Het visionboard op mijn manier

En alweer iets wat ik geleerd heb van The Secret. Een visionboard. Een board met allemaal positieve dingen, dingen die je wil bereiken. En dat zou dan moeten uit komen. Ik heb het mijne op mijn achtergrond van mijn computer staan.

Eerst wil ik wat uitgebreider uitleggen wat het visionboard is. Dit is het idee van The Secret: Je maakt een board met alles wat je wil hebben. Je zoekt plaatjes op internet, uit tijdschriften of je tekent het zelf. Eventueel zet je er wat teksten op. Als het af is hang je het op, op een plek waarop je hem heel vaak ziet. En omdat je er zo vaak aan moet denken komt het uiteindelijk uit.

Mijn visionboard is een beetje anders. De achtergrond van de computer is een plek waarop je hem heel vaak ziet (hoewel je hem ook op de wc kunt hangen natuurlijk). Daarom vind ik het belangrijk dat het iets is wat er vrolijk uit ziet, omdat dit het eerste is wat je ziet als je je computer aan zet. Mijn visionboard is dus geen echte, maar wel een beetje.

Het belangrijkste aan mijn visionboard is dat ik niet vergeet dat ik vrolijk moet zijn. Van de zon word ik vrolijk. De pen met het papier staat voor het schrijven, dat moet ik blijven doen en daar wil ik in groeien. Het hondje met het hoedje op staat voor het feit dat ik moet slagen dit jaar. Daarnaast moet ik gezond eten, vandaar het plaatje van lekker fruit.

Verder wil ik nog graag een mooie tekst rechts boven op de afbeelding. Heeft een van jullie niet nog een goed idee?

Wat staat er op de achtergrond van jullie pc? En wat vinden jullie van het idee om een visionboard op je achtergrond te zetten?

7 reacties

 1. ioon 16 oktober 2010 / 11:53

  Dat is slim zeg! Ik heb mijn visionboard op mijn website staan maar waarschijnlijk kijk ik er niet vaak genoeg op. 😀

  Ik heb nu al achtergrond een foto van een bloem, gemaakt door een vriendin van me. 🙂

 2. T 16 oktober 2010 / 13:55

  je wordt er iig elke keer aan herinnerd 🙂

 3. Sanne 16 oktober 2010 / 15:54

  Ik kende het hele idee van een visionboard niet (heb The Secret ook nooit gelezen) maar ik vind het wel een goed idee 🙂 Ik denk dat ik persoonlijk een fysiek visionboard leuker zou vinden, maar ik vind jouw oplossing ook creatief. Onbewust heb ik zelf ook wel een soort van visionboard: mijn whiteboard in de keuken met daarnaast nog een krijtboard waarop boodschappen van vriendinnetjes staan en waar ik kaarten e.d. ophang.

 4. Marti 17 oktober 2010 / 11:59

  Hi Lisanne =D
  Ik vind je idee echt heel erg slim. Heb het wss ook wel nodig. Vooral nu in de wintermaanden!
  Ik had een zinnetje ooit gevonden op photobucket.com (gewoon naar quotes & sayings 😉
  – Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride! –
  Vind hem best leuk eerlijk gezegd 😀 Wie weet kan je er iets mee!

  • Lisanneleeft 17 oktober 2010 / 12:27

   Dankje! die is inderdaad mooi 🙂

 5. Vincent 18 oktober 2010 / 09:15

  past mooi bij je header. In je header kan ik ook foto’s plaatsen die jij hebt gekozen. Wordt dat ook een soort visionboard.

 6. Isabel 27 oktober 2012 / 10:12

  Ik heb een zelfgemaakte foto van een bos op mijn achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.