Hoop of verwachting?

In een eerder stuk van mij, Mijn beste voornemen, vertelde ik dat ik over een jaar tussen de 1000 en 2000 bezoekers zou hebben per dag. 10 keer zo veel als toen. Maar is dit wat ik verwacht, of moet ik er heel hard voor hopen en zorgen dat het gaat lukken?


Via weheartit.com

Volgens mij vertelt The Secret dat je het moet verwachten. Je moet er vanuit gaan dat je datgeen krijgt dat je wilt. Je moet er vanuit gaan dat je leuk en goed genoeg bent. Je moet tegen je zelf zeggen: Ik kan alles wat ik wil.

Daar ben ik het niet compleet mee eens. Volgens mij draait het er meer om dat je het tegenovergestelde niet doet. Dat je niet aldoor denkt dat je het niet kan, dat het je nooit lukt,  dat je niet goed genoeg bent. Ja, op die manier kom je er inderdaad niet.

Maar wanneer je iets verwacht, ga je ervanuit dat het allemaal precies gaat zoals je gepland had. Maar als je hier met een heldere blik naar kijkt dan kom je tot de conclusie dat je niet altijd krijgt wat je wil en wat je verwacht.

Verwachten dat alles goed gaat, als dit zo in je hoofd zit klopt niet helemaal. Hopen op iets goeds, hopen op heel veel goeds, dat moet je wel doen.  Niet kijken naar wat er fout kan gaan, rampscenario’s in je hoofd halen, denken dat je het niet kan, dat je niet goed genoeg bent. Die dingen moet je vooral niet doen, dat is belangrijker.

En wat mij betreft moet je ook niet verwachten dat alles perfect gaat, maar je moet ervoor zorgen dat alles goed gaat, je moet ervoor werken en erop hopen. Dus ik dat ga ik ook doen, om te zorgen dat er gebeurt wat ik wil. Hoe denken jullie hierover?

16 reacties

 1. Lieke 25 januari 2011 / 08:46

  Inderdaad! Je moet ook denken dat je het kunt, maar je moet niet gaan wachten tot het je aan komt waaien, want dat zal niet gebeuren!
  Je moet zelf voor je dingen werken en hopen dat het goed komt. Je kan er wel vanuit gaan dat je iets krijgt, maar zolang je er zelf niks aan doet krijg je het niet.

 2. Rianne 25 januari 2011 / 10:51

  Positief blijven denken, dat is belangrijk. Als je dat niet doet, gaat het ook niet lukken wat je had gehoopt.

  Weet niet ligt op het kerkhof
  En wil niet ligt er naast

  Rianne

  • Me 25 januari 2011 / 18:23

   Het is: Kan niet ligt op het kerkhof en wil niet er naast! 😉

 3. Desiree 25 januari 2011 / 14:17

  Ik denk dat je positief moet denken, moet geloven dat je iets kunt en ook voor je zien dat het gebeurt. Maar je moet er wel wat voor doen om dat alles mogelijk te maken. Als jij veel bezoekers wilt, zul je ook regelmatig moeten schrijven, zorgen dat mensen je ‘kennen’, zelf andere sites bezoeken, etc. Op die manier kan het ook gebeuren. Dat denk ik 😉

 4. Debby 25 januari 2011 / 17:29

  Kijk, eindelijk een heerlijke wegleesblog!
  Ik denk ook dat je de dingen naar je eigen hand moet zetten, je maakt het er zelf van. En je moet jezelf sowieso nooit vertellen dat je iets niet kunt, je hebt niks te verliezen!

 5. Carmen 25 januari 2011 / 18:25

  Ik denk dat je altijd moet blijven hopen, en verwachten in de gevallen dat je verwacht dat het gaat zoals je wilt haha ^^

 6. Me 25 januari 2011 / 18:25

  Ik weet dat ik hierin mag vertrouwen op God. Hij weet wat goed is voor mij, ik kan graag iets willen of hopen, maar niet altijd is dit wat goed is voor mij. God voorziet en geeft mij wat ik nodig heb.

  Natuurlijk heeft een positieve of negatieve instelling invloed op je resultaat en ook op je algehele leven..

  Toch zeg ik: Vertrouw op God, alleen HIJ weet wat je nodig hebt!

  • Lisanneleeft 25 januari 2011 / 18:28

   Ik zou het graag willen geloven…
   Maar dat is een beetje moeilijk voor mij, ik denk niet dat hij ervoor heeft gekozen dat fibromyalgie krijgen beter voor mij was. Of denk jij van wel? Ik heb geen idee waar dat goed voor kan zijn namelijk, haha 😛

   • Me 25 januari 2011 / 18:50

    Denk eens goed na, je hebt er misschien wat dingen door verloren maar ook zoveel wijsheid voor terug gekregen. Ook een blog en weten wie je echte vrienden zijn. He has a bigger plan with you.. Sometimes we just don’t understand

    • Lisanneleeft 25 januari 2011 / 18:53

     Ja, daar zit wel wat in eigenlijk, grappig dat je het ook zo kunt bekijken!

     • Me 26 januari 2011 / 13:49

      Ik schrijf het negatieve ook niet toe aan God, maar aan Het Kwaad/Duivel (hoe je hem ook noemt) maar de kracht van God schuilt in de positieve wending die de meeste negatieve ervaringen hebben!

 7. Marloes 25 januari 2011 / 18:46

  Wat leuk dat je toch nog wat met mijn idee hebt gedaan, maar je eigen draai eraan hebt gegeven! Echt een super stukje weer, ik kan het blijven zeggen.

  • Lisanneleeft 25 januari 2011 / 18:54

   Oja, dat was jouw idee! Nog bedankt 😀
   Eerst dacht ik dat ik er niks mee kon, maar toen ik er nog eens over nadacht een paar dagen later was het toch wel een goed idee 🙂

 8. Renate 25 januari 2011 / 19:08

  Dream big, Think big, maar vooral: DO big 🙂 Niets komt uit zichzelf, en een blog onderhouden en gezien worden als blogger is natuurlijk lastig. Maar ik vind dat je goed op weg bent! Mij heb je in ieder geval als volger 😉

 9. Olga 29 januari 2011 / 00:48

  En heb je die mensen na een jaar nog niet, dan moet je ook niet blijven treuren, want die andere groep mensen is misschien wel veel trouwer aan jou en aan je site 🙂 Dat is toch ook leuk: mensen die wel echt reageren en niet alleen komen lezen? xx.

 10. Roos 2 februari 2011 / 10:41

  Ik leer trouwens echt heel veel van de secret.
  Ook dankbaar zijn voor alles wat je hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.