Healthy time update #2

En jawel, ik ga jullie weer vertellen hoe deze week is verlopen op gezondheidsgebied. Lichamelijk gezien heb ik een goede week achter de rug, ik heb veel kunnen doen. Daarnaast wordt alles wel wat moeilijker nu mijn vriendje 10 weken weg is (zonder telefoon), wat waarschijnlijk gaat resulteren in het eten van veel chocolade. Of zoiets. In elk geval, ik ga jullie meer vertellen in m’n 3 vaste categorien!

Conditie
Yesss baby! Ik heb deze week weer 2 keer hardgelopen! Van woensdag tot en met maandag was ik samen met vriendlief, dus toen heb ik niet hardgelopen. Maar gisteren en vandaag wel. Nu weet ik weer hoe fijn ik dat vond! Ik had niet durven dromen dat ik ooit nog zou hardlopen, maar ik doe het gewoon! Nog geen superafstanden, maar ik moet ergens beginnen. Dat ik wat langzamer opbouw dan andere mensen kan me helemaal niets schelen. Hardlopen is fijn! (Zelfs als ik moe ben en m’n hele lichaam pijn doet. Hardlopen is fijn!!!)

Food
Echt gezond heb ik deze week niet gegeten, wat weer met hetzelfde te maken had, vriendje. (Makkelijk om hem de schuld te geven.) Daarnaast ben ik ook drie keer uit eten geweest, wat niet heel gezond is. Máár, ik kan weer uiteten! Eerst was ik altijd te moe, druk in m’n hoofd en duizelig om uit eten te kunnen. Daarnaast kon ik mijn eigen eten ook niet snijden, dat deed te veel pijn. En nu kan ik dat weer. Ook dat is heel fijn!

Medicijnen
Dit gaat eigenlijk ook vrij goed. Overdag neem ik bijna nooit meer pijnstillers, alleen als ik het echt nodig heb. Afgelopen week ging ik met vriendlief shoppen in Amsterdam. Toen heb ik welgeteld een pijnstiller genomen. Eentje! Normaal had ik er vier genomen of kon ik helmaal niet gaan shoppen. ‘s Avonds neem ik ze nog wel voor het slapen gaan. Dit zorgt ervoor dat ik goed slaap en de volgende dag er niet meer nodig heb.

Ik ben bijna bang dat ik mijn fibromyalgie lotgenootjes jaloers maak. Want het gaat goooeed! Hoe dit komt? Door de Havvn jus en de APS therapie. Daarnaast ben ik op vakantie ook vrij actief bezig geweest, dat probeer ik er een beetje in te houden. En doordat ik gewoon erg gemotiveerd ben om zo veel mogelijk te doen. Alles eruit te halen wat erin zit. Daarnaast is het fijn voor mij om ook gewoon bezig te blijven, dan hoef ik niet steeds aan m’n vriendje te denken, haha. En hoe gezond leefde jij de afgelopen week?

10 reacties

 1. Laura 18 augustus 2011 / 17:41

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat! Ik hoop echt dat het zo goed zal blijven gaan 😉

 2. Sanne 18 augustus 2011 / 19:46

  Wauw! Wat geweldig dat alles goed met je gaat. Succes met alles! Prachtig dat de therapieen voor je werken 🙂

 3. Anika 18 augustus 2011 / 21:28

  Goed bezig! Ik denk dat ik, ookal heb ik geen overgewicht en ben ik niet dik, ook weer een beetje ga letten op mijn eten! Ik ga weer voor de gezonde dingen kiezen, en dan ga ik ook beginnen met buikoefeningen om een beetje een plattere buik te krijgen. Maar ik denk dat ik pas ga beginnen als ik weer naar school moet. (ben namelijk nog maar 13) want dann heb ik weer een ritme. Dat is dan makkelijker denk ik.

 4. Nathalie 18 augustus 2011 / 22:35

  Wat fijn! Ik ben deze week heel anders met mijn tijd omgegaan en heb veel gedaan waar ik gelukkig en blij van wordt! Heb redelijk gezond gegeten, maar vooral lekker genoten van alles!

 5. Kimmsallabimm 18 augustus 2011 / 23:59

  Dit fibromyalgie maatje (mijn 2e naam is Maatje, serieus waar), is niet jaloers hoor!

  Ik ga ook nog redelijk vaak wat doen. Kan helaas geen hele dagen shoppen maar ik geniet nog volop van het leven.

  En van lekker eten natuurlijk.

  Jouw blogje volg ik vanaf nu. Heel leuk, veel positiviteit!

  Liefs, Kimm

 6. Michael 19 augustus 2011 / 06:06

  Hoi lisanne, goed om te horen dat het zo goed met je gaat. Ook leuk om te weten dat ik er aan bij heb gedragen door middel van de havvn jus. Ga zo door zou ik zeggen, super!

 7. Dario middel 19 augustus 2011 / 07:47

  Hoi Lisanne
  Leuk om te horen dat het stukken beter met je gaat door het gebruik van d Havvn jus!!Ik gebruik de jus ook sinds vorig jaar februari.k heb meer energie! Beter en sneller herstel na het sporten.
  Geen last meer van kleine blaasjes (Aften) in mijn mond (vitaminegebrek).
  Pees-onsteking bij mijn schouder is verdwenen.
  Maar het aller mooiste is dat mijn zaad beter is geworden.
  Ik kon nooit kinderen maken omdat mijn zaad niet al te best was.
  Mijn vriendin heeft laatst de pil laten staan omdat ze dacht Dario zijn zaad zwemt toch terug.
  En wat bleek het zwemt niet meer terug!!
  Helaas heeft ze een miskraam gehad!!Dus er is weer hoop!!.
  Je hoort van meer mannen die hetzelfde probleem hadden maar sinds ze Jus gebruiken niet meer.
  Jus gaat bij mij nooit meer de deur uit!!

  Ik wens jou er verder heel veeel succes mee!!

  Groetjes Dario(Havvncollega van Michael)

 8. Simone 19 augustus 2011 / 10:07

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Hopelijk blijft het zo. Bij mij gaat het redelijk. Gisteren weer gezwommen, dat werkt voor mij dan weer heel erg goed bij de fibro. Ook wil ik nog eens uitproberen of ik de sauna of turksstoombad wat vind. Want bij warmte kom ik weer compleet tot leven.

  Geniet ervan hoe je je nu voelt!

  Liefs

 9. Lisanne 19 augustus 2011 / 19:56

  Wat vervelend dat je pijn had, vooral dat je niet je eigen eten kon snijden!
  Fijn dat het daarna een stuk beter ging en ook met het winkelen! Extra fijn dat je weinig pijnstillers kon nemen:)
  Ik hoop dat je je vriend niet al te veel gaat missen! (waarom heeft ie geen telefoon bij zich dan?)

  • Lisanneleeft 19 augustus 2011 / 21:10

   Z’n telefoon moest ingeleverd… dat hoort bij die introductieperiode of zoiets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.