Hoe mijn werkweek eruit ziet (dit verwacht je niet)

Het leek me wel leuk om je eens mee te nemen in mijn werkweek. Het werk dat ik doe? Daar kijk je nu naar! Mijn blog is mijn werk, mijn bedrijf. Ik doe dit nu 11,5 jaar. Een aantal van jullie was wel erg benieuwd naar hoe mijn werkweek eruit ziet. En ik vermoed dat het een stuk anders is dan je verwacht!

Foto door Federica Giusti via Unsplash

Een 2-urige werkweek

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: soms werk ik maar twee uur per week. Alles loopt dan gewoon door, ik hoef alleen maar een uurtje achter de computer te zitten en een uurtje verspreid over de week naar mijn telefoon te kijken.

Alles loopt door, dus ook mijn inkomsten.

En dat is natuurlijk top! Er zijn verschillende redenen waarom dat kan. Namelijk het korte termijn werk dat ik heb gedaan, bijvoorbeeld een week ervoor. Maar ook het feit dat je al 11 jaar wekelijks nieuwe content op mijn blog leest. Oude blogposts worden ook veel gelezen, bijvoorbeeld.

Ik denk dat ik ongeveer de helft van de tijd weken heb zoals deze, dat ik er met 2 uurtjes al ben. Soms laat mijn gezondheid het niet toe en doe ik zelfs helemaal niets, maar dan komt er minder online dan ik zou willen.

Wat ik doe in een week

In een gemiddelde week doe ik iets meer, ik zal je uitleggen wat ik zoal doe en hoeveel tijd dat kost. Ik werk meestal natuurlijk wel wat meer dan twee uurtjes.

Blogpost 1: Lisanne beleeft

Deze schrijf ik vrijwel altijd, mijn Lisanne beleeft blogpost. Dit is een blogpost die bestaat uit content die ik gedurende de week heb gemaakt op Instagram. Die foto’s bewerk en upload ik en ik maak een verhaaltje van hoe mijn week was. Vaak vertel ik nog net even iets meer dan ik al deed op Instagram.

Met deze blogpost ben ik meestal niet zo lang bezig, ik denk een uur.

Deze kan ik niet vooruit maken omdat het gaat over de week voor het publiceren. Soms sla ik hem over als het echt niet anders kan, maar bijna altijd heb ik de energie wel om dit te maken.

Blogpost 2: Een ander onderwerp

Wat ik wel vooruit kan werken is de blogpost die ik daarnaast nog maak. Soms gaat dit over interieur, soms over iets creatiefs, soms over een boek. Als je mijn blog leest, dan weet je dat wel een beetje!

Met deze blogposts ben ik langer bezig, ik denk 2 tot soms wel 6 uur. Meestal 2 uur, maar er zitten dus uitschieters tussen, ook naar beneden hoor, soms ben ik maar een uurtje bezig. Als ik een boek heb gelezen is het nog véél langer, want ik ben een trage lezer. Maar ik lees nooit alleen voor mijn blog, ook voor de lol, dus in hoeverre dat werk is?

Optioneel: gesponsorde blogpost

Natuurlijk loopt een deel van de inkomsten door als ik niets doe met mijn blog, maar ik verdien ook met gesponsorde blogposts. Dit zijn blogposts geschreven in opdracht van een merk of bedrijf. Dit is niet elke week, maar soms komt deze naast de standaard twee blogposts ook nog online.

Over het algemeen ben ik hier langer mee bezig dan een gewone blogpost, omdat het ook goedgekeurd moet worden door de opdrachtgever. En ik wil het natuurlijk extra goed doen, zodat ook de gesponsorde content leuk is om te lezen. Ik denk dat ik meestal zeker 3 uur bezig ben met een gesponsord artikel.

Dit kan ik ook vooruit plannen, dus dat is top! Dit gaat wel in overeenstemming met de opdrachtgever, maar meestal loopt dit heel soepel.

E-mail

Dan doe ik nog mijn mail. Er komen heel veel mails binnen, vooral die over toekomstige samenwerkingen zijn voor mij interessant. Daarom kijk ik hier het liefst elke dag even naar. Idealiter doe ik twee keer per week een half uurtje mail, dus in totaal een uur per week.

Soms is dit meer, in drukke periodes bijvoorbeeld, of wanneer ik langer niets heb kunnen doen en wat inhaalwerk heb.

Uiteindelijk komt de combi van e-mail en gesponsorde blogposts zo neer op 5 uur per week extra werk. Zoals in november en december, dat was heel druk.

Administratie

Dit doe ik niet zelf, maar besteed ik uit. Als ik dit ook nog zou moeten doen hield ik het niet vol namelijk! Onderhoud aan mijn website besteed ik ook voor een deel uit.

Content maken voor social media doe ik natuurlijk ook, maar dat doe ik ook voor de fun, dus dat neem ik niet mee in deze berekening.

Eindstand

Uiteindelijk kom ik uit rond de vijf a zes uur per week. Dat is een mooie score, toch? Soms ben ik twee keer zo veel bezig (oké, eerlijk: dat is niet vaak, maar het komt voor). Deze uren zijn verspreid over meerdere dagen, ik doe nooit alles in één dag of helemaal achter elkaar.

Als ik kijk naar mijn gezondheid kost het me op deze manier meestal niet te veel stress en loopt alles goed. Ik heb er een goede balans in gevonden, al zeg ik het zelf. Heel fijn! Als ik me goed voel doe ik meer, als ik me minder voel heb ik ook de vrijheid om minder te doen. En ik heb nog energie over om leuke dingen te doen, dat is ook niet onbelangrijk – en ook niet altijd zo geweest – die balans vinden is een uitdaging!

DELEN:

10 reacties

 1. Eef 7 januari 2022 / 19:52

  Leuk om een kijktje te krijgen. Maar je ontvangt toch ook een uitkering vanwege je aandoening of ontvang je dat niet( meer?) nu je wel bete gaat dan voor je behandeling?

  • Lisanne 8 januari 2022 / 17:28

   Als je zelf geld verdient krijg je niet ook nog een uitkering, in mijn geval in elk geval niet 🙂

 2. Zo simpel is dan geluk 7 januari 2022 / 20:35

  Fijn dat je voor jezelf een manier hebt gevonden om, ondanks de strubbelingen met je gezondheid, toch te kunnen werken en zelf voor inkomsten te kunnen zorgen. Geeft denk ik wel heel veel voldoening?

  • Lisanne 8 januari 2022 / 17:28

   Zeker, daar ben ik echt heel blij mee, dat geeft echt een goed gevoel 🙂

 3. Ilona Wielinga 8 januari 2022 / 12:32

  Wat mooi dat je zo een balans hebt gevonden die voor jezelf goed werkt. Ik ben zelf door omstandigheden gestopt met mijn studie, en nu net weer begonnen met een dagbesteding en het bloggen en merk inderdaad dat structuur en balans zo onwijs belangrijk is. Dus mooi dat je hebt uitgevonden wat voor jou werkt!

  • Lisanne 8 januari 2022 / 17:29

   Het is echt fijn om iets om handen te hebben he? Goed om te horen dat het voor jou ook zo goed werkt 🙂

 4. Simone 8 januari 2022 / 17:40

  Klinkt als dat je een goede balans hebt in je werk en privé situatie. Fijn hoor, dat geeft zoveel rust!

 5. Eline 24 januari 2022 / 22:56

  Heel fijn, ik begrijp enkel niet vanwaar de inkomsten dan komen? Vanuit jouw website?

 6. De Vroedt en Thierry 25 november 2022 / 12:49

  Interessant om te lezen! Mijn werkweek gaat er compleet anders uit zien. Ik heb een nieuwe baan en ga volgende week beginnen. Ik heb er erg veel zin in, maar toch hoop ik op een dag ook voor mezelf te beginnen.

  Met vriendelijke groet,

  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.