Hi, how’s Lyme? – 100 dagen na stamcellen

De vraag die ik de laatste tijd het aller-aller-aller meeste krijg, is hoe het nu gaat na de stamcellen. Ben ik al genezen? Hoe zit dat allemaal? Hoe het was in Villa Medigrün schreef ik al eerder, maar hoe het daarna is gegaan, dat heb je eigenlijk alleen kunnen volgen via Instagram, waar ik de laatste tijd erg actief ben. Maar het is tijd om er ook een blogpost over online te zetten. Vandaag is de dag!

Ehhh, tsja… hoe weet je of hier teken zitten?

Voor de behandeling

Zoals je wellicht wel weet was het echt heel erg slecht voordat ik vertrok naar Duitsland. Eerlijk: de laatste maand was verschrikkelijk. Ik kon alleen nog maar liggen, kwam niet meer buiten en naar de wc ging ik alleen op het campingtoilet naast mijn bed. Dat wil ik nooit meer meemaken.

Ik weet nog goed hoe ontzettend nerveus ik was over of ik de reis naar Duitsland wel vol zou houden. Als ik daar niet kon komen dan was ik verloren, zo voelde het. Ik was zó bang. Gelukkig is het gelukt! Ik heb ontzettend veel geslapen, ik kon op de achterbank van het busje slapen. En toen ik wakker werd waren we in Duitsland, al een flink stuk op weg!

De eerste twee weken

Toen we eenmaal thuis waren was het Kerstmis. Ik weet niet wat ik beleefde. Ook de dagen erna, ik had dat nog nooit meegemaakt. Ik heb de hele avond kunnen gourmetten (nu heb ik het geluk dat het niet te laat gemaakt wordt want ik heb familie op Texel, die moeten natuurlijk weer terug met de boot, die vaart niet zo laat). Ook de weken erna hebben we dingen gedaan waarvan ik nooit had kunnen dromen.

Vooral die eerste twee weken was het magisch, maar ook daarna bleef het goed gaan, er zit een stijgende lijn in. Dat doe ik niet alleen, maar met wat hulp en supplementen zijn we nu al geweldig ver gekomen.

Avonturen

Ik heb allerlei leuke dingen mogen beleven. Kerstmis vieren, lekker naar buiten gaan (heel veel, zó fijn!), naar een gala, inclusief hoge hakken. Jep, die hierboven. Cool he? Over de markt wandelen terwijl de muziek speelde en de kinderen rondrenden. Überhaupt kinderen, ik kan kinderen goed verdragen. En ik vind het ontzettend leuk!

In de achtbaan met Michael Wittstadt

Waarschijnlijk zou hij zelf een beetje lachen om deze titel, maar dit is wel waar het op neer komt. De arts van MediGrün blijft me volgen en begeleiden. Hij speelt in op mijn klachten (ja, soms heb ik ineens iets raars en jawel, dan heeft dr Wittstadt een oplossing!). En daarbij neem ik nog veel supplementen die bij mij passen aan de hand van mijn testresultaten. Ook worden er af en toe tests aangevraagd zodat ik goed onder controle blijf en alles goed gaat.

Voor mijn gevoel hebben de infusen in de kliniek me echt heel goed gedaan. Wat de stamcellen doen weet ik niet, dat werkt nog steeds. Ik zit namelijk al óver de 100 dagen na de stamcellen, maar door de vooruitgang is het officiële punt van de 100-dagen mijlpaal (dat is een “ding” bij stamcellen, haha). Maar wat de stamcellen doen en de verbeteringen die je kan ervaren kunnen meer dan een jaar na het ontvangen van de stamcellen nog plaatsvinden. Dat in combinatie met het behandelen gaat alles nog wel even duren, maar dat is niet erg.

Dit is hoe ik eruit zie op goede dagen. Links net wakker en een make-upje op, rechts aan het eind van de dag zonder make up. Ik draag niet meer elke dag make-up (waarom wel, eigenlijk?), en als ik het doe lekker subtiel, ik heb naar mijn idee niet veel nodig! Ik ben blij met hoe gezond ik eruit zie, maar vooral met hoe ik me tot nu toe voel! Er zijn nog veel stappen vooruit te maken, dat absoluut, maar elke mini-stap vooruit is eentje waarvoor ik weer enorm dankbaar ben. Soms gaat het zo snel dat ik niet eens doorheb dat ik vooruit ga! Gelukkig word ik er constant aan herinnerd door de mensen om mij heen en dat is zó fijn. Constant het gevoel van: wow, dit heb ik gedaan!

Bedankt voor alle support, donaties, lieve berichtjes en álles wat ik van jullie heb gekregen. Ik heb me op zware momenten, maar ook juist op de mooie, ontzettend gesteund gevoeld door jullie!

Deze post is inmiddels alweer een tijd geleden geschreven, maar de informatie klopt wel. En dat betekent: binnenkort weer een nieuwe update!

20 reacties

 1. MarjonS 21 juni 2018 / 06:51

  Wat fijn om te lezen. Geniet van de kleine dingen. Ik volg je via Instagram en je berichten zijn prachtig tegenover een aantal maanden geleden.

 2. Falco Renierkens 21 juni 2018 / 09:49

  Wat fijn om te horen! Echt super dat je je zo goed voelt. En wat zie je er gelukkig uit 😀

 3. Lieke 21 juni 2018 / 10:19

  Yesssss Wat fijn om te horen dat het nog steeds goed blijft gaan.

 4. Patricia 21 juni 2018 / 12:19

  Wat fijn een update te lezen en dat je allemaal leuke dingen weer kunt doen! Ik volg je nu ook maar even op Instagram. Benieuwd naar je volgende update.

 5. Jacqueline 21 juni 2018 / 13:26

  Wat ontzettend fijn om te lezen dat het zo goed gaat! Op naar nog meer stappen/stapjes vooruit.

 6. Daisy 21 juni 2018 / 15:03

  Wat fijn dat je je beter voelt! 🙂 Dat is goed om te lezen. Op naar nog meer stapjes vooruit :).

 7. Karin 21 juni 2018 / 16:30

  Ik vraag me al weer een tijdje af hoe het met je gaat dus ik ben superblij met deze update! Wat heerlijk voor je Lisanne, het is je zo gegund!

 8. Iris 21 juni 2018 / 16:51

  Zo fijn dat het eindelijk een stuk beter gaat! Wat een verschil met een jaar geleden.

 9. Saskia 21 juni 2018 / 17:02

  Wat Gewéldig om te horen Lisanne, ben zo Onwijs Blij voor jou! Ik kijk al uit naar je nieuwe update! 😀

 10. Bianca Schrijft 21 juni 2018 / 19:37

  Wat fijn om te zien en te lezen dat het goed gaat en er vooruitzicht is, dat het nog veel beter zal gaan. Heel veel succes en sterkte met de weg die voor je ligt.

 11. Josephine 22 juni 2018 / 07:03

  Wat fijn om een update te lezen Lisanne, dat je dat alweer kon. En dat er een stijgende lijn in zit! Ik ben heel blij voor je en ik hoop dat je deze zomer nog veel moois mag beleven in de buitenlucht!

 12. Darina 22 juni 2018 / 07:15

  Zo fijn om te lezen hoe goed het met je gaat! Ben zó blij voor je x

 13. Sandra 22 juni 2018 / 10:19

  Geweldig is dit, om te kunnen lezen! Volg je nu al best wel een tijd, maar heb nooit heel veel gereageerd. Dat het nu zo goed met je gaat en je er zo fantastisch uit ziet (echt!) na die hele heftige, verschrikkelijke periode… wauw, geeft me wel kippenvel hoor! You go girl!

 14. Shelley 26 juni 2018 / 14:08

  Wat fijn om te zien dat het zoveel beter gaat! Super!

 15. Simone 26 juni 2018 / 16:34

  Super fijn om te lezen dat het een stuk beter met je gaat. Ik volg je ook op instagram dus het is me dan ook niet helemaal ontgaan. Ik word telkens weer blij van een vrolijke Lisanne!

 16. Mariska 7 juli 2018 / 21:08

  Ik heb je al die tijd zeker gevolgd en ben zo blij te zien dat je weer de ‘normale’ dingen kunt doen die iedereen zou moeten kunnen doen. In je gezicht zie je ook echt dat je je beter voelt en gelukkig bent 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.