-Het leven is te kort- is een cliché geworden, maar deze keer is het waar

Vandaag weer eens een mooie quote. Ik vind een quote goed als ik hem lees en ik er later nog eens aan terug denk. En dat was bij deze zeker zo. Ik las hem op de tumblr van Misslipgloss. (Als je meer inspirerende quotes wilt lezen moet je haar echt volgen, ook op haar Twitter!)

-Het leven is te kort- is een cliché geworden, maar deze keer is het waar. Je hebt niet genoeg tijd om ongelukkig en middelmatig te zijn. Het is niet alleen zinloos, het is ook pijnlijk. In plaats van je af te vragen wanneer je weer vakantie hebt, zou je misschien een leven kunnen bouwen waar je niet uit hoeft te ontsnappen.

Seth Godin

DELEN:

13 reacties

 1. Emmelien 12 oktober 2011 / 07:55

  Mooi en zo waar! Ik snap trouwens het negatieve van clichés nooit zo. Ik probeerde dit in het Nederlands te zeggen maar grammaticaal loop ik steeds in de soep, dus dan maar zo: ‘Those things are clichés for a reason. It’s because they actually work!’

 2. Susanne 12 oktober 2011 / 08:01

  Ik zie te vaak dat dit waar is, een hele goeie quote dus

 3. Sander 12 oktober 2011 / 10:32

  Ik onderschrijf het citaat, maar soms is het nu eenmaal niet mogelijk om dat te bewerkstelligen. Hoe stom dat ook is.

  • Sandra 12 oktober 2011 / 12:22

   Helemaal mee eens!
   Het leven is maar voor een deel “maakbaar” en van de rest moet je maar het beste maken (haha klinkt gek, maar ik hoop dat jullie het snappen)

 4. Iris Anastasia 12 oktober 2011 / 11:24

  Zo, da’s een heldere! Mooi, het laat je even stilstaan bij je eigen leven en hoe tevreden je daarmee bent. Inspirerend! (:

 5. Renske 12 oktober 2011 / 17:56

  Vooral die laatste zin. Die heb ik nog niet eerder gehoord, maar het is zo belangrijk om achter je keuzes te kunnen staan en te kunnen doen wat je leuk vindt. Werk is geen moetje als je er plezier in hebt. En in veel dingen kun je ook zelf het plezier zien, vind ik.

 6. Feline 13 oktober 2011 / 21:51

  het leven is toch alleen maar kut, bah.

  • Feline 13 oktober 2011 / 21:56

   sorry voor deze stomme comment, ik zit in een dip, geen idee waarom ik dit hier typte.
   verbetering: Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen;)

   • Lisanneleeft 14 oktober 2011 / 00:28

    Ahhh het komt wel goed, hopelijk ben je gauw uit je dipje! (En anders even iemand hulp vragen bij het ophangen van de slingers? :D)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.