Hoe geef jij je geld uit?

Moeilijke vraag, toch? Voor mij wel. Ik kan best een handje hulp gebruiken om dat allemaal op een rij te zetten. Sterker nog: ik krijg daar ook hulp bij, van mijn vader! Maar wist je dat er ook een app bestaat waarin je alles kan bijhouden én deze een bijbehorende website heeft vol tips? Ik vertel graag meer over How2spendit. Voor komende tijd staat er een financiële detox op het programma, daaraan kun je gratis meedoen!

Advertorial

week-1-financiele-detox

Die financiële detox duurt zes weken. Je krijgt allemaal tips & tricks inclusief werkbladen waarmee je aan de slag kan. Hierboven zie je het begin van week 1!

dreamjars

De budgettool app van How2Spendit werkt super makkelijk, maar is tegelijkertijd ook lekker uitgebreid. Ik heb de app gedownload en even op mijn telefoon alles bekeken. Ook heb ik wat dingen ingevuld (nog lang niet alles, ik heb lang niet alle info die ik nodig heb).

Wel heb ik een van mijn Dream Jars ingevuld! Ik heb al €8.000 euro opgehaald bij Lopen voor Lyme, dus nu spaar ik nog €2.000 voor de rest van de kosten voor mijn keuken, badkamer en andere aanpassingen. Wat de precieze kosten gaan worden weet ik nog niet, maar ik wil graag zeker weten dat ik genoeg heb, het is namelijk nog niet helemaal duidelijk wat de mogelijkheden zijn in de badkamer! Dat is ingewikkeld. Dus, daarvoor is een van mijn Dream Jars.

Het lijkt me ook mooi om te plannen voor de toekomst. Bijvoorbeeld het sparen voor een vakantie over vijf jaar. Dan heb ik iets om naar uit te kijken en natuurlijk hoop ik heel hard dat ik me dan weer goed genoeg voel om op vakantie te kunnen. Dat is dan wel een langetermijndoel, het hoeft niet heel veel in de maand te gaan kosten, maar het geeft toch hoop en iets moois om naar uit te kijken. Verder zijn er eigenlijk weinig dingen waarvoor ik moet sparen, maar misschien is een potje voor onverwachte uitgaven ook geen overbodige luxe, haha.

Van de app vind je hier een uitgebreide video met uitleg. Heel handig, zo heb je in no time helemaal door hoe de app precies werkt.

how2spendit

Van de How2Spendit website raak ik al helemaal enthousiast! Geld is niet altijd mijn favoriete onderwerp (dat is het natuurlijk nooit als je een tekort hebt), maar vaak zie ik het ook als een uitdaging. Bewust omgaan met geld en besparen op bepaalde dingen, zodat je dit weer op een andere manier kan gebruiken kan ook heel leuk zijn. Op How2Spendit vind je heel veel tips en informatie, maar ook een blog waarop je regelmatig een update vindt. Ik ga hem volgen, leuk!

Lyme & mijn financiën

Zoals velen van jullie wel weten zit de Borrelia bacterie ook in mijn hoofd. Dit zorgt ervoor dat ik gauw het overzicht kwijt ben, vooral van grote dingen als financiën. Ik heb een eigen huis, daar komt natuurlijk een heleboel bij kijken. Verder doe ik niet mijn eigen boodschappen, wat er bijvoorbeeld al voor zorgt dat je dat niet voor je kan halen. Eigenlijk is het dus nogal wazig in mijn hoofd als het over geld gaat.

Hoe ik dit aanpak? Mijn vader helpt me hierbij. Hij heeft alles op een rij, maakt altijd complete overzichten voor me, zodat ik toch weet wat ik uit te geven heb. Het is natuurlijk heel rot om niet te weten wat je in een maand ‘over’ hebt om zelf dingen te kopen. Dat zou mijn vader ook heel erg duidelijk in deze app kunnen zetten. Hij kan mijn rekening ook zien en doet praktisch al mijn administratie, dus heeft echt alle informatie om het in te vullen!

Tegelijkertijd is het wat zuur om het te hebben over Lyme en financiën. Lyme hebben is namelijk knetterduur, er wordt bijna niets vergoed. Zo duur dat ik in mijn eentje mijn behandelingen niet kan betalen. Dat speelt ook altijd wel mee, je houdt dat altijd in je achterhoofd wanneer je op het punt staat om iets te kopen. Daarom zijn de tips om geld te besparen op de website van How2Spendit.nl natuurlijk hartstikke leuk. Het geeft mij inspiratie om geld te besparen en keuzes te maken waarvan ik gelukkig word.

Zou deze app iets voor jou zijn, of heb je een andere manier om inzichtelijk te maken wat er binnen komt en wat je uitgeeft en waaraan? Of… doe je dit eigenlijk helemaal niet? En vind jij het leuk om met geld bezig te zijn, of juist helemaal niet zo?

DELEN:

13 reacties

 1. Josephine 26 mei 2016 / 15:25

  Hi Lisanne,

  Dat is inderdaad een handige app. Ik snap wat je bedoelt met weinig budget hebben en hulp hebben bij je administratie. Ik heb daar (om medische redenen) ook hulp bij, heel fijn! Wel werken we nog gewoon met een excelbestandje. Maar een app heb je weer handiger mobiel bij je…hmm..

  Trouwens: Van je beginfoto viel me de quote op: “If you can dream it, you can do it.” Wat vind jij daarvan? Ik vind het vaak een beetje flauw; want als je ziek bent kun je soms veel willen, maar kan het toch écht niet. Natuurlijk is het wel belangrijk om je dromen na te jagen, maar soms moet je ook dromen vaarwel zeggen. Dus..hoe pak jij zo’n uitspraak op? Ik ben benieuwd!

  • Lisanne 26 mei 2016 / 22:59

   Ik neem die quotes gewoon niet te serieus… dat is altijd wel met quotes, de een spreekt je meer aan dan de ander. Ik snap het idee erachter, maar de realiteit is (zeker als je ziek bent) net even iets anders, haha. Deze past gewoon niet perfect bij ons, hihi. Maar er staan altijd wel inspirerende quotes in, elke week. Ook leuke! 🙂

 2. wendy 26 mei 2016 / 15:40

  ik vind het heel leuk om met geld bezig te zijn. Ik heb een duidelijk overzicht met wat er per maand in komt en weer uit gaat. Ik kan me voorstellen dat het voor jou lastig is. Fijn dat je vader je hierin ondersteund.

 3. Sandra 26 mei 2016 / 15:53

  Heel fijn dat jouw vader je hier bij helpt! Ik kan mij voorstellen dat als je het overzicht snel kwijt bent, dat je zo’n administratie bijhouden heel lastig vindt.
  Ik heb precies op een rijtje wat ik precies uitgeef. Vind het ook wel leuk om er mee bezig te zijn! Moet ook wel zeggen dat ik super zuinig ben en het heel lastig vind om geld uit te geven. Een beetje té zeg maar… Maarja, beter dan alles over de toonbank smijten, haha.

 4. Daniëlle 26 mei 2016 / 16:47

  Wat handig zeg! Ik ken dit helemaal niet. Ga de app zeker downloaden!

 5. Linda 26 mei 2016 / 16:57

  Wat fijn dat je zo’n goede hulp hebt aan je vader 🙂 Dat scheelt al een hoop.
  Ik ben best goed geworden in geld besparen, omdat ik al een aantal jaren als student en werkloze (en nu weer student en dan weer werkloos tot ik een baan vind, haha) rondkom van niet-zoveel-geld. Heel anders natuurlijk dan wanneer je moet betalen voor veel zorg, maar ik weet wel hoe het is om met weinig geld te leven. Dat maakt je heel bewust van de dingen die je doet; ik ben wel goed geworden in dingen doen die ik leuk vind maar die weinig geld kosten. Dat is wel heel fijn 🙂

 6. Vivian 26 mei 2016 / 16:57

  Dit lijkt mij ook nog best een handige app om wat meer inzicht te krijgen in mijn geldzaken!

 7. Likaiar 26 mei 2016 / 16:58

  Ik ben echt super slecht met discipline, ook op financieel gebied. Ik gebruik nu zelf YNAB (you need a budget) en mijn uitgaven zijn echt drastisch gedaald. Het is helaas geen gratis programma (5dollar per maand of 50 voor een jaar), maar heeft een maand free trial om het uit te proberen.

  Ik heb zelf het idee, na het bekijken van de tutorial van de budgettool, dat YNAB overzichtelijker is. Het geeft je veel meer vrijheid om uitgaven onder te verdelen. Ook geeft het je de mogelijkheid doelen in te stellen voor elke categorie, zoals dat je een euro moet inbudgeteren per maand (wat handig is voor een jaarlijks abbonement van 12 euro) of bijvoorbeeld dat je op een bepaalde datum een bepaald bedrag wilt/ moet hebben. Omdat ik er ook in heb staan dat ik bijvoorbeeld maar 100 euro voor eten mag uitgeven ben ik heel zuinig geworden. Het is wat lastig uit te leggen, maar ik denk zeker het uitproberen waard?

  Ik wens je in ieder geval een hoop succes met overzicht krijgen!

 8. Darina 26 mei 2016 / 17:22

  Wat fijn dat je vader helpt! Het lijkt mij een heel mooi systeem! Je wordt veel bewuster van wat je uitgeeft, vooral die kleine bedragjes, dan raak je zo het overzicht kwijt

 9. Ellen 26 mei 2016 / 17:53

  Ik ken de site ook en vind er veel interessante artikelen. Fijn dat je vader je financiën regelt. Maar nog fijner als je zelf ook het overzicht kan hebben. Ik ga de financiële detox ook eens bekijken.

 10. Jacqueline 26 mei 2016 / 18:57

  Op dit moment zijn we volop aan het genieten (en aan het sparen) van onze vette jaren, maar in de magere jaren heb ik mezelf aangeleerd om alles goed op een rijtje te zetten en met weinig geld rond te kunnen komen. Ik kan me wel voorstellen dat je door Lyme (of een andere aandoening) daar wat hulp van een app of vader 😉 bij kunt gebruiken. En sowieso is het voor anderen ook handig, ik heb ooit eens gelezen dat de stress door geldtekort ervoor zorgt dat het niet meer lukt om verstandige keuzes te kunnen maken bij sommigen, die daardoor in een vicieuze cirkel terechtkomen.

 11. Veerlez 26 mei 2016 / 19:41

  Het ziet er zeker uit als een handige app, ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.