Hi, how’s Lyme? #9 Opnieuw beginnen

Aan mezelf merk ik dat ik in mijn diary’s steeds meer wil vertellen en uitleggen over mijn gezondheid. Dat betekent: tijd voor een nieuwe update! Ik ben nog steeds bezig met mijn bijengif behandeling bij v Meerendonk. Maar hoe gaat dat? En hoe voel ik me?

opnieuw-beginnnen

bron foto

Hoe gaat het met de bijengifinjecties?

De vorige keer vertelde ik dat we het recept gevonden leken te hebben waar mijn lichaam het goed op deed: 9 injecties. Toen, een maand geleden, merkten we al dat dat toch niet helemaal soepeltjes ging. Toen zijn we gaan experimenteren met hoeveelheden. Had ik meer nodig, minder?

Uiteindelijk, tijdens het proberen, kreeg ik blaasontsteking. Dat zorgde ervoor dat ik naast de injecties ook antibiotica moest gaan slikken. We hadden er helemaal niet bij stil gestaan dat ik dan de injecties minder goed aan zou kunnen, waardoor ik een paar weken op bed lag. Ondraaglijke pijn, constant uitgeput, gewoon helemaal op.

Toen zijn we een tijdje gestopt met de injecties.

Op advies van de arts terug naar 5 injecties, wat we heel weinig vonden. Maar ik kreeg weer zo’n soortgelijke reactie, alsof het een zware overdosis was en mijn lichaam het helemaal niet aan kon.

Nu zitten we op 2 injecties per keer. Veel te klagen over pijn heb ik in elk geval niet meer bij twee injecties, hahaha. Zelfs twee voel ik nog wel en ben ik nog moe van. Bizar, dat ik me eerst bij 9 zo goed voelde, en dat zelfs 2 nu nog zwaar valt. Misschien maar weer beginnen met eentje?

Maar goed, we hebben even voor de zekerheid laten testen of al mijn organen hun werk nog netjes doen en of andere bloedwaarden in orde waren. Ook niet onbelangrijk wanneer zoiets gebeurt, natuurlijk. Daarvan hebben we de uitslagen nog niet.

lopen-voor-lisanne-leeft

Lopen voor Lyme

Verder zijn mijn ouders afgelopen maand bezig geweest met het opzetten van een team voor mij voor Lopen voor Lyme. Dat geeft mij in elk geval heel erg veel energie, daar word ik blij van! Waarom ik meedoe enzo vind je allemaal op de teampagina die mijn ouders hebben samengesteld en in deze video:

Er zijn zo veel lieve mensen en zo veel mensen die willen helpen!

teamleden-lopen-voor-lyme

Kijk, mijn teamleden!!! Zo bijzonder dat er zo veel mensen zijn die voor mij willen meelopen!

Nouja, goed, daar word ik dus heel erg blij van. Van alle donaties en mensen die op een andere manier willen helpen ook. Mooi is dat. Dat maakt mij heel blij.

Haha, het stukje over Lopen voor Lyme is iets uitgebreider geworden dat ik had gepland, maar ik ben gewoon heel enthousiast. Heel gaaf dat het hele Lopen voor Lyme, ook met de andere teams, nu al zo’n succes is.

Hoe voel je je nu?

Hoe het nu gaat? Heel wisselend dus. Het blijft heel erg uitproberen met de injecties, kijken hoeveel ik aan kan en echt voelen waar mijn lichaam om vraagt wat dat betreft.

Verder ben ik natuurlijk benieuwd naar de bloeduitslagen, maar ik vermoed dat dat (zoals altijd) wel goed is. Hoewel je het nooit zeker weet, natuurlijk.

Dus… eigenlijk gaat het heel wisselend, maar Lopen voor Lyme is iets dat me op het moment heel erg blij maakt! Weet je wat me grappig lijkt? Als jullie als lezers een van mijn lopers kennen! Hihi, laat het dan zeker weten in de reacties!

29 reacties

 1. Rosanne 21 februari 2016 / 06:35

  Wat naar dat de vooruitzichten weer zijn verslechterd..
  Wat een boel lopers heb je al zeg! Ik ben net weer begonnen met hardlopen en ga eens nadenken of ik ook iets voor je kan betekenen. Op welke datum en waar is die loop ook al weer? 🙂
  Rosanne blogde laatst over… Bewust omgaan met social media, waarom?

 2. Dorien 21 februari 2016 / 07:29

  Je lopers ken ik helaas niet, wel super tof dat zoveel mensen zich voor je inzetten! Ik hoop dat je snel de uitslag hebt en alles nog goed werkt. En hopelijk gaat het straks stapje met stapje weer wat beter!
  Dorien blogde laatst over… 6 BUDGET BEAUTY TIPS DIE IEDEREEN MOET WETEN!

 3. Sandra 21 februari 2016 / 08:50

  Ik was al benieuwd naar een update! Hopelijk zijn de bloeduitslagen oké. Toch altijd wel weer even spannend hè? Vind het heel naar om te horen dat je zo veel pijn hebt. Ik hoop echt dat het snel beter mag gaan met de injecties!
  Wat een top team heb jij! Stuk voor stuk toppers. Heel tof dat zij meedoen en voor jou gaan lopen. Ik begrijp zeker dat je hier zo veel positieve energie uithaalt!!
  Sandra blogde laatst over… Photo Diary #48 | Weekend weg, Langevelderslag & Pats verjaardag

 4. Darina 21 februari 2016 / 09:36

  Ik hoop dat de uitslagen goed zijn en je snel een goede combi vindt met de injecties! Wat een topteam aan lopers!
  Darina blogde laatst over… Weekend Notes #43

 5. Irina 21 februari 2016 / 10:25

  Wat jammer dat het weer wat minder gaat, je was zo enthousiast toen je begon met de bijengif injecties! Hopelijk gaat het snel weer bergopwaarts ^^
  Irina blogde laatst over… Kruidvat & MAC Shoplog

 6. Margot 21 februari 2016 / 11:34

  Wat lastig dat je steeds zo anders reageert! Hopelijk gaat het snel weer beter! En gaaf dat ja al zo veel lopers hebt!
  Margot blogde laatst over… Quote #158

 7. Charelle 21 februari 2016 / 12:03

  Balen dat je nog zo zoekende bent met de injecties. Hoop dat je over een poosje weer kunt opbouwen en je lichaam weer beter reageert. Maar fijn om te horen dat Lopen voor Lyme je zoveel energie geeft. (: Liefs, Charelle
  Charelle blogde laatst over… WIN een The Scent of Cinnamon pakketje!

 8. Linda 21 februari 2016 / 12:21

  Wat een gedoe zeg allemaal, je gaat je haast afvragen waarom alles niet gewoon een keer op rolletjes kan lopen met 9 injecties. Al heb ik wel het volste vertrouwen in van Meerendonk, deze man is zo onwijs kundig en heeft mij ook uit bed gekregen! Hoop echt dat jij straks weer rustig kan opbouwen en het positieve effect van de bijtjes kan voelen. Dat gun ik je zo! En wat heb je al een fantastisch team samengesteld, dat is echt iets om trots op te zijn! Mijn gezondheid is helaas te wisselend, anders had ik je heel graag geholpen 🙂 maar ben blij dat er al zoveel zijn die voor jou willen lopen 🙂
  Linda blogde laatst over… Vandaag ben ik dankbaar

 9. Sytse 21 februari 2016 / 13:16

  Ik hoop zo dat er positieve resultaten uit die onderzoeken komen. En hopelijk vind je gauw weer de balans qua injecties en voel je je gauw weer wat beter. Wat een vreselijke klote ziekte is het toch!
  Sytse blogde laatst over… Boekrecensie: Bob de straatkat – James Bowen

 10. Anne 21 februari 2016 / 14:58

  Heavy shit wel allemaal. Ik ga je nog sponsoren, maar moet nog even denken hoeveel (en even afwachten hoe een financiële tegenvaller uitpakt). Succes met je behandeling meis, ik denk veel aan je!
  Anne blogde laatst over… 3x van dichterbij bekeken

 11. Ilse 21 februari 2016 / 16:27

  Wat goed dat je al zoveel lopers hebt en al zoveel geld hebt ingezameld!
  Hopelijk vallen je bloeduitslagen mee én vind je binnenkort en manier om er weer een beetje bovenop te geraken.
  Ilse blogde laatst over… Droombestemming: Cinque Terre

 12. Hester 21 februari 2016 / 19:04

  Tof dat je zo’n mooi team hebt weten samen te stellen! Ik hoop dat ze iets voor je kunnen betekenen, maar ik heb er alle vertrouwen in 🙂
  Hester blogde laatst over… Fresh cold new

 13. Frédérique 21 februari 2016 / 20:14

  Jeetje wat vervelend van die injecties. Ik hoop op wat positiefs met de uitslagen en het vervolg! Houd je sterk, gelukkig heb je lieve mensen om je heen. Ik duim voor je!

 14. Miriam 21 februari 2016 / 20:14

  Jeetje, wat een verandering weer zo…Maar weer afwachten dus. Heel veel succes en beterschap!!

 15. julia 22 februari 2016 / 18:46

  Jeetje blijft heftig om te lezen.
  Mooi en dapper dat je er zo open en eerlijk over bent. Ik heb zoveel bewondering voor jou!
  Wauw wat een team zeg! Ik ken ze niet maar hoop dat er nog een aantal bij komen.

 16. Jenny 22 februari 2016 / 20:20

  Toevallig ken ik 2 van je lopers. 1 via het werk en 1 via de kerk.
  Mooi initiatief en veel sterkte met alles. Via instagram (hebbershop) kwam ik op je pagina en ik zag dat je uit den helder komt (ik zelf ook).

 17. Anouk 23 februari 2016 / 13:15

  Leuk dat je zoveel mensen hebt gevonden die voor je gaan lopen! De goodies uit mijn shop liggen klaar. Ik ga ze deze week op de post doen voor je;)
  Anouk blogde laatst over… DIY snailmail flessenpost

 18. Tsunami 26 februari 2016 / 11:02

  Hoi Lisanne,

  Ik vroeg me af of je het fodmap-dieet kende? Dat is eigenlijk bedoelt voor mensen met darmklachten, maar het kan ook positieve gevolgen hebben voor iedereen die met ‘vage’ klachten kampt (zoals veel pijn).. Let je sowieso al op je dieet (als in, is er voeding die klachten triggeren?)?

  • Lisanne 26 februari 2016 / 13:54

   We zijn wel uitgebreid met voeding bezig geweest, ik moet in elk geval glutenvrij (en eigenlijk melkvrij…) eten volgens de tests. Maar bij mij is het wel duidelijk wat de oorzaak daarvan is!

   Ik heb verder geen voeding die klachten triggeren, dat heb ik de laatste jaren wel in de gaten gehouden, maar… niks. Misschien zijn er onbewust wel dingen die ik laat staan hoor, maar ik kan zo bewust niets bedenken, haha. Had eerst ook de diagnose PDS, dus toen hebben we ons er al goed in verdiept!

 19. Merel Teunis 28 februari 2016 / 19:11

  Hi Lisanne, ik reageer eigenlijk nooit, maar lees al een tijdje al je blogs. Echt onwijs fijn om te lezen dat je omringd wordt door zoveel mooie mensen, kan me helemaal voorstellen dat je hier veel energie uit haalt! Way to go! 🙂
  Merel Teunis blogde laatst over… Reisdagboek: Marrakech

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.