Healthy time update #3

Het is weer tijd voor een health update!  Deze keer alleen iets anders dan normaal, echt mijn best gedaan om zo gezond mogelijk te leven heb ik namelijk niet. Dat komt omdat het niet zo heel erg geweldig gaat. Ik zal het even uitleggen.

Conditie
Ongeveer een week geleden ben ik voor het laatst gaan hardlopen. Dat ging gewoon goed. De dagen daarna kreeg ik steeds weer wat meer pijn en kreeg ik het niet meer voor elkaar om weer te gaan hardlopen. En dat is tot nu toe nog steeds niet gelukt.


Via weheartit.com

Food
Doordat ik me niet geweldig voel(de), heb ik niet mijn best gedaan om gezond te eten. Op sommige dagen heb ik mezelf getroost met heel erg veel chocolade. En op andere dagen at ik gewoon, niet heel gezond maar ook zeker niet ongezond. Maar ik ben en blijf een echte emo-eter, dus als ik niet lekker in m’n vel zit prop ik mezelf vol met alles wat ongezond is.

Medicijnen
Eigenlijk gaat het wat dat betreft wel aardig. Nog steeds neem ik overdag nauwelijks pijnstillers, alleen als ik iets wil doen en het anders echt niet lukt. Maar meestal dus alleen ‘s avonds. Daarnaast vond ik dat ik te lang sliep, wat waarschijnlijk door (andere) medicijnen komt, die ik ‘s avonds slik. Die heb ik een keertje niet genomen, maar wat voelde ik me de dag daarna beroerd zeg! Dat hoeft natuurlijk niet perse door die medicijnen te komen (met fibromyalgie zijn immers de meest vreemde dingen normaal), maar het gaf me geen goed gevoel.

Mijn conclusie is dat de APS een beetje is uitgewerkt. En dat komt mooi uit, want aankomende maandag begin ik weer. Deze keer proberen we een keertje of een week genoeg helpt (normaal is het twee weken), omdat ik er zo extreem op reageer (het apparaat staat bij mij altijd al erg laag). Twee weken lang APS houd ik simpelweg niet vol, dus proberen we het gewoon een weekje.

Daarnaast zit ik zoals ik al zei ook niet echt lekker in m’n vel. Ik mis m’n vriendje (hij komt de 23e terug!), heb geen werk en geen school (en dat zit me zo erg dwars, ik verveel me gewoon) en daarnaast is al die pijn en vermoeidheid ook niet bevorderlijk voor mijn humeur.

Kortom, het gaat niet zo goed als ik had gehoopt. Maar he, ik had ook niet kunnen verwachten dat ik me zo lang zo goed zou voelen als vorige keer. Na de APS voel ik me hopelijk weer als een vis in het water en ik hoop ook dat ik binnenkort ergens aan de slag kan. Hoe gezond leefde jij de afgelopen week?

10 reacties

 1. Rolinka 30 augustus 2011 / 17:27

  Hai Lisanne,
  Wat vervelend dat je een rottijd hebt. Dat is het lastige met FM, het kan een tijdje goed gaan en je denkt dat je het onder de knie hebt en dan ineens wil het gewoon even niet. Heel veel sterkte, je komt er wel weer opnieuw. Net als de andere keren.

 2. Emmelien 30 augustus 2011 / 17:51

  Die APS klinkt ingewikkeld zeg! Ik moest het even googlen, pff! Maar fijn dat het werkt 🙂 Vervelend dat je je zo rot voelt nu. Hopen dat je je over een weekje, na de APS, weer wat beter voelt. Sterkte!

  • Lisanneleeft 30 augustus 2011 / 18:10

   Het klinkt inderdaad ingewikkeld haha! Snap er zelf ook vrij weinig van, maar het belangrijkste is dat het gewoon werkt 😀

 3. Annelies 30 augustus 2011 / 21:27

  heej
  ik weet iets dat misschien wel kan helpen bij Fibromyalgie, PMA (http://www.neurovisie.nl/index.html in den helder, en op deze site staat nog duidelijker informatie http://www.lifestylealigner.nl/pages/pma.php ) ik had het met mijn moeder over degene wiens paard ik verzorgde zij heeft dit ook. Zij zei dat fibromyalgie ook weleens te maken kan hebben door psychische ‘problemen’ (die vrijwel iedereen heeft maar anders uiten), misschien interessant om je eens in te verdiepen voor nu of later

  • Annelies 30 augustus 2011 / 21:32

   oja het kan een beetje zweverig klinken : P

 4. Nathalie 30 augustus 2011 / 22:43

  Ben je nog met je LOI cursus bezig?

 5. Kimmsallabimm 30 augustus 2011 / 23:03

  Hoi Lisanne,

  Ik kan meepraten over de situatie waar je in zit.

  Ik was 7 weken geleden begonnen met fietsen. Erg enthousiast begonnen maar enkele dagen later begon de pijn in combinatie met mijn bed was het een hel.

  Medicijnen die niet deden wat ze moesten doen (voor iets heel anders) dus ik raakte echt in een dip.

  Waanzinnig moe. Ik kon de hele dag wel slapen. Was nergens meer toe in staat. Nergens zin in. Alles laten versloffen.

  Inmiddels heb ik sinds bijna 2 weken lichte anti-deps. Ik heb dit nooit gewild maar in combinatie met ADD, wat ik dus heb werkt dit heel goed!

  Ik heb meer energie nu. Kom niet meer zo uitgeput uit bed. Ben actiever en voel me vrolijker.
  Voor mij is dit nu wel even nodig.
  Ik zit zelf al veel te lang te niksen.

  Vorig jaar is mijn bedrijfje op zijn hol gegaan wat waanzinnig goed liep en daardoor ben ik een beetje ingestort.
  Ik had namelijk iets opgebouwd, helemaal zelf, waarmee ik me nuttig voelde. Wat ik vanuit huis kon doen. Mensen waren blij met me en ik kon mjn eigen tijd zo indelen als ik wilde.

  Ik ben nu ook zoekende.
  Ik mis vooral veel discipline. Leren kan ik waanzinnig goed maar als ik ergens tegen aan loop laat ik het uit mijn handen vallen.

  Bij mij is overigens de fibromyalgie niet ontstaan uit persoonlijke problemen. Ik kreeg eerst lichamelijke problemen waardoor ik minder goed in mijn vel ging zitten.

  Al gaat het vaak gepaard met elkaar.

  Stress en ellende zorgen wel voor meer pijn en moeheid.

  Al met al wil ik je veel sterkte wensen.

  Het weer werkt ook niet echt mee he!

  Groetjes en liefs, Kimm
  (hopelijk weer snel online, nu offline)

 6. Bregje 31 augustus 2011 / 07:21

  Die dipjes heeft iedereen, ikzelf dacht altijd dat het slecht alleen bij mij was. En een ding kan ik je zeggen dan kan je die FM wel wat doen! Maar bekijk het per dag. Ga wat lopen (gewoon dus niet hardlopen) en bouw het dus echt langzaam op. Dan komt het vanzelf.

  FM sucks maar wat goed dat jij APS medicatie krijgt.

 7. Anne 31 augustus 2011 / 07:46

  Succes met de nieuwe ronde APS! Ik weet wat het is om thuis te zitten, dat is echt niet best voor je humeur. Ik heb volgende week een afspraak bij de vrijwilligerscentrale, ik ben heel benieuwd of ze daar iets voor me hebben. En als dat goed gaat kan ik misschien in februari weer naar school. Wel doodeng allemaal…

  Op naar weer een betere periode 😉 En tot die tijd is het nou eenmaal zoals het is. This, too, shall pass.

 8. Iris Anastasia 31 augustus 2011 / 18:14

  Hj lieve meid!

  Ik wilde je even laten weten dat ik weer terug ben in blog-land (: Je kunt binnenkort dus weer regelmatig bezoekjes van mij verwachten!

  Veel liefs,
  Iris Anastasia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.