is voor mij een goede opdracht, mooi lijstje heb jij al gemaakt!

 4. Petra 28 februari 2014 / 07:23

  Dit is een van de makkelijkste opdrachten lijkt mij. Elke dag sta ik hier eigenlijk wel bij stil. Ik zal ze eens gaan opschrijven. Dat wordt een mooi lijstje.

 5. Nicole 28 februari 2014 / 07:26

  Ik doe mee, maar op mijn eigen manier..
  Dit omdat ik in het ziekenhuis lig en niets mag.. dus ondanks dat t normaal heel makkelijk is om 10 verschillende dingen per dag te bedenken (doe ik namelijk al best vaak) is het nu best moeilijk omdat elke dag op elkaar lijkt nu. Letterlijk.
  Maar ga mn best zeker doen!

 6. Tiff 28 februari 2014 / 07:35

  Ik doe het ook dagelijks! In het begin is het lastig om dingen te bedenken, maar je wordt er steeds beter in. En een leuke bijkomstigheid is dat je dingen waar je blij van wordt gaat opzoeken om in je journal te schrijven 🙂

 7. Bibian 28 februari 2014 / 07:46

  Als je elke dag dankbaar bent dan is het leven zoveel mooier! Goed artikel liefs

 8. Dagmar 28 februari 2014 / 07:57

  Mooi idee! Ik schrijf mijn dankbaarheidspuntjes elke avond op voor het slapen gaan in mijn ‘one line a day’ boekje <3 Het zijn er stiekem al heeeel veel en dat is maar goed ook 🙂 Mooie opdracht! Xx

 9. Anne 28 februari 2014 / 08:12

  Leuke opdracht! Simpel, maar niet eenvoudig, voor mij persoonlijk dan. Op een slechte dag vind ik 10 dingen echt heel veel. Dan wil ik gewoon mijn dekbed over mijn hoofd trekken en alles vergeten. Mijn ogen sluiten voor die dag en ook voor die van morgen.

 10. Manon 28 februari 2014 / 08:14

  Mooie challenge! Ik ben vooral heel dankbaar voor de lieve mensen om mij heen. Ik heb zo’n goede band met mijn allerbeste vriendinnetje, het gaat over rozen met mijn vriend en ik zie mijn familie wekelijks. Dat vind ik toch wel super! Zonder hen stelt mijn leven weinig voor <3

 11. Susanne 28 februari 2014 / 09:12

  Dit zou wel een goede voor mij zijn! Bij mij is het glaasje vaak half leeg. Niet de beste eigenschap maar dat heb je als je redelijk perfectionistisch ben. Daardoor vergeet ik juist ook de goede/leuke dingen. Dingen waarvoor ik wel dankbaar ben en dingen die wel goed gingen. Ik ga het proberen!

 12. Jennn 28 februari 2014 / 09:18

  Leuke opdracht! Ik ben hier al wel regelmatig mee bezig, maar ik zal het nu eens echt een week gaan bijhouden.

 13. Marloes 28 februari 2014 / 09:24

  Wat een fijn lijstje! Dankbaarheidslijstjes zijn altijd goed om te maken. En fijn om terug te lezen 🙂

 14. MySimplySpecial 28 februari 2014 / 09:31

  Wat een mooie challenge dit keer! Ik ben ben benieuwd of ik elke dag 10 dingen kan bedenken.

 15. Martina 28 februari 2014 / 09:44

  Zelf heb ik ook de gratitude app, leuke manier om dankbaarheidslijstjes bij te houden

 16. Debbie 28 februari 2014 / 10:39

  Heel leuk en ga zeker ook met deze opdracht mee doen.

 17. Jessie 28 februari 2014 / 13:15

  Terug een erg leuke challenge; ik zit wat achter want ik moet opdracht 3, 5 en 6 nog doen maar ik doe zeker en vast nog mee. Enkel wat trager dan de meesten 😉 ik hou zelf trouwens al een gratitude journal bij dus ik kan gelijk meedoen met deze challenge! Ik ben benieuwd naar wat de anderen dankbaar voor zijn…

 18. Cindy 28 februari 2014 / 13:55

  Ik doe zeker mee deze week, maar ik zeg bij voorbaat al dat ik de hele week niet mee doe, vanwege carnaval. Maar die 5 dagen straal ik sowieso en ben ik al het gelukkigste meisje van de hele wereld, dus ik ben dan al dankbaar voor alles (zoals een schone wc mét wcpapier met carnaval, oh dan ben ik zó gelukkig als ik die heb gevonden haha). Donderdag komt er weer een blogpost over mijn dankbaarheidslijstjes! Mooie opdracht, ik maak al vaker dankbaarheidslijstjes, word ik erg vrolijk van!

 19. Tiffany 28 februari 2014 / 14:15

  Wauw, elke dag 10! Heftig 😀 Maar goed, ik blog mee!

 20. milou 28 februari 2014 / 16:22

  Mooie opdracht! Ik heb ook de gratitude app gedownload en dit is echt een superleuke manier om alle positieve dingetjes bij te houden! En 10 is niet zoveel, als je eenmaal bezig bent kun je zoveel dingen verzinnen haha

 21. Moniek 28 februari 2014 / 16:32

  Hmm 10 dat is best veel maar kan er denk ik wel zo 10 verzinnen. Ik ga dit ook maar eens doen. Leuk zeg!

 22. Tamarah 28 februari 2014 / 17:09

  Wat een mooie opdracht! En tien dingen zijn best veel maar je moet je geluk in de kleine dingen zoeken :D.

 23. Rosalie 1 maart 2014 / 13:50

  Ik doe mee maar ik doe alle lijstjes gewoon aan het einde van de week in één blogje!

 24. Stephanie 18 maart 2014 / 18:40

  Ja dit is een leuke opdracht! En ik weet uit ervaring dat het werkt. Waar je aandacht aan geeft, groeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.