Het beste leven zonder moeite

We willen altijd iets beters. Ontevreden zou je het niet meteen noemen, maar we blijven verlangen naar het allerbeste. Een groter huis, meer kennis, mooiere kleren, een betere conditie. Ik zal vast niet alleen voor mezelf spreken dat ik graag het allerbeste uit mezelf zou willen halen. Dat ik mijn leven zo mooi mogelijk zou maken als het voor mijn leven mogelijk zou zijn.


Via weheartit.com

Jammer is dat we hier wel wat voor moeten doen. Voor een groter huis moet je meer geld verdienen, voor meer kennis moet je meer leren, voor mooiere kleren heb je meer stijl en meer geld nodig en voor een betere conditie zou je meer moeten sporten. Zo simpel is het. Echt waar. Zo simpel!

Natuurlijk kost het allemaal moeite. Maar een klein beetje energie is meestal wel aanwezig. Meestal houden we nog wel wat over, is het niet? Ik in elk geval wel, ook al voelt dat meestal niet zo. Ik kan echt veel meer dan ik denk, hoor.

Waarom ik het niet doe? Dat is een goede vraag. Hoewel, eigenlijk is het een vrij logisch antwoord. Plannen maken, nieuwe dingen beginnen, dat moet je doen. En dan moet je het uitvoeren. Het gewoon doen. Niet blijven zitten op je stoeltje. Maar opstaan, en het gewoon doen. Gewoon beginnen.

Het beste leven zonder moeite of inspanning bestaat niet. Echt waar, bij niemand. Maar het zal steeds makkelijker worden. Begin met geld verdienen, begin met sporten en begin met leren. Doe wat je altijd al wilde doen. Het wordt steeds makkelijker en het beste leven zal steeds minder moeite kosten.

4 reacties

 1. Anouk 17 augustus 2011 / 15:37

  Het is ook maar goed dat we er wat voor moeten doen, gezien het feit dat we anders nooit tevreden zijn, niet een moment…

 2. Feline 17 augustus 2011 / 17:57

  Ik ben bang om te beginnen omdat ik denk dat ik het niet kan en ik kies gewoon voor de gemakkelijkste weg, maar ik weet dat dat heel slecht is. Maar er komt een tijd en dan zal het me wél lukken, promise!

 3. Kimmsallabimm 19 augustus 2011 / 00:02

  Fantastisch blog.

  Ik heb ooit iets geschreven over materialisme (bij hersenspinsels) wat er een beetje op lijkt.

  Wat betreft de dingen doen.
  Tja. Als je met veel pijn en moeheid je bed uit komt is het echt lastig. Positief ben ik altijd maar mijn lichaam gooit er vaak al eerder het bijltje bij neer.

  Ik heb naast Fibro ook CVS (dit gaat vaak gepaard met fibro) en daarbij behoorlijke rugklachten.
  Toch denk ik dat we een beetje hetzelfde leven leven. Maar net anders

  Liefs, Kimm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.