Herfst haar inspiratie (+ mijn nieuwe haar!)

Ja, we kunnen het nu echt niet meer ontkennen: we zitten midden in de herfst. En dat betekent voor veel dames ook dat ze kapperkriebels krijgen. Zin om hun haar te veranderen! Een ander kleurtje, een ander model, gewoon een andere look! Ook ik heb de kriebels en zocht inspiratie. En ja, ik vond een aantal dames met een prachtige coupe, wellicht staat jouw toekomstige kapsel er wel tussen!

herfst haar inspiratie

Er zijn een aantal dingen waarop ik let wanneer ik zoek naar herfst haar inspiratie:

 • De dikte, niet elk kapsel is mooi wanneer je haar dunner is (of juist dikker)
 • De lengte; niet elk kapsel kan geknipt worden, tenzij je extentions neemt natuurlijk
 • Je eigen huidskleur, die verander je niet zomaar. Een kleur staat bij een super gebronsd persoon heel anders dan bij een sneeuwwitje
 • De structuur; dit kun je natuurlijk wel veranderen door in de weer te gaan met krul- en stijltangen, maar wil je al die moeite erin steken elke dag?
 • Styling; als je op zoek gaat naar mooie foto’s kom je vaak uit bij kapsels die perfect gestyld zijn, waar uren werk in zitten. Het is handig als je uit je bed komt en je niet eerst twee uur voor de spiegel hoeft te staan om de deur uit te kunnen. Denk daaraan als je op zoek bent naar inspiratie voor een eigen kapsel!
 • De vorm van je hoofd; bij elke vorm staat een ander kapsel mooi. Bij het bekijken van inspiratieplaatjes is dit handig; je vergelijkt de vorm van je eigen hoofd gewoon met die van het model. Vaak weet je van jezelf ook ongeveer wel wat je goed kan hebben en wat niet.

Dat is eigenlijk waar ik op let wanneer ik op zoek ben naar herfst haar inspiratie. Niemand is hetzelfde, dus zomaar met een leuk plaatje naar de kapper gaan kan wel, maar denk wel na of het ook bij jou staat!

misslipgloss

De bob van Cynthia (die je vast wel kent van Misslipgloss.nl) vond ik zo onwijs mooi! Dit is misschien niet de mooiste foto van haar bob, maar dit haar vond ik gewoon echt heel erg leuk! Oneindig veel meer foto’s vind je op haar website.

Op dit moment heeft ze trouwens een enorme box lang haar (extentions), maar met het oog op het haalbare is dit een realistischere look, haha. Tenzij je natuurlijk ook aan de extentions wil, dan is het een ander verhaal!

esmay

Oh en nog een blogger waarvan ik het haar geweldig vind, Esmay van alaesmay.nl. De lengte (het is super lang prinsessenhaar) en de kleur vind ik geweldig! Ooit heb ik ook het lef om deze kleur in mijn haar te gooien, haha… Van haar ‘complete’ haar vind je natuurlijk ook heel veel foto’s op haar blog.

volle-bos

Ben Watts/Corbis Outline (Rose Byrne)

Dit haar vind ik echt perfect. Volwassen, maar wel speels en vrouwelijk. Ik houd ervan!

heel-mooi-haar

Coline van etpourquoipascoline.fr

Zelfde verhaal bij deze foto, ontzettend mooi! Volgens mij is dit zowat hetzelfde kapsel, alleen de structuur van het haar is gewoon anders.

kort-kapsel

bron

Een pittig kort kapsel, vind dit echt super stoer! Maar tegelijkertijd toch heel vrouwelijk.

lang-bruin-haar

Dit is echt wel een foto die ik zo mee zou nemen naar de kapper qua kapsel! De kleur vind ik ook heel erg mooi, maar dat zou ik niet zomaar even doen (puur omdat het een grotere verandering is, haha). Het kapsel qua model wel!

bob

bron

Valt het op dat ik gek ben van de lange bobs? Deze met een subtiele ombre erin vind ik heel mooi. Misschien dat ik op die manier mijn blonde haar ook wel laat uitgroeien…

bob-met-slag

Deze foto komt uit een blogpost met een transformatie, wow, wat een verschil! Heel erg gaaf. Een bob kan ook heel leuk zijn wanneer je een slag/krullend haar hebt.

pony

Simpel maar stijlvol. bron

basic-kapsel

Wat mij betreft een prachtig kapsel voor langer haar. Die kleuren ook heel erg mooi! bron

herfstkleuren

Prachtige kleuren! Geweldige herfst haar inspiratie als je van een beetje gewaagd houdt, toch? bron

mooie-kleuren

Nog meer mooie kleuren. Heel bijzonder! bron

mijn-nieuwe-haar

En ja, ook ik had kriebels voor het veranderen van mijn haar! Het was voor mij niet meer vol te houden om mijn lange haren te verzorgen, het is gewoon stom als je niet kan douchen oa doordat het wassen/drogen van je haar te veel energie kost. Dus, ik dacht we doen er een stukje af! In een lange bob. Op deze manier is het een stuk minder moeite om het te verzorgen, en daarnaast ben ik er ook heel erg blij mee gelukkig, hihi. En vanaf deze lengte kan ik makkelijk nog korter gaan, mocht het bevallen. Perfect kaspel voor nu!

Verder denk ik erover om misschien mijn eigen haarkleur weer uit te laten groeien, maar voor nu wordt het dan eerst een soort ombre (mede doordat mijn oude kapster de uitgroei een paar keer steeds donkerder heeft bijgewerkt… haha, komt zo wel goed uit). En dan zien we wel waar ik over een tijdje weer zin in heb!

Maar goed, onwijs leuk zo aan het begin van een seizoen: inspiratie opdoen voor een nieuw kapsel! Op mijn Pinterest beauty board vind je nog meer herfst haar inspiratie, dit wat ik hier laat zien is slechts een kleine selectie. Heb jij al ideeën voor een kapsel verandering? Of ben je kort geleden toevallig al naar de kapper geweest? Of, kan natuurlijk ook; laat je het het liefst lekker zoals het is?

44 reacties

 1. Marloes 16 oktober 2013 / 07:12

  Wauw dat haar van de eerst foto: Rose Byrne. Echt prachtig! Ik denk dat een pony je ook heel mooi zal staan! Fijne inspiratie!

 2. Kimberley 16 oktober 2013 / 07:35

  Leuke inspiratie! Ik vind korte kapsels er wel vaak mooi uitzien bij anderen, toch zie ik het mezelf niet echt doen… Ben teveel gewend aan mijn lange lokken, haha 🙂 Ik vind jouw nieuwe kapsel ook erg leuk!

 3. Emma 16 oktober 2013 / 07:37

  Ik vind de (lange) bobs echt heel mooi! Het staat jou ook prachtig! Ik durf het zelf alleen niet zo kort te knippen hihi..

 4. cheyenne 16 oktober 2013 / 07:37

  woa, die blogpost over een transformatie, wat een verschil! er zitten echt hele leuke kapsels bij (: ik moet zelf ook dringend naar de kapper (en eerst op zoek naar een nieuwe nu ik verhuisd ben), en ik wil graag iets anders, maar heb geen flauw idee wat! dik krullend haar is soms moeilijk om iets groots aan te veranderen, pfoe!
  xo, cheyenne

 5. Kimberly 16 oktober 2013 / 07:38

  Ik vind je nieuwe haar zo mooi bij je staan, staat je echt goed! 😀 Ik ben niet van plan nog om iets van mijn haar af te knippen, al lijkt het me wel een keer tof om te zien bij mezelf

 6. Vera 16 oktober 2013 / 07:42

  Mooie inspiratie! Ik verander mijn kapsel eigenlijk bijna nooit 😛 Ben blij met hoe het nu is, behalve dan inderdaad dat het zo lang duurt om te borstelen, wassen en vooral dat drogen, maar no way dat er op dit moment een schaar in mijn haar zal gaan! (behalve dan om de punten te knippen, maar dat snap je wel denk ik!)

 7. Lois Lorinde 16 oktober 2013 / 07:49

  Je nieuwe haar is heel mooi! Ik denk inderdaad dat een pony je ook er goed staat 🙂

  • Lisanneleeft 16 oktober 2013 / 12:33

   Dankje! Voor een pony is mijn haar nu echt te dun helaas. Heb weleens een pony gehad trouwens, toen was ik alleen een stuk dikker dus dat was wat minder mooi 😛

 8. Dina 16 oktober 2013 / 07:54

  Je haar is mooi zo! 🙂
  zelf verander ik eigenlijk nooit wat aan mijn haar. Ik wil het graag lang laten groeien.

 9. Danique 16 oktober 2013 / 08:01

  Staat je goed! Ik moet ook weer echt naar de kapper haha. Ik vind het kapsel van dat meisje met haar hand bij haar mond erg stoer! Dat is ook ongeveer mijn lengte.

 10. Beautytalk 16 oktober 2013 / 08:34

  Ik heb sinds 2 maand een lange bob en ben er zeer blij mee! 🙂
  Eefje

 11. Suzanne 16 oktober 2013 / 08:42

  Staat je goed hoor Lis, Ik heb mijn haar ook geknipt. Scheelt me behoorlijk wat tijd.

 12. Marjolein 16 oktober 2013 / 08:44

  Mijn haar is zoals op dat plaatje dat van die transformatie blog komt haha 🙂
  Dacht dat ik enorm spijt zou hebben maar ben zo bllij dat ik het geknipt heb

 13. Marjolein 16 oktober 2013 / 08:44

  Mijn haar is zoals op dat plaatje dat van die transformatie blog komt haha 🙂
  Dacht dat ik enorm spijt zou hebben maar ben zo bllij dat ik het geknipt heb! Staat je leuk Lisanne!

 14. Manon 16 oktober 2013 / 09:32

  Je nieuwe haar is mooi en ook leuke inspiratie heb je erbij gevoegd.

 15. Hester 16 oktober 2013 / 09:43

  Ik vind je haar mooi! Volgens mij zouden een keer krullen erin ook mooi staan. Ik heb zelf heel lang haar, ik wil wel weer eens naar de kapper om een beetje model erin te knippen maar ik wil het lang houden. Ik heb bij fijn haar en krullen en kappers knippen mij vaak verkeerd en ze willen er veel te veel af, daarom durf ik nooit zo goed naar de kapper.

 16. Hester 16 oktober 2013 / 09:52

  Ik vind die lange bobs ook heel mooi, heb mijn haar in mei afgeknipt van tot over mijn schouders tot op mijn schouders, nu mijn pony nog bij laten groeien en dan wil ik nog echt een ‘kapsel’ zoals Cynthia had, met de voorkant wat langer dan de achterkant. Ik vind het bij jou ook heel mooi staan, denk dat je zelfs nog wel wat korter kunt gaan!

  • Lisanneleeft 16 oktober 2013 / 12:31

   Denk dat ik dat de volgende keer ook wel doe, nog iets korter 😀 Bij mij is overigens de voorkant ook een stuk langer dan de achterkant, maar dat zie je niet, haha 😛

 17. Shifra - A Cup of Life 16 oktober 2013 / 09:56

  Het haar van Coline vind ik érg mooi!! Toch blijft het natuurijk dat die mensen hierboven perfect gestyled haar hebben. Een bob die rond valt is natuurlijk hartstikke gestyled, dus verkijk je niet op al die mooie kapsel hierboven. Bij jezelf staat het toch vaak heel anders. Blijft natuurlijk dat een pony (dat ik veel zie in de kapsel hierboven) ontzettend leuk kan staan, en wat moois met je gezicht kan doen!:)

 18. Nora 16 oktober 2013 / 09:56

  je haar is leuk! ben ook vorige week geweest nog net iets korter als jou!

 19. Marieke 16 oktober 2013 / 09:59

  Super leuk, hoor! Ik heb mijn haren ook net heul kort geknipt 🙂

 20. Emma 16 oktober 2013 / 10:45

  Ik vind het je zo leuk staan! Door jou ben ik nu gaan twijfelen of ik ook weer wat korter zal gaan. Die eerste inspiratiefoto van Rose Byrne vind ik geweldig. Ik heb morgenochtend een afspraak dus ik heb nog een dagje om na te denken.

 21. Meghan 16 oktober 2013 / 11:02

  Wauw, mooie kapsels! Ik ben afgelopen zomer van lang naar een boblijn gegaan, omdat ik graag mijn haar wilde doneren. Ik heb geen spijt, maar ga toch weer voor lang haar haha, dat past me toch beter!

 22. Lina 16 oktober 2013 / 11:36

  Leuk artikel! Vooral het donkere haar met de roze accenten vind ik erg mooi!

 23. Renate 16 oktober 2013 / 13:04

  Leuke foto’s! en het nieuwe kapsel staat je heel erg mooi! Ik krijg ook altijd de kriebels met de herfst om mijn haar te knippen, ik ga daarom na de herfstvakantie mijn haar een beetje knippen, maar vooral verven <3. I can't wait!

 24. Rosalie 16 oktober 2013 / 13:12

  Ik heb mijn haar maandag weer wat korter geknipt.

 25. Isabel 16 oktober 2013 / 13:24

  Ik heb mijn haar in de herfst & winter het liefst iets langer en dan knip ik het korter in de zomer 🙂 Wat donkerdere en warmere kleuren vind ik wel leuk voor de herfst, maar voor nu hou ik het zo 🙂

 26. Tiffany 16 oktober 2013 / 14:32

  Die lange bobs vind ik ook zo onwijs mooi! Vooral die van Coline vind ik mooi, erg romantisch, maar toch wat pittiger. Jouw haar had ik via Twitter ook al gezien, ik vind ‘t super mooi! Staat je echt 🙂 Zelf laat ik mijn haar graag hoe ‘t is. Ik haat het wassen, stel dit liefst zo lang mogelijk uit, maar ergens kan ik echt geen afscheid nemen van mijn lange haren…

 27. Dagmar 16 oktober 2013 / 16:04

  Geweldige looks, nu krijg ik ook helemaal zin om naar de kapper te gaan! Maar ik probeer het toch nog even langer te laten groeien. Je nieuwe look ziet er echt geweldig uit, love it! Staat je super!

 28. Manon 16 oktober 2013 / 16:34

  Zitten hele leuke kapsels bij! Ik ben ook wel fan van de lange bob, ooit ga ik het ook gewoon die lengte laten knippen! Dat groeit toch wel weer aan 🙂 Je haar is heel mooi zo, mooie lengte!

 29. Nancy 16 oktober 2013 / 17:47

  Mijn haar is al eeuwen lang hetzelfde. Pas afgelopen zomer durfde ik er voor het eerst van mijn leven een kleurtje tegenaan te gooien. De dip-dye heb ik eens laten toepassen in mijn haren en ik vond het geweldig! Alleen ja, de prijs… toch iets te hoog moet ik eerlijk bekennen.
  Ik probeer mijn haar altijd een beetje speels te houden en ik laat het maar door één kapper doen want ik vertrouw alleen hem nadat mijn haar verkloot was door een andere kapper. En bovendien weet hij ook wat mij goed staat en hoe lui ik kan zijn… (Ik ben dus niet het type van een half uur uittrekken om mijn haren netjes te maken). Voor mij deze herfst dus weer het gebruikelijke recept!

  XOXO
  Nancy

 30. Esmay 16 oktober 2013 / 17:57

  Aah wat leuk man! (ik dacht al waar komen opeens die vele bloglovin followers vandaan ;)) Haha, en echt gewoon DOEN joh :D:D
  En mooie inspiratie heb je opgezocht 😀

 31. marlijn 17 oktober 2013 / 10:04

  Staat je super goed. En nu kun je inderdaad altijd nog voor korter gaan. Hoop dat je met dit kapsel een beetje energie bespaard!! Gaaaf Lisanne!

 32. Anouk 17 oktober 2013 / 10:15

  Wat een fijne inspiratie! De mooie herfstkleurtjes in het haat word ik altijd zo vrolijk van! Je nieuwe kapsel staat je goed! Fijn dat het nu minder energie kost…lastig hoor. Weet je wat ik zou doen;)? De lange bob mooi inruilen voor een iets kortere. Ik denk namelijk dat, dat je heel tof staat!

 33. Ise 17 oktober 2013 / 17:19

  Staat je goed zeg! Ik vind een lange bob ook super leuk maar zelf wacht ik nog even met knippen, dan kan ik het weer doneren 🙂

 34. Sophie 18 oktober 2013 / 12:44

  Ik vind je nieuwe haar zo leuk! Ik vind lange bobs dan ook erg mooi. Ik zit er zelf ook over na te denken, alleen heb ik nog een pony die ik laat uitgroeien en overige laagjes die eerst wat langer moeten worden, anders heb ik opeens heel veel laagjes in mijn haar denk ik.. Leuke inspiratie!

 35. Just a Girls Weblog 20 oktober 2013 / 16:46

  Staat je erg leuk Lisanne !!
  Ik heb het nu ongeveer net zoals jij.
  Ik heb mijn haar gedoneerd aan Kika !!
  Ik had er 26 cm afgeknipt. Ik ben blij dat het nu weer op lengte is
  en laat het wel weer lekker groeien. Alleen heb je wel gelijk dat het minder
  energie kost om je kortere haar te verzorgen.

  Liefs, Maaike

 36. Josephine 1 november 2013 / 21:26

  Dat kapsel van Rose Byrne en Coline is prachtig! Ook zo’n mooie volle pony. Het is dat ik vroeger een pony had en nu waarschijnlijk niet meer terug ga, maar wauw. Ik vind jouw haarlengte en kapsel nu ook ZO mooi, het staat je goed 😀

 37. Anne 5 november 2013 / 19:47

  Ik heb echt een verschrikkelijke hekel aan naar de kapper gaan. Als het model er uit is draag ik het altijd in een staart, zodat het niet opvalt. Heel saai eigenlijk. Maar binnenkort ga ik toch maar weer even, want ik ga over anderhalve week voor een weekendje naar de kust en dan wil ik mn haar los kunnen dragen (voor de warmte haha, zo’n koukleum ben ik).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.