Het nut van mensen om je heen

Dit artikel is onderdeel van de ‘week of happiness‘. In deze week komt er elke dag een artikel online over gelukkig zijn en gelukkiger worden. Voor meer info kijk je hier.

Mensen zijn sociale wezens. We hebben liefde nodig! We hebben vrienden nodig waarmee we leuke dingen kunnen doen, waarmee we lief en leed kunnen delen. We hebben mensen nodig die ons een beter en wijzer persoon maken. We hebben mensen nodig die van ons een betere ‘ik’ kunnen maken.

mensen

De mensen in jouw leven moeten jouw leven mooier maken. Ze moeten jou een beetje gelukkiger maken! Doen ze dit niet? Dan zijn ze niet de juiste personen voor in jouw leven. Verwijder ze uit jouw leven, zover als je dit kunt, hoe moeilijk dat ook is.

Deze tip heb ik al wel vaker gegeven, maar door de quotes die je in de afbeelding ziet, vond ik het toch nog het noemen waard. Alle quotes vind ik stuk voor stuk prachtig. Heb jij nog mensen in jouw leven die je leven minder mooi maken, in plaats van mooier?

11 reacties

 1. Roxanne 25 september 2012 / 07:56

  In de afgelopen jaren heb ik veel energievreters de deur uit gezet. Soms liep dat best even hoog op, omdat ze het niet begrijpen. Ik had simpelweg niet de ruimte in mijn hoofd voor mensen die alleen maar energie kosten. De mensen die ik nu over heb, zijn mijn echte vrienden, dat zijn de mensen waar ik ook energie van krijg en die er nog altijd voor mij zijn, na een moeilijke periode te hebben meegemaakt. Ik heb inmiddels echt geleerd dat ik liever een paar lieve vriendinnen heb dan bergen mensen om me heen waar ik alleen maar tijd in stop en waar niets uit komt.

 2. lifesplash 25 september 2012 / 08:02

  Mee eens! Verwijderen die verkeerde mensen. Ze kunnen je de hele verkeerde kant op sturen wat voor problemen kan zorgen. Zoiets wil je gewoon niet. ^^

 3. Nikita 25 september 2012 / 10:04

  Nee, die mensen heb ik al een tijd geleden verwijdert uit mijn leven.

 4. Emma 25 september 2012 / 10:42

  Ik heb toevallig dit weekend besloten om een hoop mensen te ‘verwijderen’ uit mijn leven en zelfs die beslissing lucht al een hoop op! Het is ook enorm demotiverend om je best te doen voor anderen en aardig tegen ze bent om er vervolgens achter te komen dat het totaal niet wederzijds gebeurt. Erg mooie quotes, voelt als een soort bevestiging dat deze keuze de juiste was. Om voor mezelf te kiezen in plaats van voor hen.

 5. Sylvia 25 september 2012 / 10:51

  Mijn vrienden maken m’n leven stuk voor stuk mooier, hetzelfde geldt voor mijn familie. Echter is het binnen bijvoorbeeld een grote studievereniging veel lastiger om mensen die je meer energie kosten dan dat het oplevert, uit je leven te weren. Het zijn er gelukkig maar een handvol, dus ik zie dat maar als een leermoment 😉

 6. Anna 25 september 2012 / 11:24

  Een leuk artikel Lisanne! Mensen zijn inderdaad gezelschapsdieren. Als wij alleen zijn kunnen we alleen een beetje zielig doen. Want mensen om ons heen hebben is eigenlijk ook een belangrijke levensbehoefte van de mens. Na eten, drinken & onderdak komt zeker weten vriendschap en gezelschap. Als mensen je onzeker maken moet je niet met ze omgaan. Ze kunnen je niet gelukkig maken, maar zorg er zeker niet voor dat ze je ongelukkig maken, want dat wil je zeker niet. Het blijft moeilijk om mensen te verwijderen uit je leven, maar toch zal je er veel baat bij hebben.
  xxx
  Anna

 7. Malou 25 september 2012 / 12:11

  Wat een mooi artikel!
  Ik ben het helemaal met je eens 🙂

 8. v 25 september 2012 / 23:07

  Erg toepasselijk voor mij op dit moment in mijn leven. Wat een rake quotes. Allemaal zó waar.

 9. Ilse 27 september 2012 / 10:04

  Ik heb het een tijdje geleden gedaan alleen sommigen kom je nog steeds tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.