Hoe lang kun je doen met een iPhone?

Hoe lang je kunt doen met een iPhone is een heel goede vraag. Iedereen die je het vraagt zal er namelijk een ander antwoord op geven. De één vindt het prima om vijf jaar te doen met de iPhone, de ander is na een jaar al heel erg toe aan een nieuw toestel. Beide kanten begrijp ik wel. Hoe lang kun je doen met een iPhone en welke motivatie zit daarachter?

1 jaar

Sommige mensen sluiten elk jaar een nieuw abonnement af en hebben het liefst elk jaar een nieuwe iPhone. Ik snap dat wel, als je je telefoon veel gebruikt voor werk is het fijn om altijd gebruik te kunnen maken van de nieuwste functies.

Het fijne aan de iPhone is dat je (waarschijnlijk) gebruik maakt van de iCloud, die het heel gemakkelijk maakt om een nieuw toestel in gebruik te nemen. Het enige om een nieuw toestel gebruiksklaar te maken is wat wachtwoorden intypen en even wachten. Vervolgens staat alles van je oude iPhone klaar op je gloednieuwe versie. Je kan een nieuwe iPhone bijvoorbeeld bij tele2 kopen.

Of het écht nodig is? Dat bepaal je natuurlijk zelf. Ik weet alleen wel zeker dat een iPhone van één jaar oud nog zeker een heel mooi tweede leven kan krijgen! Het fijne daaraan is ook dat je ze goed kan verkopen, ze blijven nog best wel wat waard, ondanks dat je ze een jaar hebt gebruikt.

2 jaar

Ik denk dat de meeste mensen een abonnement afsluiten voor twee jaar en dus na twee jaar overwegen om een nieuwe iPhone aan te schaffen. In mijn ideale wereld zou ik ook twee jaar met mijn iPhone doen.

Na twee jaar is je toestel nog zo goed als nieuw, mits je er goed mee omgaat. Je merkt nog niet dat je iPhone ouder wordt, en dat is natuurlijk wat je wilt voorkomen. Om te zorgen dat het uiterlijk van het toestel netjes blijft gebruik ik een screenprotector en een telefoonhoesje.

3 jaar

In het derde jaar begin ik altijd te merken dat de batterij minder goed wordt, de iPhone gaat iets sneller leeg. Maar ik denk dat dat vooral het geval is bij mensen die aan hun iPhone vastgelijmd zitten, haha.

Na drie jaar is mijn toestel wel zo ver dat ik graag een nieuwe wil. Voor mij is 3 jaar de levensduur van mijn iPhone, maar daarna wordt hij nog wel door iemand anders gebruikt. Iemand die minder gebruik maakt van de iPhone kan hem makkelijk langer gebruiken.

Ook vind ik dat na drie jaar de camera’s zo veel zijn verbeterd dat ik graag voor mijn werk betere beeldkwaliteit van mijn foto’s en video’s wil. Apple blijft altijd vernieuwen met de camera! Uiteraard vernieuwen ze op veel meer vlakken, maar voor mij zijn de camera en de batterij het belangrijkste.

4 of 5 jaar

Ze zeggen dat een iPhone gemaakt is om 5 jaar mee te gaan, dat is best een lange periode. Echter ken ik ook heel veel mensen die nu nog een iPhone 8 gebruiken, deze is vijf jaar oud. Mijn moeder gebruikt bijvoorbeeld mijn oude toestel, die is precies vijf jaar oud. Ik heb overigens altijd iPhones gehad (op dit uitstapje naar een Acer na)

Onder mijn volgers kreeg ik ook veel berichtjes van mensen die nog een iPhone 4 gebruiken, dat is mijn allereerste iPhone geweest. Die is al meer dan tien jaar oud.

Je kan je iPhone wel langer dan 5 jaar gebruiken, maar dan moet je wel goed opletten hoe veilig dit nog is. Kijk bijvoorbeeld of de software nog wel geüpdatet wordt. Niet alleen dat van het besturingssysteem, maar ook dat van de apps die je gebruikt. Je zou kunnen overwegen om apps die niet meer worden bijgewerkt van je telefoon te verwijderen, zodat hij weer veilig is. Zo kun je nog langer met je iPhone doen.

Wat ik hierboven noemde is voor mij een reden om altijd het nieuwste toestel te kopen wanneer ik de keuze heb. Deze zal zo veel mogelijk updates krijgen en zo is de levensduur van het toestel het langste. Als je nu nog een iPhone 8 koopt (bijvoorbeeld) is de kans groot dat je minder jaren hebt waarin de updates nog gedaan kunnen worden. Dus als je het budget hebt kun je beter voor een nieuwer toestel gaan, waar je dan ook langer plezier van zult hebben.

Kortom, genoeg stof om over na te denken! Hoe lang doe jij normaal gesproken met je mobiele toestel?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

1 reactie

  1. Kasia's fotogalerie 9 december 2022 / 00:27

    Leuk om te lezen, goed blog! Zelf koop ik elke 2 jaar een nieuwe omdat er dan toch nét wat nieuwe toffe functies in zitten, maar eigenlijk kan je er inderdaad best wel wat langer mee doen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.