Hoe ik Bernard heb leren kennen

In het begin heb ik maar weinig gedeeld over Bernard, zijn naam was op mijn blog ook lange tijd B. Hij moest wel een beetje anoniem blijven, vond ik. Nu wonen we samen en zijn we gelukkiger dan ooit. Maar hoe het ooit begon is eigenlijk best grappig. Ik vertel het je in deze blogpost!

Voordat ik ging daten

In maart 2020 ging mijn vorige relatie over, hij bleek achteraf al een nieuwe vriendin te hebben terwijl we nog samenwoonden. Toen dacht ik wel: is dat normaal? Moet ik dat ook? Maar ik besloot nog even tijd voor mezelf te nemen. Wel kreeg ik regelmatig berichtjes via Instagram, maar daar is nooit iets uit gekomen.

Het ging best goed met mijn gezondheid in deze tijd, dus ik kookte regelmatig voor mijn ouders en wandelde graag. En ik woonde voor het eerst in lange tijd weer alleen, dat vond ik ook wel heel fijn.

Maar doordat ik toch al aan het chatten was op Instagram dacht ik: ik installeer gewoon één datingapp, en dan kijk ik daar wat rond. Ik was namelijk toch wel nieuwsgierig! Dit was rond eind juli.

En toen kwam ik dus in augustus een leuke jongen tegen op deze app. Hij was wat jong (ik was 28, hij 24), maar ik besloot het een kans te geven. Leuk feitje: de foto’s die je helemaal bovenaan ziet waren te zien op onze datingprofielen, haha.

Samengevat: Hij woont in Rotterdam, maar komt elk weekend naar Schagen naar zijn vader en zijn vrienden. Dat is dichtbij Den Helder. Hij doet een PhD in het Erasmus MC en is niet alleen slim, maar ook creatief want hij houdt van fotograferen en schilderen. En hij ziet er leuk uit, dat natuurlijk ook. Klinkt perfect!

De eerste date

Normaal ben ik niet zo, maar ik heb eigenlijk onze eerste date voorgesteld. Ik zag namelijk op Instagram dat hij een nieuwe auto had die ik heel leuk vond, dus ik stelde voor eens samen een rondje te gaan rijden. En dat wilde hij wel!

Het was hoogzomer, het was ook echt een heel zonnige en warme zomer (ik ben nog nooit zo bruin geweest als in deze zomer!). Mijn deurbel ging en daar stond een lieve jongen die zeker 5 centimeter korter was dan ik, in een coltrui. Dat was dus mijn eerste indruk, hahaha. Toen hebben we samen iets gedronken in de tuin, want het was lekker warm buiten. We kunnen er beiden nu wel om lachen, die coltrui terwijl de mussen van het dak vielen, haha.

We zijn uiteindelijk een rondje gaan rijden in de nieuwe auto, langs de duinen tot Callantsoog en weer terug naar huis. Normaal zou ik niet kiezen voor een man die minder lang is dan ik, maar Bernard was zo leuk dat ik een tweede date wel zag zitten. En een derde, vierde, vijfde en nog veel meer, we hebben heel lang gedate, haha.

We moesten wel een beetje creatief zijn met dates, want dit was in de coronatijd, dus er was veel dicht. Maar we vermaakten ons thuis ook wel, we hebben veel gedeelde interesses, daar kwamen we zo snel achter.

(Bijna) een half jaar later

We waren eigenlijk alleen nog aan het daten, maar Bernard stelde voor om samen Kerst te gaan vieren. Dus… dat deden we! Dan was het meteen officieel, haha. De foto hierboven heeft ook wel de titel ‘het gourmetstelletje’.

Vervolgens zaten we een paar maanden in de heftigste lockdown (vandaar het haar van Bernard, geen kapper, haha. Ben alsnog wel jaloers op zijn haar, zo mooi!) en kon Bernard lekker veel bij mij thuis zijn in Den Helder. Zo leerden we elkaar echt goed kennen. En dat was pas het begin.

Het begon dus bijna 3 jaar geleden en nu vinden we elkaar nog steeds elke dag een stukje leuker. Ik ben heel blij met zo’n leuke, lieve, knappe vriend!

DELEN:

9 reacties

 1. Ilse 5 juli 2023 / 18:22

  Wat leuk! Het is je zo gegund.

  • Claire 27 juli 2023 / 07:50

   Wat prachtig om lezen. Ik gun jullie alle geluk.

 2. Romy 5 juli 2023 / 18:51

  Wat mooi om te lezen hoe het is gelopen en dat jullie nu al een hele tijd happy zijn samen! Jullie zijn een prachtig stel 🙂

 3. Lilian 5 juli 2023 / 19:16

  Wat mooi om te lezen hoe jullie elkaar ontmoet hebben en hoe gelukkig jullie nog steeds zijn samen🥰 Ik moest erg lachen om de coltrui..🤣

 4. Monique 6 juli 2023 / 00:22

  Geweldig hoe het zo is gegaan en nee het is niet normaal dat je ex al met iemand anders ging. Kun je iemand niet aandoen. Super stom. Maar toch goed dat dit zo is gelopen, want jij en B hebben elkaar maar mooi gevonden. En nu in Alkmaar gesetteld saampjes, hoe leuk is dat! Heel veel geluk saampjes het is je meer dan gegund!

 5. Bruintje 12 juli 2023 / 22:39

  Wat een mooie vent is het ook

 6. Leonoor 14 juli 2023 / 11:14

  Zo leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.