Het iedereen naar de zin willen maken

Op Misslipgloss.nl vond ik, in een stukje sneak peek over haar leven, een qoute. Ik vond hem opvallend want hij zette mij aan het denken. En natuurlijk wil ik jullie dan even mee laten denken.

En toen moest ik even nadenken. Miss Lipgloss is een vrij bekende beautyblogger, dit bloggen is ook haar werk. Ze heeft haar eigen bedrijf en verdient daar (volgens mij) meer dan genoeg geld mee. Zeker voor zo’n jonge dame als zij, heeft ze al een hoop bereikt. Maar ze krijgt ook negatieve (misschien jaloerse?) reacties, meiden roddelen over haar en zijn soms een beetje gemeen. Zelf heeft ze dit ook door. Ze zorgt ervoor dat ze de negatieve energie van deze mensen zo min mogelijk binnen krijgt. Heel slim van haar, vind ik. Daarom vond ik deze quote bij haar heel mooi, ze kan het niet iedereen naar de zin maken, ze hebben altijd iets op te merken over haar, of haar blog.

Maar aan de andere kant zou het ook nog kunnen dat je de quote egoistisch vindt overkomen. Wat vinden jullie?

DELEN:

12 reacties

 1. Annet 2 maart 2011 / 08:50

  Ik vind het een mooie. Als je het altijd iedereen naar de zin wil maken heb je een drukke baan en vergeet je regelmatig jezelf. En juist eerst het jezelf naar de zin maken komt op plaats 1 om anderen het naar de zin te maken!

 2. Desiree 2 maart 2011 / 10:10

  Ik vind dit een mooie en ware quote. Ik had hem ook al even getweet. Ik heb het iedereen naar de zin willen maken allang achter me gelaten. Ik heb geleerd dat dit niet kan. Ik denk dat je juist op zoek moet gaan naar mensen die dit ook niet van je verwachten! Je moet het eerst jezelf naar de zin maken, dan pas anderen.

 3. Debby 2 maart 2011 / 10:21

  Egoïstisch? Nee. Verdiep je even in Plato ;). Maar anderen hebben altijd een mening, ook al spreken ze die niet altijd uit. Als je je van alle meningen ook echt iets aan zou moeten trekken dan denk ik dat je een heel donker gat uit moet kruipen want daar word je niet vrolijk van. Het is zelfbescherming. Beter concentreren op het goede en zo verder komen. Aan jezelf denken is het belangrijkste wat er is, want jezelf is ook het enige wat je hebt. En egoïsten zijn er genoeg, dat zijn juist de mensen die alles op een ander afschuiven 😉

 4. Hannah 2 maart 2011 / 10:25

  Haha ja ik heb dat stuk ook gelezen en ik vind het vooral erg vermakelijk dat iedereen een mening heeft over Cynthia en over hoe ze omgaat met kritiek en negatieve reacties, de ‘kosten’ van de roem.

  Ik wil me er zelf eigenlijk niet zo in mengen. Maar het is wel een interessante kwestie.

  • loeder 2 maart 2011 / 18:52

   haha hoe ze er mee omgaat is zeker interessant!

   de quote vind ik mooi!

 5. Mirthe 2 maart 2011 / 17:18

  Mooie quote! Heel toevallig dat ik hem hier zie net nu ik allemaal gedoe heb wat hier mee te maken heb, ik denk dat ik dit maar in mn achtergrond ga houden 🙂

 6. Jessica 2 maart 2011 / 19:12

  Mooi stukje heb je geschreven.
  Heel erg mee eens.

  Alleen dat egoïstisch snap ik niet helemaal.
  Als je het anderen naar de zin wilt maken ben je toch juist het tegenovergestelde van egoïstisch?

  • Lydia 3 maart 2011 / 09:19

   Ik heb eens het verwijt gekregen van iemand: “Je doet dit alleen maar om je beter te voelen over jezelf!” Wat helemaal niet waar was, ik deed het omdat het nodig was en niemand anders de taak op zich nam.

   Op die manier zou je het kunnen opvatten als egoïsme. 🙂

   Ik vind de quote helemaal niet egoïstisch overkomen overigens. Naar mijn idee zegt Plato dat als je altijd maar voor anderen kiest, je nooit aan jezelf toe komt. En andersom.

 7. Tessa 2 maart 2011 / 19:28

  Helemaal waar. Ik ken er nog zo eentje;

  Zorg eerst goed voor jezelf, voor je een ander helpt.

  Egoistisch vind ik het ook helemaal niet, je KUNT het eenvoudigweg niet iedereeen naar de zin maken en dat hoeft ook niet. Alleen je eigen mening, en die van de mensen die jij belangrijk vindt geldt echt.

 8. ioon 2 maart 2011 / 20:30

  Ik vind de quote ansich niet egoïstisch maar ik kan wel nadenken over de bedoeling van het plaatsen. Ik ben geen groot quote liefhebber omdat ik vaak zie dat mensen ze roepen, plaatsen, maar er niet naar leven. En dat zou ik nou mooi vinden, als mensen gewoon wat meer naar hun belangrijkste waarden gaan leven ipv zich druk maken om hoe anderen over hun zouden kunnen denken en waarom.

 9. Thomas B 18 december 2011 / 21:45

  Ik weet niet in welk boek dit staat, maar dit is niet van Plato (!) Dit is van Herbert Bayard Swope. Sommige sites beweren dat het van metzler of plato is, maar dit is NIET juist. Zo zie je maar weer hoe onbetrouwbaar het internet is (!) Het is natuurlijk wel een fantastische quote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.