Het plan van je verlangen

Vandaag sinds lange tijd een blogpost over een boek: Het plan van je verlangen. Dit is een boek waarin ik een paar maanden geleden begon, maar niet uit heb kunnen lezen. Toch wilde ik er graag een blogpost over schrijven omdat dit boek mij aan het denken heeft gezet. Het is een zelfhulp boek!

het-plan-van-je-verlangen

Het plan van je verlangen

Het boek heet ‘Het plan van je verlangen’ en is geschreven door Danielle Laporte.

Tot zover klinkt het best zweverig, vind je ook niet? Gelukkig keek ik zelf de eerste keer verder dan dat, waardoor ik erachter kwam waar dit boek écht over gaat.

het-plan-van-je-verlangen-gevoel

Ik weet niet of jullie The Secret ook hebben gelezen? Dat is ook een zelfhulpboek, helemaal gericht op grote dingen bereiken en de dingen krijgen die je wilt. Dat boek vind ik écht zweverig en heel Amerikaans, hoewel er ook zeker mooie boodschappen uit het boek te halen vallen. Ik zag wel wat overeenkomsten tussen deze twee boeken.

Dit boek gaat over gevoel. Ik krijg er ook wel zo’n typisch Amerikaans gevoel bij, maar ondanks dat het over gevoel gaat vind ik het wel veel meer down to earth in de essentie. Het is echt een handboek, het vervult geen dromen, het geeft je alleen handvatten om anders aan de slag te gaan en anders naar jezelf en je verlangens te kijken.

uiterste-houdbaarheidsdatum-van-dromen

Sommige boeken willen je wijsmaken dat je alles kan krijgen dat je wil (komen we weer bij The Secret), dat mensen spontaan weer kunnen lopen terwijl ze verlamd waren en dat mensen zeer onwaarschijnlijke dingen bereikten door zulke boeken.

Heel eerlijk: ik geloof daar niet in. Zoals hierboven, sommige dromen komen niet uit. Sommige dromen hebben een houdbaarheidsdatum en soms houdt het dan gewoon op. Je moet ook realistisch zijn en aan iets nieuws durven beginnen als blijkt dat iets niet werkt.

voelen-zoals-je-je-wil-voelen

Dit is waar het hele boek uiteindelijk om draait. Er komt in het eerste deel veel theorie aan bod over gevoelens en verlangens en worden er veel voorbeelden gegeven. In het tweede deel ga je hier daadwerkelijk zelf mee aan de slag, daar wordt het een soort werkboek.

vlan-van-je-verlangen-in-vogelvlucht

Verschillende gebieden waar je dieper op in gaat in het werkboek.

Ik heb het boek niet helemaal uit kunnen lezen omdat ik op dit moment veel moeite heb met lezen door mijn gezondheid. Ondanks dat vind ik het nu een fijn boek om af en toe even door te bladeren en wat korte stukjes te lezen.

hoe-wil-je-je-voelen

Uiteindelijk is de vraag: hoe wil je je voelen? Misschien is dat gevoel veel dichterbij dan je altijd denkt.

Alles wat we doen wordt gedreven door het verlangen om ons goed te voelen

– Danielle LaPorte

Voor het schrijven van deze blogpost had ik het boek al een tijdje niet aangeraakt, maar nu ik hem weer heb doorgebladerd en er wat in heb gelezen weet ik weer waarom ik dit zo’n fijn boek vond. Ik ga hem er zeker vaker weer bij pakken, gewoon als inspiratie. En reminder dat je niet altijd grote gebeurtenissen of andere dingen nodig hebt om je te voelen zoals je je graag zou willen voelen.

De prijs van het boek is €19,95 voor een fysiek boek en €12,95 voor het e-book. Ik denk dat je aan de titel van het boek en mijn omschrijvingen al wel kan beslissen of het boek bij je past of dat het juist totáál niet bij je past (zullen genoeg mensen zijn voor wie dit boek echt niet weggelegd is). Het plan van je verlangen is niet perse voor iedereen een aanrader, maar als mijn omschrijving je aanspreekt, dan is het wel een aanrader voor jou! Ik vind het een fijn boek. Zou jij het boek lezen?

Deze blogpost bevat een product dat is opgestuurd door een merk of bedrijf, lees mijn disclaimer voor meer info.

Deze blogpost bevat affiliate links, door via deze links te kopen steun je mij en mijn blog, meer uitleg vind je hier.

DELEN:

28 reacties

 1. Marion 5 mei 2015 / 07:05

  Voor mij is The Secret ook net iets té, maar wat jij over dit boek schrijft spreekt me wel heel erg aan! Ik koop zelden boeken, want ik heb er de concentratie niet voor, maar zo’n boek kan je inderdaad stukje voor stukje lezen. Ik ga deze noteren en denk wel dat ik ‘m ga kopen. Dank je wel voor de tip!

 2. Henny 5 mei 2015 / 07:38

  Klinkt best goed, maar ik weet niet of het wat is voor mij. Ik heb inmiddels wel geleerd om ook meer naar mijn gevoel te luisteren. Soms zegt je verstand het één en je gevoel het ander, ik vind dat best wel lastig.

  • Josanne 5 mei 2015 / 22:00

   Is ook lastig, herkenbaar.
   Je verstand is niet dom… Maar je hart voelt zoveel soms hé.

 3. Linda 5 mei 2015 / 09:15

  Het lijkt mij een heel fijn boek als je zoekende bent en jezelf aan het her ontdekken bent. Ik denk dat ik na mijn diagnose wel echt wat aan dit broek gehad zou hebben, ben wat dat betreft zo nu en dan echt verzot op zulke doe boeken omdat ze vaak mooie nieuwe inzichten geven 🙂

 4. Irma 5 mei 2015 / 09:18

  Mijn moeder vroeg me om een verlanglijstje te maken voor mijn verjaardag; sowieso dat deze erop komt. Thanks voor je review!

 5. Mascha 5 mei 2015 / 09:22

  Klinkt als een boek voor mij! Ik ga zeker even bij debieb kijken, haha. ( ja lang leven de bieb)

 6. Lifesabout 5 mei 2015 / 09:31

  Wat een fijn boek voor inspiratie! Wil hem zeker ook een keer lezen.

 7. Tiffany 5 mei 2015 / 09:52

  Ik ben een grote fan van zelfhulpboeken, dit boek spreekt me dan ook erg aan. Ga hem meteen op mijn wish-list zetten!

 8. Lauriëtte 5 mei 2015 / 10:14

  Dit is een stuk minder zweverig dan de secret en daarom spreekt het me wel aan. Complimenten voor je nieuwe blog layout trouwens! 🙂

  • Lisanne-Leeft 5 mei 2015 / 13:15

   Dankje! 😀

 9. Kim 5 mei 2015 / 10:39

  Het is misschien ietsje minder zweverig dan the Secret, maar ik twijfel nog steeds of dit iets voor mij is, haha. Als ik het eens ergens zie ga ik het wel bekijken! 🙂

 10. Naomi 5 mei 2015 / 11:08

  Ik geloof ook niet helemaal erin dat je door zulke boeken opeens gelukkig bent of de dingen bereikt die je wilt bereiken. Ik zou zelf ook nooit zo’n boek kunnen lezen. Ik lees boeken, zodat ik juist niet aan het gewone leven even denk.

  x

 11. Andrea 5 mei 2015 / 11:17

  Ik had dit boek op mijn wishlist staan maar kwam destijds geen goede reviews tegen. Nu ben ik toch wel weer heel benieuwd. Is het werkboek ook bedoeld om in te schrijven? Of hoeft dat niet? Dan bestel ik namelijk het ebook 🙂

  • Lisanne-Leeft 5 mei 2015 / 11:52

   Je kan er wel in schrijven (staan lijntjes in enzo), maar je kan dat ook prima in een apart boekje doen volgens mij! 🙂

 12. Loes 5 mei 2015 / 11:39

  Hm klinkt wel als een fijn boek, sowieso als het nuchterder is dan the secret haha. Ik zal eens kijken als ik in de boekwinkel ben 🙂

 13. Frouckje 5 mei 2015 / 12:56

  Weet je, ik geloof niet dat je je altijd goed kunt voelen. Gevoel is niet een statisch iets. Je voelt de hele dag door verschillende dingen. Dus kan ik niet zoveel met dit soort zelfhulpboeken.

  • Lisanne-Leeft 5 mei 2015 / 13:14

   Het gaat ook niet over je altijd goed voelen, meer over het streven naar een bepaald gevoel waarnaar je verlangt in plaats van naar een concreet doel 🙂

 14. Anita | mindjoy 5 mei 2015 / 12:56

  Van zelfhulpboeken kan je nooit genoeg hebben, maar ik heb er nog teveel op de plank liggen om te lezen.

 15. Shaz 5 mei 2015 / 13:07

  Ik vind dit boek wel interessant. De volgende keer als ik naar de boekhandel ga, dan ga ik even doorbladeren om te kijken of het wel iets voor mij is.

 16. Marielle 5 mei 2015 / 13:19

  Lijkt me een interessant boek! Fijn dat je er een review over hebt geschreven, bedankt!

 17. Saar 5 mei 2015 / 14:27

  Ik ben absoluut geen fan van The Secret, maar dit spreekt mij wel aan 🙂 Leuk, ik ga eens kijken of ze hem in de bib hebben!

 18. Zo simpel is dan geluk 5 mei 2015 / 17:59

  Ik ga nu The Magic lezen. Via een blogger over gelezen en nieuwsgierig naar geworden. Volgens mij is dat van dezelfde schrijfster als The Secret en dan alleen iets praktischer. Ik heb geen idee of het iets voor mij is dit soort boeken, maar ik ben wel nieuwsgierig. 🙂

 19. Nina 5 mei 2015 / 21:02

  Dat boek staat al een eeuwigheid op mijn verlanglijstje, fijn om eens een review te lezen, bedankt!

 20. Lisa 6 mei 2015 / 23:30

  Ik ben nu ook heel benieuwd naar dit boek, ik heb the secret ook gelezen! Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.