Het redden van de schoolkrant

Waarschijnljik weet je wel dat onze school sinds dit schooljaar een schoolkrant heeft. Nu hebben we een klein probleempje met de schoolkrant, een financieël probleempje. Een probleem dat opgelost gaat worden, daar ben ik zeker van! Maar hoe?


Via weheartit

In onze redactie hebben we zeker een aantal talentjes zitten, je kunt hier het laatste nummer lezen. Het zou toch zonde zijn als deze geen ruimte meer krijgen om te schrijven voor de schoolkrant. Daarom moeten we ervoor zorgen dat de schoolkrant blijft bestaan.

Hiervoor willen we iets gaan organiseren bij ons op school, hoe en wat weten we nog niet precies. Een feest, een concert, workshops? Er zijn ongetwijfeld nog veel meer dingen die we kunnen proberen, maar wat kunnen we nu echt het beste doen? Wat levert het meeste op?

Op het moment wordt onze schoolkrant gemaakt bij Schoolmagazine, wat op zich erg goed gaat. Een minpunt, het is best duur. Ik heb geen idee precies hoe duur, maar mijn gevoel zegt dat het goedkoper kan. Ook dit moeten we gaan uitzoeken.

Maar misschien kunnen jullie mij hierbij helpen. Wat voor advies zouden jullie ons geven? Zelf heb ik al wel een plan staan om mensen op school enthousiast te maken, maar met enkel een hoopje enthousiaste mensen zijn we er nog niet. Wie heeft er een briljant plan voor het redden van onze schoolkrant?

10 reacties

 1. Lieke 26 april 2011 / 16:20

  Hee,
  Ik vind jullie schoolkrant echt super! Kan je niet een schoolfeest ergens organiseren voor heel de school of een deel ervan? En dan gewoon een deel van de kaartjesopbrengst voor de schoolkrant houden!
  Groetjes,
  Lieke
  Btw, je mag wel trots zijn op jezelf! Je werd gisteren genoemd op de site van misslipgloss en hopelijk heb je nu veel meer bezoekers.

 2. Petra 26 april 2011 / 17:04

  Wat nou als je mensen van school tegen betaling een stukje in de schoolkrant laat zetten? Als een berichtje naar hun vrienden? Of een soort marathon ofzo, waarvoor je gesponsort wordt?

 3. Onderwijszaken 26 april 2011 / 17:11

  Wij gingen vroeger bij de lokale middenstand langs om advertenties te verkopen. Dat liep zo goed dat we uit de kosten waren.

 4. vera 26 april 2011 / 17:47

  misschien een debad? of een sponsorloop?
  veel succes!

 5. Marleen 26 april 2011 / 18:00

  Een fancy fair! Met leuke kraampjes (eten, rommelmarktje, eigen gemaakte spulletjes etc.)
  Geld inzamelen voor de schoolkrant door te vragen of mensen wat over hebben voor de schoolkrant.

 6. Lotte 26 april 2011 / 18:54

  Het lijkt me handig als je iets zoek waar je op langere termijn ook profijt van hebt. Hiervoor zijn advertenties natuurlijk altijd handig!

  Een andere optie is om de schoolkrant wat om te gooien. Waarom ga je niet digitaal? Hier is ruimte voor interactie en up to date stukjes, dingen die bij een papieren variant in mindere mate mogelijk zijn. Ik hoef je vast niet te vertellen wat je allemaal met ‘digitaal’ kan aangezien je blogt 😉 Misschien is het leuk om naast de digitale variant per seizoen een speciaal thema nummer uit te brengen. Voor deze special kan je dan de nodige sponsering zoeken. Denk aan advertenties, bijdrage van school of een fund raise. Een fund raise kan zijn: car wash, party, loterij enz.

  Iig heel veel succes! Keep up the good work 😀

  • Lisanneleeft 26 april 2011 / 19:01

   Klopt, dat digitale plan heb ik al naar de rest gemaild. Wat mij betreft is dat inderdaad een goed plan 😀

   • Benthe 27 april 2011 / 07:22

    Ik zou inderdaad ook zeggen digitaal! Ik weet nog dat de ElleGirl ook altijd een hele mooie online krant had met interactie etc., heel leuk!

 7. Marc 26 april 2011 / 19:29

  Mogen jullie niet om bijdrages of sponsoren vragen? In ruil voor een bladzijde met reclame. Dat is niet fijn, maar je kan wel blijven doorschrijven!

 8. Me 10 mei 2011 / 15:04

  Overgaan op internet is idd een goed idee. Misschien ook niet meer via Schoolmagazine…. ?

  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.