Hi, how’s Lyme? #16 Ik kan het niet geloven!

Wow. Waar moet ik beginnen? Het is alweer even geleden dat ik update #15 schreef. Dat was heftig, de reacties erop waren heftig en dat deed me des te meer realiseren hoe serieus het was. Maar tegelijkertijd ben ik een gezegend mens, want die ministapjes, die zijn er. Echte stapjes, geen muizenstapjes maar mensenstapjes.

hi-hows-lyme

Ik zat gewoon in het pannenkoekenhuisje. Ik. In een eethuisje/restaurant!!!

Over de vorige update

In mijn vorige update gaf ik aan hoe het met me ging. En een aantal dingen waar ik al een hele tijd mee bezig was, mijn dood, einde, begrafenissen, dat soort dingen zaten serieus in mijn hoofd. Al een lange tijd voordat ik de update schreef, want zoiets zet je niet zomaar online.

ik-was-in-de-ikeaaaa

Kijk mij eens blij zijn in Ikea Groningen! Nog last van prikkels, maar zo’n Bose hoofdtelefoon is een topoplossing voor de overload aan geluid in Ikea.

Wat is er toen gebeurd?

Stappen vooruit!

 1. Ik blijk echt allergisch te zijn voor plaquenil, het antibioticum dat ik nam en waarvan ik ziek werd. Deze blijft wel een dag of vijftig in je lichaam zitten. Bizar lang, toch?! Nouja, dat was dus een gedeeltelijke boosdoener. Ik maakte weer kleine stapjes vooruit doordat mijn lichaam het allemaal weer wat beter aankon.
 2. Ook leerde ik iemand kennen die arts is. Persoonlijk, dus zonder protocollen en praatjes die een arts zou moeten hebben. Iemand die 100% in mijn belang wil handelen. Diegene kan natuurlijk niet écht mijn arts zijn, maar zo krijg ik wel een idee waar ik heen wil en kan en welke dingen ik aan de huisarts moet vragen. Dit heeft me ontzettend vooruit geholpen.
 3. Gezonder eten. Minder streng doen met gluten gaat goed, maar met mate. Een beetje gluten verdraag ik (ik at afgelopen week een Vietnamese loempia, hallo!!!! Maar daarna dus weer een paar dagen streng, wat prima is). Zo is gezond eten en überhaupt genoeg eten ook een stuk makkelijker geworden. Ik eet weinig suiker meer, dat scheelt natuurlijk ook.
 4. Verder ben ik ook gezonder gaan leven, op dit moment ben ik al mijn gewone kaarsen de deur uit aan het doen en wil ik die alleen nog met uitzonderingen branden. Hetzelfde geldt voor koken in bepaalde pannen die schadelijke stoffen af kunnen geven en het gebruik van deodorant en doucheproducten die schade kunnen toebrengen. Nogmaals: ik schrap het allemaal niet helemaal, maar ik ben me er meer van bewust en er meer op gaan letten.
 5. Liefde helpt ook een heleboel. Er is een nieuwe liefde in mijn leven die goed voor mij zorgt, veel van voeding weet, en me weer zin in het leven geeft.
 6. De arts had wat aanraders qua afbouwen met medicijnen. Bepaalde medicijnen kreeg ik omdat dat in protocollen staat, ongeveer het eerste medicijn dat ze moeten geven bij pijn/hoofdpijn is een medicijn dat je persoonlijkheid verandert. Dat is bij mij heel duidelijk gebeurd, ik ben mijn medicijnen dus wat aan het veranderen.
 7. Ik heb een heleboel geluk, want:
  Misschien hebben de infusen toch iets gedaan, maar dat mijn lichaam toch is bijgekomen.
  Ik krijg ein-de-lijk huishoudelijke hulp. 2,5 uur per week, de rest kan ik zelf (wat natuurlijk een lachertje is), maar het is heel veel meer dan niets.
  Mijn lichaam doet goede dingen

een-mandje-geluk

Ik maakte een mandje geluk voor iemand anders, maar het lijkt wel of ik zelf ook een mandje geluk heb gekregen!

Medicijnen afbouwen en aanpassen

Met die vriend van mij, die dus arts is, wil ik samen gaan kijken wat ik nog meer kan aanpassen.

Medicijnen die ik nu neem:

 • Tramegetic (dit is Tramadol), maximale dosis. Dit is een sterke pijnstiller
 • Codeïne. Een pijnstiller en spierverslapper
 • Met Amitriptyline ben ik gestopt, dat zal ik zo uitleggen.
 • Met cannabisdruppels ben ik ook gestopt, hierover zal ik ook meer uitleggen.
 • Om met de cannabisdruppels te kunnen stoppen gebruikte ik Temazepam, daarmee ben ik nu ook gestopt.
 • Clonazepam (veel mensen kennen het als Rivotril). Tegen restless legs, verkrampingen en epilepsie.
 • Euthyrox. Schildklierhormoon voor de auto-immuunziekte die ik heb.
 • Methylcobalamine. Injecties voor mijn B12 tekort omdat mijn darm B12 niet opneemt
 • Verder slik ik nog een heleboel aanvullen en standaard dingen als paracetamol en melatonine, maar deze zijn niet echt van belang en vergeleken met bovenstaande middelen ook niet perse schadelijk. (voor zover ik weet)(het zijn geen snoepjes natuurlijk, maar de bovenste zes zijn echt pillen die je niet wil nemen)

Dus, ik ben eerst gestopt met de wietolie. Dat vertelde ik de vorige keer volgens mij ook al. De cannabisolie zorgde voor een fijne nachtrust, maar ik raakte mezelf een beetje kwijt. Ik merkte dit al en gebruikte het om die reden alleen nog maar ‘s nachts. Toch was het belangrijk om ermee te stoppen, ik zie dit middel inmiddels echt als een aller-laatste redmiddel, het is niet onschuldiger dan een Tramagetic of een Morfine, je raakt met wietdruppels de realiteit volledig kwijt. Ik ben eerst gaan slapen met Temazepam, deze werkt na een paar weken niet meer en toen ben ik gestopt en nu doe ik het zonder. Dit is allemaal tegen de pijnen die ik heb.

Ook Amitriptyline… dit kreeg ik toen ik 15 was, mijn allereerste echte medicijn. Dat was het minst schadelijk, dachten ze. Volgens die vriend moest ik er zo snel mogelijk vanaf, ondanks dat ik maar een lage dosis slikte (25 mg). Ik slikte het dus al bijna negen jaar, dus hebben we het heel langzaam afgebouwd. Het is niet dat ik er niets van merk (hallo hoofdpijn!), maar ik lijk meer energie te hebben en lijk meer op mezelf nu ik ermee gestopt ben.

Dus, we zijn succesvol gestopt met de Cannabisdruppels, Amitriptyline en Temazepam.

Dingen die nog op het lijstje staan voor aanpassingen:

 • Tramegetic/Tramadol. We willen over naar morfine, maar omdat de Tramagetic dosis zo hoog is wordt dit een enorme klus, en een ingewikkelde ook. Maar morfine heeft minder bijwerkingen dan Tramagetic en werkt net zo goed, heb ik mij laten vertellen. Dus, dan beter morfine (welke vorm weet ik nog niet). Maar omdat dit zoiets groots is vind ik het ook wel heel lastig en overweeg ik toch naar een pijnpoli te gaan.
 • Verder is Clonazepam ook een sukkel, maar hij helpt mij heel erg. Deze wil ik erg graag minderen totdat ik hem alleen nog in noodgevallen nodig heb. Maar ik denk niet dat dat gaat lukken zonder die stap hierboven, de pijn moet ook te handelen blijven. Ik kan natuurlijk niet zomaar alles afbouwen, ik ben ook nog ziek en heb veel pijn en klachten, hahaha. Je zou het bijna vergeten!

Dus… dat is wat we willen aanpassen. Ik hoop dat het gaat lukken, ik houd jullie natuurlijk op de hoogte! Het is wel fijn om het zo uitgeschreven te hebben, wellicht omdat je een medicijn herkent en er iets van leert. En anders gewoon zodat je meer leert over de veranderingen die bij mij plaatsvinden.

Meer mezelf

Ik voel me steeds weer een stukje meer mezelf, maar natuurlijk nog wel met al die nare klachten. Maar mijn eigen vrolijke, enthousiaste en sporadisch energieke (en daarna dus uitgeputte, hahaha) Lisanne. Dat voelt goed.

eten-maken-gezond

Gezond eten! (en het gedeeltelijk nog zelf maken ook! Dit is dan bijvoorbeeld het enige dat ik doe op een dag, maar toch. Dat kon ik nooit)

Lymebehandelingen

Zoals ik de vorige keer al vertelde wisten de artsen die gespecialiseerd zijn in Lyme het niet meer zo goed met mij. Hopeloos geval (voor de verandering). Gelukkig gaat het weer beter, maar zomaar weer aan de antibiotica ga ik niet. Urenlang reizen elke week voor IV al helemaal niet, maar oraal komt er echt niet meer in bij mij.

Wel zijn er dingen die je zelf kunt doen om Lyme te bestrijden: gezond leven, gezond eten en detoxen. Ik denk dat ik me daarop maar ga focussen de komende tijd, in combinatie met de verandering in medicijnen is dat meer dan genoeg.

Maar het gaat dus een stuk beter dan bij mijn vorige update. Ik ben zelfs een paar keer in Groningen geweest (de terugreizen zijn verschrikkelijk, maar daar gaat het altijd goed!). En kan weer meer lopen in plaats van dat ik steeds maar de rolstoel nodig heb. Ook in huis probeer ik kleine dingen te doen, zoals eten terugbrengen naar de keuken en mijn was in de wasmand doen. En mijn bed en ik zijn alleen ‘s nachts nog beste vrienden, op uitzonderingen na.

Ik ben me ook bewust van het feit dat ik elk moment weer een terugval kan krijgen en dat ik nog lang niet in de buurt kom bij gezond. Maar het zijn stappen vooruit en ik ben er héél blij mee!

69 reacties

 1. marije 12 december 2016 / 06:26

  Wat een heerlijke blog om te lezen! Wat ontzettend fijn dat je met stapjes vooruit gaat en je beter voelt. Je straalt ook helemaal op je foto’s. Hopelijk hou je deze positieve vibe lang vast want dat gun ik je echt!

 2. Bianca Schrijft 12 december 2016 / 07:17

  Wat heerlijk om zo’n stralende Lisanne te zien. De naam van je blog komt geheel tot zijn recht in dit artikel. Het is je ongelooflijk gegund dat het nu alleen maar vooruit en omhoog zal gaan in je leven. Ik hoop dat deze flow je gegund zal blijven. Succes!!!!

 3. Charelle 12 december 2016 / 08:44

  Oh Lisanne zo fijn dat het zóooooo veel beter met je gaat nu! En dat je hebt kunnen stoppen met een deel van je medicijnen. Misschien hebben ze in het verleden wat voor je kunnen doen en je kunnen helpen, maar op de lange termijn maken medicijnen voor mij gevoel toch meer kapot dan goed. Interessant ook wat je schrijft over de amitryptyline. Ik heb dat middel al een paar voorgeschreven gekregen maar nooit opgehaald, ik heb er geen goed gevoel bij en jij bevestigt dat maar weer. Ik hoop echt dat je in deze opwaartse spiraal blijft en je geen terugval krijgt. En anders is het gewoon twee stappen vooruit, één stap terug. En dat is te handelen. 😉 Veel liefs! xx

 4. Bettie 12 december 2016 / 08:57

  Als ik de foto’s van vorige keer vergelijk met nu straal je nu ook echt meer. En heb je een gezondere uitstraling. Voeding kan echt heel veel verschil maken, merk ik ook bij mij zelf. Als ik suiker neem, word ik moe en krijg ik hoofdpijn.

  • Lisanne 12 december 2016 / 14:18

   Dankjewel! Ik merk dat zelf helemaal niet zo direct met suiker, dan is het lastiger om er vanaf te blijven natuurlijk, haha. Maar ik denk dat het voor de lange termijn wel verschil maakt, dat is ook logisch 🙂

 5. Lidia 12 december 2016 / 09:22

  Wow, wat superfijn om te lezen! Ik ben niet zo’n fantastisch trouwe reageerder op je blog, maar ik leef wel met je mee. Ik hoop dat het juist ff doorzet voor je (dus zonder terugvan:-P). Succes met detoxen, hopelijk doet dat ook een hoop!!

 6. Aileen 12 december 2016 / 09:30

  Wat fijn om te lezen! Ik werd ook al zo blij van je Instagram de laatste tijd! Echt super dat het richting de goede kant gaat!
  Liefs! ♡

 7. Karin 12 december 2016 / 09:31

  Wat super om te lezen. Ik hoop echt heeeeeeel erg dat er nog veel meer stappen vooruit komen.

 8. Darina 12 december 2016 / 09:47

  Wat ontzettend fijn om te lezen! Geweldig! Je straalt…super om te zien!

 9. Anika 12 december 2016 / 10:02

  Wat ontzettend fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat. Het is je gegund. Veel liefs

 10. Sofie 12 december 2016 / 10:29

  Super, echt zo goed. Kleine stapjes kunnen een groot verschil maken. Ik denk ook dat het goed is om die medicatie aan te pakken. Ik heb nooit aan al die ‘zwaardere’ dingen willen gaan, ook al helpen gewone dingen niet tegen mijn pijn. Ik wist nooit of ik daar wel een goeie keuze mee maakte, of ik niet gewoon zwaardere medicatie moet proberen. Maar nu lees ik bij jou dat dat toch ook niet de oplossing is of daarom niet per se een betere aanpak.

  Ik wens je nog veel meer stappen vooruit!

  • Lisanne 12 december 2016 / 14:14

   Het is natuurlijk ook veel beter voor je lichaam om het zonder te doen 🙂 Ik kon (kan) echt niet zonder, dus ik ben blij dat het bestaat, maar minder/zonder is een stuk beter, doe je echt goed!

 11. Saar 12 december 2016 / 10:41

  Heel fijn om te lezen! Je ziet er ook goed uit!

 12. Josephine 12 december 2016 / 10:46

  Wat ongelofelijk fijn dat je overdag weer meer kan doen, dat geeft zo’n boost aan je levenskwaliteit! Ik hoop dat het meer-kunnen-doen zich doorzet, maar vanaf een afstandje lijkt het er in ieder geval op dat je heel goed op weg bent. Succes met het afbouwen van je medicijnen!

 13. Sjoukje - meergeldminderstress.nl 12 december 2016 / 11:41

  Wat een fijne blog zeg! Hier word ik heel blij van. Je ziet er stralend uit! Zo anders dan je vorige update.
  Heel fijn dat je die arts hebt gevonden, dat scheelt al een hoop lijkt me. En de liefde… dat is altijd welkom natuurlijk.

 14. Desi 12 december 2016 / 11:53

  Wat fijn om zoveel positiviteit te lezen Lisanne! Ik gun het je zo dat je gezondheid weer wat beter wordt 🙂 Yay!
  Hopelijk blijf je nog heel veel mensenstapjes zetten, zodat je je nog beter gaat voelen.

 15. Saskia 12 december 2016 / 12:22

  Even ontlurken hoor 😉 Heel fijn dat het beter gaat! Ik weet dat je hier miss niet op zit te wachten en het miss niet gepast is aangezien ik geen lyme heb, maar ik heb wél ervaring met euthyrox en amitryptiline. Ik slikte nu bijna een jaar amitryptiline tegen hoofdpijn wat van een verwaarloosde hersenschudding zou komen, maar wat bleek, ik kreeg dus die knallende koppijn van euthyrox, sinds kort ben ik weer op thyrax (mijn lieve doktertje had nog een klein voorraadje wat ik mocht hebben) en tadaaaa geen hoofdpijn meer. Van amitryptiline (ook 25mg) werd ik idd ook ongelooflijk vlak maar daar mocht ik nu dus ook gelukkig vanaf. Nogmaals, ik denk dat je hier helemaal niet op ongevraagd advies zit te wachten en genoeg artsen en mensen om je heen hebt om je te helpen met deskundig advies, maar ik las dit en dacht, dit wil ik toch niet ongezegd laten.

  • Lisanne 12 december 2016 / 14:16

   Neee, dit zijn juist nuttige dingen die je moet delen 🙂 Ik heb zelf beide al geprobeerd, het maakt voor mij helaas geen verschil! Ik heb eerst een hele tijd gedacht dat ik alleen een auto-immuunziekte aan de schildklier had, dus toen hebben we op dat gebied heel veel dingen geprobeerd. Maar wie weet dat ik even de bijsluiter in duik en weer Thyrax ga proberen 🙂 Even kijken of dat nuttig is voor mij!
   Artsen weten ook niet alles, juist ervaringen kunnen ook een heleboel helpen, dus dankjewel! 🙂

 16. Nienke 12 december 2016 / 12:55

  Fijn dat het zo goed met je gaat, je straalt echt op de foto’s!

 17. Anneleen 12 december 2016 / 13:01

  Wauw Lisanne, wat zie je er blij en gelukkig uit! 🙂 Ik ben zo blij voor je dat het goed met je gaat! En rivotril is inderdaad een hels medicament…

 18. Veerlez 12 december 2016 / 14:40

  Wat ontzettend fijn om te lezen dat het nu weer beter gaat, het is echt een enorm verschil als ik je oude updates lees of naar je oude foto’s kijk. Je straalt nu helemaal. Ga zo door! <3

 19. Marion 12 december 2016 / 14:58

  Super fijn dat je je de afgelopen dagen zoveel beter hebt gevoeld! Ik word elke keer zo vrolijk wanneer ik een foto van je voorbij zie komen waarin je iets leuks hebt kunnen doen. Deze mooie momenten zijn jou zo gegund!! Super fijn om te zien en te lezen!

 20. Gwen Wijker 12 december 2016 / 15:23

  Fijn om te lezen dat je stukje bij beetje weer wat opknapt. Dit zijn al best veel stappen in de goede richting. Goed dat je met sommige medicijnen aan het afbouwen bent. Wel voorzichtig mee zijn en gecontroleerd doen raad ik aan. Hoop dat het de volgende keer weer beter gaat! Ook super leuk voor je dat je een lieve vriend hebt getroffen 🙂

  Groetjes Gwen

  • Lisanne 12 december 2016 / 18:34

   Dankjewel!
   Ja, het is super handig dat ik die arts persoonlijk ken, dan voel je je ook niet bezwaard voor een extra telefoontje oid. Dan kun je voor iets heel kleins al gewoon even een appje sturen, dat scheelt zo veel 😀 En we doen het allemaal heel langzaam, juist omdat ik mijn lichaam ken en dat dat gewoon moet, haha.

 21. Dionne 12 december 2016 / 15:37

  Wat een fantastisch artikel om te lezen.
  Ik vind het zo fijn voor je dat je vooruit gaat. Misschien niet op het tempo die je wilt, maar ik ben van mening dat jij grote stappen vooruit maakt.
  Jij kan het einde van 2016 goed afsluiten en dat heb jij zo hard verdiend!

 22. Anouk 12 december 2016 / 15:44

  Het klinkt heel logisch dat de infusen toch geholpen hebben en dat je dat nu merkt nu je lichaam weer aan het herstellen is! Wat ontzettend fijn dat het beter met je gaat, heel fijn om te lezen. Hopelijk blijft het zo goed gaan de komende tijd!

 23. Lesley 12 december 2016 / 16:04

  Wat fijn om dit zo te lezen! Ik zie je echt stralen op de laatste foto’s die je plaatst. Stukken beter dan een tijdje geleden. Hopelijk gaat het steeds een stukje beter xx

 24. Jacqueline 12 december 2016 / 16:15

  Ik lees altijd je blog maar reageer nooit, maar op dit bericht moet ik gewoon reageren!
  Wat ben ik blij dat het met stapjes vooruit gaat!! Denk elke dag wel even aan je, aan hoe positief je ondanks alles in het leven staat, en als ik het (om een vele mindere reden) even niet meer zie zitten denk ik, kop op Lisanne kan het dus jij ook!
  GO GIRL!!!

 25. Desiree Castelijn | Trendbubbles 12 december 2016 / 16:26

  Geweldig om dit te lezen. Ben hier bijna op mijn bank aan het springen. Zo blij ben ik voor je. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wat ontzettend fijn voor je, dat er weer licht in de tunnel is. En liefde!!!! Het ga je goed en geniet ervan met volle teugen. Desiree

 26. Gemma 12 december 2016 / 16:36

  HI Lisanne,

  Wat fijn dat je state of mind ook zo positief is! Ik heb zelf ook een lange periode de infuuskuren gevolgd in Amsterdam. En durf nu langzaamaan te geloven dat de helse aanvallen, pijnen en alle drama die de infusen met zich meebracht zijn vruchten afwerpt.

  Geniet!

 27. Katja 12 december 2016 / 16:50

  Wat fijn dat er iemand als vriend in je leven is die arts is en je dus kan helpen met de medicatie, je daar advies in kan geven. Ik herken een aantal medicijnen die jij ook krijgt, kreeg. Ik heb al vier jaar extreme chronische pijn, krijg voor de nacht amytriptiline 25 mg, overdag krijg ik morfine en diazepam, daarnaast nog medicatie voor mijn maag in verband met de morfine en medicatie voor mijn stoelgang in verband met verstopping vanwege bijwerkingen van de medicatie. Ik wil ook graag verandering in mijn medicatie, maar vind dat heel moeilijk omdat ik ook heel veel pijn nog heb. Ben aan het nadenken over cbd olie maar weet het nog niet zo goed. Ook het voeding stuk is herkenbaar, alle beetjes helpen om goed voor je zelf te zorgen. Heel fijn te lezen dat je nu weer stapjes vooruit maakt. En dat er weer liefde in je leven is, echt super. Ben een trouw volger van je blog en geniet er van van jouw levenslust en puurheid. Zo heerlijk om te zien op de foto’s dat je weer straalt. lieve groet katja

  • Lisanne 12 december 2016 / 18:32

   Het is ook heel lastig om medicatie te veranderen als je je al zo ziek voelt. Dat neemt dan nog meer energie en zorgt voor afkickverschijnselen. Dat kan helaas niet zomaar op elk moment! Ik heb er nu (denk ik) wel ruimte voor, van de tramadol naar morfine, maar het is echt een heftige stap met afkicken enzo. Als je je al zo ziek voelt is dat echt heel heftig!

   Bedankt voor je lieve bericht <3

 28. Jennifer 12 december 2016 / 17:05

  Jeetje Lisanne, ik blijf het echt heel heftig vinden, je updates. Ik moet dan nog altijd terugdenken aan de Beautygloss party en wat er daarna op het station gebeurde. Oh wat een schrik, maar ook zo bizar dat je toen gewoon alleen met de trein was terwijl je eigenlijk al zo ziek was toen. Echt fijn om te lezen dat je wel kunt genieten hier in Groningen en dat de liefde je ook zo goed doet. <3

 29. Rosita 12 december 2016 / 17:07

  Niet een hele originele reactie van mij, maar wat fijn om te lezen! Ik vond het heel verdrietig om te lezen dat het zo slecht met je ging. Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op. Geniet ervan!

 30. Michelle 12 december 2016 / 17:26

  Ik vind het zo fijn om te zien dat je je, in ieder geval nu, meestal een stuk beter voelt dan eerst. Ik appte vandaag nog een vriendin die je ook volgt en we zijn zo blij voor je <3. Ik hoop enorm dat deze stijgende lijn rustig aan door gaat!

  Ik vind het ook dondersinteressant om over je medicatie te lezen. Ik heb heel lang farmacie gestudeerd (bijna afgestudeerd apotheker maar toen toch niet, lang verhaal haha) dus ik herken heel veel en al die combi's… da's zo ingewikkeld!

  Heel veel plezier van alle mooie dingen gewenst, en succes met alles wat nog moeilijk is. Komt wel goed met jou, moet gewoon :).

 31. Leonie 12 december 2016 / 17:37

  Het is natuurlijk niet helemaal een verrassing door social media, maar het is zo fijn om alles op een rij te zien!

 32. Ise 12 december 2016 / 17:38

  Wat fijn dat je weer een beetje jezelf bent! Ik gun het je van harte 🙂 Dat de babystapjes nog verder vooruit mogen gaan!

 33. Josan 12 december 2016 / 17:40

  Oh wat heerlijk om te leven Lisanne. We waren echt een beetje aangedaan na je laatste update. Mijn dochtertje van 7 vroeg zich telkens af of je overleden was.

 34. Wendy 12 december 2016 / 17:48

  Wat ontzettend fijn om te lezen dit! 2017 gaat op deze manier een prachtjaar worden voor je Lisanne 🙂

 35. Marlijn 12 december 2016 / 17:59

  Dit is zó fijn om te lezen Lisanne. Op snapchat en instagram dacht ik al te merken dat het beter met je gaat, maar deze blogpost bevestigd het dus! Hopen dat er een stijgende lijn in blijft zitten en die terugval waar je over schrijft lekker weg blijft!
  Hou vol Lisanne ?

 36. Mama Lifestyle Blog 12 december 2016 / 18:17

  Wat ben ik blij om dit te lezen Lisanne! Het is je zo gegund! Je ziet er zo goed uit! Fantastisch dat je naar de Ikea kon en zelfs een beetje kan koken. En geweldig natuurlijk dat je een nieuwe liefde hebt en dat je iemand hebt leren kennen die arts is. Je ouders zullen vast ook ontzettend blij zijn met alle positieve ontwikkelingen Lisanne! Hopelijk ga je heel gezellige en warme kerstdagen tegemoet met je familie en je nieuwe liefde! ❤❤❤ Ik duim voor je dat 2017 jouw jaar wordt ?

 37. tsunami 12 december 2016 / 18:21

  Wat fijn dat het beter met je gaat! Ik denk dat geluk (om je heen) heel erg helpt, maar medicatie goed afstellen ook een vereiste is. Ik heb zelf sinds september last van hele heftige aangezichtspijn (trigeminus neuralgie) en heb er anderhalve maand het hele opiatenspectrum uitgeprobeerd (ik zit nu gelukkig aan andere medicatie dat helpt). Ik ging zelf hallucineren van oxycodon/oxynorm, maar vond fentanylpleister erg fijn. Vooral omdat ik een zwakke maag en darmen heb, en opiaten hele erge verstoppingen kunnen veroorzaken. Van de fentanylpleisters was ik het minst ‘van de wereld’ en je hoeft alleen maar te plakken 🙂

 38. Mieke 12 december 2016 / 18:27

  Wat super om te lezen dat je weer vooruit gaat. Dat geeft dan weer hoop, en hoop doet leven! Fijn om te zien dat je straalt! Super stoer hoe je steeds weer doorzet!! Zelf ben ik van de b12 injecties afgestapt en over gegaan op pillen, schijnt een lichaams eigen stof te zijn waardoor het makkelijker op te nemen is door het lichaam. Hoe het allemaal zit weet ik niet, maar tot nu toe werkt het goed bij mij. Misschien interessant om te weten 😉

  • Lisanne 12 december 2016 / 18:28

   Bij mij werkt dat niet, alleen smelttabletten, maar die dosissen zijn zo veel lager dan injecties dat ik toch maar injecteer. Ik kan het gelukkig zelf, dus geen gedoe met naar de dokter gaan enzo 🙂 Scheelt weer!

   • Amandjuh88 13 december 2016 / 14:50

    De dosis van b12 van het merk bloem is hoger dan die van de injecties ;-). Wie weet heb je er wat aan. Hulp stoffen in een injectie zijn ook niet fijn voor je lichaam…

    • Lisanne 13 december 2016 / 22:27

     Het lijkt me dat dat afhangt van de dosis die je neemt v/d injecties. Sommige artsen schrijven 10x zo veel voor als de aanbevolen dosis (is B12 is extreem belangrijk voor Lymies. En voor mij extra aangezien ik dus een bewezen opnameprobleem heb)

 39. Inge 12 december 2016 / 18:37

  Fijn dat het de betere kant op gaat! Wbt het detoxen.. Al eens een daŕmspoelling overwogen? Zelf heel erg goed bevallen tijdens het afkicken van medicatie en andere klachten in mijn lijf.

 40. Simone 12 december 2016 / 18:55

  Wat fijn om zo’n update te lezen. Beter als de vorige, daar schrok ik echt wel van. Je bent een taaie, jou krijgen ze niet zomaar gek!

 41. Miranda 12 december 2016 / 20:47

  Wow, wat super fijn om dit te lezen, ook voor een anonieme lezer! Erg geschrokken van jouw eerdere uitspraken, maar dit is echt super!

 42. Monique 12 december 2016 / 21:35

  Lieve Lisanne,

  Ein-de-lijk weer iets van energie om jouw blog op mijn gemakje te lezen….loop giga achter! Gelukkig bestaat er nog zoiets als IG en loop ik niet helemaal achter. Wauw wat een tof verhaal zeg, wat ben jij goed bezig!!! Ik ben ook absoluut geen fan van medicatie. En vind het wonderlijk (in positive zin uiteraard) dat jouw lichaam nog zoveel troep verdraagt. En dit bedoel ik positief hoor, ik weet dat je het eea nog nodig hebt en dat het altijd als goed bedoeld is voor geschreven voor je…Mijn lichaam sputtert al na het nemen van een pcm, sinds 2015 (5x op SEH en vol gestopt met allerlei medicatie die niet hielpen en averechts uitpakte op mijn beenklachten…zucht).

  Zo gezond mogelijk leven en eten is idd essentieel. Maar ook een hele uitdaging een uitdaging die jij ook nog eens even aanging en wat lukt het al goed joh!!! Echt dikke complimenten en wat gaaf dat zo nu en dan mini klusje lukt!!

  Ik ben zo ontzettend trots op je en zo blij voor je, ik schrijf dit echt met tranen in mijn ogen van geluk! WAUWWWW!!! YOU’RE THE BEST!!!

  psssss komt een kleine verrassing naar je toe…..gewoon om je ff te feliciteren met deze mooie berichten, keuzes die je moest maken en hebt gemaakt, gewoon even wat verwennerij, je verdient het !!!

  Liefs mo

 43. Annemarie 12 december 2016 / 21:49

  Koester je stapjes, mooi om weer twee open oogjes te zien. Take care!

 44. Irene 13 december 2016 / 12:23

  Wat een fijne update! En misschien gaat het niet zo snel, je straalt op die foto’s!

 45. mascha 13 december 2016 / 13:13

  ik ben zo onwijs blij voor je! het is je van harte gegund!

 46. Anouk 13 december 2016 / 14:05

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat! Natuurlijk had ik dit ook al via andere kanalen begrepen. En fijn dat je iemand hebt gevonden 🙂

 47. Jessica 13 december 2016 / 18:15

  Fijn dat het weer goed gaat! Plus een nieuwe liefde erbij.
  Ik wens je succes met afbouwen/omschakelen en afkicken met medicijnen. Super dat je hulp hebt heel dichtbij en daar terecht kan voor vragen.

 48. Nathalie 13 december 2016 / 22:26

  Lisanne, wat fijn om te lezen! Geniet van deze hele mooi betere tijd!

 49. Vink 14 december 2016 / 09:19

  Ik ben zo blij voor je Lisanne! Je verdient het zo erg om je beter te voelen!

 50. Mariska 14 december 2016 / 10:33

  Ik vind het zo leuk voor je dat er een nieuwe liefde in je leven is en die je neemt zoals je bent, ook met je ziekte. Dat is je gegund! Fijn dat je je ook weer meer jezelf voelt 🙂 x

 51. Wendy 14 december 2016 / 10:38

  wow, ik dácht dat ik wist wat lyme inhield… heel heftig om eens goed te lezen wat er allemaal bij komt kijken. En des te blijer ik was om te lezen dat je de goede kant weer op gaat!! You go girl, op naar 2017!!

 52. Vivian 14 december 2016 / 17:24

  Wat superfijn en bijzonder dat het zoveel beter gaat! Ik kan me alleen maar aansluiten bij de reacties hierboven: ik vind het echt geweldig dat je zulke stappen kunt zetten en ik hoop dat het zo blijft en beter wordt!

 53. Daniëlle 15 december 2016 / 11:17

  Wat fijn om te lezen! Heel bijzonder dat je stappen vooruit gaat!

 54. Lisette 16 december 2016 / 22:43

  Dag Lisanne, ik vind jouw blog ontzettend leuk en inspirerend om te lezen. Ik hoop voor je dat je gezondheid steeds beter zal worden. Alvast fijne feestdagen!

 55. Paul 20 december 2016 / 22:16

  Lisanne, ik gun het zo dat Ming in je leven is gekomen, en dat het allemaal wat beter gaat. De vorige update schrok ik behoorlijk van, dus ik ben heel blij voor jou dat er weer stappen vooruit zijn.

 56. Baukje 27 december 2016 / 11:01

  Hele late reactie dit, maar wat fijn dat je je beter voelt! Dat was natuurlijk al te zien op je instagram en andere blogs, maar fijn om het hier bevestigd te zien. Hopelijk kun je nog meer medicijnen schrappen, maar het is natuurlijk niet gek dat er een aantal overblijven, je bent niet voor niets ziek. Medicijnen zijn soms troep, maar vaak ook een hulpmiddel 🙂 gelukkig maar!

  Nog 1 vraagje: waarom gebruik je methylcobalamine als b12 vorm? Dat slaat de bloedhersenbarriere over en het is nog niet volledig bekend of dat onschadelijk is. Bovendien ruimt het geen afvalstoffen op, in tegenstelling tot hydrocobalamine, een andere vorm van b12. Omdat je schreef dat je bezig was met detoxen, misschien heb je er nog wat aan. Hydrocobalamine wordt overigens volledig vergoed door de zorgverzekering, methyl niet dacht ik. Meer info over hydro en b12 kun je vinden op http://www.b12-institute.nl mocht je er energie voor hebben. 🙂

 57. Demi 30 december 2016 / 18:19

  Superfijn om te lezen. ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.