Hoe gebruik je een woonketting? 7 ideetjes!

Nog niet zo lang geleden vond je woonkettingen alleen nog maar op hippe woonblogs en hippe webshops. Inmiddels begint de trend ook door te breken in de fysieke winkels, zo heb ik twee pakjes weten te bemachtigen van Action. Maar hóe ga ik die woonkettingen nu eigenlijk gebruiken? Ik ging op zoek naar inspiratie.

wat-kun-je-doen-met-woonkettingen

Onderzetters

Deze DIY vind ik echt mega schattig. Er is gewerkt met een woonketting (of gewoon houten kralen en draad), maar er is nog een twist aan gegeven door de helft van sommige kraaltjes een kleurtje te geven. Dat vind ik dan weer heel erg leuk! De link naar de tutorial vind je hier. En een woonketting als onderzetter is gewoon heel geinig, als je het mij vraagt.

woonketting-kledingrek

Woonketting kledingrek

Hoe ontzettend gaaf ziet dit eruit? Een woonketting om kledinghangers aan te hangen. super leuk! Hiervoor heb je wel een wat grovere stevigere ketting nodig. Die van de foto is te koop bij Te Leuk Hout!

woonkettingen-decoratie

Gewoon als decoratie

Wist je dat zo’n ketting dus al een decoratieobject op zich is? Ik niet. Maar het is echt zo. Hoe langer ik ernaar kijk, hoe leuker ik het ga vinden! Zoals hierboven opgehangen staat best gaaf toch? De rest van de styling vind je hier.

decoratie-woonketitng

Deze manier vind ik ook heel leuk. Goede combi van mooie spulletjes! Bron foto.

om-het-snoer-heen-woonketting

Om een snoer heen

Zoals je op de foto hierboven ziet kun je ook een snoer omtoveren tot woonkettingstijl. Ik vind het wel heel erg leuk staan, eigenlijk!

kerstdecoratie-woonketting

Als kerstdecoratie?!

Alvast een ideetje voor kerst, je kan de woonkettingen met houten kralen namelijk ook perfect als kerstdecoratie gebruiken. In deze blogpost (in het Spaans, maar dat geeft niet, het gaat om de foto’s) vind je nog meer leuke ideetjes die hier perfect bij passen.

om-kaartjes-aan-te-hangen

Kaartjes ophangen aan je woonketting

Misschien wel de meest voor de hand liggende keuze voor je woonkettingen: aan de muur en leuke kaartjes en andere decoratie eraan. Dit staat super leuk! Deze foto (en dus ook de woonkettingen op de foto) komen uit deze webshop.

woonketting-action

Ik kocht mijn woonkettingen dus bij Action, voor €1,95 per stuk. De kraaltjes zijn niet zo groot als de meeste kralen die je op bovenstaande foto’s ziet, maar er valt vast iets leuks van te maken. Ik ga er nog eventjes over denken!

Wat vind jij van de woonketting trend? Hoe zou jij jouwe gebruiken als je er eentje zou hebben?

DELEN:

24 reacties

 1. Eline 30 augustus 2015 / 06:34

  Ik kende deze trend nog niet, maar vind hem erg leuk!

 2. Tamara 30 augustus 2015 / 09:17

  Superleuke ideeen! Vooral die met die kaartjes eraan vind ik erg leuk!

 3. Anne 30 augustus 2015 / 09:18

  Grappig! Ik zou ze gewoon ophangen dan inderdaad met de feestdagen toepasselijk maken met hangers. Wat me trouwens ook heel leuk lijkt, is om ze in een glazen pot of schaal te doen samen met een paar andere dingen als kunstbloemen of stenen.

 4. Tiffany 30 augustus 2015 / 09:22

  Wat een hoop leuke manieren om een woonketting te gebruiken. Die met de kerstversiering is zeker mijn favoriet!

 5. Anita 30 augustus 2015 / 10:04

  Hele leuke trend! Wat creatief om ze over een snoer heen te doen!

 6. Frauke 30 augustus 2015 / 10:18

  Hé, super bedankt voor de tip! Ik moet héél snel naar Action nu! Dit soort kralenkettingen (haha, zo noem ik het dus altijd) komen voor vanalles en nog wat van pas. Wij hebben zelf wel een keer onderleggers gemaakt met kralen en draad, maar een kant-en-klaar ketting is nog veel gemakkelijker :D! X

 7. Marieke 30 augustus 2015 / 10:38

  Je kunt er ook leuke kaartenhanger van maken. Als je een aantal kralen aan een touw rijgt en dan een klemmetje eraan waaraan je een kaartje kunt hangen. Super leuk en best makkelijk ik heb er ook al een aantal gemaakt.

 8. Margot 30 augustus 2015 / 11:25

  Zo leuk! Ik heb zelf een woonketting gemaakt en blijf ze erg leuk vinden.

 9. Monique | WritingMonique 30 augustus 2015 / 11:26

  Wat een onwijs leuke ideeën allemaal! De ketting gebruiken als kledingrek; geweldig! Daar had ik nog nooit aan gedacht!

 10. Anna 30 augustus 2015 / 12:23

  Wow, super tof! Ik heb deze trend een beetje gemist moet ik eerlijk zeggen, maar wie weet ga ik nu maar snel een bezoekje brengen aan de Action. Aah, super schattig, die theepotjes op de bovenste foto <3! Het idee om het om een snoer te doen vind ik denk ik het tofst. Maar gewoon als decoratie staat ook heel leuk!

 11. Shaz 30 augustus 2015 / 12:34

  Ik wist niet dat het zo werd genoemd? Zoiets zou ik zeker gebruiken voor de feestdagen.

 12. Godelieve 30 augustus 2015 / 12:55

  Ik had ze nog nooit gezien.
  Op jouw foto’s vind ik ze er wel leuk uitzien Lisanne 🙂

 13. Linda 30 augustus 2015 / 17:33

  Dat idee voor om een snoer/kabel heen is leuk zeg! Ik heb twee konijntjes en die knagen nog wel eens aan losliggende kabels… Dit zou een ideale en ook nog leuke oplossing zijn 🙂

 14. Britt • Annebrittures 30 augustus 2015 / 18:52

  Ik kende het nog niet! (Dit vind ik dus zo plezant aan je blog, je toont dingen waar ik nog nooit eerder van heb gehoord!) Het ziet er wel erg leuk uit, maar ik denk dat het niet zo mooi wordt als op de foto’s bij mij, haha.

 15. Gerrianne 30 augustus 2015 / 22:54

  Dit kende ik nog niet, dus wat super leuk om te zien! 😀 Leuk hoe je ook een stekker kunt verbergen. Goede inspiratie is dit en wat ziet het er ook erg leuk uit!

 16. Margreet 30 augustus 2015 / 23:23

  Wat een leuke ideetjes. Heb ze ook bij de Action zien liggen. Vind de onderzetters wel erg stoer, kan mooi gemaakt worden van de streng van Action. Die zijn namelijk niet zo groot.

 17. Het Sushimeisje 1 september 2015 / 08:11

  Ooh wat leuk! Ik kende deze trend totaal niet maar vind het er super apart/huiselijk uitzien.

 18. Astrid 8 september 2015 / 14:35

  Vooral om de kabel heen is wel een maniertje om te gaan gebruiken. Vind het zo lelijk al die kabels in huis en al is er maar eentje versierd met een woonketting, maakt het al 10 keer beter!

 19. Floor 16 september 2015 / 05:53

  Leuke post! Een hoop nieuwe ideeen en Te leuk hout is een hele toffe webwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.