Hoe het nu gaat op school

Ik ga nu ongeveer alweer twee weken naar school en ik wil jullie even laten weten hoe het nu gaat. Dit is alweer mijn zevende jaar op de middelbare school, en ik zou graag mijn diploma halen.

Misschien weten jullie het niet, maar vorig jaar zat ik in havo 5, nu ook. Vorig jaar ging het niet heel goed met me, ik heb heel erg mijn best gedaan maar school wilde gewoon niet lukken. In het begin was ik er nogal gefrustreerd over, maar later heb ik het gewoon maar geaccepteerd, ik kan niet meer doen dan mijn best. Uiteindelijk heb ik twee vakken weten af te sluiten (economie en NL&T), die ik dit jaar nietmeer hoef te doen.

Voor dit jaar heb ik nog vijf vakken over, namelijk natuurkunde, scheikunde, wiskunde B, Nederlands en Engels. Vaak krijg ik de vraag waarom ik vorig jaar dan niet meer vakken heb gedaan, want ik heb nu veel meer dan vorig jaar. Dit is dus omdat ik dat niet kon, het lukte gewoon niet meer, de energie was op!

Het heilige plekje. Daar waar ik vorig schooljaar nauwelijks tijd heb doorgebracht, daar waar ik dit jaar hopelijk heel veel tijd door ga brengen.

Ik moet zeggen dat het dit jaar een stukje beter gaat, ik heb nu een rooster met alle vijf mijn vakken. Bijna alle uren kan ik volgen, op twee na, want die zijn te vroeg. Tot nu toe ben ik aanwezig geweest in alle lessen, dit is voor een ander heel normaal, maar voor mij voelt dit heel bijzonder. Het zou heel erg fijn zijn als ik alle vijf de vakken dit jaar kan afronden.

Goede voonemens voor dit schooljaar:
1. Zo veel mogelijk lessen volgen, ook als het geen belangrijke lessen zijn
2. Huiswerk maken
3. De vakken bijhouden, het moet niet zo zijn dat ik in een les kom en er niets van snap omdat ik drie weken achterloop
4. Voor nu eerst alles inhalen wat ik nog mis uit de vierde klas
5. Alle verslagen en werkstukken op tijd inleveren
6. Zo veel mogelijk zelf regelen voor de dingen die ik nodig heb aan aanpassingen
7. Er zo vaak mogelijk zijn zodat het nog gezelliger wordt
8. Misschien wat hoog gegrepen voor mij, maar ik wil heel graag in de examenstunt commissie
9. Zo veel mogelijk zelf naar school fietsen, zonder gehaald of gebracht te moeten worden

Doordat ik me nu wat beter voel ben ik extra gemotiveerd om te slagen dit jaar, ik ga er zo hard voor werken als ik maar kan. Ik ga harder mijn best doen dan alleen maar mijn best doen, ik ga er voor de volle honderd procent voor. Ik wil gewoon dat havo diploma!

4 reacties

  1. Maxime 15 september 2010 / 21:14

    You go girl! x

  2. Vincent 16 september 2010 / 10:12

    Ontzettend veel succes, ik geloof in wat je schrijft – komt binnen-. Het gaat lukken!

  3. Alette 29 januari 2013 / 22:56

    Haha leukt dat je dit blogje re-post! :’) Klinkt (helaas) heeeeeeeeel herkenbaar..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.