Hier word ik blij van

Soms is alles gewoon stom. Tenminste, dat lijkt zo. Stiekem zijn er altijd dingen te vinden die wel leuk zijn. Dus, daarom vandaag de dingen waarvan ik blij word! Een lijstje met lichtpuntjes….

daarwordjeblijvan

– Mijn prikbord op de foto zetten voor de happychallenge. Ik kreeg er een boel likes op in de Happychallenge Facebook groep

– Sowieso het enthousiasme van de dames (en heren!) in de Facebook groep van de Happychallenge en alle mooie blogs die ze schrijven over de challenge maken mij blij

– Dat Tim er dit weekend toch was! En dat hij internet heeft aan boord (niet geweldig, maar we kunnen wappen, yay!)

dit-is-vet-lief

– Weten dat er mensen zijn die aan je denken wanneer het wat minder goed gaat. Dit kaartje kreeg ik van Marjolein, zo lief! Die blijft sowieso op mijn bureau staan.

– Bodybutter die ruikt naar vakantie en leuke momenten

– Ik voel me beter!!! Ik vertelde dat ik helemaal klaar was met de nieuwe medicijnen, en nu ben ik een paar dagen terug naar mijn oude (in een lagere dosering dan voorheen ivm het afbouwen) en de misselijkheid is weg. Ik had een speciale versie van de mijne omdat ik niet tegen de ‘gewone’ kan, maar blijkbaar kan ik er écht niet tegen; in geen enkele vorm. Alleen die oude, dus dan maar verder met mijn oude. Ik ben ik elk geval niet meer misselijk, wat een opluchting, heerlijk! Voel me verder steeds niet zo goed als eerst, ik heb bijvoorbeeld veel meer pijn en erg last van restless legs (eigenlijk restless alles), maar dat komt door de lagere dosering neem ik aan.

– Het bijwerken van de Bulletjournal. De laatste tijd wat minder gebruikt, maar een frisse maand met een samenvatting van overgebleven taken geeft weer een goed, ‘schoon’ gevoel!

word-ik-ook-blij-van

– De zon die naar binnen schijnt

– En hoe heerlijk ons huis is wanneer het zonnetje naar binnen schijnt. Sowieso vind ik ons huis heerlijk, maar wanneer de zon naar binnen schijnt is alles nog net een stukje mooier!

Meer lichtpuntjes lezen? Kijk dan op de blog van Marloes, die staat vol met lichtpuntjes. Heel fijn om te lezen! Ook ik schreef eerder een maand lang over lichtpuntjes. Wat zijn jouw lichtpuntjes van vandaag/gisteren?

DELEN:

44 reacties

 1. Marieke 5 februari 2014 / 06:30

  Heerlijk om even de positieve dingen te benoemen, hè? Deze week is ook niét mijn week (tot nu toe), maar hé, ik heb nog een halve week over om er wat moois van te maken!

 2. Kimberly 5 februari 2014 / 06:33

  Ik word ook helemaal vrolijk van je prikbord! En super dat je niet meer misselijk bent en dat je gewoon met Tim kunt wapen terwijl hij weg is! 😀 mijn lichtpuntje van deze week is toch wel mijn vriend, hij bleef nog een extra dagje bij mij slapen haha

 3. cheyenne 5 februari 2014 / 06:38

  fijn dat het weer allemaal een beetje beter gaat! en tof prikbord o: ik moet er ook snel eentje halen!
  xo, cheyenne

 4. Kelly Caresse 5 februari 2014 / 07:08

  Wat een heerlijk feelgood artikel! Onwijs leuk dat we al meer dan 400 leden in de happy challenge facebook hebben. Wat fijn dat je je lichamelijk een stuk beter voelt 🙂 je prikbord is leuk!

 5. Rosebird 5 februari 2014 / 07:30

  Wat fijn dat je je niet meer zo misselijk voelt! Ook fijn dat je toch nog zoveel lichtpuntjes kan opnoemen! Daar voel je jedan toch iets beter door hè! 🙂

 6. Geertje 5 februari 2014 / 07:39

  Het is soms best even goed om stil te staan bij die mooie / positieve dingen in het leven! Heb je allemaal heel mooi beschreven. Fijn dat je je weer beter voelt! En wat een gaaf prikbord zo…. Vol positieve energie!

 7. Bibian 5 februari 2014 / 07:42

  Wat fijn om te horen dat je je wat beter voelt, en je prikbord is heel vrolijk! Liefs

 8. Charlotte 5 februari 2014 / 07:45

  Hmmm mooie dingen waar je zo blij van kan worden. Zonlicht dat naar binnen schijnt is echt een happy moment! 😀

  • Lisanneleeft 5 februari 2014 / 22:18

   Briljant he, hoe iets doodnormaals als zonlicht je zo blij kan maken! 😀

 9. Frauke 5 februari 2014 / 08:01

  Fijne lichtpuntjes! Wat lief, dat kaartje 🙂 En goed dat je je toch al wat beter voelt!

 10. xhannahs 5 februari 2014 / 08:16

  Je prikbord is echt heel leuk! Ik word inderdaad ook echt vrolijk van al die enthousiaste mensen in de happy challenge facebookgroep 🙂

 11. Manon 5 februari 2014 / 08:28

  Fijn dat je je beter voelt! En ik vind je prikbord ook supertof!

 12. Carina 5 februari 2014 / 08:30

  Fijn dat het iets beter gaat met je 🙂 mijn lichtpunt is dat vandaag eindelijk de derde happy challenge online staat en dat ik het nog vol houd om elke dag iets online te hebben. Heb verder wel ruzie met wordpress maar dat mag de pret niet drukken.

  • Lisanneleeft 5 februari 2014 / 22:20

   Leuk, ik ga eens kijken!

   Als je hulp nodig hebt met WordPress, er zijn heel veel Facebook groepen waarin mensen je daarmee kunnen helpen!

 13. Kim 5 februari 2014 / 08:33

  Fijn dat het beter met je gaat, ik kan me wel herkennen in een paar van deze punten.

 14. Manouk 5 februari 2014 / 08:37

  Belangrijk om stil te staan bij de dingen die je blij maken! Fijn dat je je weer wat beter voelt:) Dat moeten we hebben!

 15. Chantal 5 februari 2014 / 08:51

  Het is mooi om soms te realiseren dat je van hele kleine dingen blij kunt worden

 16. Alyssa 5 februari 2014 / 08:52

  Mooie post Lisanne! Fijn dat het beter met je gaat 🙂 ik ga zometeen ook eens naar de happy challenge kijken.

 17. Susanne 5 februari 2014 / 09:18

  Grappig om te lezen dat er ook heren zijn die de Happy Challenge doen! Jammer dat het nog steeds niet je-van-het is met de medicijnen. Hopelijk is het alleen dat het wat tijd nodig heeft. En blijven denken aan de lichtpuntjes! 😀

 18. Marion 5 februari 2014 / 09:44

  Bedankt! Ik had net een dipjesdag gister en vandaag leek er niet veel beter op te worden. Er zijn altijd lichtpuntjes!

 19. Tiff 5 februari 2014 / 09:59

  Fijn dat je je beter voelt! Het is altijd heel inspirerend om te zien dat je altijd de lichtpuntjes opzoekt, ook als het minder gaat 🙂

  • Nans 5 februari 2014 / 11:31

   hey Lisanne,

   Ik volg Tiff haar redenering, knap dat je jezelf altijd opnieuw kan opladen!

   Mijn lichtpuntje was toen mijn dochter gisteren tijdens het avondeten een mannetje uit haar wortel sneed, bovenop haar erwtjes legde en “crowdsurfer” riep 🙂

   Nans

   • Linda 5 februari 2014 / 18:35

    Hahaha Nans, you just made my day met de crowdsurfer! 😀
    Ik sluit me trouwens ook aan bij Tiff, ik heb echt respect voor jouw positiviteit Lisanne! Gaaf trouwens dat het beter met je gaat én dat je met Tim kan appen 🙂

    • Lisanneleeft 5 februari 2014 / 22:11

     Ah, wat ontzettend leuk om te lezen zeg, bedankt 😀

     Ik heb natuurlijk ook momenten dat ik er helemaal doorheen zit en dat alles gewoon stom is. Maar als ik dan even diep adem haal dan zie ik altijd die lichtpuntjes weer, want ze zijn er altijd!

 20. HealthyMommy 5 februari 2014 / 12:19

  Goed om te lezen dat je een beetje bent opgeknapt. Dat maakt het leven, naast al deze kleine feelgood dingen, nog net even iets beter.
  Mooi inspirerend prikbord! Al kan ik me ook voorstellen dat wanneer je er écht even doorheen zit je naar dat bord kijkt en denkt; uh hu, klinkt heel leuk allemaal maar ik voel er geen donder van. Haha, lekker mopperen.
  Mijn ultieme geluksmoment is wanneer mijn dochtertje reageert op haar vader, nu ze nog in mijn buik zit én als ik samen met mijn vriend buitenloop en we ons even heel goed beseffen hoe goed we het wel niet hebben… Dan werkt een lekker zonnetje ook wel mee trouwens 😉

  • Lisanneleeft 5 februari 2014 / 22:16

   Klinkt als bijna magisch mooie momentjes, die van jullie 🙂

   Over het prikbord: ik zie hem zo vaak dat ik er niet meer bewust naar kijk, dus dat valt wel mee! Maar zoals ik in de comment hierboven ook al zei: soms zit ik er ook gewoon effe helemaal doorheen en ben ik het positief zijn even zat, haha.
   Maar op zich zijn veel van die quotes ook juist dingen die fijn zijn als het niet zo goed gaat. ‘Als je de manier waarop je naar de dingen kijkt verandert veranderen de dingen waar je naar kijkt’
   Dat herinnert me er wel weer aan dat het niet ligt aan de dingen die gebeuren of ik blij of verdrietig ben, maar dat het ook aan mezelf ligt en aan de manier waarop ik naar de dingen kijk. De realisatie dat ik zelf veel meer invloed/controle heb dan het soms lijkt, dat is fijn. Geeft motivatie om zelf weer aan de slag te gaan en mezelf blij te maken!

 21. WeHeartFit 5 februari 2014 / 12:36

  Altijd fijn om even stil te staan bij je lichtpuntjes die je blij maken. Ik kan ook heel blij worden van simpele dingen als bodybutter die naar de vakantie ruikt!

 22. Hester 5 februari 2014 / 13:24

  Ik vind je prikbord echt geweldig! Fijn dat je je wat beter voelt 🙂

 23. Maai 5 februari 2014 / 13:46

  Ik herken veel van wat er op je prikbord hangt, ik heb er een paar los op de muur gespeld op de hobbykamer in wording. En jaaaa ik word ook blij van al die verhalen van je happychallange ook al ben ik er zelf nog niet aan toe gekomen. Ik denk wel met jullie mee maar heb er nog niks van geplaatst. Misschien doe ik dat nog. Liefs

 24. Dionne 5 februari 2014 / 14:20

  Ziet er ook super leuk uit! Toevallig heb ik vanmorgen allemaal spulletjes gehaald om ook zo’n iets te gaan maken!

 25. Tiffany 5 februari 2014 / 14:52

  Ik vind jouw lichtpuntjes echt een heel goed initiatief! Altijd fijn om te lezen ook 🙂 Word je meteen zelf wat blij van. Mijn grootste lichpunt op dit moment is dat ik mag bijleren. Ik hou ervan dingen aan te leren, en ben er nu volop mee bezig voor mijn werk. Heel fijn 🙂

 26. Elize 5 februari 2014 / 18:34

  Fijn dat je je wat beter voelt!
  Leuk ook om je lichtpuntjes te lezen. Die van mij van vandaag zijn dat we lekkere pindasaus gevonden hebben die ik mag eten haha! Van dat soort dingen kan ik heel blij worden. En ik heb weer een leuk interview gedaan voor m’n blog vandaag!

 27. Leanne 5 februari 2014 / 20:06

  Wat een blij artikel! Ik lees nu al een tijdje mee op je blog, die zo vol positiviteit zit, dat het ook wel een lichtpuntje is!

 28. Malou 5 februari 2014 / 20:22

  Heel leuk om te lezen, je prikbord is echt heel gaaf!

 29. Lianne 5 februari 2014 / 21:27

  mmmm, jouw prikbord is echt om blij van te worden! tof!

 30. Farah 6 februari 2014 / 17:10

  Dat prikbord is erg leuk gedaan!
  Ik wil ook nog zo’n soort memobord maken dat me herinnerd aan positieve dingen als ik het even niet meer zie zitten.

 31. Nicole 6 februari 2014 / 19:08

  Fijne lichtpuntjes zeg!
  Zelf ben ik echt ziek en dus weinig lichtpuntjes maar heb daardoor wel veel kunnen slapen en dat was fijn na vele slapeloze nachten..
  Ook was mn hond vandaag echt heel lief en kwam hij echt schattig bij me liggen op de bank…

 32. Anne 8 februari 2014 / 12:46

  Yay voor lichtpuntjes! Mijn lichtpuntje van gisteren was dat ik eindelijk wat minder onrustig was. Mijn lichtpuntje van vandaag is het kijken van de olympische spelen. Ik ga dat zo even onderbreken voor een zaterdagse hartige hap gemaakt door mijn vader en dan ga ik de Nederlandse helden in actie zien. 🙂

 33. xx_Patries_xx 8 februari 2014 / 15:45

  leuke blogpost zeg, hier weinig lichtpuntjes de laatste tijd helaas 🙁

 34. Annebelle 8 februari 2014 / 17:36

  Ik vind dat prikbord ook echt super mooi, zou er elke keer weer vrolijk van worden door er naar te kijken!

 35. Resy 10 februari 2014 / 20:07

  Erg leuk lijstje! Zelf staat sporten ook nog op de mijne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.