Hi, how’s Lyme? #6 Bijengif update!

Bijengif behandeling? Voor Lyme? Hoe werkt dat dan? Ehhh… weet ik niet. Maar het werkt wel. In deze blogpost laat ik je weten hoe mijn eerste paar weken met bijengif eruit zagen!

bijengif

bron foto. Danku bijtje!

Dingen die anders zijn sinds ik bijengif gebruik

Deze dingen merk ik vooral als ik betere momenten heb na gebruik van bijengif:

 • Ik eet meer, heb meer eetlust
 • Slaap soms in een keer door ‘s nachts, terwijl ik voorheen gemiddeld drie keer uit bed moest om te plassen
 • Ik ben afgevallen
 • Mijn gewrichten ‘knakken’ bizar veel. Een vage klacht, maar schijnt typisch Lyme te zijn. Als de bijengif zijn werk doet, knak ik minder. Dat is verder niet zo belangrijk aangezien ik geen last heb van het knakken, maar het viel me wel op!
 • Op sommige momenten heb ik een stuk meer energie en iets minder pijn (ik slik natuurlijk nog wel veel zware pijnstillers)

Ik juich nog niet te vroeg, het kan heel goed dat dit effect weer verdwijnt, de resultaten zijn elke keer ook erg wisselend. De ene keer voel ik me bomvol energie, de andere keer doet het niet zo heel veel of word ik juist erg ziek. Ik denk dat dat afhangt van de hoeveelheid en de omstandigheden verder in mijn lichaam. Het is nog even afwachten dus.

Maar zeker is dat het in elk geval íets doet, en daar ben ik heel erg blij mee! Ik denk dat ik me gemiddeld ook wel iets beter voel.

papa-en-bijengif

Papa zet de injecties

De afgelopen weken heeft mijn vader van de arts geleerd hoe hij zelf bij mij het bijengif kan injecteren. Dit gaat in de rug. Vorige week vrijdag zijn we voor het laatst geweest en sindsdien mag hij mij thuis injecteren!

Eigenlijk moet het eens in de 2 a 3 dagen, maar wij kijken nog even hoe het goed gaat en goed voelt. Tot nu toe ben ik ook steeds een dagje of meerdere ziek van de injecties, dus dan is het niet fijn als je meteen alweer je volgende moet. Maar dat is oké volgens de arts, gewoon even kijken hoe het goed gaat.

pretpakket-injecties

Dit is een deel van het pretpakket dat we meekregen van de arts. 100 spuitjes, hihi.

beetje-blind

Mijn vader heeft graag veel licht op zijn werk. Een lamp die ik gebruik voor fotografie en filmen wanneer ik niet genoeg daglicht heb geeft een heleboel licht, haha.

Inhoudelijke informatie over bijengif behandeling (bee venom treatment)

Uitleg geven over deze behandeling? Dat kan ik niet, ik weet niet hoe het werkt en waarom het werkt (ja, het doorbreekt dingen waar antibiotica niet doorheen kan, ofzo). Ik heb me zelf niet ingelezen, dat heeft mijn vader uiteraard wel gedaan met de info die hij kreeg van de arts. Maar ik vond dit stuk over bee venom therapy, dat is in elk geval geschreven op de site van een bekende Lyme behandelaar/onderzoeker. Als je zelf ook chronische Lyme hebt ken je deze arts ongetwijfeld.

Het is in elk geval weer spannend hoe het de komende tijd zal gaan! Ik heb de druppels even op een lager pitje gezet omdat je bij een behandeling natuurlijk wel wil weten welke bijwerkingen of reacties waardoor komen. Dus even vooral bijengif! Duimen jullie met me mee dat het nog meer gaat helpen?

32 reacties

 1. Chris 18 oktober 2015 / 07:35

  Al is het resultaat nu nog wisselend, hopelijk gaat het wel stapje voor stapje de goede kant op.

 2. Elize 18 oktober 2015 / 07:50

  Jep, ik duim met je mee hoor! Ben super benieuwd of het nog meer verbetering gaat brengen!

 3. Angelique 18 oktober 2015 / 08:47

  Dat is al een hele winst! Goed van j vader dat ie het geleerd heeft. Steeds helemaal naar Epe gaan is ook zo wat.

 4. Frauke 18 oktober 2015 / 09:04

  Zo spannend, ik hoop ontzettend hard voor je dat het bijengif goed werkt en je de positieve effecten blijft behouden! Zou echt fantastisch zijn! X

 5. Marion 18 oktober 2015 / 09:46

  Ik hoop zo dat de positieve lijn zich voortzet. Wat zou dat fijn voor je zijn, meis!

 6. Manja 18 oktober 2015 / 10:12

  Wat fijn voor je! Al is het wisselend, alle keren dat je je beter voelt is mooi meegenomen! Geniet ervan 🙂

 7. Tiffany 18 oktober 2015 / 10:19

  Ik duim zeker mee! Ik hoop dat deze behandeling je gaat helpen en dat je je weer wat beter gaat voelen.

 8. Lifesabout 18 oktober 2015 / 10:20

  Bizar hoe het werkt….maar als het werkt dan is dat zo fijn! Ik wens je zo enorm veel bijtjes toe en dat je snel nog meer energie mag krijgen. Lijkt me heel gek om te voelen dat je soms ineens meer kan op een dag.

 9. Anita 18 oktober 2015 / 10:35

  Fijn dat het werkt, alhoewel momenteel nog wisselend. Ik hoop dat het in een positieve lijn doorzet en ontzettend fijn dat je vader nu het gif mag injecteren, scheelt een hoop ritjes naar de arts.

 10. Hester 18 oktober 2015 / 11:02

  Ik vind het vertrouwen dat jij hebt zonder dat je weet hoe het precies werkt wel ‘mooi’, het betekent in elk geval dat je je artsen en de mensen om je heen gewoon vertrouwt. Fijn dat je in elk geval iets ervan merkt!

 11. Linda 18 oktober 2015 / 11:30

  Fijn dat je al iets merkt van deze behandeling! Hopelijk gaat het nog beter voor je werken! 🙂

 12. Linda 18 oktober 2015 / 11:50

  Deze sprongetjes zijn al zo fijn om te lezen! Ik hoop dat het Bijengif heel veel mag doorbreken om op de langere termijn resultaat te behouden! Dat gun ik je zo 🙂

 13. Margot 18 oktober 2015 / 12:03

  Fijn dat het in elk geval wat lijkt te doen, hopelijk zet dat door!

 14. Marion 18 oktober 2015 / 12:30

  Ik hoop dat dit voor meer goede dagen zal gaan zorgen en door gaat zetten. Zal zeker voor je mee duimen!!

 15. Sytse 18 oktober 2015 / 13:39

  Leuk is natuurlijk anders maar het is wel fijn dat het iets lijkt te doen zodat het niet voor niets is. Hopelijk zet dat door!

  X

 16. Anneleen 18 oktober 2015 / 14:02

  Knap van je vader dat hij deze injecties durft te geven vind ik! Ik weet niet of ik dit zomaar zou durven/kunnen… Ik hoop dat het goed met je blijft gaan!

 17. Anouk 18 oktober 2015 / 14:24

  Ik hoop dat je het veel (meer) goede dagen zal gaan brengen! Ik vind het ergens wel tegenstrijdig klinken: gif dat je beter doet voelen 😉

 18. Eline 18 oktober 2015 / 14:44

  Fijn dat je het idee hebt dat je je iets beter voelt!

 19. Nathalie 18 oktober 2015 / 15:40

  Yes, ik duim zeker met je mee. Liefs!

 20. Godelieve 18 oktober 2015 / 21:10

  Ik hoop heel erg voor je dat de behandeling je gaat helpen Lisanne.
  Handig om die lamp te gebruiken die je toch al hebt 😉
  Ik heb ook graag goed licht erbij als ik een dergelijke handeling moet verrichten.

 21. Suzanne 19 oktober 2015 / 12:12

  Ik duim zeker met je mee! Wel fijn dat je in elk geval iets voelt van de behandeling met bijengif.

 22. Ciseleer 19 oktober 2015 / 13:18

  Is je armbandje met halfedelsteen en magneet in goede orde bij je aan gekomen?
  Zorg dat je voldoende water erbij drinkt als je het draagt! Veel succes!
  ciselle

 23. Sanne 19 oktober 2015 / 21:58

  Wauw het klinkt positief! Ik hoop het zo!
  Mijn vriend dacht trouwens dat ze je gewoon door een bij lieten steken hahaha

 24. Miriam 20 oktober 2015 / 11:06

  Ik duim op m’n allerhardst voor je, hoop zó voor je dat he blijvend zal helpen! Zet ’em op! 😀

 25. Heidi De Winter 22 november 2015 / 23:59

  Beste Lisanne,
  Ik weet perfect hoe jij je voelt. Na een lijdensweg en een zoektocht van 15 jaren intussen heeft prof. dr. De Meirleir Kenny in Brussel mij verleden week bevestigd dat ik besmet ben geweest door een tekenbeet. Hij zei dat ik het ergste wel al had meegemaakt. De spierpijnen vind ik het vreselijkst. Ook dat lichamelijk uitgeputte gevoel en dat je hierdoor veel dingen mist of niet kan doen vind ik echt balen. Bij mij zijn er nog meer down dagen dan up dagen.
  Ikzelf ben ook bijna 2 jaar niet meer kunnen gaan werken omdat ik gewoon niets meer kon. Mij aankleden was al te veel. Een handtas dragen was al te pijnlijk. Intussen werk ik wel terug maar deeltijds. Gelukkig heb ik altijd als administratief bediende gewerkt maar zulk werk kan je ook behoorlijk uitputten. Ik moet wel werken aangezien ons huis dat wij 10 jaar geleden gebouwd hebben moet afbetaald worden. Ik ben getrouwd en met 1 inkomen alleen is dat moeilijk. Ook de zoektocht voor ik bij prof. dr. De Meirleir kwam koste al heel wat geld. Bij hem moest ik al meer dan 2.000 euro betalen voor de onderzoeken alleen en ik moet nog gaan beginnen met de behandelingen. En wat dat gaat kosten weet ik nog niet. De dokter ging het verslag dit weekend maken en het behandelingsplan stuurt hij dan mee.
  Hebben ze dit bij jouw al vlug gevonden of heb jij ook maanden/jaren mee rondgelopen? Ook bij mij is er iets met de schildklier. Hoe ervaar jij de behandelingen? Heeft jouw dokter iets gezegd dat je ervan kan genezen? Ik ben zo bang weer terug naar af te gaan door de behandelingen en bang om weer mijn werk te kunnen verliezen omdat ik lichamelijk misschien weer niet ga kunnen. Weet dat ik met je mee leef! Je weet pas wat je doormaakt als je dit zelf hebt. Toch is mijn hoop voor de toekomst om ervan verlost te geraken voor iedereen die ermee te kampen heeft.
  Wat zulk klein beestje kan aanrichten. Ik hoop dat je de kracht hebt om iets van je te laten horen. Heel veel sterkte meid! Je blog vind ik trouwens echt fantastisch!

  • Lisanne 23 november 2015 / 10:44

   Ik heb er negen jaar mee rondgelopen zonder diagnose, nu ruim een jaar onder behandeling! Mijn dokter zegt dat genezen een mogelijkheid is, maar ik ben met verbetering al heel blij 🙂 Mijn eerste jaar behandelingen (antibiotica) waren heel heftig!

   Dankjewel, jij ook veel sterkte!

   • Heidi De Winter 25 november 2015 / 23:18

    Dag Lisanne
    Ik ben blij te horen dat het bij jouw een beetje gaat 😉 Ik vind je een zéér sterke meid hoor! Zeker omdat je het sowieso niet makkelijk hebt met je gezondheid en je vriend die je dan heeft verlaten wat ik echt verschrikkelijk voor je vind! En toch ga je met dit alles héél goed om. En het bloggen doe je fantastisch!
    Ik heb ontzettend veel bewondering voor je!
    Je zei dat jouw eerste jaar antibiotica behandelingen heftig waren. Kan/wil je mij daar iets meer over vertellen wat dat voor jouw betekende?
    Heel veel sterkte, houd je goed en een dikke knuffel!
    Heidi

 26. Henk 15 december 2019 / 20:15

  de laatste berichten zijn al een tijd geleden. Ben erg benieuwd hoe je het nu vergaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.