Hoe ik ondernemer ben geworden

Ik krijg de laatste tijd steeds meer vragen rondom het ondernemerschap. Waarom ben ik ooit begonnen met ondernemen? Hoe is dat gelopen, op welk moment dacht ik: ja, nu moet ik me echt gaan inschrijven en verder gaan als bedrijf! Ik vertel het je in deze video.

hoe-ik-ondernemer-ben-geworden-1

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien.

Hoe ik ondernemer ben geworden

In 2010 begon ik met bloggen. Waarom ik begon met bloggen lees je in dit artikel. Alles ging gewoon zijn gangetje, net zoals dat bij andere bloggers vaak gaat. ‘Gewone’ bezoekeraantallen, geen grote inkomsten, gewoon een blog, omdat ik bloggen heel erg leuk vond.

Zo’n twee jaar later… op een dag kreeg ik een mail. Een bedrijf die het onwijs leuk zou vinden als ik voor hun website ging schrijven en of dat zou kunnen. Ehhh… ja? doen we! Diezelfde week kreeg ik nog zo’n mailtje. Uiteindelijk ging een van de opdrachten door en schreef ik me in. In no time zat ik bij de KvK en in Antwerpen, met mijn bedrijf.

Kortom, mijn bedrijf ben ik begonnen voor mijn werkzaamheden als tekstschrijver. Natuurlijk heb ik daar meteen mijn blog bijgevoegd, dat was wel zo makkelijk, maar ik ben dus ooit begonnen als tekstschrijver, dat is waarom ik eigenlijk begonnen ben! Wanneer ik die mails niet had gehad had ik me inmiddels ook al wel ingeschreven bij de KvK, vooral in verband met de inkomsten, het uitschrijven van facturen, en nouja: soms is het gewoon nodig om een bedrijf te hebben als je blog wat groter is.

Dus… dat is hoe ik ondernemer ben geworden! Leuk feitje: er zullen ook lezers zijn die dit verhaal samen met mij hebben meegemaakt. Die nog weten dat ik me inschreef en mijn enthousiasme hebben gezien op die momenten! Als je vragen hebt op dit gebied, laat het weten bij de reacties…

DELEN:

36 reacties

 1. Paul 14 augustus 2014 / 06:47

  Leuk, een blog is een prima methode om je schrijfkunsten te etaleren. Goed om te lezen dat je daarmee ook opvalt binnen een meer zakelijke markt.

 2. Kelly Caresse 14 augustus 2014 / 06:48

  Wat een interessant verhaal en filmpje! Grappig ik volg je blog dus echt al heel lang want ik kan me dat proces nog helemaal herinneren dat je benadert werd voor klussen en dat je naar het kvk bent gegaan. Zelf ben ik toen ik 19 was begonnen met een visagie bedrijf, ook blog ik nu 1,5 jaar wat sinds februari ook officieel mijn bedrijf en baan is. Ondernemen vind ik heel fijn en motiverend 🙂

 3. Hannah 14 augustus 2014 / 07:25

  Leuk om zo een keer het verhaal erachter te horen! 🙂

 4. Geertje 14 augustus 2014 / 08:22

  Wat leuk om te zien en lezen waarom en hoe je bent begonnen! Het lijkt me geweldig om je eigen bedrijfje te hebben en lekker vanuit huis te kunnen werken…

 5. Manon 14 augustus 2014 / 08:37

  Leuk om te lezen hoe jij het hebt gedaan!

 6. Manon 14 augustus 2014 / 08:46

  Interessant om dat zo allemaal eens te horen Lisanne!

 7. Kirsty 14 augustus 2014 / 08:53

  Wat leuk om het verhaal te weten van hoe jij begonnen bent met ondernemen! Zelf heb ik het nog altijd als droom om mijn eigen bedrijf te hebben!

 8. Joyce 14 augustus 2014 / 09:09

  Mooi verhaal! Ik volg je nog niet zo superlang, dus ik ken het hele verhaal niet. Maar ik zit zelf ook in de communicatiewereld en ik zou ook best ondernemer/freelancer willen worden. Dat gebeurt natuurlijk ook niet 1,2,3, maar ik vraag me af wat jij dan daarvoor deed. Werkte je toen wel, of ging dat ook niet vanwege je ziekte? Wat ik bedoel te zeggen: ondernemerschap kan een flinke (financiële) investering zijn en kon jij in het begin daar wel van leven? Hoe ben je bijvoorbeeld jezelf gaan profileren? Details hoeven natuurlijk niet, maar je verhaal zou me wel erg kunnen inspireren 🙂

  • Lisanneleeft 14 augustus 2014 / 10:36

   Ik woonde bij mijn ouders, dus daar hoefde ik me geen zorgen over te maken! Ik werkte toen 7 (of 11?) uur in de week 🙂

 9. Miranda 14 augustus 2014 / 09:22

  Wat een interessant filmpje en artikel! Leuk om hier meer over te horen Lisanne!

 10. Susanne 14 augustus 2014 / 09:30

  Ik volg je al hel lang en ik weet dit nog wel haha. Ook leuk om te horen dat het niet je bedrijf is geworden omdat het ineens als een speer ging. Leuk om jouw verhaal (nog) eens te horen!

 11. Daisy 14 augustus 2014 / 09:33

  Leuk om te horen hoe je begonnen bent en wat fijn dat je er nog elke dag plezier aan beleeft!

 12. Elize 14 augustus 2014 / 09:36

  Ah ik vroeg me altijd al af hoe dat zat met de belastingdienst, dankje!
  Mooi verhaal trouwens. Echt leuk om eens te horen!

 13. Meike 14 augustus 2014 / 09:48

  Wat een tof verhaal, knap dat je dat allemaal zelf hebt bereikt. Ik vind het nogal wat hoor, een selfmade ondernemer zijn! (:

 14. Marion 14 augustus 2014 / 09:49

  Leuk om een keer te horen hoe dat nou is gegaan. Tof!

 15. Marieke 14 augustus 2014 / 09:57

  Leuk filmpje, Lisanne 🙂 Wat leuk trouwens dat je nu ook advies gaat geven!

 16. Monique 14 augustus 2014 / 11:04

  Leuk om te horen hoe dat bij jou is gegaan Lisanne! Hoewel ik al wel wat inkomsten heb uit mijn blog, heb ik me nog niet bij de KvK ingeschreven. Ik ga die inkomsten dus gewoon netjes opgeven bij de Belastingdienst.

 17. Eilish 14 augustus 2014 / 11:26

  Fijn filmpje! En wauw, wat ben je al ver gekomen! Super! Echt respect!

 18. Marjolein 14 augustus 2014 / 12:30

  Alles helemaal zelf gedaan met hard werken! Topper 😉 maar dat wist je natuurlijk al!

 19. Marjolein 14 augustus 2014 / 14:59

  He Lisanne, nog een vraag.
  Ik blog nu nog via een gratis wordpress site, maar wil graag mijn eigen domein hebben. Wat raad jij aan? Kan ik het beste een domein via wordpress aanvragen of via een andere hosting?
  Liefs x

 20. Jente-Nudelipsticks 14 augustus 2014 / 15:25

  Leuk om te horen, ik ben blij dat er toch iemand is die niet meteen heel veel bezoekers en views had haha, dan ben ik niet alleen

 21. Fleur 14 augustus 2014 / 15:48

  Wat leuk dat je hier een filmpje over hebt gemaakt!
  Ik vind het nog steeds ontzettend knap hoe jij dit voor elkaar hebt gekregen!

 22. Nicky 14 augustus 2014 / 19:11

  Wat straal jij een kracht en rust uit in je foto’s de laatste tijd! Echt super mooi om te zien. Al helemaal gezien alles wat je aan je hoofd hebt gehad, en nog steeds hebt. Word ik stiekem een beetje trots van. <3

 23. Hester 15 augustus 2014 / 00:09

  Ik heb het toentertijd gewoon allemaal ‘live’ meegemaakt, maar leuk dat je er een video over hebt gemaakt! Ik denk wel dat bedrijven jouw blog hebben gevonden doordat je het woord copywriter al op je blog had genoemd (ivm je studie), want je hoort het niet vaak, dat bloggers zomaar dat soort opdrachten krijgen. Je verdient ze natuurlijk wel! Nog wel een vraag van mij: onderneem jij nu ook echt nog in het copywriten, of is het voornamelijk gewoon je blog? Ik hoor je namelijk nooit echt over copywrite-opdrachten ofzo en vraag me af of je daar nog actief mee bezig bent en hoe die ene opdracht uiteindelijk is verlopen.

  • Lisanneleeft 15 augustus 2014 / 12:56

   Dat denk ik ook! Maar ik sta in google helemaal niet ergens bovenaan oid wanneer je naar zoiets zoekt, dus het blijft toevallig. Geluk gehad!

   Ik ben nog weinig bezig met het schrijven voor andere bedrijven omdat het nu nog lastig bij te benen valt voor mij met mijn eigen schrijfwerk, haha! Dus dat staat wel op een wat lager pitje.
   Die ene eerste opdracht heb ik in het begin wel een paar maanden gehad. Uiteindelijk was er wat onenigheid tussen het bedrijf waarvoor ik werkte en hun opdrachtgever, waardoor de opdracht stopte. Jammer natuurlijk, maar uiteindelijk was het (ook qua opbrengsten) echt een geweldige start van mijn bedrijf, gaf me vertrouwen voor de toekomst!

 24. Claudia 15 augustus 2014 / 09:06

  Wat grappig eigenlijk hoe het allemaal zo op z’n plaats is gevallen bij jou. Leuk dat opdrachtgevers je hebben weten te vinden via je blog, dat wil toch wat zeggen. Ik vind het echt een leuk filmpje, je straalt uit dat je er plezier in hebt!

 25. Dionne 15 augustus 2014 / 15:03

  Leuk dat je dit zo oprecht vertelt. Je bent ook een hele goede en fijne blogge!r

 26. Lianne 15 augustus 2014 / 16:50

  Oh wow, blijkbaar volg ik je blog dus al zo lang want ik kan me dat nog helemaal herinneren haha.
  Heb respect voor ondernemers, erg knap als je zoiets kan! 🙂

 27. Natasja 17 augustus 2014 / 14:01

  Heel leuk dat je dit met ons deelt! Ooit hoop ik me ook te kunnen inschrijven bij de KVK met mijn blog. Maar misschien gaat dat eerder gebeuren als ik dadelijk mijn cursus visagie afgerond heb, haha!
  Ik heb zelf een BTW nummer aangevraagd zodat ik kan factureren. Ik verdien nog te weinig om me in te schrijven bij de KVK, maar met een BTW nummer kan ik wel BTW terug vragen e.d. Dat is misschien ook een tip voor kleinere bloggers die regelmatig geld verdienen met hun blog.

 28. Lenneke 19 augustus 2014 / 20:20

  Haha, wow, ik volg je echt al lang, want ik kan me nog herinneren dat je je ging inschrijven en zo. Leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.