Het grote geheim: Zo maak je je blog succesvol

Sinds ik schrijf over blogtips heb ik heel veel vragen gehad, maar de meest gestelde vragen hebben absoluut te maken met succes. Hoe krijg ik meer bezoekers? Hoe zorg ik dat anderen mijn blog promoten? Hoe kan ik het makkelijkste en het snelste geld verdienen? Er is maar één manier waarop je dat gaat lukken. En die ene manier ga ik vandaag aan je onthullen!

geheim-van-succesvol-bloggen

Flickr / thelotuscarroll / tekst door mij

Bedenk waar jouw focus van succes ligt

Wat wil je bereiken met je blog? Wil je graag meer bezoekers? Of misschien meer reacties? Of meer geld verdienen? Stel voor jezelf vast wat jij het aller-belangrijkste vind om jouw succes te meten. Misschien zijn het meerdere dingen, dat kan ook!

Het grote geheim van je blog succesvol maken

Oké, super, nu weet je waar jij graag mee vooruit wil. Wat je nu moet doen? Zet dat doel ergens ver bovenop een kast zodat je er nooit meer aan denkt en er nooit meer bij kan. Bijna nooit dan, misschien over een lange tijd.

Voordat je dat doet, bedenk nog even wat je ervoor moet doen om dat succes te behalen. Bedenk een visie en bedenk welke kant je met je blog op wil. Niet te lang aan denken, want die focus op succes moet weg! De rest van de tijd dat je je focust op het verbeteren van je blog, denk je niet meer aan je succes (geld, bezoekers, you name it), maar alleen aan het verbeteren van je blog. En nog belangrijker: zorgen dat je het bloggen leuk blijft vinden.

Focus op succes stuurt je de verkeerde kant op

Ik denk dat veel bloggers hiermee wel ervaringen hebben, ik in elk geval wel. Hoe dat bij mij ging?

De hele dag was ik bezig met het checken van mijn statistieken. Had misschien iemand mijn blog nog ergens genoemd en kwamen er nieuwe bezoeken binnen? Had ik wel meer bezoekers dan de vorige dag, of de vorige maand? Hoe kon het dat ik minder bezoekers had? Meerdere keren per dag keek ik dus. En ik wed dat meer bloggers dat gedaan hebben.

En bezoekers groeien vrijwel bij niemand elke dag, dus garantie dat je er chagrijnig of verdrietig van wordt kan ik je alvast geven.

En het is ook bar interessant, die cijfertjes. Dat vind ik nog steeds. Ik bekijk mijn statistieken graag, maar ik kijk niet naar aantallen die hoger of lager zijn (beter of slechter), maar juist naar het diepere deel van mijn statistieken, zodat ik kan werken aan mijn blog. Kijken wat lezers leuk vinden en wat niet, kijken welke technieken werken en welke niet. Puur omdat ik dat heel erg interessant vind en daar veel van kan leren.

Als je je focust op succes dan zul je teleurgesteld worden. Het gaat namelijk nooit zo snel en zo makkelijk als je zou willen, als je jezelf zulke doelen stelt die met succes te maken hebben. Al die focus en die negatieve energie kunnen veel beter in leuke en goede dingen gestoken worden!

succesvol-bloggen

Mijn tips om succesvol en plezierig te bloggen

Eigenlijk is dit eigenlijk waar mijn hele serie over gaat, natuurlijk! Maar als jij wil weten hoe je je blog succesvol maakt, dan ligt jouw focus misschien wel verkeerd. Wat kun je daar tegen doen?

 • Zoals ik al zei: weg met al die cijfertjes en de focus op succes. Bekijk je bijvoorbeeld de hele dag je statistieken? Spreek met jezelf af dat je het vanaf nu nog maar een keer per maand doet! En dan neem je er gewoon de tijd voor, ga je ervoor zitten en ga je dieper in je statistieken kijken dan alleen naar de aantallen (beter of slechter bestaat niet, kijk verder!)
 • Begin niet met bloggen voor succes of geld. Als je succes of geld wil kun je misschien beter iets anders zoeken dan bloggen, tenzij je naast je drang naar succes en geld ook helemaal gek bent van bloggen natuurlijk! Maar denk goed na over of die drang naar geld en succes wel gezond is, en waar die vandaan komt.
 • Leg de focus op de dingen die je leuk vindt aan het bloggen. Bloggen hoort leuk te zijn! Zijn er dingen die je minder leuk vindt? Dan doe je die toch gewoon minder! Heb je bijvoorbeeld een hekel aan het bijhouden van je social media kanalen, maar doe je het omdat het moet? Stop ermee! Als dat maakt dat je bloggen minder leuk vindt dan moet je daar niet zomaar mee doorgaan.
 • Plezier komt altijd voor succes. Als je het bloggen helemaal niet leuk vindt, dan is de kans sowieso klein dat je blog succesvol wordt (lezers kunnen je enthousiasme en passie aanvoelen, dat is lastig te faken). Als je bloggen niet leuk vindt, dan is de kans extreem klein dat je ook maar in de buurt zult komen van het succes waar je naar verlangt.
 • Leer je blog en het bloggen waarderen zoals het al is. Als je bloggen nu niet leuk vindt en er niet tevreden mee bent, wat heb je dan nodig om het wel te zijn? Ik geloof dat die tevredenheid al in je zit, dat hangt niet af van het succes van je blog. Het is hoe je er zelf naar kijkt!

Dus, focus op wat je leuk vindt en op het verbeteren van je blog en vergeet de cijfertjes! Wanneer je focus daar niet meer zo sterk op ligt kun je wel het een en ander met de cijfertjes, maar zo belangrijk zijn ze nou ook weer niet. Wat je doet, hoe je het doet en hoe leuk je het vindt is veel effectiever als het gaat om bloggen. Veel blogplezier enneh… dit geheimpje mag doorverteld worden! Zou jij graag willen dat je blog succesvoller wordt dan hij nu is? En wat doe je daaraan?


tips-voor-bloggers

55 reacties

 1. Kelly Caresse 25 mei 2014 / 07:30

  Het geheim van succes is denk ik inderdaad de passie die je voelt voor je werk en dit zo te kunnen delen dat je anderen hier als het ware in mee kunt nemen, dat ze voelen wat jouw punt is en wat jouw identiteit is doe hen zo bevalt. Cijfers zijn heel interessant en kunnen een leuke kick geven maar waar het echt om draait is genieten van wat je doet, iedere minuut van de dag en dit uit te kunnen stralen, dat zorgt denk ik ook voor een grotere gunfactor 🙂 bloggen is mijn grootste passie en ieder moment maakt het me trots, blij en geeft het me veel voldoening 🙂

 2. Ilse 25 mei 2014 / 07:31

  Goede tips weer.
  En ik hou van geheimpjes die doorverteld mogen worden. 😉 Zeker als het gaat over bloggen.

 3. Laura 25 mei 2014 / 08:41

  Goede tip Lisanne, ben het er helemaal mee eens 🙂 X

 4. Marieke 25 mei 2014 / 08:53

  Je hebt helemaal gelijk. Cijfers blijven interessant en ik denk niet dat ik er een maand niét naar zou kunnen kijken (daar ben ik veel te nieuwsgierig voor), maar ze zeggen niet alles over je blog.

 5. Frederique 25 mei 2014 / 09:03

  Op dit moment kijk ik redelijk veel naar de statistieken, juist omdat ik in een goede flow zit. Het is heerlijk om die stijgende lijn te zien (maar dat is wel op maandbasis, niet op dagbasis).
  Het belangrijkste vind ik dat ik het gewoon heerlijk vind om te bloggen en aangezien ik er toch geen geld aan verdien, maakt dat voor mij niet uit 😛

 6. Susanne 25 mei 2014 / 09:28

  Ik vind dit heel mooi gezegd en zeker waar! Maar eigenlijk is dat met alles. Zolang je het vanuit je hart doet en niet té veel je best er voor doet, gaat alles veel beter en krijgt het meer persoonlijkheid. Maar ik moet zeggen, ik heb deze week mijn eerste pakketje gekregen, en dat ik ook verdomde leuk haha.

 7. Joyce 25 mei 2014 / 09:30

  Ja helemaal mee eens! Ik kijk inderdaad nog dagelijks naar mijn statistieken, omdat ik wel degelijk zag dat mijn bezoekersaantallen stegen. Nu is het wat stabieler en daar word ik inderdaad een beetje onrustig van haha. Maar maandelijks kijk ik net als jij wat mijn bezoekers nu eigenlijk hebben gedaan en welke artikelen goed bekeken zijn of waar ik de meeste reacties op heb gehad. Dat geeft me meer inzicht in wat ik kan verbeteren dan idd die aantallen :).

 8. Wendy 25 mei 2014 / 09:30

  Goed stuk. Het is leuk om een succesvolle blog te hebben, maar belangrijker vind ik het dat ik er plezier aan beleef. En dat doe ik. En dat dan blijkt dat er heel langzaam steeds meer mensen zijn die ook plezier beleven aan mijn blog, dan is dat extra leuk. Maar inderdaad, ga je niet focussen op cijfertjes. Ik merkte pas geleden nog dat dat best teleurstellend kan werken. Was mijn blog na maanden eindelijk over die grens van 200 bloglovin’ volgers heen, besluiten er een stuk of 5 mensen dat ze genoeg van me hebben en me daar te ontvolgen. Weg mijlpaal. Dat deed toen wel even zeer, maar gelijk daarna dacht ik: daar doe ik het toch niet voor?

 9. Marion 25 mei 2014 / 09:56

  Ja, dit vind ik super om te lezen! Ik vind het zo jammer als je op een blog bijna kan lezen dat een artikel geschreven is alleen maar om meer bezoekers te trekken. Ik haak dan echt meteen af. Ik heb een aantal vaste lezers en zo af en toe komt daar iemand bij, maar dan weet ik ook dat ze oprecht geïnteresseerd zijn in wat ik schrijf en daar kunnen geen hoge aantallen tegenop.

 10. Denise 25 mei 2014 / 09:57

  Ik ben het inderdaad eens met deze tips. Bloggen is zo ontzettend leuk, en gewoon doen wat je leuk vind en niet omdat het ‘moet’!

 11. Oum Feerozah 25 mei 2014 / 10:08

  Ik vind het heel leuk als je schrijft over blogtips, en ik denk dat wij bloggers dat nodig hebben en je er heel open over bent en jou visie geeft dat is heel fijn, niet iedereen praat er zo over en verteld hoe het echt allemaal in elkaar steekt en ik denk dat het dan ook juist fout gaat bloggers waaronder ik weten niet goed wat ze moeten willen, als niemand het ze verteld bij andere zien ze alleen succes en dat ze geld verdienen en gratis spullen krijgen en als je niet verteld word hoe je op een bepaald niveau komt dan kan dat dan alleen je doel zijn terwijl door al dat geld gratis spullen enzovoort heus je statistieken bezoekers en pageviews niet verbeteren, ik denk dat het een hele slimme zet is om hier meer over te praten en ben blij dat ik hier elke keer weer even meer kan leren over bloggen bedrijven, en doelen en succes dankjewel lissane

 12. Kirsty 25 mei 2014 / 10:24

  Leuk geschreven! Ik ben het ook helemaal met je eens! Ik blog zelf vooral omdat ik het geweldig vind om te doen en er ontzettend van geniet, ik denk dat dat ook het belangrijkste is; succes is leuk, maar niet hetgene waar het omdraait. Natuurlijk vind ik het leuk om meer followers en bezoekers te krijgen, dat geeft toch een soort erkenning dat wat je doet leuk is voor anderen, maar ik probeer me er niet dood op te staren.

 13. Alyssa 25 mei 2014 / 10:26

  Wat een fijn artikel weer, hele handige tips. En het klopt wat je zegt, ik heb me lang heel druk gemaakt over alles en het geen succes hebben met mijn blog. Het maakte het bloggen een stuk minder leuk. Nu hou ik me er niet meer zo mee bezig en laat alles gaan zoals het gaat 🙂 veel leuker!

 14. Maurits 25 mei 2014 / 10:32

  Over statistieken gesproken…met welke app/plugin/service hou jij die bij? Welke is het meest succesvol? Ik gebruik WordPress Jetpack, maar krijg bij zoektermen bijna altijd te zien: “Unknown search terms”. Hier heb ik dus nog niks aan :S

 15. Martina 25 mei 2014 / 10:36

  Ik kan me heel erg bezig houden met bezoekersaantallen, bloglovin volgers en volgers op social media. Toch heb ik dit sinds anderhalve week helemaal los gelaten. Ik ben niet meer de hele dag druk met wat anderen doen, hoeveel volgers er binnen een bepaalde periode bijkomen en of er mensen zijn die ontvolgen. Natuurlijk hele nuttige en leerzame informatie, maar dat is alleen nuttig voor mij. Niemand van mijn lezeressen heeft er iets aan als ik mij daar alleen maar op richt. Voor hun is het natuurlijk veel beter als ik die energie in een leuk artikel stop. Ik heb nog niet helemaal mijn draai gevonden, maar ik hoop dat dit me toch gaat lukken….

 16. Tessa | Raspberry & Ripped Jeans 25 mei 2014 / 11:10

  Super goede tips! Ik ben het helemaal met je eens! Ik blog ook echt omdat ik het leuk vind! Maar die cijfertjes blijven interessant, ookal leg ik daar niet mijn focus op! 😉

 17. Paul 25 mei 2014 / 11:17

  Ik dacht eerst even dat dit weer zo’n lijstje tips werd, waarmee je nog een doorsnee beautyblogs met productreviews zou krijgen. Maar dit is een lijstje met waarheid. Als je logt over dingen die je leuk vindt, spat het plezier van de stukjes af en dan word je vanzelf succesvol. Goede tips dus!

 18. Fashion meets Beauty 25 mei 2014 / 11:21

  Twee jaar geleden ben ik mijn blog begonnen omdat ik vond dat er te weinig Nederlandse bloggers met een donkere huidskleur te vinden waren op het wereldwijdeweb. Na een paar jaar merk ik dat ik nog maar weinig gevonden word door meiden met een tintje terwijl dat wel mijn insteek was. Een tijdje heb ik gebaald vanwege de weinig volgers en speelde ik met de gedachte om ermee stoppen maar ik vind het bloggen gewoon veel te leuk om te doen dus ik ga gewoon lekker door, succesvol of niet 😀

 19. Nancy 25 mei 2014 / 11:26

  Je hebt altijd weer handige tips! Ik moet zeggen dat ik ook een tijd heb gehad dat ik lichtelijk geobsedeerd mijn statistieken zat te bekijken. Dat ga ik niet meer te vaak doen hoor, want daar word ik echt helemaal niet goed van. Dus nu lekker bloggen en daar van genieten, dat is toch veel belangrijker?! Het is immers een hobby en als het zo is begonnen moet je er wel plezier uit blijven halen!

 20. Sylvia 25 mei 2014 / 11:30

  Ik moest mezelf op een gegeven moment ook dwingen om minder naar mijn statistieken te kijken. Inmiddels vind ik het inderdaad interessanter om te kijken naar op welke blogs mensen afkomen en hoe mensen op mijn blog terechtkomen.

 21. De Zuinige Student 25 mei 2014 / 11:30

  Fantastische tips weer Lisanne.
  Jouw enthousiasme spat van het scherm elke keer als ik jouw blog lees.

 22. Julia 25 mei 2014 / 11:42

  Ik vind plezier in bloggen inderdaad heel belangrijk, anders was ik namelijk al lang gestopt!
  ik had trouwens nog een vraagje: Hoe krijg je een foto bij je reactie?

 23. Kirsten 25 mei 2014 / 12:05

  Je hebt helemaal gelijk! Dit is nu de 3e keer dat ik aan een blog ben begonnen (ja, veel hè), maar telkens was ik niet tevreden genoeg waardoor ik met tegenzin ging zitten bloggen. Het typische is dat ik nu ik er wel écht plezier in heb, ik ook reacties van anderen krijg en dat geeft me weer een extra boost om lekker verder te gaan.

 24. Mandy 25 mei 2014 / 12:26

  Volgens mij is dit de beste blogtip die er is; heb plezier in het bloggen. Voor mij is dat ook het enige dat telt!

 25. (Red) Sonja 25 mei 2014 / 12:41

  Hele fijne tips! Ik heb inderdaad weleens de neiging om vaak in m’n statistieken te gaan kijken en dan te denken “Ah, minder dan vorige week!” terwijl het veel interessanter is welke posts het beste bekeken zijn en daar dan wat mee te doen 🙂

 26. Dagmar 25 mei 2014 / 13:15

  Wauw wat een geweldig artikel! Mooi geschreven en so true! Lekker genieten van het bloggen en creëren, de lieve lezers en de mooie content van anderen en jezelf, als je daar de focus op legt dan zal het plezier groeien en dat is onbetaalbaar <3

 27. Lenneke 25 mei 2014 / 13:31

  Goede tips! Ik zou, net als iedere blogger, ook graag een succesvol blog willen maar dat heb ik nu eenmaal niet in de hand en dat heb ik geaccepteerd. Uiteindelijk schrijf ik omdat het mijn uitlaatklep is, omdat ik het leuk vind om te doen en omdat ik hoop dat, des te meer ervaring ik er mee krijg; des te beter ik er in word. Jij hebt het in ieder geval voor elkaar gekregen, waarvoor ik veel bewondering heb!

 28. Stephanie 25 mei 2014 / 14:34

  Goede uitleg inderdaad! Heel duidelijk. Ik blog puur voor mijn plezier 🙂

 29. Elize 25 mei 2014 / 15:01

  Helemaal met je eens 🙂 Het plezier is het belangrijkst en zonder dat kan je blog lijkt mij nooit succesvol worden. Ik haal persoonlijk de meeste lol uit het bedenken en schrijven van de artikelen.
  Zou ik willen dat mijn blog succesvoller wordt? Ja, zeker. Het is ontzettend verslavend om te zien dat steeds meer mensen mijn blog lezen en een reactie achterlaten. ik schrijf voor mezelf, maar dat anderen het óók leuk vinden wat ik schrijf geeft zeker een kick.
  Om die reden ben ik wel een beetje stats-verslaafd. Het is niet dat ik het me aantrek als er een dag of week minder mensen langskomen op mijn blog, maar ik ben gewoon steeds zo nieuwsgierig. Het heeft alleen geen zin om elke keer te kijken 😛 Dus ik probeer het wel binnen de perken te houden.

 30. Tiffany 25 mei 2014 / 15:27

  Helemaal gelijk heb je! Mijn blog hoeft trouwens niet succesvol te zijn. Ik ben blij met hoe hij is momenteel. Het is mijn plekje op deze wereld, waar ik kan schrijven over dingen die ik leuk vind. Dat is het belangrijkst, dat ik er zelf iets uithaal voor mijn gevoel en dat ik mijn ding ergens kwijt kan. Mijn lezers vind ik dan ook enorm fijn, zij hebben ook iets aan wat ik schrijf en ook zij vinden het fijn. Dat is belangrijk, voor de rest heb ik geen verwachtingen. 🙂

 31. Hazar 25 mei 2014 / 16:34

  Goed geschreven en een goede manier om aandacht te geven aan waar de focus zou moeten liggen. Je hebt niks aan een succesvol blog als je over dingen schrijft die je zelf helemaal niet leuk vind of als je helemaal geen plezier hebt in het bloggen! En die plezier kan snel verloren gaan als je focus ligt op veel reacties/bezoekers krijgen.

 32. Miranda 25 mei 2014 / 17:12

  De enige reden waarom ik statistieken kijk is om te zien wanneer iets helemaal niet goed bekeken wordt of wanneer juist wel. Dat leert mij wat mijn lezers leuk vinden. Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er niet altijd wat mee doe.
  Ik blog omdat ik veel te vertellen heb over mijn hobby’s, dit wil ik graag delen maar het doel is plezier hebben aan het bloggen. Dus als iets slecht gelezen wordt kies ik er soms tóch voor om er alsnog over te bloggen.
  Gewoon omdat het mijn blog is en ik dat leuk vind;)

  Ik denk ook dat dat het belangrijkste is, als je plezier uitstraalt vinden mensen het sowieso interessanter om te lezen denk ik!

  Goed artikel, geeft weer stof tot nadenken zoals altijd;)

 33. Linda 25 mei 2014 / 18:11

  Fijn weer deze tips, maar ik heb wel (persoonlijk) een beetje het idee dat je nu wel door je blogtips heen bent. Het schrijven over ‘het succesvol krijgen van je blog’ heb ik al meerdere keren voorbij zien komen… Jammer! Ik vind je schrijfstijl wel heel fijn dus ik blijf wel lezen, maar qua blogtips ben ik wel een beetje klaar denk ik 😉

 34. Carlijn 25 mei 2014 / 19:38

  Bloggen moet je inderdaad vooral doen voor je plezier. Als je je doel te ver voorop stelt, zie je de lol er niet meer in. Dat kan ik helaas beamen. Ik begon mijn blog eigenlijk omdat een vriendin ook een blog had, een belachelijke reden dus. Een tijd lang moest ik mezelf verplichten te schrijven, maar ineens ging bij mij de knop om. Ik vond het leuk en kon het op brengen om regelmatig te schrijven. In het begin vond ik dat lastig en moest ik me er nog wel eens toe zetten, nu ben ik niet meer te houden en juist nu zie ik mijn statistieken groeien!

 35. Joli 25 mei 2014 / 21:59

  Erg leuk geschreven.
  Ik blog soms elke dag en soms een aantal dagen niet. Het gaat ook niet altijd met een fulltime job en een huishouden dus blog ik op de momenten dat ik er even lekker voor kan gaan zitten. Dan kom ik tot rust en schrijf ik de mooiste artikelen.
  Happy Blogging!

 36. Sanne 25 mei 2014 / 22:09

  Leuk om steeds je tips te lezen. Soms heb ik super veel inspiratie, of soms juist helemaal niet…. Of juist te druk, maar dan blog ik juist minder, maar ben ik juist meer filmpjes aan het maken. Ook leuk

 37. Mijntje 25 mei 2014 / 22:34

  Bedankt voor het delen van deze tips! Aan inspiratie ligt het bij mij niet, alleen hoe kom je boven die eerste 5 vaste lezers uit? (Mijn familie en vrienden hebben de grootste moeite met aanmelden haha.) Wel een goed idee om niet alleen aan statistieken te denken, maar gewoon met veel plezier te schrijven!

 38. Emmy 25 mei 2014 / 23:42

  Fijne tips.. nu alleen nog iets mee doen, haha!

 39. Marjolein 26 mei 2014 / 11:09

  Ten eerste, wat heb jij een leuke blog! De layout is al om vrolijk van te worden 🙂 Ten tweede, heel interessant stuk! Ik ben ook iemand die haar statistieken (te) vaak checkt haha, guiltyyy. Mijn blog is dan ook vrij beginnend en ik heb nog maar een heeel kleine lezersgroep, dus ik kan eigenlijk niet wachten tot het er meer worden. Maar ik weet ook: ik moet gewoon doorgaan met wat ik leuk vind & vooral niet teveel op bezoekers letten.

 40. Esther 26 mei 2014 / 14:43

  Goed stuk! Ik ben het helemaal met je focus op plezier moet liggen en niet zozeer op succes. Als je er zelf veel plezier in hebt om te bloggen, heb je automatisch ook direct succes. Het succes zit hem voor mij niet in geld of andere zaken. Ik kijk ook zeker wel naar mijn statistieken, maar omdat ik nog niet lang bezig ben moet ik daar vooral niet teveel mee bezig ben. Het kost ook tijd om gevonden en gelezen te worden denk ik. Ik schrijf nog steeds met heel veel plezier en hoop dat nog lang te kunnen doen!

 41. Luuke 26 mei 2014 / 16:07

  Wat een handig en goed artikel! Ik kijk altijd één keer per dag, het is niet dat ik er stress of zoiets dergelijks van krijg. Soms is het wel van: oh jammer, ik had meer verwacht. Maar hé, je hebt af en toe wel eens een dag met wat minder bezoekers..
  Ik moet me misschien ook ietsje minder focussen op mijn doel..

  • Emma 26 mei 2014 / 17:26

   Goed artikel! Je blogt altijd heel leuk over bloggen, haha, heel interessant!
   Meestal kijk ik een paar keer per week m’n statistieken, ik kan er nog niet heel veel over zeggen omdat ik nog niet zo lang geobsedeerd ben door de blogwereld.. 😉
   X Emma
   http://lifethingsbyemma.blogspot.nl/

 42. Mariska 26 mei 2014 / 18:39

  Goed artikel! Mijn statistieken kijk ik meerdere keren op een dag, maar omdat ik er geen idee bij heb gemaakt stel ik mezelf ook niet teleur daarmee. Ik heb niet een bepaald doel en zie het wel, om het zo maar even te zeggen. Ben mezelf aan het verbeteren en zie dat mijn blog langzaam aan het groeien is 🙂

 43. Jildou 27 mei 2014 / 12:40

  Ik vind het ook moeilijk om niet zoveel te kijken naar de statistieken, maar dat is zo leuk 😀

 44. Kelly 30 mei 2014 / 15:42

  Ben ik het helemaal mee eens, bloggen moet beginnen met een liefde voor het onderwerp van je blog, niet puur als doel om ‘bekend’ te worden!

  Kelly
  http://windtmeubels.nl

 45. wesp333 14 februari 2015 / 22:16

  Leuk artikel, passie heb ik al.
  Nu alleen nog wachten op succes en op blogbezoekers.
  Wie weet, misschien krijg ik die ooit is?
  We zien wel.

 46. Lisa 28 januari 2016 / 20:50

  Wat leuk om te lezen! Ik denk ook zeker dat je niet teveel op statestieken moet letten. Wat ik zelf ook altijd doe is, als ik perongelijk toch op de statestieken kijk, er zo positief mogelijk over te denken. Ja, ik heb maar 8 bezoekers op een dag, maar toch zijn het er al 8! Ik heb heel veel plezier in het bloggen, ook al ben ik nog heel erg aan het ontdekken hoe alles werkt. Jouw blog helpt mij heel erg op inspiratie en om op een andere manier tegen het bloggen aan te kijken!

  Ik vind je blog echt ontzettend leuk trouwens! Ik lees je stukjes heel graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.