Healthy time update #1

Gezonder leven, dat was mijn plan van vorige week. En natuurlijk kan ik wel leuk gaan schrijven over alle gezonde dingen die ik van plan ben. Maar wat is er nu ook daadwerkelijk echt gebeurd? Hoe gezond leefde ik de afgelopen week?


Via weheartit.com

Conditie
Zoals je al kon lezen, m’n eerste keer hardlopen zit erop! M’n vader heeft een knieblessure, wat betekent dat hij het ook rustig aan moet doen. Het perfecte hardloopmaatje voor mij! Als een een horloge koop, dan kan ik misschien ook gewoon zelf gaan hardlopen. Is wel zo handig!

Food
Misschien ben ik niet de meest verstandige jongedame op dit gebied, ik blijf een emo-eter. Maargoed, het is wel redelijk gelukt, tot op een bepaalde hoogte. Beter dan voorheen, dat zeker! Maar wat nog leuker is op het food- gebied, is dat ik deze week veel in de keuken heb gestaan. Ik heb twee keer cupcakes gemaakt en een keer brownies. Ik stond nooit in de keuken, echt nooit. En geloof het of niet, maar ik vind het eigenlijk best leuk.

Medicijnen
Ik heb mijn conclusie getrokken. Minder medicijnen kan, maar de kwaliteit van leven wordt er niet beter op. Ik kan ervoor kiezen om mezelf te kwellen door met m’n pijnstillers te stoppen, maar dat doe ik niet. Wel probeer ik overdag zo min mogelijk te slikken, vooral preventief slikken doe ik minder. Maar voor het slapen gaan blijft het fijn om een pijnstiller te slikken; doe ik dat niet, dan heb ik overdag meer pijnstillers nodig doordat ik dan minder goed heb geslapen.

Misschien dat ik later nog kan minderen met medicijnen, wanneer ik een betere conditie heb. Klinkt als een omgekeerde wereld voor een gezond persoon (of niet?). Maar voor mij is het perfect. Sterkere spieren – minder belasting op de rest van mijn lijf – minder pijn – minder pijnstillers?

Daarnaast is het misschien leuk (of interessant), om elke week een gezondheidsupdate terug te laten komen. Op het moment gaat het vrij goed met me en heb ik weinig te klagen. Maar als ik misschien een andere keer meer last heb, zouden jullie me tips kunnen geven. Of andersom natuurlijk, ik heb ook een hoop tips!

DELEN:

4 reacties

 1. Patricia 10 augustus 2011 / 22:39

  Zo’n update zou erg leuk zijn en je schrijft trouwens erg plezierig. Ik moet ook een plan maken om gezonder bezig te zijn met eten maar ook mijn conditie dus wie weet haal ik hier nog wel wat uit voor mezelf

 2. Desi 11 augustus 2011 / 06:15

  Ik vind de updates inderdaad leuk om te lezen! Verder ben ik het wel met je eens over die pijnstillers, je moet gewoon nemen wat je nodig hebt en niet jezelf kwellen met minder. Misschien komt er een tijd dat je minder pijnstillers kan gebruiken, misschien ook niet.

 3. Sanne 14 augustus 2011 / 11:43

  Jaa de updates lijken me erg leuk om te lezen! Het lijkt me dan ook weer iets wat jou motiveert.

  Idd het lijkt me dat je jezelf niet moet kwellen met de pijnstillers.

 4. Lisa 15 augustus 2011 / 18:07

  Balen dat je niet zonder al die pijnstillers kan – ik heb geen idee hoe het is om fibromyalgie te hebben, maar het lijkt me erg onprettig om continu met die pillen in je lichaam te zitten. Wellicht is het inderdaad zo dat het beter gaat zodra je een betere conditie hebt – blijven updaten over je gezondheidsplannen lijkt me iig een goede motivatie om te sporten ūüėČ succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.