Het in huis nemen van een kat

Wel vaker krijg ik de vraag waarom ik geen huisdieren heb. Dat is een hele goede vraag, want het is wel heel gezellig! Ik heb het wel overwogen, bijvoorbeeld het in huis nemen van een kat is iets waarover ik wel nagedacht heb. Katten hebben namelijk een stuk minder aandacht nodig dan bijvoorbeeld een hond, die moet je natuurlijk meerdere malen per dag uitlaten. Wat mijn overwegingen waren en waarover ik nagedacht heb deel ik in deze blog!

De kat zelf 

Wanneer je veel weg bent maar wel graag gezelschap wil van een huisdier, dan is een kat de perfecte keuze. Wanneer je ervoor zorgt dat de kat voorzien is in zijn behoefte, kan een kat zichzelf prima een langere tijd zelf redden. Ik hoor weleens dat als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat je geen oppas hoeft te regelen voor de kat. Het enige waar je voor moet zorgen is dat de kat genoeg eten en genoeg drinken heeft. En dat eventueel de kattenbak verschoond is voor vertrek. 

Het kattenkwaad van de kat

De term kattenkwaad heeft niet voor niets deze naam gekregen, aangezien katten ook veel kattenkwaad kunnen uithalen. Katten zijn over het algemeen hele speelse en soms lompe dieren. Soms zijn de katten zo lomp dat de kat met de poot ergens aan blijft hangen, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. De zorg voor een kat kan heel duur zijn, al helemaal wanneer de kat speciale zorg nodig heeft. Wanneer je geen risico wil lopen op deze hoge kosten, dan kun je je kat verzekeren tegen dit soort ongevallen. 

Als je de vraag stelt hoeveel kost een kat dan is het antwoord heel variabel. Aangezien je niet weet of jouw kat ook met zijn pootje blijft hangen. Door een kattenverzekering af te sluiten kun je deze hoge kosten voorkomen. Waardoor het hebben van een kat een stuk voordeliger kan worden. 

Wat ik zelf ook nog wel een dingetje vind is het feit dat katten graag hun nagels in je mooie stoffen spullen zetten, haha. Het lijkt me heel zonde als ze bijvoorbeeld je bank kapot maken. Ik ben juist altijd zo zuinig op mijn spullen. Maar dat hoort er natuurlijk een beetje bij, je moet er iets voor over hebben!

Behoeften van een kat  

Een kat heeft natuurlijk ook eten en drinken nodig. Kattenvoer, water om van te drinken en het lijkt mij leuk om een kat te verwennen met kattensnoepjes. Aangezien een kat eten en drinken nodig heeft, heeft een kat ook behoefte aan sanitaire voorzieningen. Sommige katten kunnen prima alles buiten doen, maar wanneer je een weekend weg gaat kun je beter een kattenbak neerzetten. En het lijkt mij niet zo’n pretje om die te moeten verschonen, dat is een van de redenen dat ik (nog) geen kat heb. Maar het is wel leuk om erover na te denken! Heb jij huisdieren?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

2 reacties

  1. Monique 6 mei 2022 / 16:18

    Mijn man en ik hebben 3 katten. Ze zijn gek op aandacht.
    Het fijne van katten vind ik dat ze zichzelf kunnen vermaken en dat je ze gerust een nacht alleen kan laten.
    Als je veel weg bent, dan kun je beter voor twee katten kiezen, want ook al zijn katten solitair, ze hebben ook behoefte aan contact met andere katten. Onze drie katten zoeken elkaar dan ook regelmatig op, slapen bij elkaar, wassen elkaar, spelen met elkaar, maar ze maken ook wel eens een beetje ruzie.

  2. patriciakleijn 13 mei 2022 / 17:13

    Wij hebben 3 katten (die ik uit mijn andere relatie mee genomen heb) maar ik zal ze missen als ze er niet meer zijn hoor. wat je zegt qua kattenkwaad klopt, wij kopen ook pas een nieuwe bank en nieuwe stoelen als ze er niet meer zijn, maar ik weet niet of er dan nooit geen kat meer komt.. wij willen hierna graag een hondje we zijn echte dierenliefhebbers dus de tijd, geld, energie en het feit dat je niet zomaar lang weg kunt hebben wij er voor over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.