Heb jij een roze bril?

Jaren geleden kocht ik bij de V&D in een koopjesbak een zonnebril met groene glazen en eentje met blauwe glazen. Maar wat als ik er toen al eentje had gekocht met roze glazen? Eigenlijk zou iedereen een bril moeten hebben met roze glazen. Het leven is namelijk veel leuker als je deze bekijkt door een roze bril.


Via weheartit.com

Kun je het dan ontkennen, alle shit in de wereld? Er is altijd oorlog, er overlijden mensen, er worden mensen ziek, er raken mensen hun baan kwijt en af en toe komt er eens een tsunami langs. En dat weten we allemaal maar al te goed, want we worden dagelijks met onze neus op de feiten gedrukt. Negatief nieuws doet het goed voor de kijkcijfers en volgens mij kent iedereen wel mensen waarvan zeiken de grootste hobby is.

Maar ja, je kunt het wel ontkennen. Zet je denkbeeldige roze bril eens op en filter al die verdrietige dingen er eens uit. Misschien denk je nu ‘wat houd je dan nog over?’ Dat zou je kunnen denken, maar dat zou wel bewijzen dat je het nog nooit geprobeerd hebt. Er zijn vaak namelijk veel meer positieve dan negatieve dingen in deze wereld. Hoewel, in elk geval in Nederland. Kijk eens wat er wel goed gaat, in plaats van naar wat er niet goed gaat.

Ben je gezond? Kun je naar school? Kun je aan het werk? Heb je dierbaren om je heen? Heb je elke dag voldoende te eten? Heb je een dak boven je hoofd? Leef je in een veilige omgeving?

Wedden dat je op meer van deze vragen ja hebt geantwoord dan nee.

Zet die roze bril eens op en filter al die nare dingen er eens uit. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar simpele dingen als elke dag stilstaan bij alle positieve dingen van die dag zullen je helpen. Hoe zit het met jullie roze bril?

 

DELEN:

12 reacties

 1. Eva 8 juni 2011 / 21:19

  Ik hou van zeuren, door het zeuren besef ik me altijd hoe goed ik het wel niet heb. Het is scheef maar waar. Dus die roze bril is gigantisch aanwezig alleen dan misschien op een wat rare manier 😉

 2. Nathalie 8 juni 2011 / 21:27

  Uh tja snap wat je bedoelt, maar ‘filter al die shit er eens uit’ leest echt niet lekker. Ik kan goed mijn zegeningen tellen ja, af en toe ook zeurmomentjes, maar dat hoort erbij 😉

  • Lisanneleeft 8 juni 2011 / 21:29

   Hahaha, inderdaad sorry! Die ga ik inderdaad even veranderen (A)
   Iedereen heeft zeurmomentjes… als het maar bij momenten blijft 😛

 3. Lieke 9 juni 2011 / 05:32

  Ik kan ook wel eens lekker zeuren, maar ik besef me wel heel goed, hoe goed we het hebben hier.

 4. Manon 9 juni 2011 / 07:14

  Ik kan altijd lekker zeuren over vanalles en nog wat, maar eigenlijk besef ik me heel goed dat ik het zo slecht nog niet heb.

 5. Iris Anastasia 9 juni 2011 / 09:21

  Een mooie, inspirerende blog. Ik moet ook maar vaker die roze bril opzetten.. (:

 6. Sanne 9 juni 2011 / 11:27

  Ik vind het totaal niet leuk om te zeuren en ik zie het glas 9 van de 10 keer ook half vol ipv half leeg. 🙂 Inspirerend artikel, bedankt!

 7. Samira 9 juni 2011 / 16:45

  Wauw enorm goed stukje! Inderdaad we klagen over alles, maar beseffen niet dat anderen hun leven zouden geven om iets specifieks te doen, wat wij maar alledaags vinden!

 8. ioon 9 juni 2011 / 17:53

  Ik denk dat als je nooit iets negatiefs zou overkomen, je nooit iets naars meemaakt, het alleen maar moeilijker is om gelukkig te zijn.

  Maar als je altijd negatief ziet, dan wordt het ook behoorlijk moeilijk om gelukkig te zijn.
  Voor mij is het dus een zoektocht naar evenwicht. Negatieve en nare ervaringen mogen er zijn, mag over gepraat worden maar raak jezelf er niet in kwijt.

 9. Alyssa 10 juni 2011 / 07:49

  De enige dag lukt het beter dan de andere dag. Soms gebeuren er gewoon teveel vervelende dingen in een keer en dan raak ik mijn roze bril een beetje kwijt. Maar ik denk dat iedereen dat gevoel wel kent. Verder probeer ik altijd het positieve van alles in te zien, ook al is het vaak lastig.

 10. Hanne 11 juni 2011 / 17:43

  Ik denk niet dat het goed is als je alle negatieve dingen weg denkt. Je moet het gewoon aanvaarden en leren mee leven. Zonder negatieve dingen zouden er ook geen positieve zijn. Leuke blog btw!

 11. sarah 12 juni 2011 / 17:52

  zeer mooi geschreven, inderdaad er zijn ook veel goede dingen in de wereld. Die misschien wel een paar keer vergeten worden.

  Waar we meer moeten aan denken.

  Leef iedere seconde en geniet ervan 😉

  Mvg Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.