Hoe doe je zo veel mogelijk, in zo min mogelijk tijd? Time management!

Het blijft een kunst, zo veel mogelijk doen in zo min mogelijk tijd. Ik geef toe, ik vind vaak dat ik te weinig tijd heb (ook te weinig energie, maar dat is weer een ander verhaal). Te weinig tijd hebben is geen goed excuus, hoeveel je gedaan krijgt hangt af van hoe je je tijd indeelt!

Eelco van Winst.nl maakte een serie tips over time management. En oja, de filmpjes zijn allemaal super kort, zodat je zo min mogelijk tijd verspilt!

Hierboven zie je het eerste filmpje met een inleiding voor zijn time management tips serie. Zoals je wellicht al gezien hebt zijn de filmpjes vooral gericht op ondernemers of in elk geval werkende mensen. Maar uiteraard kun je deze ook toepassen in je hobby’s je schoolwerk, of bij het bezig zijn met je blog. Eigenlijk zou je ze voor alles kunnen gebruiken!

In de rest van de serie komen de meest uiteenlopende tips aan bod. Je focussen, ruis verwijderen, kennis kopen, gebruik maken van dode momenten, en nog veel meer. Tot nu toe zijn er 17 (misschien vandaag al 18) tips, en de rest van de serie video’s vind je hier.

Zelf heb ik in elk geval al veel geleerd van deze tips. Daarbij ben ik me er nu veel bewuster van wanneer ik tijd aan het ‘verspillen’ ben en totaal niet productief bezig ben. En dat is best nog weleens, haha. Hoe goed besteed jij je tijd?

8 reacties

 1. Daniëlle 28 augustus 2012 / 09:46

  Ik moet zeggen dat ik er wel veel in herken. Ik zit meer achter Twitter & Facebook dan dat ik zelf denk en daarna denk ik dat ik te weinig tijd heb voor andere dingen. Leerzaam!

 2. Rosalie 28 augustus 2012 / 11:32

  Zo herkenbaar, ik kan al gauw zoveel tijd besteden in facebook en twitter. Terwijl ik in die tijd ook blogs kon schrijven. En waar ik waarschijnlijk meer energie voor terug kreeg.

 3. Roxanne 28 augustus 2012 / 11:38

  Wat nuttig! Ik zag weer een video staan maar ook het woord kort en dus ben ik gaan kijken. In de tijd dat ik de nagels van mijn rechterhand lakte, luisterde ik naar zijn tip. Ik kan het alleen maar met hem eens zijn. Tijd moet je toch echt zelf maken door prioriteiten te stellen. Ik doe dat zelf niet altijd, maar als het nodig is, dan doe ik het wel en dan krijg ik veel gedaan in weinig tijd. Dus het is fijn om je ervan bewust te zijn en dan zelf te kiezen of je zin hebt om je te focussen of gewoon zin hebt om even 10 dingen tegelijk te doen.

 4. Nathalie 28 augustus 2012 / 12:42

  Leuk dat hij gelijk uitlegt dat er eigenlijk niet zoiets bestaat als multitasken. Goede tip en allom bekend. Of ik er goed in ben? Hmm, ik heb nog aardig wat te leren. Whatsapp zorgt voor de meeste afleiding als ik het toelaat.

 5. Danielle 28 augustus 2012 / 14:00

  Dit is echt iets wat ik nog moet leren, de komende 5 dagen heb ik vrij, dus misschien moet ik daar maar eens tijd, energie en aandacht aan besteden!

 6. Hester 28 augustus 2012 / 16:25

  Wat een leuke korte filmpjes, en het is ook nog eens een handige en concrete tip, me likey 🙂

 7. Lianne 29 augustus 2012 / 13:47

  Aaah, dit is echt goed!
  Hoe kom jij ooit zulke goede dingen op internet tegen joh? :p
  Ik zeg altijd maar: Tijd heb je niet, tijd maak je ^^

 8. Petra 29 augustus 2012 / 14:25

  Precies wat ik zoek op het moment! En grappig, ik heb ooit eens een workshop bij Eelco gevolgd! 🙂 Ging toen over geld verdienen via internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.