Het vijverhutfeest en de kracht van alcohol

Gister was daar het beruchte vijverhut feest. Het feest van het jaar voor de examenklassen van het Lyceum Aan Zee. Nadat ik naar school was geweest, om vervolgens na 1 uurtje weer opgehaald te moeten worden omdat het niet ging, wilde ik toch gaan. Ik ging dus wat later naar het feest, zodat ik er gewoon eventjes was. Het heeft mijn dag (mijn week, mijn maand, mijn jaar!) weer stukken beter gemaakt.

Toen ik bij de vijverhut aankwam werd ik meteen naar binnen gesleurd door mevrouw Mol (mijn begeleidster). Mijn jas werd opgehangen en het feest kon beginnen. Maar wat ik nu aantrof toen ik binnen kwam. Je moet weten, het feest begon om 5 uur, ze gingen ook eten, en dronken nog wat voor het eten. Ik kwam aan om 9 uur. Vrijwel iedereen had al een glaasje gedronken.

Goed, ik kwam dus binnen en iedereen was aan het dansen. De mensen waarvan je niet verwachtte dat je ze ooit zou zien dansen, ook die mensen dansten. Ook leraren dansten. De muziek was verschrikkelijk, maar iedereen was zo vrolijk. Op dat moment waren we weer echt een groep jongeren die het echt gezellig had.

Ook mijn vrienden waren niet compleet nuchter natuurlijk. Zo kreeg ik van de ene jongen een kusje en een knuffel bij binnenkomst (schattig he!) en van de ander allemaal spannende verhalen. Ik had het gevoel dat iedereen blij was dat ik toch ook nog was gekomen.

Zelf heb ik er daarna ook nog wat wijntjes in gegooid, heerlijk meegefeest, en zo weer een geweldig feest meegemaakt. Dit zijn echt de momenten van school die ik niet gauw ga vergeten. Het was zo gezellig!

Vandaag moesten we weer naar school. Gek genoeg werd ik uit mezelf vroeg wakker. Ik had eigenlijk weer zo’n dag als vorige week. Dus ik ben (voor het eerst deze week), gewoon naar school gegaan. Ik heb mijn lessen gevolgd. En iedereen had het over het feest. Iedereen was brak, maar we waren samen brak.

Zonder de alcohol was dit feestje niet dit geweldig gezellige feestje geweest. Zonder de alchol was niet bijna iedereen gekomen. Zonder de alcohol hadden meer mensen zich verveeld. Zonder de alcohol was niet iedereen zo vrolijk geweest. Zonder de alcohol was dit feestje geen echt leuk feestje.

Ik ben dus van mening dat dit feestje alchol nodig heeft om het zo geweldig te houden. Ze willen dat er voortaan helemaal geen alcohol meer wordt geschonken op schoolfeestjes. Hier schreef ik eerder al iets over. Dit is gewoon de reden waarom de alcohol bij schoolfeestjes hoort.

Kortom: Ik heb een geweldige avond gehad, en misschien heb ik wel extra genoten omdat ik weet dat we niet weer een leuk feest hebben. Dit is echt een van de speciale dingen in je schooltijd, een van de dingen die je je later nog gaat herinneren. Mijn mening is dat zulke feestjes ons, als klasgenoten en jaargenoten, samen brengt. Jullie kunnen later nog een stukje met wat foto’s verwachten.

3 reacties

 1. Olga 26 november 2010 / 19:22

  Ik snap wel waarom scholen dat verbieden. Want je kunt niet controleren wie er 16 is en wie er echt mag drinken. Ik weet wel dat je met gekleurde bandjes kunt werken, maar toch komt het vaak voor dat iemand van 15 dan alsnog drank krijgt en compleet naar de maan gaat. Dat is vervelend voor anderen die het wat rustiger aan doen, of de mensen die zo’n feest regelen en dan toch weer met dit probleem te maken krijgen. Heb ik zelf ook meegemaakt: was ik op een feestje en werden de 15-jarigen allemaal kotsmisselijk enzo, zit je i.p.v. te feesten, je dronken klasgenootjes met ouders mee naar huis te sturen.

  • Lisanneleeft 26 november 2010 / 23:09

   Ja, dat is waar, helaas!
   Maargoed, als ze gewoon alleen mensen van 16+ naar zo’n feest zouden laten gaan is het wel prima, lijkt mij. Gelukkig was dit feest alleen voor de examenklassen en dan is het echt een uitzondering als iemand nog geen 16 is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.