Het verschil maken

Kun jij, als persoon het verschil maken? Kun je de wereld verbeteren? Ik denk van wel, waarom zou het niet kunnen? Als Lady GaGa haar invloed kan uitoefenen op onze wereld, dan zouden wij het toch ook moeten kunnen. Nu ben je vast heel benieuwd hoe dan wel niet. Ik zal het je uitleggen.


Via weheartit.com

Geef het goede voorbeeld
Mahatma Gandhi zei: be the change you want to see in the world. En dat is een goed begin voor het maken van een verschil. Geef het goede voorbeeld en wie weet word je gevolgd door vele anderen. Maar als je echt een verschil wilt maken zou je meer moeten doen dan alleen een goed voorbeeld geven in de hoop dat de rest volgt.

Inspireer
Wanneer jij mensen wil veranderen moet je ze inspireren. Je moet ze laten denken ‘wouw, zo wil ik ook zijn’ of ‘dus zo moet ik het ook doen’. Dan kom ik nu toch weer aan bij het bloggen. Bloggen is een makkelijke manier om mensen te bereiken. Na het lezen van mijn blog wil ik bijvoorbeeld dat mensen een goed gevoel hebben, dat ze zin hebben in het leven en er weer tegenaan gaan. Zo moeilijk hoeft dat niet te zijn, toch? Volgens mij kun je op zo’n manier makkelijk mensen laten veranderen.

Of je op deze manier de wereld kan veranderen? Dat zal niet van de ene op de andere dag zo gaan. Maar als steeds meer mensen jouw patroon overnemen, wie weet hoe ver je komt met het veranderen van de wereld. Als je het niet probeert weet je zeker dat het niet lukt. Waarin zou jij een verschil willen maken, hoe zou jij de wereld willen veranderen?

DELEN:

4 reacties

 1. Desi 23 mei 2011 / 05:10

  Je hebt in ieder geval mijn wereld al voor een stukje veranderd! Dankjewel.

 2. Roselie 23 mei 2011 / 08:30

  Hoi Lisanne (:
  ik hou echt van je site. Als ik eens een mindere dag heb, kom ik naar hier om je posts te lezen en voel ik me direct stukken beter. Dus in mijn leven oefen je zeker een invloed uit 😉

  Ik wil zelf ook wel een verandering uitmaken, door met mezelf te beginnen, maar ik pas wel op dat ik niet hoop de wereld te kunnen veranderen. Want dan word je gegarandeerd teleurgesteld..
  “We can do no great things; only small things with great love” is mijn motto daarin

 3. Michael 23 mei 2011 / 10:40

  Het enige limiet die de mensheid heeft is zijn eigen brein.

  Kijk maar is naar kinderen, die zijn nog “puur” en niet bedorven door de meningen en uitingen van andere mensen. Die klimmen gewoon ergens op zonder rekening te houden dat ze eraf kunnen vallen. Doen gewoon dingen zonder bang te zijn naar de “goedbedoelde” kritiek van anderen. Binnen de lijntjes kleuren he. Kun je dat wel? Pas op hoor dat is hoog! Zou je dat nou wel doen? Dat is toch niets voor jou! Enz enz. Goedbedoeld maar o zo jammer. Verander dat nou is in, wat goed dat je dat doet. Ik heb dat niet achter je gezocht, toch leuk dat je je horizon verbreed. Enz enz enz. Dan komen we al een heel eind.

  Leuk stukje:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.