De herfst is soms ook best fijn

Op de momenten dat de trein vertraging heeft wegens bladeren (of bomen) op het spoor, je heel hard hoopt dat er deze keer geen boom op je auto of huis valt of wanneer je door de regen moet fietsen terwijl je net je haar gedaan hebt kan de herfst ons gestolen worden. Geeft niet. Maar wist je dat de herfst ook heel veel leuke dingen kent? op deze Tumblr worden al deze dingen verzameld. En ik zette de dingen op een rij die ik fijn vind van de herfst.

ik-houd-van-de-herfst

 • Wanneer ik mijn bordeauxrode broek weer uit de kast kan trekken
 • De kleuren van de blaadjes
 • Lekker warme knuffelige vesten
 • Dat het lekker donker is en kaarsjes gezellig zijn
 • Kleding die normaal te ‘kerstig’ is kan nu lekker aan, voorpret! Op dit moment pronkt er een bordeaux glitterlakje op mijn nagels
 • De prachtige zonsondergangen
 • Leuke dikke jassen met warme sjaals
 • De knusheid van de herfst
 • Weken van tevoren plannen maken voor wat je met oud&nieuw gaat doen
 • Warme pantoffels
 • Mijn favo kleding ‘ding’ van de herfst: laarzen! Om te dragen, maar ook om te winkelen. Ik ben nog altijd op zoek naar het perfecte zwarte paar!
 • De extra waardering die ik op donkere dagen heb voor mijn Philips Wake-Up light
 • Helemaal ingepakt het bed in duiken. Call me crazy, maar een legging met een warme pyjamabroek, een t-shirt met vest en twee paar sokken is voor mij geen uitzondering
 • En warme thee en chocolademelk

Elk seizoen heeft pluspunten! De herfst is misschien niet mijn favoriete seizoen, maar het is er wel eentje met veel lichtpuntjes. Letterlijk! Welke dingen vind jij fijn aan de herfst?

DELEN:

36 reacties

 1. Isabel 8 november 2013 / 07:22

  Leuk stukje! Helemaal mee eens, herfst en winter zou ik niet willen missen ook al mag die regen wel wegblijven!

 2. MySimplySpecial 8 november 2013 / 07:36

  Je hebt helemaal gelijk! Ik heb wel zin in een hete chocolademelk met extra veel slagroom!

 3. Hester 8 november 2013 / 08:33

  De herfst is altijd nog beter dan de winter! Nu kan ik nog wel genieten van een paar dingetjes zoals wat jij allemaal hebt opgenoemd. En ik dacht vanmorgen nog aan de Philips Wake-up Light, lijkt me ideaal!

  • Donsjes 9 november 2013 / 08:09

   De vrouw van een collega had zoiets gekocht. Heel fijn voor de vrouw, maar de collega werd altijd wakker van dat klikje waarmee het ding aansprong (een half uur te vroeg dus). Het is gelukkig een ochtendmens, dus hij vond het allemaal wel grappig, maar tja…

   • Zij van hem 9 november 2013 / 08:32

    Ik heb ooit een goedkope gehad van de Kruidvat. Was er blij mee alleen het geluid kom helaas niet zacht dus dat gebruikte ik dan niet. Mijn lief kwam opeens in beeld en hij kon niet tegen het licht van het display en de zachte constante zoem van het apparaat. Gevolg: het staat nu in de schuur. In de zomer geen probleem maar nu wel. Dan maar de echte gekocht en omdat deze eerst rood en oranje wordt scheelt dat ook al. En het display dimt! Zo fijn! Eerste keer zei mijn lief dat hij al meteen wakker was toen de lamp begon te branden. “Hoe laat was dat dan?” “Vijf voor zes.” “Ja schat, dan staat ie dus al 25 min aan.” Hahaha. Hij moest een beetje wennen maar is het nu helemaal gewend. En ik sta makkelijker op. Helemaal super!
    Dat is dus het fijne aan zo’n ding. Dat maakt de herfst en winter toch iets leuker.

 4. Kimberley 8 november 2013 / 08:53

  Ik hou ook heel erg van de knusheid! Als het buiten keihard regent, en ik lig lekker warm aangekleed op de bank met de kaarsjes aan… Heerlijk 🙂

 5. Meandra 8 november 2013 / 08:55

  Ik kan ook erg genieten van de dingen die jij noemt. Lekker warme thee of warme chocolademelk, kaarsjes weer vroeg aan, de kleuren van de bladeren. Ik hou er wel van.

 6. Geertje 8 november 2013 / 09:08

  Heerlijk al die lichtpuntjes…
  Dat het vroeg donker wordt, vind ik heerlijk.
  Lekker knus maken thuis.
  En wat dacht je van kaplaarzen aan en heel hard in de plassen stampen?
  (De kinderen dan, ik niet hoor 😉 )

  Ik hou van de herfst!

 7. Tess Evea 8 november 2013 / 09:34

  Ik ben het helemaal met je eens. Soms is de herfst best fijn!

 8. Anouk 8 november 2013 / 09:54

  Heerlijke inspiratie. En soms!? Ik vind de herfst altijd fijn;)! Ik ben enorm blij met de 4 seizoenen in Nederland, anders zou het maar saai zijn. Natgeregend thuiskomen? Hup snel de warme douche in en fluffy sloffen aan. Ik zie geen beter excuus, hihi. De plaatjes die je hebt verzamelt in deze post zijn echt om van te genieten!

 9. Suzanne 8 november 2013 / 10:03

  Ik ben echt dol op de herfst. Het is misschien wel de meest gezellige en sfeervolle seizoen van allemaal. Ik ben dan ook dol op mijn onesie en een heerlijke kop chocolademelk. Mooi lijstje Lisanne. En de plaatjes zijn erg mooi.

 10. Nancy 8 november 2013 / 10:06

  Veel dingen die jij noemt vind ik ook belangrijk om te doen tijdens de herfst. Ik denk dat het voor mij heel erg fijn is in de herfst dat ik binnen warm met de kaarsjes aan zit terwijl de wind om het huis waait en de regen tegen de ramen slaat.
  Ik hou van wandelingen door het bos in de herfst en laatst maakte ik een fijn maal voor mijn familie. Heerlijk om samen drankjes te doen en lekker en gezellig samen te eten. Dat is ook leuk met de zomer maar nu kon ik er flink wat tijd in steken zonder dat we allemaal loom in elkaar zakten van de hitte.
  Ik ben dol op de thee, warme chocomelk…. sjaals en vooral de kleuren buiten.

  Er zijn inderdaad genoeg leuke dingen aan de herfst hoewel het ook niet mijn favoriete seizoen is. Ik heb dit jaar ook een herfstlijstje opgesteld, zodat ik ook op een andere manier naar de herfst kan kijken en me aan een leuk lijstje kan houden en doelen kan stellen (zoals kleding ‘ruimen’). http://mrsstilletto.blogspot.nl/2013/10/autumn-list.html

  Liefs,
  Nancy

 11. Joyce 8 november 2013 / 10:13

  Ik hou ook echt van de herfst. De kleuren zijn altijd zo mooi. En lekker cozy binnen zitten. Heerlijk!

 12. Lisa 8 november 2013 / 10:24

  Dit artikel belicht echt de leuke kanten van de herfst! Ik merk dat ik ook veel eerder warme chocolademelk of thee drink. Foto’s maken van de natuur in deze periode is ook echt super om te doen. Rollen vaak hele mooie foto’s uit. Liefs

 13. Syl 8 november 2013 / 10:24

  meer dan fijn alleen ben ik wel veel sneller moe

 14. Tineke 8 november 2013 / 10:32

  Ik vind de herfst erg fijn, alleen voor mijn gevoel duurt de herfst altijd zo lang!
  Liefs

 15. Martina 8 november 2013 / 10:34

  Ik geniet eigenlijk altijd van de herfst! Vooral het knusse gevoel thuis 🙂 in de zomer ben ik s’avonds weinig thuis maar in de herfst ben ik het liefste thuis 🙂

 16. Nieke 8 november 2013 / 10:46

  Ik vind herfst en winter heerlijk. Ik ben ook gek op de zomer maar vind de kleuren van de herfst prachtig, meer laagjes kleding dragen, sjaals, truien en sneeuw heeeerlijk. En natuurlijk lekker onder een denkentje op de bank met kaarsjes aan, genieten!

 17. Isabel Cristina 8 november 2013 / 10:48

  Superleuk artikel! Ik word helemaal blij van de mooie natuur! Al die vrolijke kleuren!

 18. xx_Patries_xx 8 november 2013 / 11:05

  leuk zo met die plaatjes zeg, ik vind alleen de kleuren van de herfst fijn, verder neit veel ik hou niet van kou en regen haha

 19. Zij van hem 8 november 2013 / 11:16

  Ik hou van de herfstkleuren! En het allerleukst van de herfst vind ik het schoppen door de bladeren. Het kind in mij bloeit altijd weer op als ik dat mag doen. Echt puur genieten!

 20. Hester 8 november 2013 / 12:05

  Ahh ik wordt zo gelukkig van de herfst nu! Ik hield er nooit zo van maar nu, de kleuren, de regen op het dak horen, thuiskomen in een warm huis en dekentjes erbij pakken. Pure liefde voor mij!

 21. Rosalie 8 november 2013 / 12:10

  Ieder seizoen heeft zeker pluspuntjes, maar het is wel koud op de fiets 🙁

 22. Dagmar 8 november 2013 / 12:23

  Ja heerlijke post! Inderdaad ik word happy van autumn en lekker genieten van het nu <3

 23. Michelle 8 november 2013 / 12:44

  Elk seizoen heeft zijn pluspunten en minpunten. Ik vind het ook heerlijk dat ik weer de kaarsjes aan kan doen, thuis het knus en gezellig maken en met een dekentje op de bank een goed boek lezen.. ik geniet daar van! Buiten een wandeling maken en de bladeren van kleur zien veranderen, de frisse lucht opsnuiven, een dikke warme winterjas aan hebben… heerlijk.

 24. Daniëlle 8 november 2013 / 14:08

  Alle dingen die jij genoemd heb vind ik ook fijn! Ik vind meestal het begin van de herfst nog erg fijn. Dan zijn de temperaturen ook nog wel redelijk, schijnt het zonnetje nog vaak maar daarnaast voel je ook de knusheid van de herfst al. Nu vind ik het iets minder, met de kou enzo, maar de kleuren buiten blijven mooi om naar te kijken en ik vind het fijn om lekkere warme sjaals te dragen 🙂

 25. Emma 8 november 2013 / 14:12

  De herfst is mijn favoriete seizoen, ondanks dat ik wel veel meer pijn heb in dit seizoen. Ach ja, ik geniet alsnog.

 26. Tamarah 8 november 2013 / 15:00

  Ik vind het fijn aan herfst dat je wat meer binnenshuis bent en eens een lekker filmpje op de bank kijkt met kacheltje hoog en een kleedje. Of samen een leuk bordspel spelen en dat soort dingen. En de stampotten, apfelstudel, pepernoten en chocolade. Het smaakt me in de herfst/winter allemaal net iets lekkerder. Ohw en de prachtige natuur!

 27. Sarah 8 november 2013 / 15:56

  Aah, ik hou van de herfst! Ik heb niet echt een favoriet seizoen, maar de herfstkleuren en de kledingcombinaties die anders in de verstikkende hitte van de zomer niet hebt vind ik geweldig!

 28. Kimberly 8 november 2013 / 16:16

  Ik ben het eigenlijk met alles eens! Ik hou zoveel van de herfst. De blaadjes, kastanjes, thee, dekens, warme sokken en truien, mijn verwarmde bedje ‘s avonds, het vroege donker zijn.. Oh wat hou ik ervan! Kon het altijd maar herfst+winter zijn, ook al is mijn lichaam het er totaal niet mee eens..

 29. Nynke-Boudien 8 november 2013 / 16:54

  Ik vind vooral de kleding die je tijdens de herfst kunt dragen vind. Ik hou van laagjes kleding, leggings en lange vesten. Ook ben ik gek op thee, warme chocolademelk en cocoonen op de bank onder een dekentje.

 30. Jolanda 8 november 2013 / 19:13

  Wat de meesten voor mij al zeggen, zo ongeveer alles wat jij benoemd! Met name de chocomelk en comfy warme kleding! En lekker in een warm bad, terwijl het buiten hard waait of regent. Heerlijk! Of met een boek voor de verwarming liggen onder een deken 🙂 En uhm zo duik niet alleen jij in je bed hoor hihi 😉

 31. Lenneke 8 november 2013 / 21:22

  Het enige wat ik leuk vind aan de herfst is mijn verjaardag. Hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.